Vítkovice doma porazily Pardubice, rozhodla posila Stastny

Plzeň udolala Karlovy Vary až po nájezdech (ilustrační foto).

Hokejisté posledních Karlových Varů podlehli v 11. kole extraligy v západočeském derby Plzni 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si sedmou porážku za sebou. O teprve druhé výhře Indiánů z posledních šesti duelů rozhodl v sedmé sérii rozstřelu kapitán Ondřej Kratěna. V duelu mezi Vítkovicemi a Pardubicemi rozhodl ve prospěch domácích posila Stastny.

Utkání dvou týmů ze spodní části tabulky přineslo neurovnaný a upracovaný hokej. Domácí, i s novou posilou Stastnym, mohl už v páté minutě dostat do větší pohody Květoň, ale po povedeném průniku a kličce na osu kluziště mu jeho šanci chytil Maxwell, jenž dříve působil i ve Vítkovicích.

Vítkovice si vynutily znatelnější převahu až ve druhé části. Aktivita byla na jejich straně, ale Maxwella po střelách Olesze a Němce zachránila tyčka. Přesně v polovině zápasu se ale prosadila nová vítkovická posila Stastny, který v přesilovce pět na tři vypálil ze špice přesilovkového deštníku a jeho střela prošla Maxwellovi rozklekem za brankovou čáru. Ostravané mohli svoji pozici vylepšit druhým gólem, ale Szturc v solidních příležitostech dvakrát selhal.

Urputná partie s naprostým minimem gólových situací přinášela větší vzruch jen v přesilových situacích. Hosté hráli při vyloučeních Sztruce a Illéše v třetím dějství šest minut v početní výhodě, ale nic gólového nevymysleli. Soupeř tak z nenápadné situace pojistil vedení: Roman vyhrál vhazování pod sebe pro obránce Kloka, který překonal Maxwella od modré čáry.

Už dvě a půl minuty před koncem Dynamo odvolalo brankáře a vrhlo se do hry šest na pět, ale jeho snaha byla neplodná a soupeř si výsledek bez větších potíží uhlídal.

Karlovy Vary podlehly Plzni na nájezdy

Do první šance zápasu, který provázely komplikace s nefungující časomírou, se dostal hned v první minutě hostující Kubalík a na druhé straně zahrozil Flek. Při vyloučení domácího Matúše si Plzeň vytvořila tlak, ale k větší příležitosti se nedostala.

Jako první se radovali ve 13. minutě domácí. Po nepovedené Dvořákově střele se puk dostal ke Kindlovi, který bekhendem překonal klečícího Machovského. Povzbuzená Energie po vstřelené brance zatlačila Indiány do jejich obranného pásma a největší šanci si vytvořil kapitán Skuhravý, jehož prudkou střelu z mezikruží hostující gólman kryl.

Plzeň udolala Karlovy Vary až po nájezdech (ilustrační foto).Druhá dvacetiminutovka přinesla urputný hokej z obou stran se snahou neudělat chybu. Nejdříve si Plzeň vytvořila tlak v obranném pásmu Energie, ale do větší gólové šance se nedostala. V polovině utkání při vyloučení Kracíka a Slováka měli domácí na 45 vteřin možnost hrát přesilovku pět na tři, žádnou větší možnost si však během ní nevytvořili.

Následně měl při Kindlově vyloučení ideální příležitost na vyrovnání Svoboda, ale zblízka nastřelil jen tyč Závorkovy branky. V 36. minutě si během šarvátky vyměňovali názory Skuhravý s Pulpánem a následně Dujsík se Slovákem. V závěru druhého dějství mohl zvýšit Gríger, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti Machovský levým betonem vyrazil.

Ve třetí třetině nejdříve při vlastním oslabení ujel Rachůnek, jenže nepřekonal Machovského. Snaha hostů o vyrovnání vrcholila mezi 48. a 49. minutou. Nejdříve Schleissova trefa po konzultaci s videorozhodčím nebyla uznána pro hru vysokou holí, ale o chvíli později už regulérní branku zaznamenal Pulpán. Plzeňský bek dorazil Vondráčkův pokus za Závorkova záda. Ještě v řádné hrací době mohl rozhodnout ve prospěch Plzně Yellow Horn a na druhé straně neuspěl Vojtěch Tomeček.

V prodloužení dokázala Energie i přes dlouhé oslabení tří proti čtyřem a šanci Kratěny, který nedokázal trefit odkrytou branku, dotáhnout utkání až do samostatných nájezdů. V těch již byli úspěšnější hosté. Za domácí se trefil jen Mullane a za hosty dvakrát Kratěna.

Zlín otočil souboj proti Olomouci a vyhrál 3:1

Derby mezi Zlínem a Olomoucí začalo zostra. Na ledě bylo k vidění mnoho tvrdých, ale čistých soubojů. Hned ve druhé minutě byl sice vyloučen za útočný faul hostující Skladaný, domácí však jeho prohřešek nepotrestali. A to je mohlo mrzet dvojnásob. V závěru přesilovky byl sám před Konrádem Bořuta, šikovnou stahovačkou jej nepřekonal a následně šel do brejku přímo z trestné lavice Skladaný, jenž vybídl ke skórování Mikúše.

Vyrovnání přišlo záhy a domácí ho stihli už dvacet sekund poté. Puk zavezl do útočné třetiny Podešva a lehkým nahozením od mantinelu překonal Konráda. Za minutu mohl poslat Berany do vedení Bukarts, hostující brankář ale své předchozí selhání napravil. Zlínští však měli čím dále větší převahu a dočkali se za svou aktivitu také odměny. V 17. minutě pálil od modré čáry Marušák a s pomocí teče soupeřícího obránce rozvlnil síť.

Prostřední dějství příliš líbivého hokeje nenabídlo. Olomouc se těžko prokousávala přes pečlivou obranu Zlína a šancí bylo poskrovnu. Nebezpečně pálil snad jen Kotvan, ale pouze do Konrádova ramena.

Na začátku třetí části se radovali domácí: Šťastný se dostal do samostatného úniku a poslal kotouč mezi betony Konráda. Hanáci se nemohli protlačit do byť sebemenší šance, navíc se po faulu Ondruška museli bránit sami přesile soupeře. Taktéž Mora přišla na deset minut o beka Houdka, který dostal osobní trest.

Šest minut před závěrečnou sirénou mohl zvýšit na rozdíl tří branek Bukarts, z metru však přestřelil prázdnou branku. Na druhé straně měl dobrou možnost Ondrušek, z kruhu ale rovněž mířil příliš vysoko. Olomouc to v závěru zkusila s dlouhou hrou bez brankáře, ale stejně jako v předchozím průběhu nebyl moc nebezpečná. Domácí Ondráček trefil ještě tyč prázdné branky, ale Berany to nemuselo nijak mrzet.

Mladá Boleslav otočila duel s Chomutovem, dva góly dal Látal

Středočeši po pátečním debaklu 0:9 na Spartě nastoupili proti Pirátům s kompletně pozměněnými útoky, kapitánské céčko místo Klepiše převzal Hanzlík.

K úvodnímu náporu domácím pomohlo i vyloučení Chalupy, Vampola však slibnou šanci nevyužil. Laco si následně poradil i s přečíslením dva na jednoho, vychytal i osamoceného Orsavu. Hosté poté srovnali krok a pozornost Lukáše vyzkoušel Hřebejk.

Ve 23. minutě mohl otevřít skóre po Vampolově přihrávce Žejdl, podařilo se to ale až o tři minuty později Trončinskému, jehož střela od modré v přesilové hře prošla za Laca. Elitní bek Bruslařského klubu si tak připsal premiérovou trefu v sezoně.

Vyrovnat mohl ve 29. minutě Huml, ale Lukáš byl připravený. V polovině zápasu si poradil i s nebezpečnou střelou Růžičky, dorážku Kašeho však již zlikvidovat nedokázal.

O dvě minuty později mohl získat vedení zpět na stranu domácích Urban, jeho střela se však odrazila od horní tyčky, což po přerušení hry potvrdil i videorozhodčí.

Ve 43. minutě přiblížil hosty výhře kapitán Vondrka, jenž využil volné pravé strany při střídání soupeře a otočil výsledek na stranu Pirátů. Domácí byli po inkasované brance chvilku zaskočeni, poté se ale opět vrhli do útoku a podařilo se jim vyrovnat. Laca překonal ze strany Látal. A od Látala to ještě nebylo vše. V 58. minutě se mezi střelce zapsal podruhé, když zakončil povedenou individuální akci Vampoly.

Chomutovští se pokusili vyrovnat při power play, po deseti vteřinách však inkasovali počtvrté. A opět se o to postarala druhá formace domácích, branky se dočkal i Vampola. Piráti si připsali čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů.

Hradec Králové zdolal Třinec a uspěl potřetí v řadě v nastavení

Oceláři chtěli v Hradci uhájit výsadní postavení. Tento plán začali plnit velmi vehementně. Již ve druhé minutě byl ve veliké šanci zkušený Adamský. Útočník jel sám na brankáře Rybára, který se v bráně Východočechů objevil potřetí v řadě, poslal mu puk pod beton, ale minul bránu.

Bleskový a napínavý úvod duelu pak za chvíli umocnil první gól. Ve čtvrté minutě skóroval domácí Džerinš, jemuž rybičkou poslal puk do jízdy obětavý Šimánek. Hostující brankář Hamerlík, který dostal přednost před Hrubcem, viditelně zaváhal.

První dvě závažné situace byly předzvěstí náboje úvodní třetiny. Ta byla totiž prakticky celá zajímavá, Hradec dal například gól, který však nebyl uznán kvůli hraní rukou. V hostujícím dresu měl největší šanci Martin Růžička, jenže Rybár ho zastavil. V 19. minutě pak přišly velké problémy pro domácí. Během 36 vteřin byli vyloučeni tři hráči - Pláněk, Štajnoch a Köhler. Hosté hráli přesilovku pěti proti třem. Mountfield se však do konce třetiny také zásluhou skvělého gólmana ubránil a udržel vedení.

Druhou část začali hosté v pokračující výhodě dvou mužů. Branku v ní nedali, ale početní převaha jim pomohla dostat se do tlaku. Tento nápor Třinečtí zužitkovali ve 25. minutě. Martin Růžička objel bránu, poslal puk před ní, ten se od jednoho hradeckého zadáka odrazil přímo k Linhartovi, který bekhendem trefil horní roh.

Třetí třetina byla na začátku poměrně vyrovnaná. Do vedení se dostal Hradec - ve 44. minutě dokončil Jarůšek kombinaci prvního útoku. Skóroval v krkolomné pozici, puk si musel stáhnout před branku a zakončit.

Jako ukázal šikovnost hradecký urostlý útočník, tak se skvěle technicky předvedl třinecký obránce Milan Doudera. Zadák skvělou dlouhou přihrávku z vlastní třetiny našel ve 49. minutě spoluhráče Draveckého, který po převzetí puku na modré čáře soupeře jel sám na bránu. Rybára propálil rychlou střelou zápěstím.

V závěrečné desetiminutovce byl lepší Třinec. Rozhodnout mohl Martin Růžička, ale nejprve zastavil puk směřující do branky a těsně poté nedotáhl blafák kolem brankáře. Velkou šanci měl ještě jednou, stejně jako spoluhráč Marosz. Proti třetímu góly však byl brankář Rybár.

Hradec si tak zahrál páté prodloužení v posledních šesti utkáních. V něm mohla rozhodnout obě mužstva, ale domácí Grregorc minul a pokus hostujícího Irgla chytil Rybár do lapačky. Proto došlo na samostatné nájezdy. Po prvních třech sériích byl stav vyrovnaný, skórovali Bednář a Irgl. Nakonec rozhodl v šesté sérii domácí Jarůšek.

Rozjetý Litvínov porazil Spartu jasně 5:1, vyhrál počtvrté v řadě

Dvěma góly, které stihl již během první třetiny, přispěl k výhře dvacetiletý forvard Josef Stříbrný, zkušený útočník František Lukeš si připsal tři body za gól a dvě asistence.

Litvínov vzal utkání pevně do svých rukou hned od prvních střídání. Již ve třetí minutě Lukeš prostrčil 'žabkou' puk na Stříbrného, jenž bez nervů zavěsil nad Pöpperleho lapačku a zaznamenal svůj první gól v extralize. Další šanci měl Trávníček, který z mezikruží švihem vypálil, ale Nedomlel si obětavě lehnul do jeho střely a poté odbruslil s bolestivou grimasou.

Pöpperle pak vychytal Válka. Pražané se osmělili až v osmé minutě, kdy nejprve Hlinka nedokázal puk zblízka zvednout nad Janusův beton, následně neuspěl ani tečující Černoch. V 15. minutě už se ale sparťané radovali z vyrovnání, když Kumstát tečoval puk mimo dosah Januse.

Litvínov se ovšem nesložil, naopak spustil černo-žluté peklo. Nejprve si v 17. minutě Stříbrný vykoledoval v úniku faul a nařízené trestné střílení opět s přehledem proměnil, když poslal puk mezi Pöpperleho betony. Následně dokázal Hübl využít zmatků před hostujícím brankovištěm a zvýšil na 3:1, načež rozklad hostující defenzivy dokonal Martin Hanzl, který si v sólovém nájezdu vychutnal Pöpperleho a poslal puk do prázdné branky. Tři zásahy vměstnal Litvínov do pouhých 105 vteřin.

Pöpperleho od druhé třetiny nahradil Novotný a hned chyboval za brankou, ale Černý špatné rozehrávky využít nedokázal využít. Právě po Černého chybě mohl snížit Ihnacak, jenže Janus vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Krátce po polovině zápasu se dočkali diváci toužící po pátém gólu: Hübl křížným pasem našel Lukeše, ten si puk připravil a neomylně vypálil do horního rohu.

Hosté následně hráli více než minutu a půl v pěti proti třem, ale pouze korunovali svou dnešní bezmoc. V závěru druhé části Sparta po svém tlaku vstřelila gól, avšak sudí ho po konzultaci s kolegou u videa neuznali pro posunutí branky.

Třetí třetina se nesla z obou stran v duchu utkání jen v klidu dohrát. Hosté se sice snažili ukrojit ze svého výrazného manka, ale nedokázali Januse pořádně ohrozit, přestože po druhé přestávce i před závěrečnou sirénou hráli dlouho v pěti proti třem.

Hokejisté Brna porazili mistrovský Liberec 5:1 a vedou extraligu

Liberec ale vstoupil do utkání s velkým odhodláním. Kometa byla prvních pět minut pod tlakem a především gólman Vejmelka měl co dělat, aby uhájil čisté konto. Na Lašáka prakticky nic nešlo, poprvé zahrozil Zaťovič, ale minul bránu. Naopak Stránský bránu trefil, puk orazítkoval tyč a rozhodčí se pro jistotu jeli poradit s videorozhodčím, gól však nepadl.

Ačkoliv měli hosté převahu, udělali ve středním pásmu chybu a v šesté minutě inkasovali. Na modré čáře se rozjel Zaťovič a střelou do pravé horního rohu poslal Kometu do vedení. Od té doby udávali tempo pro změnu domácí hokejisté. Šance si vytvářeli v přesilovkách, ale také při hře pět na pět. V 16. minutě našel Erat parádní přihrávkou mezi kruhy Štencla, jehož šikovná teč znamenala již dvoubrankové vedení modrobílých.

Do druhé části nasadil Liberec do brány Willa, který nahradil Lašáka. Sotva se liberecká dvojka usadila v brankovišti, lovila puk ze své sítě. V přesilovce přihrál Kvapil na volného Nečase a sedmnáctiletý talent uklidil kotouč do hostující branky.

Trenérský štáb Komety zařadil do sestavy i sedmnáctiletého Matěje Nováka, pro kterého to byl vůbec první start v extralize. Zařadil se po bok Vincoura a Hrušky. A právě tato lajna si vytvořila solidní šanci. Vincour protlačil kotouč na Nováka, jehož střela minula jen kousek Vejmelkovu bránu.

Liberecký útok sice měl střeleckou převahu, ale na výtečného Vejmelku stále nemohl vyzrát. Kometa byla produktivnější a využila každou větší šanci. Ve druhé dvacetiminutovce měl asi největší šanci hostů Krenželok, ale jeho najetí zpoza brány zastavil Vejmelka. Na opačné straně ujela v oslabení dvojice Dočekal - Trška, který v klíčový moment promáchl a netrefil odkrytou bránu.

Poklidný duel vyhrotilo v 38. minutě dohrání souboje v podání libereckého Jelínka na Nečase. Pomstít jej šel Erat a poté se strhla bitka mezi několika hráči. Erat si to v boxerském ringu rozdal s Jelínkem, Káňa s Lakatošem a Malec s vyhlášeným bitkařem Vlachem.

Resultovala z toho přesilovka Bílých Tygrů, která ovšem neměla dlouhého trvání. Pykat šel Krenželok, hrálo se ve čtyřech a více prostoru na ledě využili domácí. Trška našel na pravém kruhu Zaťoviče a ten vstřelil svou druhou branku v utkání.

Do závěrečného dějství vstoupili aktivně hosté a chtěli s výsledkem něco udělat. Střeleckých pokusů stále přibývalo, ale Vejmelku dlouho nedokázali překonat. Prosadila se naopak znovu Kometa. Kováčik po návratu z trestné ještě svůj nájezd neproměnil. Pak ale Zaťovič ujel po levé straně a přesnou ranou nad Willovo rameno dovršil hattrick. Vejmelka přišel o nulu 17 vteřin před koncem. Ordoš vystřelil z těžkého úhlu a puk propadl do brněnské brány.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. D. Kindl (T. Dvořák, Skuhravý) - 49. Pulpán (Vondráček, Kracík), rozhodující sam. nájezd Kratěna. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4257.

Sestavy:

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Benák, T. Dvořák - V. Tomeček, Mullane, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus - Stloukal, Matuš, T. Rohan. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Plzeň: Machovský - Čerešnák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Holý, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Lev, Johnson - Vondráček, Hrnka, T. Svoboda - Švarc, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

PSG Zlín - HC Olomouc 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Podešva (D. Šťastný, Kubiš), 17. Marušák (Kubiš), 44. D. Šťastný - 5. J. Mikúš (Skladaný, Eberle). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Kotlík, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Houdek (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 4457.

Sestavy:

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - J. Ondráček, Popelka, Chytil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Y. Stastny (O. Roman), 56. Klok (O. Roman). Rozhodčí: Pražák, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4632.

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Sedlák, Kovář - D. Květoň, O. Roman, Balán - Olesz, Y. Stastny, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Čáslava - M. Kaut, Redenbach, Hubáček - Mallet, Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, Klimenta - Rapáč, Panna, Nahodil. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Stříbrný (Lukeš), 17. Stříbrný z trestného střílení, 19. V. Hübl (Lukeš, Kubát), 19. M. Hanzl (R. Hanzl, J. Černý), 31. Lukeš (V. Hübl, Kubát) - 5. Kumstát (Gernát, Pech). Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Pešina - Pešek, Suchánek. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:0. Diváci: 5840.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Sparta: Pöpperle (21. F. Novotný) - Čajkovský, Nedomlel, Hrbas, Kalina, Gernát, Piskáček, Eminger, Barinka - P. Vrána, Ihnacak, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Safin, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Džerinš (Šimánek, Jarůšek), 44. Jarůšek (Šimánek, Džerinš), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 25. Linhart (Martin Růžička), 49. Dravecký (M. Doudera, Hrabal). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 5014.

Sestavy:

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Newton, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, T. Knotek - Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - Martin Růžička, Marosz, Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Trončinský (Orsava), 49. M. Látal (Lenc, Kučný), 58. M. Látal (Vampola, Trončinský), 60. Vampola (Lenc, M. Látal) - 31. D. Kaše (V. Růžička ml., Tomica), 43. Vondrka (Huml, Skinner). Rozhodčí: Polák, Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3629.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Kurka, Hanzlík, Trončinský, Kučný, Štich - Orsava, Urban, L. Pabiška - M. Látal, Vampola, Lenc - Pospíšil, Klepiš, Žejdl - Ďurač, Musil, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Chalupa, Valach, Skinner, Buchtela, Dlapa - Račuk, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Haščák), 15. Štencel (M. Erat, Nečas), 23. Nečas (M. Kvapil), 39. Zaťovič (Trška), 56. Zaťovič (V. Němec, Gulaši) - 60. Ordoš (Vantuch). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 10:8, navíc J. Káňa II, Malec - J. Vlach, Lakatoš oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7543.

Sestavy:

Kometa Brno: Vejmelka - Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, L. Zábranský ml. - M. Kvapil, Nečas, M. Erat - Zaťovič, V. Němec, Haščák - J. Káňa, L. Čermák, Dočekal - Vincour, J. Hruška, H. Zohorna - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Liberec: Lašák (21. Will) - Ševc, Šimek, Derner, Vitásek, Pyrochta, Mojžíš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi