VIDEO: Sražený Jágr nedohrál, zákrok prozkoumá vedení NHL

Jaromír Jágr v dresu New Jersey Devils.

Útočník Radim Vrbata vstřelil v úterním utkání NHL 11. gól v sezoně, přidal jednu asistenci a pomohl hokejistům Vancouveru k výhře 4:3 ve Washingtonu. Hlavní hvězdou zápasu byl jeho spoluhráč z elitní formace Daniel Sedin, který českému kanonýrovi na gól přihrál a sám dva vstřelil.

Vrbata, který byl na ledě u obou Sedinových tref, se prosadil ve 33. minutě, kdy v přesilové hře zvýšil vedení Canucks na 3:1. Domácí Capitals sice posléze dvoubrankové manko smazali, ale v 50. minutě rovněž v přesilovce zařídil Sedin výhru kanadského celku.
Vancouver se tak rychle oklepal z nedělní porážky v Detroitu a znovu dokázal, že neprohrává dvakrát po sobě. Dvě utkání za sebou ztratili Canucks pouze jednou na začátku sezony.

Výsledky NHL:
Buffalo - Tampa Bay 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1)
Branky: 57. Girgensons, rozh. nájezd Hodgson - 50. Palát. Střely na branku: 22:27. Diváci: 17.772. Hvězdy zápasu: 1. Enroth, 2. Girgensons, 3. Ennis (všichni Buffalo).

NY Islanders - Ottawa 3:2 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 39. Nelson, 42. Strome, 64. Hickey - 11. Hoffman, 52. MacArthur. Střely na branku: 28:18. Diváci: 13.888. Hvězdy zápasu: 1. Hickey, 2. Nelson (oba Islanders), 3. MacArthur (Ottawa).

Pittsburgh - New Jersey 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 43. Malkin. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18.572. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. Malkin (oba Pittsburgh), 3. Schneider (New Jersey).

Washington - Vancouver 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
Branky: 23. a 35. Carlson, 45. Laich - 31. a 50. D. Sedin (na první Vrbata), 18. Dorsett, 33. Vrbata. Střely na branku: 25:32. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. D. Sedin (Vancouver), 2. Carlson (Washington), 3. H. Sedin (Vancouver).

Toronto - Dallas 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky: 30. a 46. Lupul, 1. Bozak, 16. Kadri, 21. Kessel - 26. Spezza, 43. Garbutt, 56. Hemský. Střely na branku: 40:38. Diváci: 19.021. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Lupul, 3. Santorelli (všichni Toronto).

Detroit - Florida 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Branky: 7. Tatar, 50. Dacjuk, 60. Nyquist - 16. Hayes, 33. Bergenheim, 41. Trocheck, 49. Ekblad. Střely na branku: 41:31. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Trocheck (Florida), 2. Dacjuk (Detroit), 3. Hayes (Florida).

Calgary - Arizona 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky: 19., 28. a 60. Jooris (na druhou a třetí Hudler), 2. Jones, 49. Monahan - 9. Ekman-Larsson (Erat), 23. Gagner (Hanzal). Střely na branku: 24:29. Diváci: 18.837. Hvězdy zápasu: 1. Jooris, 2. Wideman, 3. Brodie (všichni Calgary).

San Jose - Philadelphia 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 38. Vlasic, 60. Nieto - 7. Couturier. Střely na branku: 27:29. Diváci: 17.159. Hvězdy zápasu: 1. Nieto, 2. Niemi (oba San Jose), 3. Mason (Philadelphia).

Carolina - Nashville 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 19. Skinner (Nestrašil), 41. Rask - 56. Ribeiro. Střely na branku: 25:33. Diváci: 9.161. Hvězdy zápasu: 1. Skinner, 2. Ward, 3. Rask (všichni Carolina).

Los Angeles - Boston 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 17. Pearson, 60. Toffoli. Střely na branku: 35:31. Diváci: 18.230. Hvězdy zápasu: 1. Quick, 2. Pearson (oba Los Angeles), 3. Svedberg (Boston).

"Bylo krásně vidět, jak jsme se dokázali z porážky s Detroitem poučit. Kluci hráli výborně," pochválil mužstvo brankář Ryan Miller. "Tohle prostě dobré týmy umějí," řekl Daniel Sedin. "V téhle lize začnete jen trošku prohrávat a najednou máte pět porážek v řadě. To si dobře uvědomujeme a snažíme se toho vyvarovat," dodal Sedin.

Klíčem k úspěchu byly přesilové hry - hosté využili tři ze čtyř, domácí ze dvou ani jednu. "Takový zápas jsme přesně potřebovali. Přesilovky se nám daří celou sezonu, ale v poslední době jsme je nedokázali proměňovat, přestože šance byly. Dnes jsme to zlomili," konstatoval trenér Willie Desjardins.

Fotbalovým rozdílem 0:1 prohráli v Pittsburghu hokejisté New Jersey. Devils neskórovali potřetí v sezoně a připsali si pátou porážku v řadě. Jediný gól zápasu vstřelil na začátku třetí třetiny po efektní kombinaci Jevgenij Malkin.

V té době už chyběl v sestavě "Ďáblů" Jaromír Jágr, jehož ve druhé třetině srazil obránce Robert Bortuzzo. Útočník zůstal nějakou dobu otřesený na ledě, pak odešel za asistence lékařů do šatny a do hry už se nevrátil.

"Prostě hraju tvrdě," řekl po utkání Bortuzzo, jenž nebyl za zákrok potrestán, ale vedení ligy už oznámilo, že se jím bude zabývat. Když došlo ke střetu, Jágr už byl dávno bez puku a navíc se zdálo, že ho urostlý pětadvacetiletý bek zasáhl loktem do obličeje.

Zápas nedohrál ani další český útočník Patrik Eliáš, který z blíže nespecifikovaných důvodů zůstal v šatně po první třetině. Už v jejím průběhu navíc odstoupil ze hry Stephen Gionta poté, co tělem zblokoval jednu ze střel Penguins.

Poprvé po čtyřech zápasech vyšel gólově naprázdno Jiří Hudler, spolu s Vrbatou nejlepší český střelec v NHL. V duelu Calgary s Arizonou si však připsal dvě asistence a podílel se na vítězství Flames 5:2. Hrdinou večera byl nováček Josh Jooris, který vstřelil premiérový hattrick v NHL.

"Člověk sní o tom, že jednou dá gól v NHL. Nebo v první řadě o tom si NHL vůbec zahrát. Dát hattrick, to už je bonus," prohlásil čtyřiadvacetiletý kanadský útočník, jenž nebyl draftován a s Calgary podepsal smlouvu před rokem v létě po třech sezonách strávených v univerzitním týmu Union College. Loni si Jooris zahrál jenom nižší AHL, letos ale dostal šanci v prvním týmu Flames a po 19 zápasech už má na kontě 12 bodů za osm branek a čtyři asistence.

Calgary Flames prodloužili vítěznou sérii na tři zápasy, přičemž vyhráli sedm z posledních devíti utkání. "Ale nesmíme to začít brát jako samozřejmost. Musíme poctivě makat každý den. Jakmile člověk začne být spokojený, věci se obrátí k horšímu," uvedl Jooris, jenž dal gól na 2:1 i na 3:2 a výhru zpečetil v poslední minutě trefou do prázdné branky při power play Coyotes.

Podruhé během posledních tří zápasů skóroval Aleš Hemský, pouze však zmírnil porážku Dallasu v Torontu na 3:5. Gólem se blýskl ještě Ondřej Palát, jenž byl jediným střelcem Tampy Bay při prohře 1:2 po nájezdech v Buffalu.

Foto: ČTK/AP , Alex Brandon

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi