Sparta proti Plzni obrat nedotáhla. Liberec doma deklasoval Chomutov

Hokejisté Plzně se radují po vstřeleném gólu do sítě pražské Sparty.

Hokejisté Plzně porazili ve 42. kole Spartu 5:4 po samostatných nájezdech, přestože ve 32. minutě vedli už 4:1. Sparta ale využila tři přesilové hry a dotáhla utkání do rozstřelu. V něm jako jediný uspěl obránce Peter Čerešňák. Škoda navázala na páteční výhru nad Kometou 5:2. Duelu přihlížela nejvyšší návštěva v sezoně 15.578 diváků.

"Pro nás to byl trochu smolný zápas. Musíme ale respektovat sílu soupeře a byla senzační divácká kulisa. Jsem rád, že jsme našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit, mohli dát vítězství. Dvou bodů si odsud hodně ceníme," uvedl kouč Plzně Ladislav Čihák.

Zápasem, kterému předcházel slavnostní ceremoniál, vyvrcholil desátý ročník tradiční akce Sparta vzdává hold věnovaný integrovanému záchrannému sboru (IZS) a Armádě České republiky (AČR). Pražané nastoupili ve speciálních dresech, na kterých bylo uvedeno 191 jmen příslušníků IZS a AČR, kteří od roku 1993 do konce roku 2018 zemřeli při výkonu služby.

Počet diváků překonal dosud nejvyšší návštěvu ročníku 15.471 fanoušků, kteří zavítali 21. října také do O2 areny na duel s Kometou. Po reprezentační přestávce se Sparta s Plzní utká v dohrávce 16. kola v pondělí 11. února opět v O2 areně.

Plzeň vstoupila do souboje aktivně a brankáře Sedláčka pravidelně zaměstnávala. Ve čtvrté minutě se před ním zjevil úplně sám útočník Kantner, jenže přestřelil. V největší příležitosti domácích se ocitl Klíma, který nedokázal poskakující puk zkrotit a Frodla neohrozil.

Hosté přetavili herní aktivitu v první gól ve 12. minutě. Nikým nehlídaný útočník Kodýtek si najel až do levého kruhu a prostřelil Sedláčka. Vzápětí byli hosté blízko dalšímu zásahu, ale obránce Allen ani kapitán Gulaš na sparťanského brankáře nevyzráli.

Pražané v závěru úvodního dějství z nenápadné akce srovnali. Kapitán Piskáček nahodil od modré bekhendem puk, jenž skončil za Frodlem. Kvůli Rouskově zdánlivě vysoké hokejce uznal rozhodčí gól až po zhlédnutí videozáznamu.

"Nepovedl se nám začátek, prvních dvacet minut se mi naše hra nezamlouvala. Plzeň nás donutila ztrácet puky a téměř v každém ohledu byla rychlejší. Měli jsme štěstí, že to po první třetině bylo 1:1," uvedl domácí trenér Uwe Krupp.

V prostřední části se strhla gólová přestřelka. Plzeň do 32. minuty odskočila do vedení 4:1. Nejprve hosté využili dvě přesilovky zásluhou Kracíka s Pourem, na něž navázal další útočník Kantner, kterému se puk odrazil od těla za Sedláčka. Také tuto akci musela rozlousknout videotechnika.

Zdánlivě ztracený zápas ale Sparta nevypustila. Roli spasitele na sebe vzal Rousek, který Frodla dvakrát pokořil v početní výhodě a natáhl osobní bodovou bilanci na pět utkání. Při prvním gólu ho zadák Košťálek vyslal do samostatného úniku. Devatenáctiletý útočník si pohrál s pukem, položil si Frodla na led a přízemní střelou skóroval. Kontaktní branka padla o 98 sekund později po skvělé kombinaci Klímy, Blaina a zakončujícího Rouska.

"Od poloviny zápasu se to muselo líbit všem. Nechali jsme na ledě všechno. Škoda prodloužení, dvakrát jsme tam byli sami, ale nedali jsme," mrzelo dvougólového střelce Sparty Lukáše Rouska.

Plzeň si kvůli nepovedené pasáži vyžádala oddechový čas. Vyrovnat mohl Kudrna, jehož střela Frodlovi propadla, k dorážce se ale sparťané nedostali včas.

Začátek třetí třetiny patřil domácím, kteří se hnali za vyrovnáním a na plzeňskou branku se valil jeden útok za druhým. A Pražané byli za aktivitu odměněni. Bek Kalina vystřelil v další přesilovce od modré a propálil Frodla. Škoda měla posléze k dispozici v krátkém časovém rozmezí čtyři minuty při hře o jednoho muže navíc, jenže Sedláček pátý gól nepustil.

V nastaveném čase jel na Frodla zcela osamocený Bukarts, jenž vůbec netrefil branku. Sparta si vypracovala i další šance, ale utkání nakonec dospělo k rozstřelu. V něm se prosadil pouze Čerešňák.

"Skončilo to 5:4, takže obrany v tomhle případě byly z obou stran trochu slabší. My máme také dobrou obranu, moc gólů nedostáváme. Měli jsme výborná oslabení, teď jsme v nich inkasovali třikrát. Napadalo nám to tam a my to musíme do příštího zápasu zlepšit," prohlásil plzeňský útočník Kovář.

Krupp si cenil alespoň bodu. "Mám z něj radost, protože každý bod je teď důležitý, obzvlášť proti asi nejlepšímu týmu současnosti, vezmete-li v potaz posledních devět zápasů, z nichž osm vyhráli," řekl německý kouč.

Liberec rozstřílel Chomutov sedmi brankami

Vedoucí Liberec vyhrál nad předposledním Chomutovem 7:2 a a díky čtvrté výhře za sebou si v čele tabulky drží čtyřbodový náskok před druhým Třincem. Piráti nebodovali už pošesté za sebou. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se podílel na výhře Bílých Tygrů útočník Tomáš Filippi, dvakrát se trefil také Jan Ordoš. Gól a dvě přihrávky zaznamenal nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil.

"Rozhodlo to, že jsme dali hodně gólů ve druhé třetině. Napadalo to tam i z přesilovky, odskočili jsme soupeři. Hráli jsme svoji hru, nechtěli jsme zklamat naše diváky a to se povedlo," řekl Filippi.

Chomutov nastoupil do utkání velmi aktivně a po minutě hry mohl jít do vedení. Duda vymyslel gólovou šanci pro Humla, Will se však blýskl perfektním zákrokem. Na opačné straně se do brejku dostal Lenc, tváří v tvář Petersovi ale neuspěl. Poté nebezpečně vypálil Kolmann, kanadský brankář byl znovu připraven.

V šesté minutě se už dostali do vedení Bílí Tygři. Po Jelínkově akci skóroval pohodlně do odkryté branky Ordoš. Domácí byli nadále aktivnější, Valský ale druhou branku nepřidal. Po chybě Liberce v útočném pásmu tak z rychlého protiútoku udeřili Piráti. Po 154 minutách ukončil Willovu neprůstřelnost Kovář.

"Střelu Kováře jsem viděl. Prostě mě prostřelil. Mrzí mě to, každá střela se dá chytit. Důležité ale je, že nás to nepoložilo a že jsme vyhráli," prohlásil Roman Will.

Liberečtí si ale vedení vzali Kvapilovou zásluhou rychle zpět. Hned vzápětí měl na hokejce třetí gól domácích Ordoš, ve velké šanci ale pálil těsně vedle. V závěru první třetiny už si ale Ordoš spravil chuť, když obral o puk Dietze a povedeným blafákem nedal Petersovi šanci.

V úvodu druhé třetiny zahrozil Buchtela, na Willa si ale nepřišel. Z protiútoku ani nadvakrát nepřekonal Peterse Kvapil, ale jeho snahu dokončil Valský a zvýšil na 4:1. V chomutovské brance pak vystřídal Peterse Pavlát.

Čisté konto udržel jen necelé tři minuty. Po Svobodově faulu hrál Liberec první přesilovku a bleskově ji využil. Birner zadovkou našel na brankovišti Lence a ten upravil na 5:1. Domácí byli při chuti a na chomutovskou branku se valil útok za útokem.

V 28. minutě si Kvapil pohrál s chomutovskou obranu, aby pak vybídl ke skórování Filippiho, který z ostrého úhlu překonal Pavláta. Willa pak o dvě minuty později ojediněle ohrozil Jank.

Liberec pokračoval v aktivní hře a také ve vylepšování statistik v přesilovkách. Při vyloučení Dudy tečoval Birnerovu střelu Filippi a zvýšil už na 7:1. V posledních vteřinách druhé části se ocitl v obrovské šanci Vlach, ale Pavláta nepřekonal.

V úvodu třetí třetiny zahrozil hostující Huml, Will ale zasáhl betonem. Pak opět převzali iniciativu domácí. Měli k dispozici i čtyřminutovou přesilovku po Jankově vyloučení, ale nic z ní nevytěžili. V početní výhodě se neprosadil ani Chomutov.

V 52. minutě se před Pavlátem ocitl Hudáček, brankář Chomutova ale udržel puk před čárou. Na druhé straně se snažil nejprve Růžička, ale neuspěl. O chvilku později ale překonal Willa Svoboda a zkorigoval výsledek.

Pak se o vzruch postaral domácí bek Maier, který se v bitce utkal s Jankem. Zbytek zápasu si domácí pohlídali a užili si ovací vestoje.

"Utkání se nám vůbec nepovedlo. Přijeli jsme v okleštěné sestavě, stále nás trápí zranění. Věděli jsme, že nás čeká tuhá bitva s výborným domácím týmem, který vede tabulku. Od začátku jsme utkání nezachytili. Ve chvíli, kdy v Liberci prohráváte 1:3 nebo 1:4, tak mužstvo domácích je tak dominantní a kvalitní, že tomu nelze konkurovat," uvedl asistent trenéra Chomutova Jan Šťastný.

Trávníček odehrál 1000. zápas

Litvínov zdolal poslední Pardubice 2:1 a vyhrál třetí z posledních čtyř utkání. Dynamo prohrálo počtvrté v řadě. Duel rozhodl v 48. minutě v přesilové hře obránce Jan Ščotka a přihrál mu útočník Michal Trávníček, který nastoupil k jubilejnímu 1000. utkání v nejvyšší soutěži.

Před startem utkání se kapitán Vervy Trávníček, který na magickou tisícovku zápasů dosáhl jako 16. hráč v historii, dočkal ovací vestoje. První šanci utkání měl hned v úvodu domácí Mikúš, který z otočky ohrozil Kloučka.

Na další zajímavou příležitost si fanoušci museli počkat až do deváté minuty. Kloz se radoval z vedoucí branky Dynama, rozhodčí ale po přezkoumání videa gól neuznali kvůli kopnutí kotouče. Další šanci hostů měl Schauss, domácí brankář Janus však výtečně zakročil. Následovala šance Petružálka, který vyzkoušel Kloučkovu pozornost střelou zpoza branky, ale pardubický brankář byl u tyčky včas.

"Byl to strašně těžký zápas. Hráli jsme naivní hokej, nabídli jsme soupeři hodně šancí. Naštěstí nás Jaro Janus opět podržel. Patří mu velké díky, protože on dal základ dnešnímu vítězství," pochválil slovenského brankáře Jakub Petružálek.

V úvodu druhé části se po pěkné kombinaci ocitl sám před Kloučkem Hübl, avšak při střele zlomil hůl. Na druhé straně se řítil na domácí branku Hovorka, Janus ale stačil včas secvaknout betony. V 25. minutě pomohla domácím po střele Horkého pravá tyč.

Litvínov měl další šanci v oslabení. Mikúš zpoza branky našel Kašpara, který střelou švihem z mezikruží trefil pouze dobře postaveného Kloučka. V 33. minutě se hosté za svou aktivitu dočkali vedoucí branky. Hovorka nahodil kotouč na branku a Rolinek ho šťastně tečoval mimo Janusův dosah.

Z vedení se pardubičtí hráči radovali pouze tři minuty. Poté napálil ze středního pásma puk na brankáře Havelka, ten ho vyrazil pouze k Petružálkovi, který bombou od mantinelu zamířil přesně do šibenice.

"Nepadalo mi to tam, teď se to trošku zlepšilo. Vždycky si stojím za tím, že po tvrdé práci, když se nic nešidí, to přijde. Teď mi to tam trošku padá, ale nedělám z toho vědu. Já mám poslední zápasy mířidla na hlavu a na krk, i ta moje branka takto padla. To byla jediná varianta, jak se z té mé střelecké mizérie dostat nahoru," popsal Petružálek svou střeleckou formu.

Litvínov hrál v úvodu třetí třetiny dvě přesilové hry v rychlém sledu, ale kromě Trončinského střely, která se otřela o horní tyč, si vážnější příležitost nevypracoval. V další početní výhodě už Verva udeřila. Bývalý pardubický obránce Ščotka s prvním pokusem neuspěl, ale dostal se k puku znovu a skóroval.

"Ani nevím, jak to přesně bylo. Vypálil jsem od modré čáry, brankář to vyrazil a ke mně se odrazil kotouč, který jsem dal do odkryté branky. To už jsem měl jednoduché. Pardubicím nic špatného nepřeji, snad se z toho dostanou," prohlásil Ščotka.

Litvínov se zatáhl do obrany a vyčkával na pardubické ataky. Když hosté v závěru nedokázali využít přesilovou hru, Severočeši už si výhru pohlídali. Verva se tak doma radovala teprve podruhé z posledních sedmi vystoupení.

"Utkání jsme si prohráli sami. Ve druhé třetině jsme neproměnili čtyři samostatné nájezdy. Ve třetí třetině jsme čtyřikrát faulovali, domácí dali branku, dostali se do vedení a my na to nedokázali odpovědět," uvedl trenér Pardubic Ladislav Lubina.

Oceláři si poradili s oblíbeným soupeřem

Třinec vyhrál na ledě Karlových Varů 3:1 a porazil Energii podeváté za sebou. Západočeši sice vedli po brance Stanislava Balána, ale Oceláři ještě ve druhé třetině díky gólům Arona Chmielewského a Štěpána Novotného otočili stav a v závěru jejich výhru pojistil Erik Hrňa.

Do utkání vstoupili aktivněji Třinečtí. Největší příležitost ke vstřelení branky měl Růžička, kterému opakovanou střelu reflexivně zlikvidoval Filip Novotný. Hráči Energie se osmělili až v polovině první třetiny, když Hrubcovu pozornost dvakrát vyzkoušel Šafář.

Otevřít gólový účet zápasu se nakonec povedlo domácím. Ve 24. minutě efektní kombinaci na jeden dotek zakončil do odkryté branky Balán, který tak oslavil svůj 500. extraligový zápas.

Obdržená branka vybudila Oceláře k větší aktivitě. Ve 29. minutě ještě Růžička po zákroku Filipa Novotného velkou šanci nevyužil, ale o minutu později se to již podařilo Chmielewskému, který střelou z pravého kruhu vymetl protější horní roh karlovarské branky. Poté co ve 32. minutě Západočeši propadli ve středním pásmu, otočil vývoj zápasu po přesně zakončeném přečíslení Štěpán Novotný.

V závěrečném dějství se domácí snažili aktivní hrou srovnat skóre a Třinec zatlačili do obranného pásma. Nejblíže k vyrovnání měl ve 44. minutě Lapšanský, který však nedokázal ve vlastním oslabení proměnit samostatný únik. Karlovy Vary se i ve zbytku zápasu dostávaly do šancí, ale projevilo se, že střelba je v současné době jejich slabinou.

Naopak Třinec mohl definitivně rozhodnout v 57. minutě, kdy Werek trefil horní tyč. Po chybě Filipa Novotného dovršil výsledek 107 sekund před koncem do prázdné branky Hrňa.

Zlín předvedl parádní obrat

Hokejisté Zlína zvítězili na ledě Hradce Králové 4:3 po samostatných nájezdech, přestože ve 22. minutě prohrávali už 0:3. Jedenáctí Berani se tak dočkali úspěchu po čtyřech prohrách, přesto se jim desátý Litvínov vzdálil na rozdíl pěti bodů. Mountfield po předchozí sérii osmi domácích výher neuspěl před vlastním publikem podruhé za sebou.

Duel začal velkým tlakem domácích. Už po devíti vteřinách byl v šanci faulován Chalupa a Hradec získal přesilovku. Byť ji neproměnil, odehrál ji ve velkém tempu. Možnosti měli Zámorský, Smoleňák a také Filip Pavlík. Gólman Kašík byl vždy na místě.

Chvíli po početní výhodě už Hradec skóroval. Kukumberg projel z vlastního pásma až do třetiny hostů a přihrál z pravé strany před bránu, kde se prosadil zadák Linhart. Domácí celek na ledě vládl, což se potvrdilo i v 10. minutě. Znovu se předvedl Kukumberg, jenž se po levé straně dostal až před Kašíka a překonal ho.

Rovněž druhá třetina začala pro favorita dobře. Nejlepší střelec Hradce Vincour si vzal puk u zadního mantinelu a drze se dostal před Kašíka, jehož překonal šikovným bekhendem. Ve 22. minutě se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto.

Jenže hosté se vzepřeli. Najednou byli mnohem kousavější. V 28. minutě jim navíc pomohl domácí kapitán Graňák, jenž chyboval v rozehrávce. Jeho kiksu využil Pavel Sedláček, jenž s mírnou tečí bránícího hráče trefil horní roh Maxwellovy brány.

V 35. minutě se Zlín dostal ještě více na dostřel. Při přesilovce sice neuspěl, ale krátce po ní už ano. Prosadil se Okál, jenž dorazil Žižkovu ránu. Poté znovu přidal Mountfield. Stoprocentní příležitost měl při hře čtyři na čtyři Chalupa, jenže selhal.

Třetí třetina byla vyrovnaná. Hrálo se o to, zda Hradec rozhodne, nebo Zlín vyrovná. Obě mužstva měla šance. Kukumberg nachystal výbornou pozici Rákosovi, jenže ten netrefil branku. Na druhé straně Fořt v přesilovce nejprve zvolil místo střely přihrávku a chvíli poté vypálil z pravé strany vedle.

Nakonec to v 58. minutě vyšlo Zlínu. Z levého kruhu se přesně do šibenice trefil Valenta. Zlín tak srovnal už prakticky ztracený duel a dostal ho do prodloužení. V něm nejprve mohl rozhodnout Šlahař, ale zblízka netrefil. Největší hradeckou šanci měl 32 vteřin před koncem Radovan Pavlík. Obral obránce, jel sám na bránu a byl faulován. Rozhodčí však trestné střílení nenařídili.

Rozhodující samostatné nájezdy ovládl Zlín. Hradci nepomohlo ani střídání gólmanů. Maxwella vyměnil po třetí inkasované brance Pavelka. Ihned sice uspěl, ale Smoleňák poté nedal a zvítězili Berani. Vítěznou branku si připsal Popelka.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Piskáček (Smejkal), 35. Rousek (Košťálek, Blain), 37. Rousek (Blain, Kevin Klíma), 46. Kalina (Roberts Bukarts) - 12. Kodýtek (Eberle, P. Straka), 22. Kracík (Gulaš, Vráblík), 29. Pour (Gulaš, Vráblík), 32. Kantner, rozhodující sam. nájezd Čerešňák. Rozhodčí: Pražák, Pešina - Zíka, Lhotský. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:2. Diváci: 15.578.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Balán (Stloukal, Kohout) - 29. Chmielewski (Svačina, Š. Novotný), 32. Š. Novotný (Chmielewski, Galvinš), 59. Hrňa. Rozhodčí: Hribik, Kika - D. Klouček, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Adámek (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2884.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. J. Petružálek (M. Havelka, Graborenko), 48. Ščotka (Trávníček) - 33. Rolinek (Bubela, Cardwell). Rozhodčí: Pavlovič, Jeřábek - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 5:7, navíc Holland (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4327.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 7:2 (3:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil, 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) - 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 3:8, navíc Maier - Jank oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6478

Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Linhart (Kukumberg), 10. Kukumberg (Rosandič), 22. Vincour (Cibulskis) - 28. P. Sedláček, 35. Okál (Žižka, Šlahař), 58. Valenta (Fořt, Anděl), rozhodující sam. nájezd Popelka. Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Pešek, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4524.

Foto: ČTK , Vondrouš Roman

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi