Třinec ani napotřetí neporazil Kometu, Liberec zdolal Pardubice

Utkání Třince a Brna.

Třinec podlehl ve 35. kole hokejové extraligy doma Kometě 1:2 a ani ve třetím vzájemném utkání v sezoně s Brnem nebodoval. Oceláři sice od 16. minuty vedli po trefě Tomáše Kopeckého, hosté ale v závěru prostřední části během 79 sekund zápas otočili. Vítěznou branku vstřelil Rastislav Špirko.

V úvodní třetině byla z hostujícího týmu nejnebezpečnější čtvrtá řada. Jmenovitě Burian, který stál na konci dvou dobře sehraných akcí. V prvním případě po přihrávce Vondráčka zpoza branky vypálil puk do rozkleku brankáře Hrubce. Ve druhém zblokovanou střelu Kaberleho neprocpal z bezprostřední blízkosti nad beton třineckého gólmana.

Domácí hrající bez Polanského a Hossy se rozjížděli pozvolna. I oni měli ale ve svém středu útočníka, který se opakovaně ocitl ve velkých šancích - Kopeckého. Nejdříve před slovenským hokejistou zívala z větší části prázdná branka, ale puk netrefil ideálně a navíc Čiliak tygřím skokem zmařil stoprocentní šanci. Zanedlouho se už Kopecký prosadil. Opět se k němu dostal odražený kotouč, tentokrát se na zakončení viditelně více soustředil a skóroval do odkryté branky.

Průběh druhé třetině dlouho nenaznačoval, že by Brno mohlo vývoj otočit. Snažilo se o vyrovnání, ale ztroskotávalo na pozorné obraně soupeře. Kometě se nevydařily ani dvě přesilové hry. Závěr prostřední části ale byl zcela v jejich režii. Vondráček nejprve přesnou střelou z pravého kruhu trefil horní růžek, za 79 sekund později zasadil druhý úder Špirko po parádní kombinace celého druhého útoku. A to ještě měl šance Ton a nebezpečně pálil i Kaberle.

Poslední třetina nabídla předpokládaný obraz - domácí se více tlačili dopředu, hosté spoléhali na brejky. Nahození Draveckého skončila jen těsně vedle Čiliakovy branky, únik a bekhendový blafák brněnského Tona pokryl betonem Hrubec. Obrana Brna bez problémů v závěru hájila nejtěsnější náskok, navíc jim pomohlo, že byli Oceláři dvakrát vyloučení. Ve druhém případě se o možnost vyrovnat připravili při power play, kdy do hry zasáhlo sedm hráčů.

Liberec posedmé vyhrál

Hokejisté Liberce porazili ve 35. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2 a potvrdili, že se jim proti Východočechům daří. Tygři ovládli sedm vzájemných utkání v řadě. Dnešní zápas rozhodl v 52. minutě v přesilové hře Michal Řepík, vedoucí tým soutěže tak vyhrál dvanáctý z posledních třinácti duelů.

Dynamo nemohlo do utkání nasadit kapitána Rolinka, funkci od něj převzal Sýkora. Pardubice se rozjetého soupeře nezalekly a začaly s ofenzivní chutí. Na začátku třetí minuty tak Rapáč svojí první brankou v extralize poslal domácí do vedení, Lašáka překonal ranou pod horní tyč.

Pak ale režii zápasu převzal na dlouhou dobu Liberec. Maxwell si dokázal poradit s těžkými střelami Bakoše i Plutnara, při Valského ráně mu pomohla tyč. Ve 12. minutě už ale při signalizované výhodě nedosáhl na kličku a rychlé zakončení Výtiska.

Bílí Tygři si i poté udržovali střeleckou převahu a domácí pustili na delší dobu před Lašáka jen při jejich přesilové hře, kterou bez potíží ubránili. A naopak svou početní výhodu ve 26. minutě využili. Po sérii vyloučení hrál Liberec ve čtyřech proti třem a Bakoš střelou pod horní tyč poslal hosty poprvé do vedení.

Pardubice dokázaly do dvou minut vyrovnat, když se ze strany trefil Sýkora a zaznamenal šestou branku v pátém zápase v řadě. Za vyrovnaného stavu přibylo osobních střetů a šarvátek, gól ale nepadl ani při hře ve čtyřech na obou stranách.

Blízko ke třetí brance byl Krenželok, který se protáhl před Maxwella, ale blafák nedotáhl. Na druhé straně před odkrytou brankou minuli kotouč Redenbach a Poulíček. Na konci druhé části se Liberec dostal při oslabení do přečíslení, ale Krenželok na Maxwella znovu nevyzrál.

Série vyloučení pokračovala i ve třetí části, ale ani jednomu týmu se v početní výhodě dlouho nedařilo. Až při liberecké přesilovce ve 49. minutě bylo kolem Maxwella horko. Vampola snadno projel až před branku, ale gólmana zblízka neprostřelil. Vzápětí Derner minul odkrytou branku a za chvíli znovu Vampola pálil do tyče.

Při další početní výhodě už se Tygři radovali. Řepík dostal přihrávku na hranici brankoviště a po rychlém manévru vrátil svému týmu v 52. minutě vedení. A tato trefa se ukázala i jako rozhodující. Domácí sice bojovali, ale na další vyrovnání už nenašli síly. Až v posledních vteřinách se do šance dostal Marcinko, ale z mezikruží minul branku a zápas skončil.

Zlín rozhodl v přesilovkách

Hokejisté Zlína porazili ve 35. kole extraligy Vítkovice 3:1 a připsali si tak šestou domácí výhru v řadě. I díky dvěma gólům obránce Jiřího Marušáka uspěli Berani proti ostravskému týmu poprvé v sezoně a upevnili si tak postavení v elitní desítce. Zlín dnes všechny góly vstřelil v početní výhodě, i hosté se prosadili při vyloučení soupeře.

Stejně jako v minulém zápase v Karlových Varech mohl zlínský Říčka při prvním střídání otevřít skóre, zblízka ale kotouč poslal mimo branku. Tentýž hráč však za pár sekund zamířil na trestnou lavici, jeho spoluhráči se ale bez větších potíží ubránili. Celkově se hrál opatrný hokej, šancí bylo pomálu. V 11. minutě měl dobrou možnost Strapáč, ovšem Kašík byl připravený. Nepřekonal jej ani následně Kolouch.

Do druhé třetiny Zlínští vstupovali ve výhodě jednoho muže v poli, jenomže ani jim se moc nevedlo. Až později měl dobrou šanci Fořt, načež šli Ostravané opět do čtyř. Tentokrát už ale Berani trestali. Holík dostal puk na kruh a poslal jej pod horní tyč. Vítkovice srovnaly za tři minuty, také v početní výhodě. Olesz tečoval střelu Čerešňáka a připsal si první gól po svém návratu do extraligy.

Přesilovky v tomto duelu hrály důležitou roli, další totiž využili zase domácí. Ve 35. minutě se prosadil Marušák a připsal si premiérový gól v sezoně. Zlínského beka to povzbudilo a za dvě minuty se prosadil podruhé, když zužitkoval početní výhodu čtyř proti třem.

Ve třetí části měli ze hry více hosté, domácím se ale dařilo držet soupeře zkrátka a bránit si své vedení. V polovině třetiny měli možnosti Urbanec s Kubišem, ani jeden si ale střelou z mezikruží na Kantora nepřišel. Na druhé straně zase šikovně tečoval Kolouch, ale snížit se mu nepodařilo.

Tříminutovka šancí pokračovala, Maruna s Ondráčkem promarnili přečíslení, Bukarts ve vyložené šanci netrefil puk. V čase 57:14 byl za útočný faul vyloučen Vlach a Vítkovice po oddechovém čase sáhly ke hře bez brankáře. Zlín však už vedení nepustil.

Sparta poprvé v O2 aréně nebodovala

Hokejisté Sparty prohráli ve 35. extraligovém kole v přímém souboji o průběžnou druhou příčku s Plzní 1:2. Pražané tak přišli o dvě domácí série; v O2 areně, kde vyhráli posledních sedm utkání, vůbec poprvé od letního přesunu z Holešovic odevzdali všechny body. Plzeň uzavřela úspěšně venkovní sérii čtyř zápasů, z nichž tři vyhrála. Vítězný gól dal útočník Dominik Kubalík.

Úvod duelu dvou týmů, jež se představily při atraktivních utkáních v Brně proti Kometě pod širým nebem, byl hodně opatrný. Až v sedmé minutě zahrozil z mezikruží Kudrna, ale hostující gólman Machovský přitáhl puk do připravené lapačky.

Oba celky si pak krátce po sobě zahrály v početní výhodě. Největší šancí Plzně byla nepovedená, ale možná o to nebezpečnější střela Kadlece, která proletěla těsně vedle pravé tyče. Sparta si vedla ještě hůře, když pustila Pulpána s Kratěnou do přečíslení proti osamocenému Poláškovi a Pulpán ještě v oslabení zamířil skvěle. Přibyla pak vychytal Machovský.

Zkraje druhé části mohl zvýšit Indrák, jenže strážce domácí branky Pöpperle byl proti. Na druhé straně nenaložil se svou velkou šancí ideálně Forman a zakončil jen do Machovského. Jenže ve 23. minutě musel k trestoměřičům Netík a poté, co nejlepší střelec soutěže Kubalík stihl tečovat nahození Lva těsně před Pöpperlem, už za 36 vteřin byl zpět.

Pěknou akci poté předvedli Buchtele s Přibylem, jenže ztroskotali znovu na Machovském. Vzápětí fauloval vysokou holí Čajkovský, Sparta se však vcelku s přehledem ubránila a čtyřminutovou přesilovku navíc hostům o trochu zkrátil svým faulem Bližňák.

Na své poměry neškodná Sparta se od té chvíle herně hodně zvedla, jenže narážela na výtečně chytajícího Machovského. Ten rozesmutnil v šancích Emingera a i s dávkou potřebného štěstí přežil bez úhony několik závarů před svým brankovištěm.

Kapituloval až ve 43. minutě po úspěšné dorážce důrazného Procházky a o zápletku tak bylo postaráno. Eminger ani na třetí pokus nevyzrál na Machovského, jinak Pražané naráželi na pozorně fungující defenzivu Škody. Indiáni pak nedokázali dorazit volně ležící puk za Pöpperleho zády a v závěru trefit prázdnou branku při power play Sparty. Mrzet je to ale nemuselo, tříbodový zisk už uhájili.

Olomouc po měsíci získala tři body

Hokejisté Olomouce porazili ve 35. kole extraligy Karlovy Vary 3:0 a úspěšně tak zvládli i třetí vzájemný souboj s Energií v této sezoně. Hanáci zároveň ukončili sedmizápasové čekání na plný bodový zisk. Brankář Branislav Konrád udržel počtvrté v sezoně čisté konto, stačilo mu k tomu tentokráte jen šestnáct zákroků. Dva góly domácí vstřelili v početní výhodě.

Olomoučtí trenéři ponechali vítěznou sestavu z duelu s Pardubicemi, hostující realizační tým udělal změnu v obraně i v útoku. V defenzívě scházel zkušený Bičánek, v útoku se naopak vrátil Huna.

Kohouti začali aktivně a druhá formace si vytvořila dvě šance. Eberle však dvakrát ztroskotal na Závorkovi, ale tlak vyústil ihned v přesilovou hru Olomouce. A ta byla využita. Karlovarský gólman měl zakrytý výhled a Laš toho využil.

V polovině třetiny měla opět šanci dvojice Laš - Knotek. Střelec branky tentokrát přihrál puk do tandemu Knotkovi, který ale nemířil přesně. Do další šance se řítil aktivní Eberle, obránci hostí jej dokázali dostat ještě před Závorkou na led.

V závěru úvodní dvacetiminutovky hráli domácí další přesilovku, Buc si položil na led téměř celou obranu hostí i s brankářem, ale trefil jen tyč.

Druhou část začaly lépe Karlovy Vary, několikrát nahodily puk na Konráda, domácí obrana neobratně odvracela a hrozil vlastní gól. V brejku poté zahrozili Knotek s Laškem, opět se ale v koncovce neprosadili. Zadařilo se jim až v polovině utkání, v další početní výhodě. Knotek si najel mezi beky a když už to vypadalo, že bude objíždět branku, poslal puk zpět a od hostujícího útočníka Koblasy se puk odrazil za Závorkova záda.

Hosté se do první velké šance dostali až ve 34. minutě. Rachůnkovi ji nabídl školáckým diagonálním pasem v obrané třetině Húževka. Ještě v minulé sezoně olomoucký útočník však přestřelil.

Třetí třetina začala sedmou přesilovkou Hanáků. První formace Olomouce si opět vytvořila tlak, pokusy Skrbka i Buce ale Závorka zvládl. Tečované nahození Staňka vyrazil brankář Energie maskou.

Na druhé straně byl po Maroszově pasu sám před Konrádem Svoboda, zakončil však velmi slabě. Blízko snížení byl následně Bartek, trefil však jen tyč. Ve 47. minutě dohrál Knotka Svoboda a domácí po odstoupení Húževky přišli o dalšího centra. Definitivní klid přinesla 48. minutě. Holec nejprve trefil horní tyč, Jergl však pohotově dorážel a překonal Závorku potřetí. Olomouc tak poprvé od 11. prosince naplno bodovala.

Hradec porazil Boleslav na nájezdy

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 35. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech a poprvé v sezoně tak dokázali Středočechy porazit. Domácí sice vedli 2:0, ale hosté ve třetí části dokázali vyrovnat a v nájezdech dokonal obrat Brian Ihnacak.

Oba celky nastoupily bez svých hlavních hvězd - zatímco v domácí sestavě chyběl dlouhodobě zraněný kapitán Výborný a nově také Pacovský, hosté se museli obejít například bez Bednáře, Šimánka, Köhlera nebo Vydareného.

Bruslaři začali na domácím ledě podle svého zvyku ve vysokém tempu a hned v úvodní minutě zápasu se po přihrávce Klepiše zjevil před brankou Hyka. V koncovce se ale neprosadil. Zastoupit jej mohl po osmi minutách hry Klimenta, který už už zasouval do odkryté branky, ale Kacetl předvedl skvělý přesun, při němž dokázal na poslední chvíli zasáhnout maskou.

O chvíli později si zahrála i Kacetlova lapačka, kterou použil k efektnímu zákroku proti Lencově pokusu z mezikruží. Hradec se v úvodní desetiminutovce musel spokojit pouze se střelbou ze střední vzdálenosti. Více se Růžička zapotil až při úvodní přesilovce hostů. Skóre se tak poprvé měnilo v 16. minutě. Jarůšek obral ve středním pásmu o puk Čápa a předložil před branku kapitánovi Pabiškovi, který zavěsil přesně.

Ve druhé třetině to byl jako první Klimenta, kdo mohl pohnout číslicemi na ukazateli skóre, ale hostující brankář dokázal udržet puk mezi betony, o chvíli později si poradil i s šancí Jarůška. Hradec se spíše bránil, do šance se dostal opět v početní výhodě, ale Červený z dobré pozice netrefil branku. Stejně jako v první přesilovce Hradce i v té druhé měla obrovskou šanci Mladá Boleslav - Bárta uháněl dokonce úplně sám na Kacetla, ale ten zasáhl lapačkou. Nakonec i ve druhé třetině jeden gól padl. Jarůšek vyslal do útočného pásma Musila, který střelou zápěstím trefil přesně.

Hradečtí se přeci jenom dočkali branky s příchodem třetí třetiny. Po Honejskově přihrávce snížil Ihnacak. A hostům vlila vstřelená branka krev do žil, protože najednou jich byl plný led. Tlak hostů otupilo až vyloučení Kukumberga. Zlomit jejich odpor mohl Musil, ale při snaze o dorážku Stříteského střely neuspěl.

Mountfield se nakonec vyrovnání dočkal v při závěrečné power play. Po závaru před Růžičkovou brankou se trefil Kukumberg a zařídil prodloužení. V nastaveném čase se tlačila za výhrou Boleslav - střely Hyky a Trončinského Kacetl kryl a gólem neskončil ani výpad Látala.

Vítěze utkání tak určily samostatné nájezdy. Zatímco Kacetl dokázal pokrýt všechny tři boleslavské střelce, za hosty uspěl hned v první sérii Ihnacak.

Mistr rozhodl derby v prodloužení

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 35. kole extraligy v Chomutově 3:2 v prodloužení a uspěli tak ve třetím z posledních čtyř zápasů. Piráti dokázali v podkrušnohorském derby smazat ve třetí třetině dvoubrankové manko, v 61. minutě však utkání rozhodl v přesilové hře Robin Hanzl. Úřadující mistr se tak díky lepšímu skóre posunul na třinácté místo před Karlovy Vary.

Do první šance se dostal ve 2. minutě domácí Růžička, ale brankáře Januse překonat nedokázal. O tři minuty později se po samostatné akci uvolnil Duda, jeho střela však těsně minula domácí branku.

Pak už se dostali k příležitostem opět domácí. Červenka našel najíždějícího Květoně, jenž ale v těsné blízkosti Januse nestačil zakončit. Ve dvou přesilových hrách měl příležitost Ölvecký, ale z pozice mezi kruhy přestřelil. V závěru úvodní třetiny si hru v početní výhodě vyzkoušeli i hosté, ani oni však skórovat nedokázali.

Hned na začátku druhé části si hosté zahráli další přesilovku, vyloučení Červenky však potrestat nedokázali. Největší příležitost měl Martynek, ale Strmeň se proti jeho střele z pravého kruhu stačil přesunout. V polovině utkání po nedorozumění domácí obrany se ve skrumáži před domácí brankou jako první mohl zapsat mezi střelce Duda, ale nedokázal přehodit ležícího Strmeně.

Bezbrankový stav tak změnil až 33. minutě po Trávníčkově přihrávce Martynek v přesilové hře. Největší příležitost na vyrovnání si domácí vypracovali dvanáct sekund před koncem prostřední části hry. Tvrdou ránu Skinnera vyrazil Janus nad sebe, ale Růžička nestačil kotouč klouzající brankovištěm dorazit. Po vyloučení Jurčíka necelé dvě sekundy před koncem domácí odvolali brankaře a krátce hráli v šesti proti čtyřem. Ruttovu střelu ale Janus bezpečně pokryl.

V pokračující přesilové hře na začátku třetí třetiny ohrozil Januse Valach, jeho střelu ale litvínovský brankář vyrazil. Litvínov si následně zahrál 36 sekund přesilovku pět na tři, druhý gól ale nepřidal. Litvínov se zvýšení náskoku dočkal v 50. minutě. Při chomutovské početní výhodě chyboval Valach a Hořava se dostal do samostatného úniku, který zkušeně zakončil.

Dvougólové vedení hostí trvalo ale jenom 132 sekund. Ve skrumáží před brankou se puk dostal k Červenkovi, který pohotově zakončil a snížil na 1:2. Vyrovnání zařídil Rutta, který se zmocnil puku ve středním pásmu, protáhl se mezi dvěma obránci a střelou zápěstím překonal Januse. Duel se musel prodlužovat, ale nakonec vyprodaná aréna sledovala hokej jen dalších 21 sekund. Valachovo vyloučení potrestal Hanzl.

35. kolo hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Kopecký (M. Doudera) - 36. Vondráček (Ostřížek), 37. Špirko (V. Němec, J. Káňa II). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5027.

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Rapáč (Voženílek), 28. P. Sýkora (Marcinko) - 12. Výtisk (Vampola), 26. Bakoš (Birner, Bulíř), 52. Řepík (Birner, Vampola). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Belko, Hynek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 7865.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. P. Holík (Žižka, Matějíček), 35. Marušák (Roman Vlach, Čachotský), 37. Marušák (Bukarts, O. Veselý) - 29. Olesz (Čerešňák, Kudělka). Rozhodčí: Šír, R. Čech - Bryška, Lukš. Vyloučení: 5:5, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5649.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. M. Procházka (Dragoun, Švrček) - 13. Pulpán (Kratěna, Kudroč), 24. D. Kubalík (Lev, Jeřábek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8338.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Laš (J. Knotek, Skrbek), 29. J. Knotek (Buc, Vyrůbalík), 48. Jergl (Holec, Pekr). Rozhodčí: Šindler, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:0. Diváci: 4512.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávka: 16. L. Pabiška (Jarůšek), 40. Musil (Jarůšek, L. Pabiška) - 43. Ihnacak (Honejsek, Červený), 59. Kukumberg (Červený), rozhodující nájezd Ihnacak. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 3496.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 52. Červenka (Vondrka, Tomica), 57. Rutta - 33. Martynek (Trávníček, R. Hanzl), 50. M. Hořava (Trávníček), 61. R. Hanzl (Lukeš, F. Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5250 (vyprodáno).

Foto: ČTK/Sznapka Petr

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi