Třinec si ve Zlíně vylámal zuby, Tygři hozenou rukavici nezvedli

Hradec hostil Liberec.

Třinečtí Oceláři prohráli v úterním 35. kole extraligy na ledě Zlína, o první místo v tabulce však nepřišli. Druhý Liberec totiž promarnil dvougólové vedení a podlehl Hradci na jeho ledě 2:3. Vítkovičtí hokejisté nestačili na Plzeň a na domácím ledě prohráli 2:4. Gólem a dvěma přihrávkami se na výhře Škody podílel Miroslav Indrák. Ostravané nebodovali poprvé po sérii devíti zápasů, Západočeši zvítězili podruhé v řadě venku a až v třetím vzájemném utkání sezony si proti ostravskému celku připsali první bodový zisk.

Vítkovice do zápasu nastoupily v dobových červených dresech připomínajících první historické utkání nejvyšší soutěže před 80 lety, jenže slavnostní ráz duelu jim Škoda záhy zkazila výborným úvodem.

Domácí nejprve promarnili přesilovku, ve čtvrté minutě celá pětice špatně zareagovala na odražený puk a Indrák z mezikruží prostřelil Dolejše. Za 61 sekund už byla vítkovická ztráta dvougólová. Hosté sehráli první přesilovku příkladně a Kubalík přesným nápřahem z pravého křídla zavěsil podruhé.

Plzeň porazila v prvním kole po novém roce Vítkovice.

S výborně a kompaktně hrajícím protivníkem měly Vítkovice nadále složité pořízení a nervózní publikum marně vyhlíželo šance, které by mohly domácí přiblížit vyrovnání. Až v 34. minutě se po brejku přesnou ranou o tyčku prosadil Květoň. Domácí nápor pak hosté odrazili v početní převaze: Lev se prosadil důrazem před brńkou a dorazil za Bartošáka střelu Kubalíka.

I Vítkovice využily zásluhou Tybora přesilovku, ale odpověď hostů byla znovu raketová a Preisinger po ideálně sehraném přečíslení zpečetil vítězství gólem na 4:2.

Boleslav opět porazila Pardubice

Domácí v rámci oslav výročí 80 let od vzniku domácí nejvyšší soutěže nastoupili do utkání netradičně v modrých retro dresech z 60. let, v první třetině se k nim připojili i hosté.

V páté minutě dostal hodně prostoru k zamíření Trončinský a po velkém nápřahu propálil gólmana Růžičku, čímž zkrátil Schausův trest na pouhých 11 vteřin. V osmé minutě nahodil puk od modré čáry před hostující střídačkou Voráček a ten i díky clonícímu Látalovi skončil v síti. Lukáš v domácí brance pak vychytal Malleta, v další domácí šanci neuspěl Hyka, ale 2,2 vteřiny před odchodem do kabin se prosadil dorážející Žejdl.

Mladá Boleslav přivítala na svém ledě Pardubice.

Ve druhé části se Mladoboleslavští zpočátku možná až příliš zaměřili na hlídání více než slibného vedení a nechali naskočit Dynamo, v jehož brance nahradil Růžičku do týmu čerstvě příchozí Hübl, zpátky do zápasu. Ve 28. minutě jim dodal novou chuť využitou přesilovkou Leduc.

Na začátku 47. minutě jel Johnson sám na Lukáše, ale ten ho vychytal. Šlo o poslední záchvěv pardubické naděje, protože pak Hyka neohroženě našlápl sám středem pardubické obrany a střelou po ledě mezi betony překonal do té doby vynikajícího Hübla. Výhru pak ještě zvýraznil Musil, Pospíšil ve stoprocentní šanci naopak selhal.

Oceláři selhali ve Zlíně, první příčka jim ale zůstala

Oběma týmům se v minulých kolech dařilo, úvod zápasu byl ale opatrný. Okál svoji první příležitost nevyužil, druhou však již proměnil. Marušákovo nahození vypadlo Hamerlíkovi z náručí a důrazný Okál puk doklepl do sítě.

Změna skóre přišla až v 18. minutě, kdy po brejku našel mezeru mezi betony hostujícího brankáře Sedláček a připsal si premiérovou trefu v extralize v kariéře.

Zlín hrál doma s vedoucím Třincem.

Oceláři se stěží dostávali do velkých šancí, nedokázal to ani při přesilovce. Naopak při Marušákově vyloučení potrestal chybnou rozehrávku soupeře gólem na 3:0 kapitán Veselý, který tak skóroval poprvé v sezoně. Hned na začátku poslední třetiny Berani zvýšili při přesilové hře na 4:0, když do sítě zapadla rána Bukartse.

Poklidný zápas se ale rázem změnil v 56. minutě. Nejprve Noskovo nahození proletělo až za Kašíka a o 20 vteřin později to bylo již 4:2. Kašíka překonal Irgl. Kontaktní gól mohl následně vstřelit Špirko, jeho pokus ale zastavil Kašík na brankové čáře. I díky tomu tak Zlín vyhrál pátý domácí zápas z posledních šesti.

Tygří letka promrhala náskok, čelo tabulky uniká

Druhá třetina začala bleskovým úderem. Trefil se Liberec, když se ve čtrnácté vteřině prosadil Krenželok, jenž pokořil Rybára ranou po kličce do středu hřiště. Tygři byli aktivnější, ale domácí se snažili přizpůsobit, a proto se hrál výborný hokej. Hostům nakonec ke zvýšení náskoku pomohla další dvojnásobná přesilovka. Ve 28. minutě zakončil rychlou kombinaci perfektní střelou Jelínek.

Mountfield pak přibrzdil Kanaďan Picard, který byl za sekání vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Liberec ale jeho faul nepotrestal a hned po jeho skončení Východočeši snížili. Ve 36. minutě se ze strany prosadil Červený. První bod v extralize si za asistenci připsal junior Dvořák. Domácí zvládli ve druhé části i vyrovnat, v přesilovce ranou z pravého kruhu skóroval Džerinš.

Ve třetí třetině hradečtí hráči přestali faulovat a naopak je pustili do přesilovek. Proto se Mountfield dostal do tlaku, jenže velké šance Jarůška a Kukumberga zvládl zneškodnit Will. Ve 49. minutě však Hradec další početní výhodu zvládl. Prosadil se Dej.

Šance Liberce na vyrovnání poté výrazně snížil Jelínek, jenž byl v 55. minutě vyloučen za vražení na hrazení na pět minut plus do konce utkání. Ani Hradec dlouhou přesilovku nevyužil, zápas však dovedl do vítězného konce a doma vyhrál pošesté za sebou.

Olomouc sklátila epidemie, okleštěná sestava nestačila na Piráty

Olomouc nastoupila proti Chomutovu bez sedmi hráčů základní sestavy, v kabině Kohoutů totiž řádí epidemie. Trenér Venera tak byl nucený hrát jen na tři formace a do hry premiérově nasadil i juniora Macuha.

Na led Olomouce přijel Chomutov.

Hosté se mohli dostat do vedení již v první minutě. Vondrka obehrál Galvase a jel sám na Konráda, který ale Hanáky ještě zachránil. O minutu později již Severočeši vedli. Vyhrané buly Kämpfa v útočném pásmu zužitkoval bekhendovou dorážkou Poletín.

Ve 20. minutě se  prosadili podruhé hosté, když obranu Olomouce opět vyučil Vondrka a trefil se přesně nad lapačku Konráda.

Ve 47. minutě hosté rozhodli, když v přesilovce tečoval Skokan Flemmingovu střelu. Šest minut před koncem zaznamenal čestný úspěch Olomouc přesnou trefou Tomáš Mikúš, na obrat ale neměli domácí síly a v tabulce tak zůstali dvanáctí.

Litvínovští přehráli karlovarskou Energii

Oba týmy nasadily do podkrušnohorského derby nečekané brankáře. Domácí mají Honzíka i Závorku na marodce, v extralize se tak poprvé představil Tadeáš Dvořák. V dresu Litvínova si druhý start v sezoně připsal Petrásek, jednička Janus je totiž nemocný.

Ve 14. minutě po hrubé chybě Rohana ve vlastním obranném pásmu otevřel skóre Martin Hanzl. Domácím se podařilo výsledkově srovnat krok ve 22. minutě, po skončeném oslabení ujela dvojice Flek - Gríger a slovenský útočník přesnou střelou mezi betony nedal Petráskovi šanci.

Energii však radost dlouho nevydržela, po další nedůslednosti karlovarské obrany vrátil za 68 vteřin vedení na stranu Litvínova opět Martin Hanzl. Po dvojím vyloučení Gerháta a Pilaře dostali Západočeši příležitost hrát celé dvě minuty přesilovku pět na tři, během které však směrem na litvínovskou branku vyslali za pískotu domácích diváků pouze jedinou střelu.

V 50. minutě vyrobila domácí obrana ve svém obranném pásmu další nepřesnou rozehrávku, kterou zachytil Hübl a nadvakrát překonal Dvořáka. Konečnou podobu výsledku dal v 58. minutě Harant po ideální přihrávce Fleka. Vyrovnat se ale domácím již nepodařilo.

Sparta zaskočila Kometu, nasázela v Brně pět gólů

Kometa nezvládla úvod utkání, vlastními chybami nabídla soupeři po pěti minutách dvoubrankový náskok. Už ve 2. minutě vystihl Pech na útočné modré čáře chybnou rozehrávku protivníka. Jeho nájezd stačil brankář Jekel jen vyrazit před Řepíka, který pohotově poslal kotouč do odkryté části branky. V 5. minutě se podepsal na inkasovaném gólu Jekel, jenž si srazil přihrávku Ihnacaka z rohu kluziště za vlastní záda.

Až v 15. minutě se podařilo od půlící čáry uniknout Martinu Eratovi, který ale tísněn zadáky soupeře nedotáhl sólový nájezd do konce. Pöpperle ale stačil puk vyrazit pouze před Hynka Zohornu, na jehož střelu pod horní tyčku brankář Sparty nedosáhl.

I když Kometa vstoupila do druhé třetiny se snahou otočit výsledek, doplatila na zbytečná zaváhání. Protivníkovi nabídla zcela laciné první tři přesilovky, dvě za zdržování hry po vyhození kotouče za hrazení a jednu za příliš mnoho hráčů na ledě. Rozjetá Sparta využila početní výhodu pět na tři a Netík zvýšil na 3:1. Navíc následně přidal čtvrtý gól Cingel a pro Jekela zápas skončil, nahradil jej Čiliak.

Brňané se pokusili v závěrečné třetině ještě o zvrat. Získali výraznou převahu a ve 47. minutě proklouzla střela Ondřeje Němce od modré čáry za záda brankáře Pöpperleho. Jednička Sparty však své zaváhání vzápětí odčinil, když vytěsnil akrobatickým zákrokem střelu Vincoura.

Definitivní pojistku na vítězství Sparty dal v 55. minutě pátým gólem Uher. Kometa tak podruhé v sezoně vyšla doma bodově naprázdno, před Spartou ji o všechny body připravily Pardubice.

 

Výsledky 35. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. D. Květoň (Vandas), 54. Tybor (O. Roman, Kucsera) - 4. Indrák (Preisinger, Kadlec), 5. D. Kubalík (Kadlec, Stach), 52. Lev (D. Kubalík, Indrák), 56. Preisinger (Stach, Indrák). Rozhodčí: Hradil, Bejček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 5726.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Trončinský (Hyka, Musil), 8. Voráček (Jonák, Jan Hanzlík), 20. Žejdl (Štich, Jonák), 49. Hyka (Lenc), 53. Musil (Hyka, Kurka) - 28. Leduc (Čáslava). Rozhodčí: Čech, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 2856.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Okál (Marušák), 18. P. Sedláček (Marušák, Blaťák), 38. O. Veselý, 41. Bukarts (P. Holík, Blaťák) - 56. Nosek, 56. Irgl (Adamský, Krajíček). Rozhodčí: T. Horák, Úlehla - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4153.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. T. Mikúš (Jaroměřský, J. Mikúš) - 2. Poletín (Kämpf), 20. Vondrka (Valach), 47. Skokan (Flemming, Kämpf). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3435.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Gríger (Flek), 58. Harant (Flek) - 12. M. Hanzl (R. Hanzl), 24. M. Hanzl (Jurčík, J. Černý), 50. V. Hübl. Rozhodčí: Lacina, Roman Svoboda - Bláha, Kokrment. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2831.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Červený (J. Dvořák, Dragoun), 38. Džerinš (Jarůšek), 49. Dej (Köhler) - 21. L. Krenželok (P. Jelínek), 28. P. Jelínek (Bulíř, Radivojevič). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5, navíc Picard - P. Jelínek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4636.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. H. Zohorna, 47. O. Němec - 2. Řepík (Pech), 5. Ihnacak (Forman), 28. Netík (Forman, Řepík), 33. Cingel (Řepík), 55. Uher (Forman). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Polonyi, Zika.Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi