Sparta ztratila tříbrankové vedení, Plzeň rozhodla v poslední vteřině

Hokejisté Sparty udolali Jihlavu v prodloužení.

Hokejisté Sparty nezvládli utkání s Jihlavou. Berou sice dva body za výhru v prodloužení, po tříbrankovém vedení už se nejspíše viděli s plným bodovým ziskem. Zlín ukončil sérii proher v utkání se Zlínem, naopak Brno v nelichotivé řadě porážek pokračuje.

Přestřelku zvládla lépe Sparta

Hokejisté Sparty porazili ve 28. kole extraligy Jihlavu 6:5 v prodloužení. Pražané vedli během druhé třetiny už 4:1, přesto odevzdali nováčkovi mezi elitou bod a sami zachraňovali zápas trefou Roberta Říčky 97 vteřin před koncem základní hrací doby. V čase 60:23 pak rozhodl útočník Richard Jarůšek.

Utkání mělo hodně svižný úvod. Hned během prvního střídání se Dukla dostala do přečíslení dvou na jednoho, koncovku vzal na sebe Dostálek, ale Aittokallio jeho pokus zastavil. Vzápětí měl na druhé straně před sebou odkrytou branku Pech a přestože sudí po jeho pokusu rozpažil, kontrola u videa potvrdila, že se sparťanský střelec radoval právem. Gólman Volden sice zasáhl, jenže kotouč přesto skončil za brankovou čárou.

 Ve 12. minutě už ale domácí jásali znovu: bek Dvořák ideálním prudkým nahozením po ledě našel Kudrnovu hůl a na tuto teč neměl Volden šanci zareagovat. Duklu ale po chvilce vrátil do hry Rys, když nachytal Aittokallia zdánlivě symbolickým pokusem na bližší tyč.

Po povedeném nástupu Pražanů do druhého dějství se přesto zdálo, že budou mít vývoj utkání pevně pod svou kontrolou. Pech dal ve 24. minutě svůj druhý gól, Kalinovu ránu zastavila horní tyč a zanedlouho překonal Voldena po Stříteského chybě z mezikruží i Vrána. Přes stav 4:1 byl ale opak pravdou. Ze všeho nejvíc proto, že Sparta jako kdyby v ten okamžik naprosto vypnula.

Už o 39 vteřin později snížil pohotově tečující Dostálek. Sparta se pak sice ubránila při Švrčkově trestu, ale uběhlo jen pár sekund a gól slavil po další teči Žálčík, čímž poslal Aittokallia na střídačku. Náhradník Honzík držel nulu jen dvě a čtvrt minuty, než ho po ladné jízdě v útočném pásmu a ničím nerušeném obkroužení branky překonal De la Rose.

Na začátku třetí dvacetiminutovky nevyužili domácí přesilovku. Ve 46. minutě zazvonil Jiránek na horní tyč, budíček pro domácí však nepřinesl ani tento akusticky výrazný moment. Hned v další jihlavské útočné vlně napřáhl kousek nad kruhy De la Rose a stejně jako Pech se prosadil podruhé, když vymetl pravý horní růžek.

Pražané pak měli obrovskou porci štěstí, když Kalina stihl zastavit puk, který za Honzíkovými zády klouzal pomalu do branky, ale Forman při závaru fauloval a Jihlava hrála 63 vteřin pět na tři. Neúspěšně, domácí odolali. Sami pak jen ztěžka hledali cestu za vyrovnáním. V čase 57:38 už zůstala domácí branka prázdná a Říčka při power play vyrovnal. Následné prodloužení ukončil velmi rychle povedenou ranou Jarůšek.

Zlín se konečně zvedl

Hokejisté Zlína porazili ve 28. kole extraligy Pardubice 5:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech s Dynamem. Dvěma góly se na výhře domácích podíleli Jiří Ondráček a Zdeněk Okál, Východočechy od třetí prohry v řadě neuchránily ani dvě branky Petra Sýkory.

Beranům ideálně vyšel vstup do utkání. Ve třetí minutě Dynamo špatně střídalo, díky čemuž se dostal do samostatného úniku Ondráček, zakončit ale skrze faul Jána Sýkory nemohl. Zlínský útočník dostal druhý pokus v podobě trestného střílení, které střelou k tyči proměnil.

Hned po úvodním buly druhé dvacetiminutovky se do další brejkové situace dostal Okál, snažil se ale o přihrávku, která neprošla. Bukarts poté trefil tyč. Zlínští se ale druhé branky dočkali, vyloučení Jána Sýkory potrestal ve 27. minutě pohotově tečující Kubiš.

Krátce po polovině zápasu kapituloval Kacetl potřetí, kdy v čase 30:34 střelu Bukartse bruslí dopravil do sítě puk Okál. Úmysl v podobě kopnutí puku neshledal na této situaci ani videorozhodčí. Dynamo se ale už ve 33. minutě dostalo zpět do hry, to když Kašík podruhé v krátké chvíli chyboval při rozehrávce, tentokrát toho využil Petr Sýkora.

Na ledě se začalo přiostřovat, desetiminutový trest dostal Treille za vystřelení po přerušení hry, shodný osobní trest dostal i Lotyš Freibergs za to, že po francouzském hráči vystřelil pukem. Radost na trestné lavici měl ale větší domácí hráč, na 4:1 zvýšil po úniku Okál.

Do třetí části vstupovali Berani v přesilovce, gólman Kacelt totiž po skončení druhé třetiny dostal dvě minuty za sekání. Dlouho se nic zajímavého nedělo, až pak z ničeho nic začaly Pardubice ještě mluvit do průběhu utkání. Po třinácti vteřinách dvojnásobné početní výhody snížil na 2:4 svým druhým gólem v zápase Petr Sýkora.

Liberec spasily přesilovky

Hokejisté Liberce porazili ve 28. kole extraligy Litvínov 4:3 po prodloužení a navázali tak na páteční vítězství proti Hradci Králové. Tygři se třikrát prosadili v přesilových hrách, vítězným gólem a třemi asistencemi se na jejich výhře podílel Marek Kvapil. Čtyři kanadské body nasbíral i Martin Bakoš. Verva si připsala třetí porážku v řadě a v tabulce zůstává předposlední.

Aktivněji do utkání vstoupili hosté a Will v liberecké brance musel být hned od začátku ve střehu. V první gólové šanci vychytal Vandase a nepřekonal jej ani Hübl. Tygři se osmělili až v přesilové hře. V ideální pozici se ocitnul Jelínek, také Petrásek ale svůj tým podržel. Poradil si rovněž s dělovkou Vlacha. Oba týmy se však soustředili spíše na obranu a první třetina tak příliš šancí nenabídla.

Ihned po přestávce mohl poslat Liberec do vedení Kvapil, Petrásek si ale s jeho střelou poradil. Na druhé straně se do úniku dostal Hübl, a protože byl při zakončení faulován Jánošíkem, dostal výhodu trestného střílení. Litvínovský útočník však Willa nepřekonal.

V polovině utkání Bulíř ostře narazil na hrazení Baránka a za svůj zákrok putoval předčasně do kabin. Verva dokázala přesilovku rychle využít, Hübl našel volného Ihnacaka, který střelou na Willovo rameno poslal Litvínov do vedení.

To však trvalo pouhých 45 vteřin. Po faulu Nejezchleba se hrálo ve čtyřech na obou stranách a Liberec dokázal zásluhou Bakoše vyrovnat. Také domácí se ale z vyrovnání příliš dlouho neradovali. Po minutě hry si odražený kotouč našel Hübl a tvrdou ranou pod horní tyč rychle vrátil hostům vedení. To mohli Litvínovští ještě navýšit v další přesilovce, Will si však se střelami Kubáta a Ihnacaka dokázal poradit.

V úvodu třetí části hráli Liberečtí v početní převaze a po krásné kombinaci vyrovnal svým druhým gólem v utkání Bakoš. Gól domácí nabudil a najednou jich byl plný led. Dobrou šanci Krenželoka ale chytil Petrásek. Poté dostali Bílí Tygři další možnost přesilové hry a opět ji dokázali využít. Po Bakošově přiťuknutí otočil skóre utkání Redenbach.

Kanadský útočník mohl o chvíli později přidat čtvrtý gól, Petrásek ale s obtížemi jeho střelu vyrazil. Hosté se tlačili za vyrovnáním, Will ale odolával. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se však až za domácí obranou objevil Hübl a svůj samostatný únik dokázal tentokrát proměnit. V samotném závěru ještě hráli domácí přesilovou hru, čtvrtý gól však nepřidali a tak se utkání prodlužovalo.

V úvodu nastaveného času ještě Liberec dohrával přesilovku a po krásné Bakošově přihrávce vystřelil domácím druhý bod Kvapil.

Záchrana v poslední vteřině

Hokejisté Plzně porazili ve 28. kole extraligy Třinec 4:3 v prodloužení a natáhli svoji bodovou sérii na jedenáct utkání. Domácí si sice během úvodní třetiny vypracovali dvoubrankový náskok, ale postupně se zlepšující hosté dokázali zápas dotáhnout do prodloužení, v němž o bonusovém bodu pro Indiány rozhodl při přesilovce v čase 64:59 Miroslav Indrák. Oceláři tak nenavázali na předešlé čtyři výhry ve vzájemných zápasech s Plzní.

Hosté mohli jít v úvodu rychle do vedení, Rákos ovšem během početní výhody minul kotouč mezi kruhy před odkrytou brankou. Udeřilo tak na druhé straně, ve vlastním oslabení si Petr Straka při přečíslení dvou na jednoho vyměnil puk se Schleissem a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre. Domácí navíc ve 13. minutě využili svoji první přesilovku, když po Kracíkově přihrávce od zadního mantinelu prosadil Kratěna.

Slezané poté promarnili další početní výhodu, když Chmielewski v dobré pozici vypálil jen do náruče Svobody. Více ze hry měli Indiáni, ale před koncem první třetiny ještě lapačku plzeňského gólmana řádně prověřil pokusem po rychlém brejku Rákos.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, Sklenička však zblízka minul odkrytou branku a Presinger pokazil rychlé přečíslení špatnou přihrávkou. Oceláři postupně zvýšili tempo a převzali v polovině utkání iniciativu. Po odražené střele Adamského ale stačil Svoboda ještě vyrazit dorážku nekrytého Krajíčka.

Ve 34. minutě už si kanonýr Růžička vyjel od levého mantinelu do střelecké pozice a snížil. O pouhých 39 vteřin později ovšem dokázal nedůrazu třinecké obrany využít k opakované střele Gulaš a zvýšil na 3:1. Hosté ale dokázali o necelou minutu později zareagovat, když faul Stacha potrestal Doudera gólovým nahozením od modré čáry. Domácí poté přečkali další oslabení a krátce před druhou sirénou selhal znovu v zakončení z bezprostřední blízkosti Sklenička.

Závěrečná třetina přinesla boj o střední pásmo. Indiáni se více zatáhli a dlouho drželi těsný náskok. Oceláři výborně bruslili, v 53. minutě se protáhl zleva až před branku Růžička a po dlouhé forhendové kličce vyrovnal na 3:3. Vzápětí mohl odpovědět Kracík, jeho střelu z mezikruží však stačil Hamerlík zlikvidovat a zápas dospěl do prodloužení.

Už v jeho 34. vteřině neproměnil trestné střílení Růžička, jehož zakončení mezi betony Svoboda přečetl. Na druhé straně svůj únik nedotáhl Preisinger a osamocený Kaňák s ležícím Hamerlíkem přehodil i branku. Až vyloučení Rákose potrestal vítěznou ránou z pravého kruhu Indrák a vteřinu před koncem nastavení rozhodl o plzeňském vítězství.

 V Hradci se diváci dočkali branky až v nájezdech

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 28. kole extraligy Brno 1:0 po samostatných nájezdech. O výhře domácích rozhodl skvělou fintou lotyšský útočník Andris Džerinš. Páté čisté konto v sezoně udržel brankář Patrik Rybár, ze hry neinkasoval ani hostující Marek Čiliak a do statistik si tak připsal třetí nulu.

Ve 27. minutě mohl otevřít skóre Dragoun, poté po teči Zámorského střely Červený. Ani jednou se to však Hradeckým nepovedlo. Dragoun poté mohl udeřit i ve vlastním oslabení ve 32. minutě, ale nájezd ze strany mu Čiliak vykryl a přestál i následnou Köhlerovu dorážku.

Třetí třetina začala velkou hradeckou možností. Berger se elegantně zbavil obránce, ale jeho střelu Čiliak vyrazil betonem. Poté už byli aktivnější hosté. Jenže Rybár v hradecké brance zářil. Nepřekonal ho Zohorna, při Nahodilově dorážce mu pomohla tyč, což potvrdil také videorozhodčí.

Nečasovu šanci zastavil sám hradecký gólman, stejně jako v 56. minutě únik Horkého a o o chvíli později Nahodilovu příležitost. V 59. minutě Rybárovi proti Svobodově střele pomohla tyčka.

Rybár nakonec pomohl Hradci k prodloužení. Přestože ho Brno začalo přesilovkou a Hradec dostal podobnou možnost na konci, gól nepadl. Rybár s Čiliakem potvrdili postavení nejlepších hráčů utkání.

O vítězi rozhodly nájezdy. Hned první brněnský proměnil Mallet, z hradeckých zareagoval Červený ranou do horního rohu. Poté se nečekanou fintou prosadil domácí Džerinš a hradeckou výhru potvrdil v souboji s Eratem brankář Rybár.

Boleslav deklasovala Chomutov

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 28. kole extraligy Chomutov jednoznačně 5:0 a zabrali po dvou duelech bez bodu. Piráti si připsali už osmou porážku z posledních devíti duelů. Americký gólman Brandon Maxwell pomohl k úspěchu Bruslařského klubu svým druhým čistým kontem v sezoně. Tři branky domácí vstřelili v přesilových hrách.

Mladá Boleslav se musela obejít bez potrestaného obránce Jiřího Říhy, který dostal od disciplinární komise třízápasový distanc za faul na útočníka Tomáše Kubalíka z pátečního utkání v Jihlavě.

Středočeši prohráli ve vzájemných duelech s Chomutovem doma čtyřikrát za sebou včetně březnového předkola play off, ale v první třetině rázně vykročil za odplatou. Do vedení se dostali v páté minutě při Slovákově vyloučení, když se po Klepišově pokusu trefil z dorážky do odkryté branky Holík.

Další možnost domácích měl Klepiš, na druhé straně nedotáhnul v polovině úvodního dějství únik Vondrka. Piráti se následně ubránili při Skokanově trestu, ale v 15. minutě už prohrávali 0:2. Musilovo nahození z rohu hřiště tečoval za Laca Pabiška. Domácí vzápětí odolali při Kurkově trestu.

V druhé třetině se hrálo dlouho bez velkých šancí a hosté se ubránili i při pobytech Mrázka a Poletína na trestné lavici. V polovině utkání prověřil Laca Procházka. Vzápětí při Klepišově vyloučení neuspěl s dělovkou Vondrka a domácí udeřili dokonce ve vlastním oslabení. Němečkovu střelu od modré čáry tečoval před Lacem Knotek.

Na bezpečném náskoku Mladé Boleslavi nic nezměnilo ani Kotvanovo vyloučení v závěru druhé části. Naopak domácí ve 44. minutě Dlapův faul potrestali, když Knotkovu přihrávku zužitkoval Procházka. Debakl Pirátů ještě dokonal 22 vteřin před koncem v další početní výhodě Orsava, který po Holíkově přihrávce zakončil do odkryté branky.

Bartošák má druhou nulu v řadě

 Hokejisté Vítkovic podruhé za sebou neinkasovali a i díky tomu ve 28. kole extraligy vyhráli v Olomouci 1:0. O rozhodující gól se postaral ve 44. minutě v oslabení kapitán hostů Rostislav Olesz. Čisté konto udržel stejně jako v pátek proti Zlínu Patrik Bartošák.

Olomouc se hned v úvodu musela bránit při vyloučení Houdka, Vítkovice však brankáře Konráda vůbec neohrozily. V 5. minutě mohla jít Olomouc do vedení. Tlak první formace vyústil v tutovku Eberleho, který ale netrefil odkrytou branku hostí.

Vítkovice se do šance dostaly o tři minuty později. Střelu Tršky ale slovenský reprezentant v brance domácích viděl a chytil. V polovině třetiny mohl po Trškově chybě skórovat Jergl, Bartošák byl ale připravený. Při trestu Lva zahrozil v oslabení Szturc, i Konráda ale předvedl jistý zákrok.

Ve druhé třetině hráli hosté tři přesilovky, největší možnost v první z nich měl Kuscera, Konráda však neprostřelil. V další početní převaze ostravský tým držel domácí téměř minutu v obranném pásmu, Kolouchovu a Barankovu ránu olomoucký brankář chytil a Lev trefil horní tyč.

Ve třetí části začali aktivně Hanáci, Bartošák měl potíže se střelami Káni a Ostřížka. Bezbrankový stav se změnil až ve 44. minutě, kdy se hosté prosadili v oslabení. Vítkovický kapitán Olesz vystihl rozehrávku Olomouce a blafákem překonal Konráda.

Další gól mohl přidat Kurovský, nevyzrál však na Konráda. Připravenost Bartošáka na druhé straně prověřili Káňa, Laš a Knotek, nikdo z nich vyrovnat nedokázal. Tři minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Olesz, Konrád jej tentokrát dokázal "ustát" a střelu chytil. Poslední šanci vyrovnat měl v 59. Strapáč, proti svým bývalým spoluhráčům se však neprosadil ani on.

 

28. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Dukla Jihlava 6:5 v prodl. (2:1, 2:3, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Pech (Kudrna, J. Mikuš), 12. Kudrna (T. Dvořák, Pech), 24. Pech (T. Dvořák), 27. P. Vrána (Říčka), 59. Říčka (P. Vrána, Jarůšek), 61. Jarůšek - 16. Rys (Ulrych), 27. Dostálek (Skořepa), 34. Žálčík (D. Kajínek, Seman), 36. De la Rose (A. Zeman, Šidlík), 47. De la Rose (Čachotský). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Blümel, Pešek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8041.

Aukro Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)Branky a nahrávky: 3. Ondráček z trest. střílení, 27. Kubiš (O. Veselý, Matějíček), 31. Okál (Bukarts, Honejsek), 36. Okál (Bukarts, Žižka), 60. Ondráček - 33. P. Sýkora (Rolinek), 49. P. Sýkora (Marosz). Rozhodčí: Pešina, Kubičík - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:4, navíc Freibergs - Treille oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2885.

 

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 4:3 v prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. P. Straka (Schleiss), 13. Kratěna (Kracík, Gulaš), 34. Gulaš, 65. Indrák - 34. Martin Růžička (Rákos), 35. M. Doudera (Marcinko), 53. Martin Růžička (D. Musil). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. V oslabení 1:0. Diváci: 6009.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:0 po sam. nájezdech

Rozhodující nájezd: Džerinš. Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, D. Klouček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5011.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 44. Olesz (Szturc). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gebauer, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4207.

 

Foto: ČTK , Šulová Kateřina

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi