Moravané blízko čtvrtfinále

Hokejisté Třince a Znojma vyhráli i svá druhá utkání na hřištích soupeřů a jsou jen krůček od postupu do čtvrtfinále play-off české extraligy. Sérii mohou rozhodnout již v pondělí na svém kluzišti.

Karlovy Vary postrádaly v zápase, který mohl být jejich domácí rozlučkou se sezonou, obránce Řezníčka, jenž tak nezačal desátou stovku startů v nejvyšší soutěži. Změny však udělali i trenéři hostů, museli se obejít bez pomoci Skořepy a Semana. Všichni si léčili šrámy z prvního duelu. 

Úvod stejně jako o čtyřiadvacet hodin dříve ovlivnila častá vyloučení, která zápasu dominovala i později. Šanci otevřít skóre měl v 8. minutě Mudroch, ale v dobré pozici minul puk. Domácí poté nevyužili ani 41 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovou hru. Proti bránící trojici či čtveřici se totiž hráči Energie trápili stejně jako v předešlém zápase.

I kvůli tomu se toho na ledě moc zajímavého nedělo. Nezaplněná karlovarská hala sledovala spíše taktickou bitvu, v níž se Třinec soustředil na pozornou obranu a domácí se tlačili, i když většinou bezzubě, do útoku. Často se však před brankami jiskřilo, na což doplatil hostující Frolo, kterého rozhodčí poslali v 28. minutě předčasně do kabin.

Oceláři tak přišli o druhého z šestice stabilních beků, protože Seman vůbec nenastoupil, navíc se museli opět bránit ve třech. Sedmnáctivteřinový úsek přežili, ale poté byl vyloučen Výtisk a Karlovy Vary dostaly další výhodu dvou hráčů v poli, tentokrát dvouminutovou. Na rozdíl od předešlých situací ji i využily, když Čechmánek nezastavil nevydařenou Košťálovu střelu.

K vyrovnání stavu série přiblížil domácí druhým gólem v přesilovce v 37. minutě kapitán Skuhravý, jenže hosté se začali v útoku osmělovat a nakonec se jim podařilo snížit. Kroupova střela se odrazila od Mudrochovy hlavy k Štefankovi, jenž překonal Sáblíka a připsal si již třetí gól v předkole.

Ani ne třítisícovou návštěvu mohli domácí potěšit při třetím Tesaříkově trestu na počátku třetí třetiny. Čechmánek však i nadále chytal výborně a při Kraftově střele mu pomohla vychýlená muška domácího útočníka. Hned při dalším střídání po návratu na led byl Tesařík opět vyloučen, tentokrát mu však spoluhráči spíše poděkovali. Štefanka se totiž vydal do útoku a svou samostatnou akci elegantně zakončil. Hned v úvodu předkola tak vyrovnal svou střeleckou bilanci ze základní části. 

O necelé dvě minuty později navíc Korhoň dokonal po souhře s Polanským obrat a posunul hosty k druhé výhře. Závěr utkání poznamenaly šarvátky, které pokračovaly i po skončení zápasu.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2) 
Branky a nahrávky: 32. Košťál (Němec), 37. Skuhravý (Kumstát) - 39. Štefanka, 49. Štefanka (Kolusz), 51. Korhoň (Polanský). Rozhodčí: Husička, Polák - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:13, navíc Chrenko, Skladaný oba 10 min. - Frolo 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2651. Stav série: 0:2. 
Sestavy: Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Mudroch, Němec, Duben, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Kristek, Kraft, Skladaný - Milan Procházka, Chrenko, M. Straka, od 45. min. navíc Tvrdek. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický. 
Třinec: Čechmánek - Kroupa, Frolo, Tesařík, Výtisk, Pácal, Frühauf (22. Kundrátek) - Korhoň, Polanský, Tomas - Kolusz, Štefanka, Martynek - L. Říha, Pavelek, Hlouch - Steber, od 28. navíc J. Daneček ml. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Kladno zlomil efektní Svobodův gól 

Domácímu Rabatu mohla v cestě za kýženým vyrovnáním série pomoci přesilovka krátce po zahájení zápasu, ale kromě Gardoňovy střely bez přípravy, s jejíž likvidací neměl Trvaj nejmenší potíže, si žádnou příležitost nevypracoval. Tento fakt jedině potvrdil dobrou připravenost hostů na největší kladenskou zbraň z průběhu základní části.

Orli nebezpečně zahrozili v 10. minutě, kdy Plášek dorážel Orctem vyražený kotouč, ale z ostrého úhlu poloodkrytou branku minul. Z protiútoku zkoušel Hájek najít přihrávkou vzduchem na hranici Trvajova brankoviště Havla, jenž puk sice zasáhl, ale mířil těsně vedle.

Chvíli poté mělo velkou šanci otevřít skóre Kladno, Během 88 vteřin přesilovky pět na tři si však připravilo jedinou slibnější příležitost. Ševcova střela od modré se odrazila od zadního hrazení zpět před branku, kde minul svou dorážku Martin Procházka. A promarnění této výhody přišlo Kladno draho. Znojmo zformovalo své řady, na začátku 16. minuty se puku zmocnil Meidl, obkroužil Orctovu branku a chladnokrevně po ledě potrestal nedůraz domácí obrany.

Druhá dvacetiminutovka se dlouho odehrávala bez vážnějších šancí. Znojmo zodpovědně bránilo a Rabat nenacházel cestu, jak ho překvapit. V 31. minutě zkoušel štěstí z úhlu chytrou střelou po ledě Dopita, ale Orct si v nelehké situaci poradil. V 35. minutě pak našel Patera zpoza branky Procházku, tomu však střela ideálně nesedla.

Krátce poté se však domácí přece jen dočkali. Při přesilovce vyslal od modré střílenou přihrávku Kalla, u tyčky číhající Bělohlav si stihl puk zpracovat a bez potíží trefil prázdnou branku. Oba týmy tak odcházely do šaten za vyrovnaného stavu 1:1.

Hned po nástupu do třetí části se v dobré pozici ocitl domácí Hájek, ale Trvaj jeho dobře mířenou ránu betonem vykopl. V 47. minutě mohlo hrát 88 sekund pět na tři také Znojmo, tato výhoda však vyloučením Dopity po pouhých deseti vteřinách skončila a hostujícího kapitána rozezlil výrok sudích natolik, že si vysloužil návdavkem "desítku" za nesportovní chování.

Jeho vztek však netrval díky spoluhráčům dlouho. Poté, co se síly na ledě vyrovnaly a na obou stranách byli ve hře čtyři bruslaři, vzal si puk na vlastní modré čáře znojemský Svoboda a už ho nikomu nepůjčil. Protáhl se okolo Hájka, nezastavil ho ani Ševc a střelou pod horní tyčku rozesmutnil Orcta. Kladno se dlouho nemohlo dostat do závěrečného náporu, povedlo se mu to až díky přesilovce v 58. minutě, ale ani hra bez brankáře nakonec kýžené vyrovnání nepřinesla.


Rabat Kladno - Znojemští Orli 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávka:
36. Bělohlav (Kalla) - 16. Meidl, 49. J. Svoboda. Rozhodčí: Jeřábek, Turčan - Chytil, Čech. Vyloučení: 8:10, navíc Čurilla - Dopita oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4568. Stav série: 0:2.

Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan (21. Kolafa) - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - Diviš, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Chvátal, Kříž, Jareš, Mojžíš, Švrček - Beroun, Haman, Plášek - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Meidl - V. Říha, J. Svoboda, Nedorost. Trenéři: Hořava a Votruba.

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi