Třinec připravil Zlínu nejhorší letošní porážku, Liberec opět vyhrál

Hráči Třince se radují ze vstřelené branky.

Třinečtí hokejisté porazili ve 22. extraligovém kole Zlín vysoko 7:1 a připravili tak Beranům největší porážku sezony. Lídr soutěže utekl hostům v rozmezí 27. až 36. minuty pěti góly z 1:0 na 6:0. Rozklad hostů řídili dvougólový střelec Martin Adamský a další útočník Jiří Polanský, který si připsal tři asistence. Zlín zaznamenal čestný úspěch až ve třetí třetině a z gólu se radoval po takřka 173 minutách hry.

Trenéři Třince po prohře v předchozím utkání rozházeli všechny útoky a dali volno reprezentačnímu gólmanovi Hrubcovi, jehož nahradil Hamerlík. Změny zpočátku nejvíce svědčily Irglovi, který se ocitl v několika šancích, ale s ukazatelem skóre nepohnul. To se povedlo až v závěru úvodní třetiny Sýkorovi, jenž po Polanského přihrávce přetlačil na brankovišti Blaťáka a střelou do prázdné branky zaznamenal svůj první gól sezony.

Start druhé třetiny vypadal, že Zlín bude chtít co nejrychleji přerušit dlouhé čekání na vstřelenou branku: Vlachově teči nescházelo mnoho, vzápětí se sám ocitl před Hamerlíkem Honejsek. Jenže místo vyrovnání z protiútoku Třinec trestal. Do přečíslení se zapojil zadák Roth a střelou z mezikruží zvýšil. Hlasatel ještě oznamoval autora druhého gólu, když třetí trefu přidal bombou takřka od modré čáry Adamský.

Hostující trenéři sáhli po oddechovém času, ale bez efektu. V přesilové hře přidal čtvrtou branku Linhart, od jehož chráničů se Rothova rána odrazila do sítě Kašíkovy branky. Zlínští v předchozích sezonách mnohdy přiváděli Třinec k šílenství kvalitní obranou středního pásma, ale po téhle hře nebylo ani památky. Oceláři ji naopak překonávali až příliš snadno a Kreps s Maroszem upravili shodně z dalších brejků stav už na 6:0. Poslední tři branky Ocelářů přitom dělilo pouze 116 sekund.

Kašík přenechal místo Štůralovi a z tribun se začal ozývat pokřik "deset, deset". I když měli Oceláři i v závěrečné třetině navrch, na potupení Zlína dvouciferným skóre nedošlo. Naopak udeřilo i na druhé straně - Šťastný střelou z pravého kruhu přes obránce k bližší tyči ukončil střelecké trápení Zlína, jež trvalo 172 minut a 49 sekund. Domácí nepolevovali a gól vstřelili i Štůralovi. Z dorážky uzavřel skóre Adamský.

Vítkovická radost v Plzni po pěti letech

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, nekrytý Kracík ovšem ve čtvrté minutě vypálil mimo. Poté hosté nevyužili přesilovou hru a po Hrnkově střele je od pohromy uchránil jen zákrok gólmana Dolejše. Rozjeté Indiány ovšem zabrzdil ve 14. minutě laciný gól Výtiska, který překonal Machovského střelou z vlastní modré čáry.

Zleva brankář Plzně Matěj Machovský, Michael Vandas z Vítkovic a David Kvasnička z Plzně.Po pauze inkasoval čtyřminutový trest Szturc. Hosté oslabení přečkali, když Svobodův volej vyrazil Dolejš a bomba Kubalíka skončila ne levé tyči. Indiáni ve snaze vyrovnat otevřeli hru a z brejku zahrozil bekhendovým pokusem Němec. Ve 27. minutě se už Vítkovičtí radovali ze třetí trefy, vyloučení Moravčíka totiž rychle potrestal střelou skrytou za clonící hráče Roman.

Domácím naopak přesilovky nevycházely a dobře organizovaní hosté je v zbytku prostřední části nepouštěli do šanci ani při hře v pěti. Vítkovičtí hráči se na začátku třetí třetiny stáhli do obrany až příliš a Indiáni hrající již jen na tři útoky si vynutili nápor. Ve 45. minutě snížil nahozením po vyhraném buly Sklenička a o tři minuty později po přihrávce Kubalíka vyrovnal Svoboda zblízka na 3:3.

Plzeňským nepomohla ke srovnání ani dlouhá power play a naopak trefou do prázdné branky uzavřel skóre Květoň. Vítkovice tak slavily v Plzni poprvé od prosince 2011, kdy vyhrály 2:1 po samostatných nájezdech.

Lítvínov zvládl derby proti Varům

Hokejisté Litvínova vyhráli i druhé podkrušnohorské derby sezony proti Karlovým Varům. Hosté přitom celý zápas vedli a Vervu zachránilo až trestné střílení Robina Hanzla v čase 59:40. Už po 42 sekundách prodloužení ale rozhodl o desáté domácí výhře Litvínova za sebou v přesilovce Karel Kubát. Nadále poslední Karlovy Vary však i přes porážku bodovaly potřetí za sebou.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky vyšel lépe domácím, kteří byli aktivnější, ale vyrovnávací branku nedokázal vstřelit Gula, Černý a ani Robin Hanzl. Poté opět vystrčili růžky hosté: Flek v jasné pozici selhal a stejně tak si vedl i Rachůnek, který dorážel do odkryté branky, Janus se však stačil rychle přesunout a ukryl puk pod svou výstroj.

Vše podstatné ze třetího dějství se odehrálo pár vteřin před koncem. Po nepřehledné a sporné situaci v brankovišti rozhodčí nařídili trestné střílení, jež s přehledem proměnil Robin Hanzl a poslal utkání do prodloužení. To rozhodl již po 42 vteřinách Kubát, který zužitkoval dokonalou přihrávku od autora vyrovnávacího gólu. Litvínov tak dokázal získat bod navíc i v osmém utkání, které šlo do prodloužení.

Boleslav srovnala proti Pardubicím 80 vteřin před koncem

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v Pardubicích 3:2 a po dvou porážkách za sebou slaví výhru. Až do 43. minuty se zdálo, že Pardubice dojdou ke čtvrté výhře v řadě, ale Mladá Boleslav dvěma brankami během 80 vteřin srovnala. O vítězství hostů rozhodl šest vteřin před třetí sirénou Lukáš Žejdl.

Petr Sýkora z Pardubic se raduje z první branky.Ofenzivně vedené utkání nabídlo slušné šance na obou stranách už při prvním střídání, ovšem Žejdl ani Schaus nebyli úspěšní. Pardubice přesto divokého úvodu využily k prvnímu gólu, když se před rychlou střelou zblízka prosadil Sýkora.

Dynamo sice muselo čelit střelecké převaze soupeře, ale oproti minulým zápasům byla jejich hra mnohem uvolněnější a sebevědomější. Naopak Boleslavští se ve finální fázi trápili. Na Maxwellově neprůstřelnosti nic nezměnila ani přesilová hra, ve které Hyka z dobré pozice pálil jen do betonu a Urbanův pokus při vůbec největší příležitosti zastavilo břevno.

Na začátku třetí třetiny Pardubice nezužitkovaly svou první kompletní přesilovku v zápase a pak se děly velké věci. Slabší chvíle si poprvé v zápase vybral brankář Maxwell a domácí to stálo náskok. Střelou pod břevno nejprve ve 43. minutě snížil Látal a za 80 vteřin šťastnou trefou od mantinelu srovnal stav Urban.

S blížícím se závěrem třetí třetiny hrály oba týmy opatrněji a zápas pomalu směřoval do prodloužení. V posledních minutě ale přišel pro domácí šok. Mladá Boleslav šest vteřin před koncem otočila zápas ve svůj prospěch. Žejdl ujel do brejku, Maxwell jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už nestačil.

Liberec drží vítěznou sérii zápasů

Hosté vstoupili do utkání lépe a liberecký brankář Will byl hned od úvodní minuty v permanenci. Se střelami Štajnocha a Šimánka si ale poradil. Na druhé straně měl první velkou šanci Ordoš, také Rybár byl připraven. Na přesnou střelu Špačka z šesté minuty už byl však krátký a Bílí Tygři šli do vedení. V polovině prvního dějství už Severočeši vedli o dvě branky: Ordoš se protáhl až před Rybára a střelou do horního rohu nedal hostujícímu brankáři šanci.

Utkání 22. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové.aké do druhé dvacetiminutovky vstoupili Východočeši aktivněji a vypracovali si několik velmi dobrých šancí. Nejprve se do úniku dostal reprezentant Jarůšek, Will ho ale vychytal betonem. Liberec působil i nadále ospale a Mountfield byl v této fázi hry jasně lepším týmem. Proti dobrým šancím Deje a Kukumberga se ale vyznamenal Will. V polovině utkání však už nedosáhl na dorážku Köhlera a Hradec Králové snížil. Hosty gól nabudil ještě k větší aktivitě a byli všude o krok rychleji než domácí Bílí Tygři. Dobré šance měli Džerinš a Dragoun, vyrovnat však nedokázali.

Ve třetí části se Hradec Králové tlačil dopředu, narážel ale často na dobře organizovanou obranu domácích. A když už se Dej dostal až před Willa, mířil těsně vedle. Liberečtí se soustředili především na poctivou defenzívu a do šancí se příliš nedostávali. Výjimkou byl brejk Ordoše, tváří v tvář Rybárovi však neuspěl. Na druhé straně měl šanci Štajnoch, Will jeho pokus kryl. Dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře a zkusili to se šesti hráči v poli. Ani závěrečný tlak jim ale kýžené vyrovnání nepřinesl a Liberec tak své hubené vítězství ubránil.

Olomouc padla počtvrté za sebou

Pro Chomutov nezačal zápas dobře, jelikož už v čase 0:33 hrál oslabení, které o deset vteřin později využil Ondrušek. Za tři minuty Vondrka vystřelil od útočné modré čáry, jeho střelu za záda Faltera tečoval z předbrankového prostoru Huml. Ještě do poloviny úvodní třetiny Kudělka z velkého úhlu otočil vývoj utkání. O chvíli později měli šanci Fořt, který nevyzrál na Krále, a Holec, jenž krátce po přesilovce nastřelil tyčku.

V počátku druhého dějství měli Piráti ještě minutu a půl dlouhou přesilovku, ve které byl blízko třetímu gólu Vondrka, ale chomutovský kapitán s dorážky neuspěl. Po nevyužité přesilovce domácích přišlo vyrovnání. Staňkovu vyraženou střelu našel Eberle, jenž nekompromisně zakončil.

V prodloužení měla výbornou příležitost dvojice Eberle a Rašner, radost jim ale překazil včasným zákrokem Laco. Přes nastavený čas duel dospěl až do samostatných nájezdů, které odchytal na straně domácích Král a na straně hostů Konrád. Rozhodl v nich svým druhým úspěšným pokusem Poletín.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 7:1 (1:0, 5:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Polanský), 27. Roth (Kreps, Linhart), 28. Adamský (Polanský, M. Doudera), 34. Linhart (Roth, Martin Růžička) 35. Kreps (Irgl), 36. Marosz (J. Petružálek), 52. Adamský (Polanský, Nosek) - 45. D. Štastný (O. Horák). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 4993.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 60. R. Hanzl z trestného střílení, 61. Kubát (R. Hanzl, V. Hübl) - 1. T. Rachůnek (Dujsík). Rozhodčí: Souček, R. Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:10. Bez využití. Diváci: 4847.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:5 (1:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. D. Kubalík (Kracík), 45. D. Sklenička (Koreis), 48. T. Svoboda (D. Kubalík) - 14. Výtisk (Kovář), 18. Kucsera, 27. O. Roman (Kucsera, Sloboda), 49. Szturc (L. Kovář), 60. D. Květoň (Vandas, Kolouch). Rozhodčí: M. Petružálek, R. Polák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5005.

Piráti Chomutov - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Huml (Vondrka, Tomica), 9. Kudělka (Vondrka, Huml), 51. Lauko (J. Mrázek), 60. Huml (Vondrka), rozhodující sam. nájezd Poletín - 1. Ondrušek (Skladaný), 28. Eberle (Staněk, Holec), 30. Herman (Fořt), 39. Rašner (Herman). Rozhodčí: Horák, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 4122.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. D. Špaček (J. Stránský, R. Šimek), 10. Ordoš (Svačina) - 31. Köhler (Vydarený, Bednář). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 6199.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. P. Sýkora (Hubáček, Redenbach), 29. L. Havlík (Rolinek) - 43. M. Látal (Jan Hanzlík), 45. Urban (Jan Hanzlík, Trončinský), 60. Žejdl (Orsava). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8017.

Foto: Ožana Jaroslav/Chaloupka Miroslav/Petrášek Radek/Vostárek Josef

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi