Třinec schytal od Vítkovic sedm gólů, Zlínu pomohla posila

Radost hokejistů Vítkovic.

Hokejisté Vítkovic rozdrtili v utkání 18. kola extraligy Třinec 7:0 a dosáhli tak svého nejvyššího vítězství v dvacetileté historii ocelářských derby v elitní soutěži. Dva góly vsítil Roman Szturc, gól a přihrávku si připsala i slovenská posila Peter Ölvecký, který teprve ráno před utkání podepsal smlouvu. Vicemistr po reprezentační přestávce prohrál i podruhé s nulou a bez vstřeleného gólu je 136 minut. Slavil i Zlín, kterému k výhře nad Chomutovem pomohl i nováček v kádru, lotyšský reprezentační útočník Roberts Bukarts.

Oceláře z dlouhodobé letargie nevytrhla ani vyhecovaná atmosféra derby. Touha po třech bodech od prvního buly daleko více sálala z domácích, kteří mohli jít do vedení už ve třetí minutě, ale Burger zblízka trefil pouze Hamerlíka. Domácí od úvodní části vicemistra válcovali důrazem a agresivitou na maximální možné hranici, které soupeř neuměl opětovat. Navíc Hamerlík zůstával zoufale opuštěn při odražených střelách.

Kolouch tak v osmé minutě doklepl do sítě puk z brankoviště a stejný film se Hamerlíkovi před očima odehrál ještě dvakrát. Szturc dopravil v 16. minutě rychlou dorážkou podruhé do brány vyraženou střelu Strapáče a o 56 sekund později po velkém zámku druhé vítkovické řady znovu z bezprostřední blízkosti uklidil puk za Hamerlíka Kucsera.

Hosté se pokusili zvrátit kalamitu střídáním gólmanů, ale bezkrevný výkon bez špetky obětování nedostal kýženou infuzi ani ve druhém dějství. Ve válce tvrdých osobních soubojů na hraně byli hosté proti nabuzeným Vítkovicím jen komparsem.

Szturc se krásně proháčkoval třineckou obranou ve 23. minutě, ale zakončil jen do tyče. Čtvrtý gól, který Ocelářům takřka jisté bral šanci na zvrat, však přišel zanedlouho, když Burger v přesilovce zavěsil po křížné Balánově přihrávce.

To už obvykle vyrovnané ocelářské derby dostávalo nádech exhibice. Třineckou frustraci znásobili pátým gólem z trestného střílení Balán a pak po dalším sólovém úniku blafákem ještě i Szturc.

Hosté se ani v závěru neprobudili a nezmohli na pořádné ohrožení Dolejšovy branky. Jejich debakl zpečetil Ölvecký, který čtyři minuty před koncem skóroval z voleje po Strapáčově přistrčení.

Brno vyhrálo po třech zápasech

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 18. kole extraligy na ledě Olomouce 4:1 a po třízápasovém půstu se dočkali bodového zisku. Vítězným gólem a asistencí se na tom podílel útočník Jan Hruška. Olomouc prohrála třetí z posledních čtyř utkání.

Duelu, v kterém Olomouc slavila 60 let od založení klubu, předcházel slavnostní ceremoniál a státní hymna. Kometa v úvodu ukazovala na ledě, že žádné další oslavy domácím nechce povolit. Už v první minutě málem překonal Konráda Hynek Zohorna. Olomouc ale odpověděla nebezpečnou střelou Mikúše a další možnost měl v osmé minutě Řípa.

V deváté minutě šli do vedení hosté. Sám před brankou se objevil Ostřížek a střelou nad lapačku překonal Konráda. Olomouc hrála v první třetině dvě přesilové hry, ale jasně v nich dokumentovala, proč je v této činnosti nejhorší v extralize: Čiliaka prakticky neohrozila.

Dvě minuty před koncem úvodní části se ale domácí už radovali. Knotek našel Laše, po jehož střele puk putoval od Čiliaka do tyče a od ní se odrazil těsně za brankovou čáru. Kometa odpověděla šancí Kováčika, ale Konrád byl připraven.

Druhá třetina začala šancí domácích. Zeman našel Kafku, který málem překonal Čiliaka. Ve 23. minutě byl blízko druhé branky Laš, jehož teč Valentova nahození šla těsně vedle.

Po Kafkově faulu vysokou holí hráli hosté čtyřminutovou přesilovku a největší šanci měl po teči Kováčikovy rány Káňa. V závěru přesilovky se ocitl sám před Konrádem Hruška, ale nedal, na druhé straně měli příležitosti Mikúš a Kafka.

V polovině duelu šli hosté znovu do vedení. Ostřížek sebral puk Valentovi, Svoboda vystřelil na branku a puk se odrazil k tyčce, kde byl připravený Hruška. Pak si vytvořila tlak Čermákova formace, Konrád kryl Burianovu střelu.

Na druhé straně měli šance Jergl a Mikúš. Na Čiliaka ujížděl sám Eberle, ale obránce Hanzlík stihl situaci zachránit. Udeřila naopak Kometa. Od modré čáry vypálil Kováčik, puk se od plexiskla odrazil před branku a Dočekal zvýšil na 3:1.

V úvodu závěrečného dějství Eberle chybně přihrál Burianovi, jehož střelu ještě Konrád vyrazil, poradil si i s ránou Čermáka, ale na další dorážku Buriana už nestačil zareagovat. Další možnost navýšit skóre měl Hruška, který ale po individuální akci na Konráda nevyzrál.

Lašovi pak nedovolil snížení Čiliak. Ani další snaha domácích už výsledek nezměnila, Olomouc se v závěru neprosadila ani v přesilovce pěti proti třem.

Litvínov opět prohrál

Hokejisté mistrovského Litvínova prohráli v 18. kole extraligy s Plzní 1:3 a připsali si pátý nezdar za sebou. Severočeši přitom vedli, celý zápas byli výrazně střelecky aktivnější, ale Indiáni otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Plzeň tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Do první šance utkání se dostal hostující Kubalík, brankář Janus si však s jeho pokusem poradil. Machovského na druhé straně následně prověřil Smolka, ani on ale neuspěl. Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, kdy Pirošovu střelu tečoval Martynek.

Vyrovnat mohl po Kratěnově přihrávce Bližňák, ale hosté se dočkali až ve 12. minutě, kdy svůj brejk jistě zakončil Kubalík. V závěru první části otočil skóre Indrák, který si pohrál s domácími bránícími hráči a poslal puk k bližší tyčce.

Jak plzeňští hráči skončili první třetinu, tak začali i druhou. Johsonovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Bližňák, který pohotově překonal Januse. Další gól mohli hosté přidat v přesilové hře pět na tři, slovenského gólmana ve službách Vervy však pokořit počtvrté nedokázali.

Více než čtyři tisíce diváků na Stadionu Ivana Hlinky již další gól nevidělo ani ve třetí dvacetiminutovce, i když domácí byli dnes výrazně střelecky aktivnější. Na Machovského, který si nakonec připsal 38 úspěšných zákroků, však nevyzrál ani ve 45. minutě Piroš. Janusovi na druhé straně poté pomohl pozorným obranným zákrokem Trávníček, jenž zamezil ve skórování Bližňákovi.

Sparta dobyla Hradec

Hokejisté pražské Sparty zvítězili v utkání 18. extraligového kola na ledě Hradce Králové 5:2. Hosté udělali rozhodující krok za třemi body na přelomu první a druhé třetiny, kdy zvýšili jednobrankové vedení na 3:0. Dvěma góly se v dresu vítězů blýskl obránce Michal Barinka. Sparta podesáté za sebou bodovala, Východočeši naopak přišli o body poprvé po sérii pěti zápasů bez zakolísání.

Sparta nastoupila s hodně přeskupenými útoky a domácí Kacetl byl také prvním z obou gólmanů, kdo si připsal ostřejší zákrok. V šesté minutě ale také jako první inkasoval, když Černoch hledal při přečíslení Sparty Pecha a jeden z bránících hráčů domácího týmu srazil jeho přihrávku za Kacetlova záda. Aktivita se poté přestěhovala na domácí hokejky, jenže Knotek i Pilař v přesilovce nemířili přesně.

Naprázdno vyšli i sparťan Andrej Kudrna a jeho jmenovec Jaroslav ve službách domácího týmu. Do sóla pak ujel Sabolič, jenže Kacetla přelstít nedokázal. Z hodně nenápadné situace pak Sparta 16 vteřin před přestávkou přidala druhý gól: Cingel našel křížnou přihrávkou zapomenutého Barinku, jenž z kruhu pro vhazování přiklepnutím bez přípravy zvýšil.

Spartě patřil i nástup do druhého dějství. Po 62 odehraných sekundách nabil Hlinka Saboličovi a ten tváří v tvář Kacetlovi nezaváhal. Uběhla však přesně minuta a Courchaine odmazal nulu na kontě inkasovaných branek také strážci hostující branky Lukášovi. Následně zaváhal na druhé straně Buchtele a ve 26. minutě byl blízko gólu Vantuch. Svůj první pokus namířil ale jen do Lukáše a opakovanou ranou trefil pravou tyč.

Královéhradečtí se však nevzdávali a ve 32. minutě se naplno vrátili do hry o body. Nikým neatakovaný Bednář měl spoustu času, aby si vybral, komu naservíruje puk, zvolil Kukumberga a udělal dobře - 2:3. Jenže o minutu a čtvrt později se nádherně trefil od modré čáry Barinka a svou druhou dnešní brankou vrátil Spartě klid.

Na konci 46. minuty měl definitivu na hokejce po přečíslení tří na jednoho Klimek, jenže kotouč mu při zakončení sjel z čepele. Do dalšího sóla se pak dostal Sabolič, jenže netrefil mezi tyče. Domácí dřeli a snažili se o další kontaktní gól, jenže jejich snaha končila na pozorném Lukášovi, jenž měl občas i porci potřebného štěstí. Skóre pak uzavřel do prázdné branky ranou z úhlu Andrej Kudrna.

Zlín zvládl nájezdy

Lotyšský reprezentační útočník Roberts Bukarts zažil úspěšný debut v dresu extraligového Zlína. V 18. kole se dvěma góly podílel na výhře PSG nad Chomutovem 2:1 po samostatných nájezdech. Berani sice podruhé za sebou získali dva body, i nadále jsou ale poslední a stále tak čekají na první domácí tříbodové vítězství v sezoně. Chomutov měl více střeleckých příležitostí, ale neporadil si s brankářem Lukášem Kašíkem a dvakrát trefil tyčku.

Na hokejistech Zlína byla od úvodních minut patrná stopa z předcházejících nevydařených výsledků na domácím ledě. Jejich projev nesl znaky nervozity, křečovitosti a respektu z protivníka. Berani zápolili se založením kloudného protiútoku, klopýtali v přechodu středního pásma.

Naopak Piráti hráli uvolněně, rychleji bruslili a dostávali se často do šancí, ve kterých si ale nedokázali poradit s Kašíkem. Už ve 3. minutě střela Šidlíka trefila břevno, zanedlouho Kašík vyrazil ramenem pokus Tomici a do důležitých zákroků si zapsal i zlikvidovaný pokus o blafák po sólu Červenky. Berani získali územní převahu pouze při přesilových hrách, v koncovce pokračovalo jejich střelecké trápení.

Ve druhé třetině Zlín zlepšil pohyb, zvýšil bojovnost a vytvořil si územní převahu. Z tlaku také padla úvodní branka. Nová lotyšská posila Bukarts pohotově prostřelil brankáře Kopřivu a ukončil 199 minut dlouhé čekání Beranů na extraligovou branku ze hry. Piráti se už nedostávali tak často do vyložených šancí. V závěru druhého dějství zužitkoval za 25 sekund přesilovku Červenka, na jehož střelu od modré čáry brankář Kašík nedosáhl.

Zlín se ve třetí třetině zaměřil na pozornou defenzívu, kterou prokládal přímočarými protiútoky. Aktivnější Chomutov těžil z útočného napadání, v koncovce ale Kašíka neohrozil. V prodloužení mohl rozhodnout o vítězství Pirátů Dušek, který z bezprostřední blízkosti trefil tyčku. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Bukarts.

Liberec upevnil vedení

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Mladou Boleslav 6:4 a vedou tabulku už o čtyři body před Plzní a Spartou. Bílí Tygři bodovali posedmé za sebou a pošesté v této sérii vyhráli. Vítěznou trefu obstaral ve 43. minutě při vlastním oslabení Petr Jelínek.

Utkání začalo velmi svižně a první šanci měl domácí Řepík. Hosté odpověděli možností Klimenty. Velikou příležitost si v osmé minutě vypracoval hostující Pabiška, který obkroužil branku a už se téměř radoval z gólu. Schwarz, který nahradil v liberecké brance zdravotně indisponovaného Lašáka, se ale stihl bleskově přesunout.

O minutu později obral Krenželok o puk chybujícího Hyku a z mezikruží překonal poprvé Ritticha. Ve druhé polovině první třetiny se hra rozdrobila, přibylo urputných soubojů a hrálo se více v rozích a středním pásmu.

Druhá třetina byla na góly bohatá a padlo jich celkem šest. Brankostroj začal ve 24. minutě hostující Jarůšek, který zužitkoval přesilovku. O tři minuty později strhl vedení na stranu hostí Urban, který oklamal Dernera a krásnou střelou pod horní tyčku nedal Schwarzovi šanci. Domácí odpověděli velice rychle, ve 29. minutě po pěkné kombinaci zblízka vyrovnal Řepík.

Hned o minutu později obral Pabišku o puk Lakatoš a zblízka překonal Ritticha mezi betony. Odpověď hostů přišla za minutu, když po nedorozumění v liberecké obraně se ocitl tváří v tvář Schwarzovi Hruška a vyrovnal na 3:3. Ve 33. minutě byl vyloučen na pět minut a do konce utkání Žejdl a domácí dlouhou přesilovku využili. Na modré čáře napřáhl ve 36. minutě Ševc a tvrdou střelou dostal Bílé Tygry znovu do vedení.

Hosté mohli vyrovnat na začátku třetí třetiny v přesilovce, ale chybovali. Vyhozený puk dojel Jelínek, posunul si ho pod tělem vyjíždějícího Ritticha a pak bez problémů zakončil do prázdné branky. Ve 49. minutě se prodral před Ritticha Bakoš, v pádu přihrál Valskému, ale hostující brankář jeho pokus zlikvidoval.

V 53. minutě pálil Vampola, Rittich ani nereagoval, ale pomohla mu tyč. O dvě minuty později ujel Krenželok, Ritticha si doslova vychutnal a zvýšil na 6:3. Poslední slovo měli v 59. minutě hosté. Ovčačík našel na útočné modré čáře Pacovského, který překonal Schwarze.

Vary otočily skóre

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 18. kole extraligy Pardubice po obratu 3:2 a připsali si třetí výhru za sebou. Zápas rozhodl v 55. minutě slovenský útočník Rudolf Huna. Pardubice také sahaly po třetím vítězství za sebou, ale dobře rozehraný duel ztratily.

Domácí nastoupili už s uzdraveným Dudou, který v reprezentační pauze nastoupil v druhé lize za Sokolov, i s posilou z prvoligové Kadaně Kůsem. Bek Jekabs Redlihs, akvizice z Chomutova, po příletu z Lotyšska ještě do utkání nezasáhl.

Pardubice, které byly povzbuzené vítězstvím z Třince, se v páté minutě ujaly vedení. Po zmatku v karlovarské obraně Voženílek zasunul puk za Závorkova záda. Energie jako by se teprve probouzela z takřka čtrnáctidenní herní pauzy.

Hosté aktivní obranou nepouštěli domácí do větších příležitostí a sami vyráželi k nebezpečným protiútokům, což ve 12. minutě potvrdili šancemi Čáslava a Bokroš. První vážnější příležitost Energie si vytvořil Kůs, ale jeho průnik pardubickou obranou zlikvidoval Maxwell. Velmi blízko ke vstřelení druhé branky měli Východočeši při opakovaném vyloučení Dudy, ale Karlovarští měli po Rolinkově střele štěstí.

Dynamo začalo lépe i druhé dějství. Ve 22. minutě Bokrošovu střelu od modré domácí gólman jen ztlumil a puk se došoural několik centimetrů za brankovou čáru. Domácí se dlouho nemohli prosadit přes střední pásmo, ale ve 30. minutě už snížili. Bičánek střelou od modré čáry využil přesilovku při Svobodově vyloučení.

V závěrečném dějství snahu Západočechů o vyrovnání brzdila častá vyloučení. Po vyloučení Rodneyho a Bulíka dokonce dostali hosté na 77 vteřin šanci hrát přesilovou hru pěti proti třem. Domácí ale odolali tlaku Dynama a po Sýkorově střele pomohla Závorkovi i tyč. Nevyužitá výhoda musela Pardubické mrzet o to více, že v 52. minutě se střela Kůse odrazila od Dudy Za Maxwellova záda a bylo vyrovnáno. Dokonalý obrat utkání završil o tři minuty později Huna.

18. kolo hokejové extraligy
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 7:0 (3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 16. Szturc (Strapáč, Štencel), 17. Kucsera (Kolouch, Sloboda), 28. Burger (Balán), 34. Balán z trestného střílení, 35. Szturc (Ölvecký, Kudělka), 56. Ölvecký (Strapáč, Klok). Rozhodčí: Pešina, Schukies (Něm.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 9645.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Laš (J. Knotek, Rašner) - 9. Ostřížek (J. Hruška, H. Zohorna), 31. J. Hruška (T. Svoboda), 38. Dočekal (Kováčik, V. Němec), 43. Burian (L. Čermák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Martynek (Piroš) - 12. D. Kubalík (Kracík), 17. Indrák (Kracík), 25. Bližňák (Johnson). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4244.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Courchaine (Pláněk), 32. Kukumberg (Bednář) - 6. Černoch, 20. Barinka (Cingel, A. Kudrna), 22. Sabolič (J. Hlinka, Polášek), 33. Barinka (Hamilton, Čajkovský), 59. A. Kudrna (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Horák - Frodl, Skopal. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 6697.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Bukarts (P. Holík), rozhodující sam. nájezd Bukarts - 39. Červenka (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Čech, Hodek - Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4288.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:4 (1:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Plutnar), 29. Řepík (Vampola), 30. Lakatoš, 36. Ševc (Řepík, Vampola), 43. P. Jelínek, 55. Krenželok (P. Jelínek) - 24. Jarůšek (L. Pabiška, Rittich), 27. Urban (Bárta, Kubica), 31. R. Hruška (Bárta, Kubica), 59. Pacovský (Ovčačík). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Radivojevič - Žejdl oba 5 min. a do konce utkání, M. Látal 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5709.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 52. Duda (Kůs), 55. Huna (Marosz) - 5. Voženílek (Tomášek), 22. Poulíček (Bokroš, Tomášek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Hynek, Belko. Vyloučení: 6:5, navíc Šcotka (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3452.

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi