Třinec utrpěl domácí debakl s Boleslaví, do čela jde Liberec

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z vítězství na půdě vedoucího Třince.

Hokejisté Třince prohráli ve 39. extraligy s Mladou Boleslaví 2:5 a utrpěli nejvyšší domácí prohru v sezoně. Premiéru si v dresu Ocelářů odbyl Petr Vrána, který nastupoval ve středu druhého útoku a nebodoval. Na výhře Středočechů se podepsal gólem a přihrávkou Martin Látal, dvakrát asistoval Jakub Klepiš a Pavel Musil. Třinec přišel o vedení v soutěži.

"Boleslavi jsme zápas zjednodušili. Góly jsme jí darovali, nebyly moc vydřené. Vlastními chybami jsme se připravili o možnost vyhrát," uvedl Vrána po premiéře.

Vrána nastupoval s Růžičkou a Draveckým, a na led chodil v oslabeních i přesilových hrách. Ocelářům se do sestavy vrátili uzdravení Gernát a Werek, přesto postrádali pětici hráčů základní sestavy (Krajíček, Galvinš, Roth, Adamský, Cienciala), a na jejich výkonu absence byly znát. Soupeře od druhé třetiny pouštěli do mnoha přečíslení.

"Zbytečně jsme přehrávali některé akce v našem pásmu, kde jsme ztráceli puky a oni se z toho dostávali do šancí. Měli jsme si je lépe pohlídat. Ale někdy se občas někdo zapomene. I mně se to stalo. Sledoval jsem hru, po druhé straně mi ujížděl útočník a už jsem ho nestíhal. Musíme si na to dát si příště větší pozor," uvedl Gernát.

Třinec byl v úvodní třetině aktivnější, přesto odcházel do kabin za stavu 0:1. Jediný gól dal v jejím závěru Látal po teči Pláňkovy střely od modré čáry. Předtím velmi agilní Werek už ve třetí minutě zahodil sólový únik, když nenašel volné místo mezi Růžičkovými betony. V domácích přesilových hrách střílel dvakrát nebezpečně Hrňa a Kovařčík po hezké individuální akci Růžičky, v níž se zbavil Hrdinky, netrefil odkrytou branku.

"Snažil jsem se mu (Werekovi) co nejvíc zmenšit úhel, naštěstí to vyšlo. Pak měli ještě jednu tutovku (Kovařčík), to jsem si oddechl, že minul," uvedl Růžička, jehož trenér Miloslav Hořava označil za základní kámen výhry. "Hlavní bylo, že jsme udrželi jejich přesilovky a důležitý byl první gól, pak jsme byli lepší. Hráli jsme výborně v našem pásmu, nepouštěli jsme je do vyložených šancí a zaslouženě jsme vyhráli," dodal.

Mladá Boleslav udeřila podruhé ve 24. minutě z přečíslení dva na jednoho, které zakončil střelou mezi betony třineckého brankáře Žejdl. Od té chvíle hosté převzali iniciativu a vedení mohli několikrát zvýšit. Ve dvou největších šancích nedotáhl Klepiš nájezd do gólové podoby. V prvním případě jeho bekhendovou kličku chytil Hrubec, podruhé z forhendu přestřelil.

A tak domácí trestali hezkou kombinací čtvrtého útoku, kterou do zcela prázdné branky zakončil Chmielewski. S hosty ale gól neotřásl. Kotvan v brejku ještě přestřelil, ale v další akci "vymetl" horní růžek branky Kousal. Situaci navíc Třinci ztížil hned po patnácti sekundách třetí části Němeček, který stál na konci dobře sehraného brejku tři na dva.

Oceláři během týdne smazali v Liberci ve třetí třetině ztrátu z 0:3, ale pozorná obrana hostů je do velkých šancí nepouštěla. Naopak Hrubec v dalším úniku vychytal Kousala. Středočeši ale pátý gól přidali, když Skalický tečoval střelu Dlapy a vyhnal třineckého gólmana na střídačku.

"Pořád měli hráče před brankou a z toho nám dali dva góly po teči. To nás stálo zápas. V našem brankovišti si musíme udělat větší pořádek," podotkl Gernát.

Domácí poté už jen zkorigovali výsledek gólem Růžičky v přesilové hře. Mladá Boleslav, která je v tabulce osmá, tak porazila po Hradci Králové ve třech dnech dva týmy ze špice tabulky. "Je to super, ale počítají se body. Je jedno, s kým je uděláme. Máme v kabině jasný cíl (play off). Za ním jdeme a doufám, že to zvládneme," prohlásil brankář Růžička.

Extraliga má nového lídra

Liberec uspěl na ledě Sparty 2:1 a posunul se do čela tabulky o bod před Třinec. Bílí Tygři vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů s Pražany, v čase 56:15 o tom rozhodl útočník Radan Lenc.

"Jsem rád, že to tam padlo, protože to byla perfektní střela od modré. Byla zacloněná i sparťanskými beky, já jsem to tam nějakým způsobem dostal a vyhráli jsme za tři body," pochvaloval si Lenc.

V dresu Sparty se poprvé objevil lotyšský útočník Roberts Bukarts, který přišel ve čtvrtek z Třince výměnou za dosavadního kapitána Pražanů Petra Vránu. Kapitánská 'céčko' po něm převzal obránce Jan Piskáček.

"Je to těžké, ale takový je hokej. Někdy uspějete, někdy prohrajete. Čeká nás ještě 14 zápasů. V úterý musíme porazit Hradec Králové. To je náš cíl," řekl Bukarts po prohraném debutu.

Úvod utkání gólmani Machovský i Will si se střelami z bezpečné vzdálenosti bez problémů poradili. V polovině úvodní části při Beranově trestu nabil Filippi Kvapilovi, ale Machovský byl na místě. Ve 12. minutě pomohla sparťanskému brankáři po pokusu Filippiho tyč.

O chvíli později už se Bílí Tygři radovali. Po Jelínkově přihrávce vystřelil Krenželok bekhendem a Ordoš z brankoviště dorazil puk do odkryté branky.

Vzápětí po přečíslení po Redenbachově přihrávce zamířil Vlach do boční tyče. V 18. minutě po spolupráci s Buchtelem pálil Kudrna, ale Will puk vytěsnil. Přesilovku při Kalinově pobytu na trestné lavici Liberci nevyužil.

Na začátku druhé části měl možnost vyrovnat Buchtele, ale Will zasáhl. Vzápětí šel Buchtele pykat na trestnou lavici, ale Sparta se ubránila. V polovině utkání se při Zacharově trestu připravili domácí o zbývajících 44 sekund výhody špatným střídáním.

V 37. minutě při trestu Stříteského se ale už Pražané dočkali vyrovnání. Rousek uvolnil z pravé strany na levé Košťálka, který překonal přesouvajícího se Willa. Před pauzou měl ještě šanci Bukarts, jehož pokus prošel Willovi mezi betony, ale liberecký gólman jej vychýlil mimo tyče.

Machovskému pomohla ve 44. minutě po pokusu Valského tyč. Další minuty patřily Spartě. Z dorážek neuspěli Rousek, Forman ani Pech. Oba celky pozorně bránily a šance další šance chyběly. Až v 57. minutě po Hanouskově ráně dorazil puk za Machovského Lenc a rozhodl. Stav se nezměnil ani při závěrečné power play Sparty.

"Je to těžké, nepříjemné. Každý to má jinak, ale štve mě to samozřejmě hrozně. Šedesát minut dřete s prominutím jak hovada, pak pět minut do konce dostanete gól. Je to frustrující. Dostat gól takhle pár minut před koncem je vážně strašné. Bylo pak málo času s tím něco udělat," uvedl kapitán Pražanů Piskáček.

Litvínov si znovu vyšlápl na oblíbeného soupeře

Hokejisté Litvínova porazili Vítkovice 5:1 a po čtyřech porážkách tak uspěli v domácím prostředí. Severočeši přehráli Vítkovice i potřetí v sezoně, gólem a asistencí se na tom podíleli Martin Hanzl a Ondřej Jurčík.

Domácím se vydařil vstup do utkání a Bartošák musel hned na začátku likvidovat tečovaný puk z Gerhátovy hokejky a následnou tvrdou střelu Petružálka od modré čáry.

Následně trefil Kašpar tyč, ale Verva byla za svou aktivitu gólově odměněna. Kašpar objel branku, přihrál Hüblovi, který otevřel skóre a oslavil tak hned dvě jubilea. Čtyřicetiletý útočník dnes odehrál 1100. zápas v extralize a 800. v dresu Litvínova.

O 40 vteřin později vedli domácí o dvě branky. Jurčík si našel skákavý kotouč a ranou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. "Zavřel jsem oči, prásknul jsem do toho a padlo to tam," popsal Ondřej Jurčík svou čtvrtou trefu v sezoně.

První vážnější vítkovickou šanci měl Tybor, který se prokličkoval až do zakončení, na Petráska ovšem nevyzrál. V 15. minutě byl po dobrém forčekingu sám před hostujícím brankářem Hanzl, nedokázal však trefit prostor mezi tyčemi.

V závěru první části mohl vstřelit třetí branku Havelka, Bartošák ho výtečně vychytal a z rychlého protiútoku se radovali hosté. Olesz nahodil puk od mantinelu na branku, který nešťastným zásahem Trončinského skončil za překvapeným Petráskem.

"Musím klukům poděkovat za to, jak hráli vzadu. K ničemu jsme je nepustili. Kdyby mi dal Trončinský gól ke konci zápasu, tak by mi to mrzelo, takhle jsme to neřešil a jsem rád, že jsme vyhráli. On mi to tam dal nechtěně, chtěl zablokovat přihrávku a já už byl v pohybu od tyčky a nestačil jsme na tu změnu zareagovat," řekl Michael Petrásek, který si nakonec připsal 18 zákroků.

V úvodu druhé třetiny Válek proti Bartošákovi neuspěl ani se dvěma střeleckými pokusy. V 26. minutě prověřil Petráska nebezpečným pokusem Szturc, domácí brankář výtečným zákrokem svůj tým podržel. Oba týmy se poté stáhly do defenzivy a diváci si příliš hezkou podívanou v dalším průběhu druhé části nevychutnali.

V 43. minutě se už domácí dočkali pojistkové třetí branky. Ščotka krásným pasem našel Petružálka, který v koncovce nezaváhal. O 65 sekund později se Litvínov prosadil počtvrté. Hanzl ukázal své rychlé a šikovné ruce a překonal Bartošáka.

"Odehráli jsme super zápas. Proti Vítkovicím se nám daří, takže jsme se jich nebáli a šli jsme od začátku utkání po nich, což nám přineslo vítězství, které jsme po páteční ostudě v Plzni potřebovali," uvedl Hanzl a poukázal na předešlou porážku 1:7.

Domácí se po dvou rychlých brankách uklidnili a v klidu zápas dovedli do vítězného konce. Pátý gól přidal rychlou střelou zápěstím Jícha.

"Trošku mě mrzí rezignovaný výkon v koncovce zápasu. Dneska mi přišlo, že jsme byli všude pozdě, všechno nám trvalo. Hráli jsme pět zápasů v deseti dnech, takže se musíme zamyslet nad tím, proč jsme dneska hráli, tak jak jsme hráli," řekl trenér hostů Jakub Petr.

Plzeň pokračuje ve vítězné sérii

Plzně porazila Karlovy Vary 5:1 a připsala si šestou výhru v řadě. Dvěma góly a asistencí se na úspěchu Indiánů v západočeském derby podílel útočník Jan Eberle. Karlovy Vary doma prohrály páté utkání za sebou.

"Na vavřínech neusneme! Tady jde spíš o to, že když se povede natáhnout takovou bodovou šňůru, při které se daří, tak je v hokeji lehkost. Je to na nás i vidět, že nejsme nervózní, hrajeme dobře a dokážeme si hezky nahrát. K tomu je ta úspěšná šňůra jen nápomocná," pochvaloval si na klubovém webu Eberle.

Energie do zápasu nastoupila i s obráncem Emingerem, který přišel z Mladé Boleslavi. V brance dostal šanci teprve šestnáctiletý Bednář, který si tak připsal druhý start v extralize.

V úvodní třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, při kterém si větší příležitosti vytvořila Plzeň. V největší z nich nedokázal doklepnout puk do odkryté domácí branky Gulaš. Když už Plzeň branku vstřelila, tak po skončení hrací doby, což potvrdil i videorozhočí.

Hosté se tak do vedení dostali ve 25. minutě, kdy po Vlachově chybě otevřel skóre Eberle, který střelou z mezikruží "vymetl" levý růžek Bednářovy branky.

Mezi 27. a 28. minutou byli krátce po sobě vyloučeni Eminger s Plutnaren a hosté tak dostali příležitost hrát 22 vteřin přesilovku pět na tři. Gól sice nedali, ale v následné standardní přesilovce si 20. gól v sezoně připsal Gulaš.

"Na začátku druhé třetiny jsme udělali dvě zbytečné chyby a Plzeň nás nekompromisně trestala. Sice jsme dali kontaktní branku, ale definitivně nás zlomil gól po naší chybě na 3:1," uvedl trenér domácích Tomáš Mariška.

O chvíli později to mohlo být již o tři branky, ale po střele Poura jen zazvonila tyč. Ve 40. minutě se ke slovu dostali i domácí, když z nenápadné akce po přihrávce gólmana Bednáře do té doby bezchybného Frodla prostřelil Mikúš.

Kvalita a herní pohoda Plzně se naplno projevila v závěrečné třetině. Po další nevyužité přesilovce pět na tři, unikla již za plného počtu hráčů na ledě do přečíslení trojice hostů a po pěkné kombinaci, na jejímž konci byl Straka, vedla Plzeň 3:1. A ze strany hostů to nebylo vše. V 55. minutě překonal Bednářem Eberle a o 56 vteřin později Indrák.

Karlovy Vary si tak připsaly třináctý zápas v řadě bez plného bodového zisku. "Konečný výsledek 1:5 je pro nás krutý, ale myslím, že ten výkon tak špatný nebyl. Chyběly nám jen góly," řekl útočník domácích Tomáš Mikúš.

Kóhler pomohl Kometě dvěma góly proti svému bývalému týmu

Dva góly někdejšího zlínského hráče Bedřicha Köhlera rozhodly zápas hokejové extraligy, v němž mistrovská Kometa porazila Zlín potřetí v sezoně, tentokráte 4:2. Brno si tak pojistilo šesté místo v tabulce. V domácím dresu odehrál první zápas v sezoně šestatřicetiletý Zbyněk Michálek, v brance hostí chytal Libor Kašík, který ještě nedávno působil právě v Brně.

A od prvních minut se musel Kašík pořádně činit a čelit nájezdům zejména prvního brněnského útoku. Už v sedmé minutě se vytáhl proti střele Muellera, ale druhý minisouboj této dvojice už skončil vedoucím gólem Brna. Jubilejní dvacátou branku v sezoně americkému útočníkovi připravili v přesilovce veteráni Plekanec s Eratem.

Brno nátlakovou hrou zatlačilo Zlín do defenzívy, navýšení náskoku měli na svých hokejkách Zaťovič a Holík, ovšem Kašík byl pozorný. To se naopak nedá říct o brněnské obraně, po jejíž chybě se dostal do úniku Fořt a z první větší šance hostí vyrovnal.

Svým průběhem byla druhá třetina kopií první. Brno zúročilo úvodní nápor ve vedoucí branku, i nadále bylo směrem dopředu mnohem aktivnější. Jenže Zlínu stačilo třináct vteřin své první přesilovky, aby Kubiš vyrovnal.

Kometa ještě více roztočila svá ofenzivní chapadla, Köhler, který ve své kariéře odehrál pět sezon ve Zlíně, dal svůj druhý gól, na holi měl třetí. "Měl jsem štěstí, šlo to do lapačky," přiznal Libor Kašík, který tento duel nebral nijak vyhroceně. "Byl to pro mě obyčejný zápas, bojoval jsem za tým, stejně jako spoluhráči. Nepřemýšlel jsem o tom, že jsem na Kometě," zdůraznil.

Naopak střelce Köhlera dva góly potěšily, zvláště proti Zlínu. Víc si ale cení faktu, že to byly první dva góly v ligovém ročníku před brněnským publikem. "Podstatné jsou tři body, to se počítá, ale tříbodových šňůr by mělo být víc," řekl a připomenul, že měl opravdu blízko k hattricku. "Já už jsem si myslel, že to byl gól. Udělal jsme to, jak nejlíp mohl. Chybělo pár centimetrů," litoval Köhler.

Zúročit tlak domácích mohli kromě Köhlera i Plekanec s Eratem, stejně tak mohl Zlín potřetí v zápase vyrovnat, ale Vejmelka vyzrál jak na Kuldu, tak i na Popelku.

Třetí dějství moravského derby už nebylo tak ofenzivní. Kometa přece jen více zpevnila zadní řady ve snaze nedostat gól, což činilo zlínským střelcům potíže v koncovce. Ubylo vyložených šancí na obou stranách, přibylo více soubojů.

Šest minut před koncem přinesla do brněnských řad klid čtvrtá branka, kterou po přihrávce Zaťoviče dal další exzlínský hráč ve službách mistra - Holík. O výsledku tak bylo rozhodnuto. I díky úspěšnému debutu Zbyňka Michálka. "Projevila se jeho zkušenost," ocenil jeho výkon kouč Kamil Pokorný.

Hanáci zlomili Piráty ve třetí třetině

Olomouce porazila Chomutov 3:1, a ukončila tak sérii čtyř domácích porážek. Hanáci o premiérové výhře nad Piráty v sezoně rozhodli ve třetí třetině, kdy se střelecky prosadili Aleš Jergl a Jan Knotek.

Domácí na svého soupeře vytvářeli tlak již od prvních minut hry. Brankář Pavlát, který dostal tentokráte šanci místo jedničky Peterse, musel hned třikrát v úvodních pěti minutách zasahovat proti střelám Jergla.

Po kuriózní situaci, kdy dvě dvojice hráčů hledali puk u mantinelu, přestože se už dávno hrálo na druhé straně hřiště, se do dobré šance dostával Duda, kterého musel Ondrušek zastavit jen za cenu faulu.

Prvního gólu se i přes olomoucký tlak dočkali hráči Chomutova. Duda zpoza branky našel Dlouhého, kterému se z bezprostřední blízkosti podařilo dostat puk za Konrádova záda. Olomouc ale brzy odpověděla. Ostřížek se prezentoval nádhernou individuální akci, během které předvedl šikovné ruce při hezké kličce a dobře provedeném blafáku.

Aktivní Ostřížkova formace byla i u největší šance na začátku druhé třetiny. Jergl se po Ostřížkově přihrávce dostal před Pavláta, ale místo zakončení hledal zpět svého spoluhráče. Na to už obrana Chomutova zareagovala a šanci překazila. Svoji akci vzápětí překombinovali i chomutovští Koblasa se Stránským, jejichž nadějné přečíslení skončilo podobně jako předchozí olomoucká šance.

V další obrovské šanci vychytal Irgla skvělým zákrokem Pavlát, který se proti jeho střele dokázal přesunout společně s křížnou přihrávkou. Série velkých šancí pokračovala i na druhé straně hřiště, kde při Konrádovi stálo štěstí po nahození jednoho z chomutovských hráčů, po kterém puk nebezpečně poskakoval v jeho brankovišti. Na šance bohatou druhou třetinu uzavřel Chomutov, jehož hráči nevyužili přečíslení tří proti jednomu. Koblasa nevyužil nabídku na střed hřiště a v ideální pozici promáchl.

Olomouc třetí třetinu začala přesilovou hrou a Pavlát v ní jen s velkým štěstím vytěsnil Jerglovu střelu nad. Ještě větší štěstí měl brankář Chomutova o půl minuty později. Po vyražené střele a dorážce Strapáče byl dokonce překonaný, zachránila jej však tyč.

Střeleckou převahu Olomouc potvrdila až v 50. minutě, kdy se z téměř nulového úhlu velmi přesně trefil aktivní Jergl. Pečetit výsledek mohl v přečíslení dvou proti jednomu Irgl, ale Pavlát si proti němu také tentokrát připsal dobrý zákrok. Domácí definitivně uklidnil až Knotek dvě minuty před koncem v přesilové hře.

39. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 36. Chmielewski (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 55. Martin Růžička (Werek, Polanský) - 18. M. Látal (Pláněk, P. Musil), 24. Žejdl (M. Látal, P. Musil), 38. P. Kousal (Flynn), 41. Němeček (Klepiš, Vondrka), 51. Skalický (Dlapa, Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Gebauer, Lučan. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4627.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Košťálek (Rousek, K. Klíma) - 13. Ordoš (L. Krenželok, P. Jelínek), 57. Lenc (Hanousek, Birner). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hodek - Špůr, J. Ondráček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 10.445.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. V. Hübl (Kašpar), 8. Jurčík (M. Hanzl), 43. J. Petružálek (Ščotka, Gerhát), 44. M. Hanzl (Jurčík, J. Mikúš), 55. Jícha - 19. Olesz. Rozhodčí: Pavlovič, Šír - Komárek, J. Frodl. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4532.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 40. T. Mikúš (Bednář) - 25. Eberle, 29. Gulaš (Pulpán, Jan Kovář), 47. P. Straka (V. Němec, Eberle), 55. Eberle (P. Straka, Kodýtek), 56. Indrák (Kantner, Jan Kovář). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Lhotský, D. Klouček. Vyloučení: 6:4. Vužití: 0:1. Diváci: 5091.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Ostřížek (Jaroměřský), 50. Jergl, 58. J. Knotek (Jaroměřský, Jergl) - 11. Dlouhý (Duda, Knot). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Kis, Rampír. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3864.

HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Mueller (M. Erat, Plekanec), 22. Köhler (Gulaši, Zaťovič), 33. Köhler (Mueller, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič, Štencel) - 19. Fořt (J. Ondráček, Řezníček), 27. Kubiš (J. Ondráček). Rozhodčí: Kika, Pešina - Ganger, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Foto: ČTK , Ožana Jaroslav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi