Strapáč vystřelil Hanákům první bod, v Liberci se prodlužovalo

Strapáč se proti Zlínu prosadil hned dvakrát.

Hokejisté Olomouce zásluhou dvou gólů Petra Strapáče porazili v úvodním předkole play off Zlín 3:2. Kohouti potvrdili, že se jim v derby s Berany na domácím ledě daří, neboť v osmi zápasech po sobě neprohráli. Série na tři vítězství bude pokračovat ve středu od 18:00 opět v Olomouci.

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený brankář Konrád a poprvé po olympijské přestávce také útočník Herman, který v posledních třech vzájemných duelech vždy bodoval. Beranům naopak chyběl druhý nejproduktivnější hráč, útočník Honejsek. "Myslím si, že o výsledku rozhodovaly přesilové hry. Dnes jich měl Zlín dost. Připravili jsme se na ně, tak chceme bránit i v dalších zápasech," řekl novinářům Strapáč.

Zlín vsadil na důrazný ofenzivní hokej, ze kterého vytěžil převahu i úvodní gól. Ve 14. minutě našel Popelka před brankou volného Klhůfka, jenž si snadno s Konrádem poradil. Kohouti působili nervózním dojmem a byli nepřesní. "První třetina nebyla podle našich představ. Nebyli jsme v úplné pohodě, jako bychom očekávali, co zápas přinese," uvedl trenér Olomouce Zdeněk Venera. Po inkasovaném gólu jeho svěřenci přidali na důrazu, brankář Kašík však držel čisté konto až do poloviny zápasu.

Šanci k vyrovnání měl po sólovém úniku ve 25. minutě rychlý Irgl, nestihl ale přesně zakončit. Ani při druhém úniku zlínským zadákům ve 30. minutě nebyl Irgl úspěšný, jeho střelu Kašík nicméně vyrazil jen před Strapáče, kterému nechali obránci Zlína volný prostor k doklepnutí puku do branky. Hanáci se po vyrovnávacím gólu uklidnili, přesněji kombinovali, Zlín zase odpovídal rychlými protiútoky.

Větší důraz pomohl Kohoutům v úvodu třetí třetiny otočit výsledek. Obránce Vyrůbalík našel u modré čáry volného Holce a ten přesnou střelou do horního růžku Kašíka překvapil. Zlín odpověděl o sedm minut později, když po Bukartsovu akci vyrovnal Šťastný. "Tato branka nás přibrzdila. Zápas se mohl překlopit na kteroukoliv stranu, naštěstí se nám podařilo v přesilovce strhnout vítězství na svou stranu," dodal Venera.

V bojovném závěru nevyužil Zlín přesilovku po Knotkově vyloučení. Zato Olomouc byla úspěšná, početní výhodu po vyloučení Šlahaře využil Strapáč. "Nemám si co vyčítat, skvěle to Strapáč trefil. Nyní mám v hlavě další zápas," poznamenal zlínský brankář Kašík.

V závěru ještě zkusil Zlín v power play vyrovnat, Olomouc ale těsnou výhru ubránila. "Podařil se nám vstup do utkání. Měli jsme dobrý pohyb, vyložené šance, trefili tyčku. Bohužel jsme z tlaku nevytěžili více než jeden gól. Olomouc po vyrovnání ožila a byla aktivnější. Bohužel jsme nevyužili přesilovky, jejichž proměňování nás dlouho trápí. To rozhodlo. Domácí z jedné trefili vítězný gól," posteskl si trenér Zlína Robert Svoboda.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas
HC Olomouc - Aukro Berani Zlín 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Jergl, Vyrůbalík), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) - 14. Klhůfek (Popelka), 50. D. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Tošenovjan, Kis. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 4271.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Mráz, J. Káňa - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fořt, Šlahař - Kubiš, Fryšara, O. Veselý - Klhůfek, Popelka, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.


Hokejisté Liberce porazili v úvodním utkání předkola play off pražskou Spartu 3:2 v prodloužení. Vítěznou trefu si připsal v čase 62:11 v přesilové hře útočník Tomáš Filippi. Domácí dvakrát vedli díky gólům Tylera Redenbacha, ale Pražané odpověděli brankami Petra Vrány a Juraje Mikuše. Druhý duel série na tři vítězství se hraje ve středu od 18:20 opět v Liberci.

"Dostal jsem od Michala Bulíře přihrávku před odkrytou branku a už jsem se jen soustředil, abych dostal kotouč až do sítě. I když mi blesklo hlavou, že jsem takovéto šance v posledních zápasech neproměnil, tak tentokrát už to konečně vyšlo," řekl Filippi, který se v pátém utkání za Liberec po návratu z Magnitogorsku z KHL trefil poprvé.

Sparta přišla v utkání o útočníka Miroslava Formana, který si zlomil ruku. "To je pro nás velká ztráta. Budeme se muset rozhodnout, koho tam zařadíme. Musíme se zmobilizovat a jít do toho zítra znovu. Myslím, že hráči podali dobrý výkon," prohlásil trenér Sparty František Výborný.

V úvodu byl Liberec aktivnější. Nejprve dorážel Redenbach a v šesté minutě vyrazil Aittokallio Lakatošovu střelu a Dlouhý u levé tyče nestihl zasunout puk do branky. Vzápětí se už domácí radovali, když po chybné rozehrávce Ďalogy přihrál Ordoš za pravý kruh Redenbachovi, který přesnou střelou otevřel skóre.

Pak začali hrozit hosté. Kudrnův pokus po brejku Will ukryl v lapačce a poradil si i s šancí Ďalogy, jehož vyslal do úniku Hlinka. Pak ještě minul Kudrna, ale v 18. minutě Pražané vyrovnali. Řepík našel zpoza branky Vránu a ten zblízka už libereckého gólmana překonal.

Bílí Tygři mohli hned odpovědět, když Ordoš našel zadovkou Bakoše, ale Aittokallia neprostřelil. Na druhé straně se dostal do šance Hlinka, domácí však odolali. V úvodu druhého dějství se Liberec ubránil při Redenbachově vyloučení a krátce po něm byl blízko gólu, ale Will stihl zasáhnout pravým betonem. Ve 24. minutě se při Voráčkově trestu radovali domácí. Jašek nabil za pravý kruh Redenbachovi, který si připsal druhý gól v utkání.

Hned za 50 sekund Sparta odpověděla. Pech přihrál mezi kruhy obránci Mikušovi, na jehož ránu Will lapačkou nedosáhl. Po polovině druhé části odolala Sparta při Hlinkově pobytu na trestné lavici. Potom měli další šance domácích Redenbach a Filippi. Liberec se neprosadil ani v další přesilovce po špatném střídání Sparty a hned po návratu z trestné lavice se dostal do brejku Černoch, jenže Will zasáhl pravým betonem. Pražané pak hráli znovu v šesti, ale opět se v oslabení ubránili.

Ve třetí třetině oba týmy pozorně bránily, šancí bylo dlouho minimum a se střeleckými pokusy si oba brankáři bez potíží poradili. Až v 55. minutě se dostal do dobré pozice mezi kruhy liberecký bek Jánošík, ale minul.V úvodu nastavení si Will poradil s Buchteleho dorážkou, na druhé straně neuspěl Bakoš. Při vyloučení Buchteleho ale už domácí rozhodli, když se prosadil Filippi.

"Sparta byla nebezpečná v brejcích, což jsme si častokrát nepohlídali. V tom budeme zítra lepší. Podržel nás velmi výrazně Roman Will a jsem rád, že jsme naší aktivitu během celého zápasu přetavili ve vítězný gól v prodloužení," uvedl trenér Liberce Filip Pešán. "My jsme tam měli v prodloužení střelu Kuldy a dorážku, kterou jsme nedali. Přišlo vyloučení a prohráli jsme, nedá se nic dělat," mrzelo hostujícího kouče Výborného.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Redenbach (Ordoš, Šmíd), 24. Redenbach (Jašek, Ševc), 63. Filippi (Bulíř, M. Kvapil) - 18. P. Vrána (Řepík, J. Hlinka), 25. J. Mikuš (Pech). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 4920. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Bulíř, Filippi, M. Kvapil - Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Ďaloga, Kulda, T. Voráček, J. Mikuš - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Pech, Buchtele - Jarůšek, Klimek, A. Kudrna - Kumstát, Černoch, Říčka. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.


Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 1. kole skupiny o umístění v extralize Jihlavu vysoko 5:1. Středočeši tak udělali důležitý krok k záchraně, právě na svého dnešního soupeře mají k dobru už 11 bodů, ve hře jich zbývá patnáct. Dva góly dali v dresu vítězů útočníci Jakub Klepiš a Dominik Pacovský, oba přidali navrch i asistenci. Všechny góly padly v průběhu druhé třetiny.

"Věděli jsme, že zápas může hodně napovědět ohledně vývoje play out a samozřejmě jsme chtěli uhrát nějaké body. Domácí rozhodli v přesilovce pěti proti třem a následné pěti proti čtyřem. Dva góly je uklidnily a zbytek zápasu si pohlídali. Musíme jít dál, rozhodnuto bude až po šestém kole skupiny," prohlásil asistent hostujícího kouče František Zeman.

Na mladoboleslavském stadionu mohlo být veselo už po půl minutě hry, to by ale musel Žejdl dopravit u tyčky puk do branky po přihrávce Valského. V další nebezpečné pozici střílel Klepiš, jenže trefil gólmana Škarka jenom do masky. Už v první třetině skončil zápas pro hostujícího beka Kajínka, který dostal trest do konce utkání za atak na Vojtěcha Němce. Přesilovku Středočechů navíc umocnil Stříteský vyhozením puku za hrazení.

Dvojnásobnou početní výhodu si domácí přenesli do druhé třetiny a v ní skóre zápasu otevřel už po 19 vteřinách přesnou střelou zápěstím Klepiš. V pokračující výhodě pak našel Pabiška přesně Klepišovu hůl a ten svým druhým gólem zvýšil už na 2:0. V další přesilovce měl dvě velké šance Nahodil. První mu zastavila tyčka, druhou skvělým zákrokem Škarek.

Následně se ale opřel do puku od modré čáry Kotvan a jeho projektil se zastavil až v síti. Boleslav tak vedla 3:0, když se třikrát prosadila v početní výhodě. Poté přišla i branka v rovnoměrném počtu hráčů, když Klepiš našel Pacovského, který nachytal Škarka na bližší tyči. V gólově bohatém dějství se trefili i hosté, když si propadlý puk před gólmanem Růžičkou našel Zeman a snížil. Jenže ani to nebylo vše - dvanáct sekund před druhou pauzou se zapsal podruhé mezi střelce i Pacovský.

"Góly jsme mohli dát už v první třetině, ale naše produktivita není taková, jak bychom si představovali. Naštěstí jsme skvěle zvládli dlouhou přesilovku, tady musím pochválit obě speciální formace. Dva góly nám daly klid a zbytek zápasu jsme si pohlídali, navíc se nám podařilo ještě navýšit skóre," řekl asistent domácího kouče Viktor Ujčík.

Ve třetí třetině ubylo hokejovosti, ale přibylo tvrdosti. Tu trestal domácí Nedomlel tak intenzivně, až si za hrubost vysloužil trest do konce utkání. Pacovský pak mohl dovršit hattrick, ale jeho střela skončila na tyči branky, kterou od třetí části hájil místo Škarka Kořenář.

"Pro nás to byl důležitý zápas, který mohl určit ráz celé skupiny. Věděli jsme, že Jihlava bude chtít bodovat, protože matematika hovořila před zápasem jasně. Hráče jsme nabádali k tomu, aby nepodlehli tomu, že to budeme my, kdo bude muset tvořit hru. Zápas jsme pak skvěle takticky zvládli. Napadali jsme, když jsme mohli, ale také jsme dokázali hrát z obrany, když to bylo potřeba. Hotovo ještě není, stále je ve hře patnáct bodů, ale dnes jsme udělali důležitý krok," pochvaloval si Ujčík.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 5:1 (0:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Klepiš (Orsava, Žejdl), 24. Klepiš (L. Pabiška), 32. Kotvan (Pacovský, L. Pabiška), 36. Pacovský (Klepiš, Nahodil), 40. Pacovský - 38. A. Zeman (De la Rose, Čachotský). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:5 navíc Nedomlel 10 min. a do konce utkání - D. Kajínek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 1853.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan, Nedomlel, od 41. navíc Kurka - Valský, Žejdl, Orsava - Pacovský, Nahodil, Klepiš - L. Pabiška, V. Němec, Lenc - Flynn, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Jihlava: Škarek (41. Kořenář) - Stříteský, Šidlík, Suchánek, Váňa, Půža, D. Kajínek, De la Rose - Seman, A. Zeman, Čachotský - Jiránek, Skořepa, P. Straka - Anděl, Hamill, Rabbit - Diviš, R. Hubáček, Žálčík. Trenéři: Vlk a F. Zeman.


Hokejisté Litvínova jsou již po odehrání 1. kola skupiny o umístění v extralize prvním jistým účastníkem baráže. Rozhodla o tom jejich ztráta v Chomutově, kde sice Verva zvítězila v severočeském derby 4:3 v prodloužení, jenže k zachování alespoň teoretické naděje potřebovala bodovat naplno.

Utkání začalo ve vysokém tempu, z kterého mohl těžit Hübl, ale únik neproměnil, což však o chvíli později napravil Mikúš povedenou kličkou. V dalším průběhu hráli Piráti dvě početní výhody, využili až druhou, když Růžičkovu ránu od modré čáry tečoval do branky Skokan. O rozdílovou trefu se na konci první třetiny postaral Lauko, jenž přihrál ve vlastním oslabení před prázdnou branku Šťovíčkovi.

Ve 25. minutě se Hübl prosmýkl obranou a zakončil z pravé strany do vzdálenějšího rohu - 2:2. Zareagovat mohl po nevyužité přesilovce Růžička, nastřelil však z ideální pozice pouze boční síťku. Krátce po polovině utkání skóroval Mikúš, jehož rána během dlouhé pětiminutové přesilovky po Hlavově trestu do konce utkání proletěla za nic netušícího Štěpána Lukeše. Chomutovští pak hráli ještě dvojnásobnou početní výhodu, ale bez úspěchu.

"Pro nás je těch šest zápasů v play out hodně důležitých, protože se nedá jen tak lusknout a začít vyhrávat v baráži. Musíme naplno trénovat i hrát. Týmy, které půjdou z první ligy, budu nažhavené a v tempu," odtušil litvínovský útočník Mikúš. Vantuch na konci druhé třetiny netrefil v dobré pozici, na začátku třetí části nastřelil tyčku. Lauko zajistil vyrovnání, když nejdříve vybojoval přesilovku, poté ji také sám proměnil, když si položil Petráska a ve 46. minutě zavěsil.

"Mně se teď hodně daří, což je výborné. V lajně už jsme delší dobu spolu, takže jsme si řekli, jak to můžeme hrát. Chceme hrát každé střídání naplno, protože nevíme, kolik dostaneme prostoru na ledě. To se nám daří a dostáváme za to odměny," uvedl mladý domácí forvard Jakub Lauko.

Branková konstrukce pomohla i Chomutovu, jelikož ji dvakrát orazítkoval v početní výhodě Hübl. "Byl to emotivní zápas se zákroky na hraně, ale i za hranou. Kdybychom vyhráli, bylo by to lepší, protože ještě není vůbec nic hotového. Můžeme být však rádi i za jeden bod," podotkl Lauko. V nastaveném čase měli více ze hry domácí, Skokan ani Koblasa ale na Petráska nestačili. Rozhodnutí tak přišlo na druhé straně z hole Doudery, jenž se prosadil z pravého kruhu.

"Jsem rád, že jsme se vzpamatovali z poslední prohry v Brně, kde jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon," připomněl šéf realizačního týmu Litvínova Jiří Šlégr porážku 0:4 z posledního kola základní části. "Proti Chomutovu to bylo vyrovnané. Vedli jsme, prohrávali a zase vedli, takže je škoda, že se nám nepodařilo udržet vedení v základním čase, ale jsme rádi za výhru," prohlásil Šlégr.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička ml., Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) - 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl, Marek Růžička). Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:9, navíc Hlava (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3132.

Sestavy:

Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, J. Mrázek, L. Chalupa - J. Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - V. Tomeček, Skokan, Koblasa - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Litvínov: Petrásek - Šesták, Iberer, Čutta, L. Doudera, Sklenička, Baránek, Gula - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Marek Růžička, Gerhát, Trávníček - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Řehoř, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Foto: ČTK , Peřina Luděk

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi