Tygří pevnost odolala Ocelářům, poslední Vary zaskočily Brno

Sparta doma podlehla Chomutovu.

Liberečtí Tygři porazili v souboji prvního a druhého celku extraligové tabulky třinecké Oceláře vysoko 3:0 a přiblížili se Slezanům na jeden bod. Poslední Karlovy Vary zvítězily nad Brnem 4:2 a radovaly se teprve z druhé výhry z posledních devíti zápasů. Kometa prohrála venku už poosmé za sebou. Vítkovice porazily Mladou Boleslav těsným rozdílem jediného gólu. Olomoučtí kohouti vezou dva body z Plzně, kde triumfovali po nájezdech. 

Do vedení šli v samém závěru první třetiny Bílí Tygři, když se krásnou individuální akcí blýsknul Ordoš a otevřel skóre. Hned po minutě druhé části trefil tyč dělovkou od modré čáry Vitásek. Následně hráli Oceláři přesilovku, největší šanci měl však domácí Vantuch. V polovině utkání pak překazila Kaneovi již podruhé v zápase gólovou radost tyč Willovy branky. Na druhé straně najížděl na Hamerlíka osamocený Vantuch, tváří v tvář třineckému brankáři ale neuspěl.

Dalšího okénka v hostující obraně poté využil Jelínek, ani jeho únik ale ke gólu nevedl. Ve 38. minutě už se však Severočeši dočkali. Po Stránského přiťuknutí se tvrdou ranou bez přípravy prosadil Krenželok. Stejný hráč pak ještě chvíli před druhou sirénou orazítkoval horní tyč třinecké branky.

Potřetí pak dostal kotouč za Hamerlíka v úvodu třetí třetiny Pyrochta. Rozhodčí však po poradě s kolegou u videa branku neuznal kvůli kopnutí puku. Třinec se mohl dostat do hry v početní výhodě, Maroszovu střelu ale pokryl Will. Ve 49. minutě tak znovu udeřili Bílí Tygři a do tříbrankového vedení je poslal Stránský. Třinec se ještě snažil s výsledkem něco udělat, v pohodě hrající Liberec ho však do žádných šancí nepouštěl a v poklidu kontroloval své vítězství.

Energie překvapila Kometu a brala všechny body

Po 37 vteřinách druhého dějství otevřela skóre zápasu Kometa, když se trefil z mezikruží Ondřej Němec. Energie se ubránila při Sičákově vyloučení a ve 24. minutě vyrovnala. Po Mikulíkově střele dorážel úspěšně Tuominen. Hned za sedm sekund Karlovy Vary vedly. Vejmelka neudržel Rýglovo nahození od červené čáry a puk za jeho záda snadno doklepl Kindl.

Domácí začali Kometu přehrávat a ve 32. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl po krásné kombinaci Harkabus. Vejmelku vystřídal Jekel, který tak v extralize debutoval. Další možnost Energie měl Gorčík, který přestřelil. Přesnou mušku neměl ani na druhé straně Káňa.

V závěrečné třetině si hosté vytvořili velký tlak, ale na Honzíkovi ztroskotali Hynek Zohorna, Dostálek a Kvapil. Karlovarští hráči obětavě bránili, ale závěr si zkomplikovali při vlastní přesilovce. V 58. minutě při ní snížil po individuální akci Vincour. Výhru ale pečetil 15 vteřin před koncem při power play Brna do prázdné branky Gorčík.

Ridera přehrála Boleslav o jednu branku

Vítkovice nastoupily bez zraněného gólmana Bartošáka, ale jeho náhradník Dolejš si ještě pořádně nesáhl na puk, a už ho lovil z brány. Hosté totiž hned ve druhé minutě za deset sekund využili přesilovou hru, když Lenc zblízka úspěšně tečoval Klepišovo nahození od modré čáry.

Vítkovice porazily v 32. kole Mladou Boleslav.

Další gól nabídl hostům v páté minutě za vlastní brankou otálející Stastny, Jonák ho okradl o puk, ale ve velké příležitosti úplně sám před brankou ztroskotal na Dolejšovi.

Po svižném úvodu se však zápas začal měnit v těžkopádný a upracovaný hokej. Nejlépe ho ilustroval vyrovnávací gól, který také domácí dokázali vstřelit z první početní výhody.

Dvě zaváhání Středočechů v obranném pásmu soupeř dokázal potrestat a strhnout utkání na svoji stranu: Hudeček ve 44. minutě využil toho, že Voráček nevyhodil puk a nekompromisně z brankoviště překonal Lukáše. O 73 sekund později ztratil kotouč za bránou Látal a Tomi zblízka skóroval potřetí.

Sparťanská aréna viděla prohru s Piráty

Ve třetí minutě nahodil Netík kotouč před branku a důrazný Ihnacak přetlačil gólmana Krále. Jenže na začátku šesté minuty vyrazil Pöpperle Dlapovo nahození před Humla a ten zblízka nekompromisně vyrovnal.

Královi pak pomohla boční tyč. Následovala menší série vyloučení, při níž se oba celky ubránily, ale Humlovo podražení ze 17. minuty už Sparta potrestala, když měl Vrána tváří v tvář proti Královi hodně času k tomu, aby zamířil přesně nad jeho pravé rameno.

Sparta doma podlehla Chomutovu.

Ve druhém dějství se však karta obrátila. Pražané na jeho začátku sice vcelku bez problémů ubránili 34 vteřin dlouhé oslabení ve třech proti pěti, jenže pak hráli sami až příliš laxně klasickou přesilovku, v níž jim ujel Vondrka a precizním blafákem do bekhendu vyrovnal.

Ve 32. minutě navíc inkasoval k menšímu trestu ještě jeden navíc za faul vysokou holí Ihnacak a poté, co jeho spoluhráči obětavě ubránili první část a Kudrna dokonce zahrozil bekhendem, propálil kus za modrou čárou vše před sebou Skinner. Sparta chtěla odpovědět a vytvořila si tlak, v němž Pech nabídl "tutovku" Kumstátovi, ale ten selhal.

Olomouc obrala Plzeň po nájezdech

V osmé minutě po rychlém brejku otevřel skóre nenápadnou střelou z levého kruhu svým premiérovým gólem v ročníku Moravčík. Hosté směrem dopředu zahrozili až ve 12. minutě, kdy zblízka nepřekonal klečícího Machovského dorážející Knotek. Poté indiáni ve dvou přesilovkách za sebou potvrdili svoji nepohodu v této herní situaci.

Plzeň doma padla s Olomoucí.

Krátce po přestávce se dokonce ve vlastním oslabení během další plzeňské početní výhody dostal do úniku Herman, tísněn dojíždějícím Moravčíkem však zakončil vedle. 

Nápor střelecky aktivnějších hostů pokračoval i v úvodu závěrečné dvacetiminutovky a ve 43. minutě z dorážky svojí první trefou v sezoně vyrovnal na 1:1 Tomáš Mikúš. Další závary kolem své branky Indiáni přečkali a i přes hru na deset útočníků vyrovnali hru. Před koncem třetiny nevyužily oba týmy přesilovku a v nastavení nedotáhl v přečíslení Sklenička svůj blafák. Bonusový bod naopak zajistil Kohoutům v páté sérii rozstřelu Eberle.

Pardubice otočily duel se Zlínem

Už ve druhé minutě se Zlín dostal do vedení, když po Chytilově střele z úhlu chyboval brankář Růžička.

Zlín byl i po gólu aktivnější a soupeře pustil do hry jen na krátkou pasáž kolem 15. minuty. Rolinek ale poloprázdnou branku netrefil, a tak v závěru první části zvýšil vedení hostů opakovanou střelou Bukarts.

Po pauze mohl svůj druhý gól přidat unikající Chytil, avšak tentokrát Růžičku nepřelstil. Na druhé straně neuspěli Klimenta s Redebachem. Dynamo se ke snížení propracovalo paradoxně při oslabení, když Leduc střelou na bližší tyč potrestal chybu ve zlínské rozehrávce.

Pardubice přesto zůstaly aktivní a ke konci druhé části sevřely soupeře do kleští. Zlínu v těchto momentech uchránil hubené vedení jistý Kašík. Ten své umění ukázal i ve 45. minutě, kdy při oslabení znovu sebral radost Klimentovi. Při další pardubické přesilovce už ani zlínský brankář nedosáhl a Rolinkova rána od modré čáry zasvištěla pod horní tyč.

Zápas byl od té chvíle hodně otevřený a navrch v boji o rozhodující branku měli domácí. V normální hrací době však ani jeden ze soupeřů neskóroval a muselo se prodlužovat. V nastavení měly šance oba týmy, navíc Blaťák a Redenbach pálili do tyče. Rozhodnutí padlo necelou minutu před koncem, kdy přečíslení vyřešil přízemní střelou Tomášek.

 

32. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Ordoš (Vitásek, L. Krenželok), 38. L. Krenželok (J. Stránský, P. Jelínek), 49. J. Stránský (Bartovič, Šimek). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7287

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Tuominen (Mikulík, Benák), 24. Gríger (Rýgl), 32. Harkabus (D. Kindl, Gríger), 60. Gorčík (Vachovec, Skuhravý) - 21. O. Němec (M. Erat, M. Kvapil), 58. Vincour (Štencel). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Lhotský, Kokrment. Vyloučení: 6:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4253

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Hrbas (Olesz, Hudeček), 44. Hudeček, 45. Tomi (Gřeš) - 2. Lenc (Klepiš, Trončinský), 49. Orsava (Jonák, M. Látal). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 5403

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Moravčík (T. Svoboda, Indrák) - 43. T. Mikúš (Holec), rozhodující sam. nájezd Eberle. Rozhodčí: Bejček, Pešina - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5002

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Ihnacak (Netík), 18. P. Vrána (J. Hlinka, Pech) - 6. Huml (Dlapa, Vondrka), 28. Vondrka, 34. Skinner (Rutta, Huml). Rozhodčí: Polák, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8231

HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 3:2 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Leduc (Klimenta), 47. Rolinek (P. Sýkora, Redenbach), 65. Tomášek (Rolinek) - 2. Chytil (Řezníček), 19. Bukarts (Kubiš). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Zíka, Barvíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7381

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi