Wolski oslavil třineckou premiéru gólem, Plzeň zvládla přestřelku

Antonín Honejsek ze Zlína překonává brněnského brankáře Marka Čiliaka v nájezdech.

Hokejisté Zlína zvítězili ve 34. kole extraligy v Brně 3:2 po samostatných nájezdech a porazili Kometu i potřetí v sezoně.

Vítězný nájezd proměnil ve třetí sérii David Nosek. V brance Brna si premiéru před vlastním publikem v sezoně odbyl brankář Marek Čiliak, který do konce loňského roku hostoval právě ve Zlíně. Kometa si ziskem jednoho bodu pojistila čtvrté místo v tabulce. Zlín vyhrál pošesté v posledních sedmi utkáních.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a v úvodních deseti minutách prakticky nepustili soupeře na útočnou polovinu. Z velké převahy ale nic nevytěžili, šance Zaťoviče i Muellera zlikvidovala obrana Beranů v čele s gólmanem Kašíkem.

Zlín zahrozil až v závěru prvního dějství, ale bombu Okála i pokusy Dufka a Honejska pochytal Čiliak, který jako host z Brna hájil zlínský dres ještě před týdnem.

Skóre otevřel hned v první minutě druhé třetiny Hruška, když zužitkoval křížnou přihrávku Pyrochty. Stavidla útočného hokeje se ovšem nijak neotevřela, na ledě se odehrával tuhý boj o každý metr. V domácím dresu byl dvakrát blízko svému prvnímu ligovému gólu mladý obránce Svozil, ovšem Kašík byl vždy na místě.

Zlín se dočkal opět až v závěru. Nejprve Šlahař spálil vyloženou šanci zblízka, ale vyrovnání přišlo po chybě brněnského obránce Pyrochty, po které nájezd na Čiliaka proměnil Dufek.

Třetí třetina se nesla v opatrném duchu na obou stranách s cílem nedostat gól. Po střele Horkého byl k němu blízko při dorážce Hruška i Plekanec. Ten nakonec rozjel akci, na jejímž konci byl střelec Mueller, jehož gól ale nebyl vítězný, neboť těsně po konci zlínské přesilovky prostřelil Čiliaka Okál a vynutil prodloužení.

V něm se nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, v nichž uspěli tři střelci Zlína (Dufek, Honejsek, Nosek) a jen dva z Komety (Zaťovič a Kusko).

Karlovy Vary x Třinec

Hokejisté Třince vyhráli v Karlových Varech 2:1 v prodloužení a rozhodl o tom v čase 63:40 při své premiéře v dresu Ocelářů kanadský útočník s polskými kořeny Wojtek Wolski. Čerstvá posila zaznamenala i asistenci u vyrovnávací branky Ondřeje Kovařčíka.

Oceláři se kvůli účasti na Spenglerově poháru v Davosu, kde dokráčeli až do finále, představili v extralize poprvé od 22. prosince. Z turnaje si také přivezli novou akvizici Wolskiho, který tam po konci angažmá v Kunlunu v KHL vypomáhal Ambri-Piottě.

První větší příležitost měl domácí Gríger, který přesnou nahrávku Rachůnka tečoval jen do Kváčovy náruče. Na druhé straně se dostal do šance Michal Kovařčík, ale Filip Novotný byl na jeho tvrdou střelu připraven.

V polovině první třetiny se ve vlastním oslabení po chybě Rachůnka dostal k puku na červené čáře Martynek, ale i jeho samostatný únik zlikvidoval karlovarský gólman. Potom ukázal Rachůnek své ofenzivní kvality a v 17. minutě v přesilové hře z levého kruhu prostřelil Kváču.

Ve druhém dějství se projevila síla Ocelářů, kteří začali soupeře přehrávat. Jen díky Novotnému, jenž postupně nadvakrát zlikvidoval nebezpečnou střelu Szturce, šanci Galvinše a bombu agilního Michala Kovařčíka, drželi domácí těsné vedení až do 38. minuty. V té ale střelou od modré čáry vyrovnal Ondřej Kovařčík.

Ve třetí třetině se snažily oba týmy hrát bez chyby, ale i přesto si šanci k vítězné brance několikrát připravila agilní formace Michala Kovařčíka a na druhé straně nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepřekonal hostujícího gólmana Gríger.

V prodloužení nejdříve Roth nastřelil tyč a poté byl za vyseknutí hole vyloučen Polák. Přesilovku čtyř proti třem využil po krásné individuální akci Wolski.

Liberec x Olomouc

Hokejisté Liberce zdolali Olomouc 4:1 a připsali si doma desátou výhru za sebou. Druzí Bílí Tygři se přiblížili vedoucí Spartě na rozdíl jednoho bodu a navíc mají ještě tři zápasy k dobru. Hanáci ani potřetí v sezoně s Libercem nedokázali bodovat.

Domácí začali zostra a v první gólové šanci se objevil Hanousek, Konrád ale předvedl výborný zákrok lapačkou. Poradil si také s šancí Vlacha. V šesté minutě už Bílí Tygři dostali do vedení. Hudáček zachytil Švrčkovu chybnou rozehrávku a krásnou přihrávkou našel Lence, který střílel do zcela odkryté branky.

Poté se osmělili také hosté a Hrachovina měl plné ruce práce s šancí Knotka. Liberecký brankář si následně poradil také s akcí Kořenka. V závěru první třetiny byli Hanáci blízko vyrovnání, Klimek však v obrovské šanci trefil pouze tyč.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Olomoučtí a Hrachovina musel řešit hned několik ošemetných situací. Tlak Hanáků však přibrzdil Klimkův faul a Severočeši nabídnutou možnost využili. Marosz se protáhnul kolem hrazení, posunul kotouč na Krenželoka, který viděl ještě lépe postaveného Musila a ten pohotovou ranou bez přípravy poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

Třetí branku domácích mohl přidat hned vzápětí Hudáček, Konrád ale svůj tým podržel. Na druhé straně zahrozil Káňa, jehož rána se otřela o pravou tyč Hrachovinovy branky. Olomouc si poté zahrála v početní výhodě, k vážnějšímu ohrožení liberecké branky se ale nedostala.

Přesilovku měli na startu třetího dějství také domácí a vedlo se jim o poznání lépe. Po křížném pasu Hudáčka zvýšil na rozdíl tří branek Bulíř. Hosté mohli snížit z rychlého protiútoku, se střelou Knotka i dorážkou Olesze si ale poradil Hrachovina. Na libereckého brankáře si nepřišel ani z mezikruží střílející Nahodil.

Olomouc se i nadále snažila vstřelit kontaktní gól a pět minut před závěrečnou sirénou sáhla dokonce ke hře bez brankáře. Proti střele Dujsíka ale Hrachovinovi potřetí v utkání pomohla branková konstrukce. Poté už se ale hosté kýženého gólu dočkali, Káňovu střelu doklepnul za bezmocného Hrachovinu důrazný Klimek. Na konečných 4:1 ale upravil trefou do opuštěné branky Ordoš.

Plzeň x Vítkovice

Hokejisté Plzně zvítězili nad Vítkovicemi 6:4 a připsali si třetí výhru za sebou. Indiáni v gólově bohatém souboji uspěli především díky čtyřem využitým přesilovým hrám a Ostravany porazili počtvrté za sebou. Dvěma trefami se po třízápasovém půstu blýskl kapitán Plzně Milan Gulaš. Branku a tři asistence si za vítěze připsal Peter Čerešňák. Ostravský tým přes čtyři vstřelené góly prohrál již čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Ránu exvítkovického Zdráhala ještě stačil gólman Svoboda vyrazit, ale v osmé minutě už při plzeňské přesilovce uspěl ranou z pravého kruhu bez přípravy Rob. Za chvíli po chytré Kracíkově zadovce z dobré pozice neskóroval Pour a udeřilo překvapivě na druhé straně. Po zaváhání domácí obrany ve 13. minutě vyrovnal po samostatném úniku Roman na 1:1.

Indiáni odpověděli náporem, ale hosté přečkali šance Poura a Koldy. V 15. minutě naopak při vyloučení Čerešňáka pohotovou dorážkou Lakatoš dokonal obrat. Následně sice pálil z mezikruží volný Gulaš nad, ale 55 vteřin před koncem první třetiny vyrovnal na 2:2 bekhendem Kantner.

Po pauze dokázal vleže překazit forhendovou kličku před brankou volnému Gulašovi Svoboda a za chvíli po skončení plzeňské přesilovky jeho protějšek Frodl zlikvidoval sólo Veselého. Hosté směrem dopředu výrazně přidali a Razgals v polovině utkání zahrozil po objetí branky.

Vítkovické vzepětí ukončil faulem Šidlík a ve 33. minutě početní výhodu využil střelou švihem Gulaš. Následně hosté přečkali přečíslení tří na jednoho i gólovou příležitost Roba. Zlomila je až nedisciplinovanost Kubalíka, jehož trest potrestal dorážkou do odkryté branky na 4:2 opět kanonýr Gulaš.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky navíc Čerešňák s přispěním soupeře skóroval od modré čáry. Tříbrankový náskok domácí ukolébal a ve 46. minutě potrestal zaváhání v rozehrávce přesnou střelou pod břevno Lakatoš. O necelé čtyři minuty později dokonce po rychlé akci Schleiss švihem z levého kruhu snížil na 4:5. Nadějí na srovnání si poté během vlastní přesilovky hosté uťali trestem za příliš mnoho hráčů na ledě a Němec po spolupráci s Kantnerem upravil na konečných 6:4.

Pardubice x Kladno 

Hokejisté Kladna zvítězili na ledě posledních Pardubic 4:3 v prodloužení. Rytíři s Jaromírem Jágrem opět pouze na střídačce vedli na konci 25. minuty už 3:0, domácí ale po dvou předchozích porážkách dosáhli nakonec alespoň na bod. V čase 63:02 však rozhodl o výhře hostů obránce Brady Austin.

První třetinu provázela střelecká převaha Pardubic. Zatímco ale hostující gólman Godla zůstal během ní neprůstřelný, jeho protějšek Kacetl si připsal jen tři úspěšné zákroky a zároveň dvakrát inkasoval.

Do vedení výrazně pomohl Středočechům velkou chybou Eklund, když za vlastní brankou přenechal naslepo puk místo jednomu ze spoluhráčů O'Donnellovi, ten si vybruslil před brankoviště a otevřel skóre. Jen 1,1 sekundy před přestávkou pak Melka "žabkou" napříč útočným pásmem našel při přesilovce Stacha, jenž zacílil dokonale přesně pod horní tyčku.

Hned v úvodu druhé části měl velkou šanci Vlach, Godla se štěstím zasáhl, následně selhali z dobrých pozic i Tybor a Svačina. Mandát pak nedokázal dostat za Godlovými zády puk do prázdné branky, naopak ve 25. minutě Melka v signalizované výhodě chytře zakončil mezi Kacetlovy betony a s domácími to vypadalo bledě.

K rezignaci měli ale hokejisté Dynama daleko. Už ve 28. minutě jim navíc dodal novou porci energie Zdráhal, když v přesilovce snížil. Po polovině základní doby se Melka dostal do sóla, jenže tentokrát měl navrch Kacetl. Vzápětí rozjásal většinu zaplněných tribun Poulíček. Kindlovi nesedla pár sekund před druhou sirénou rána z kruhu do odkryté branky, Godla stačil díky skoku plavmo zasáhnout.

V závěru druhé třetiny dostali Pardubičtí díky Godlově trestu k dispozici půl minuty přesilovky pět na tři, z níž si přenesli většinu do třetího dějství. Dvojnásobnou početní výhodu sice nevyužili, ale pak při hře pět na čtyři Mandát snadno usměrnil kotouč za Godlova záda po krásné Mikušově přihrávce a bylo vyrovnáno.

Na konci 49. minuty Mandát zakončoval přečíslení dvou na jednoho s Tyborem, poskakující puk při střele do odkryté branky ale nezasáhl dobře. Ve zbytku základní doby bylo už patrné, že žádný z týmů nechce končit s prázdnýma rukama. I proto dospěl zajímavý duel až do prodloužení.

V něm měl rozhodnutí na holi Strnad, jenže nedal. Rytíři smutnit nemuseli, na začátku 64. minuty rozhodl o jejich vítězství Austin.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. J. Hruška (Pyrochta), 52. Mueller (Plekanec) - 36. Dufek, 56. Okál (Honejsek), rozhodující sam. nájezd D. Nosek. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Bryška, Rampír. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. T. Rachůnek (Gríger) - 38. O. Kovařčík (Wolski), 64. Wolski (Roth). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3932.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Lenc (L. Hudáček), 28. A. Musil (L. Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (L. Hudáček, Šmíd), 60. Ordoš - 59. Klimek (J. Káňa). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 6102.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 6:4 (2:2, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Rob (Budík, Pulpán), 20. Kantner (Budík, Čerešňák), 33. Gulaš (Čerešňák), 38. Gulaš (Kantner), 43. Čerešňák (V. Němec), 53. V. Němec (Kantner, Čerešňák) - 13. Roman (Lakatoš, Roberts Bukarts), 15. Lakatoš (Roberts Bukarts, Mallet), 46. Lakatoš, 50. Schleiss (Š. Stránský). Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Brejcha, Komárek. Vyloučení: 6:7, navíc R. Černý (Vítkovice) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 6023.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 3:4 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. J. Zdráhal (D. Kindl, Eklund), 33. Poulíček (Kusý), 41. Mandát (J. Mikuš, Tybor) - 14. O'Donnell, 20. Stach (Melka, B. Nash), 25. Melka (Stach), 64. Austin (Zikmund). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Frodl, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 9357.

Foto: ČTK/Šálek Václav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi