Plzeň otočila duel s Třincem, Litvínov prohrál pošesté v řadě

Hokejová Plzeň porazila na domácím ledě Třinec 3:1.

Hokejisté Plzně dokázali ve 41. kole extraligy porazit třinecké Oceláře 3:1 a upevnili si vedoucí pozici v tabulce. Severočeskou bitvu ovládl Liberec, který rozstřílel předposlední Litvínov. Chemici prohráli šestý zápas v řadě. V dalších utkáních vyhrála pražská Sparta na ledě Jihlavy, Vítkovice ovládly moravské derby s Olomoucí, Zlín vybojoval všechny body v Pardubicích a Hradec Králové zvítězil v Brně na nájezdy.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří díky přesným kombinacím a dobrému pohybu přehrávali svého soupeře. Navíc ve třetí minutě našel dlouhou přihrávkou Roth rozjetého Růžičku, který svůj únik zakončil přesnou střelou nad lapačku Svobody.

Plzeňský gólman si musel poté během třinecké přesilovky poradit i se zakončením před brankou nekrytého Krajíčka. Domácím pomohlo až vyloučení Doudery v 10. minutě. Nejprve přežili se štěstím přečíslení Ocelářů a z protiakce tři na jednoho připravil Kracík ideální asistencí Mertlovi vyrovnání na 1:1.

Odpovědět mohl vzápětí Vlach, ale jeho průnik z pravé strany stačil Svoboda zastavit svým pravým betonem. Na druhé straně si gólman Hrubec lapačkou poradil s táhlým pokusem Poura, Aktivnější Oceláři ještě do pauzy zahrozili šancí Hrni.

Na začátku prostřední části převaha hostů opadla a ve 27. minutě po závaru kolem třinecké branky minul po Gulašově přiťuknutí Mertl puk v gólové pozici. Následně díky průchozí defenzivě Indiánů opět převzali iniciativu Oceláři a během početní výhody jen díky bloku Jonese netrefil Cienciala odkrytou branku. O chvíli později přečkali domácí i nebezpečný individuální průnik Vlacha.

Naopak ve 35. minutě udeřilo nečekaně na druhé straně, když Schleiss našel přihrávkou mezi kruhy zapomenutého Poura a mladý útočník zakončil přesně pod břevno.

Hosté ve snaze srovnat skóre otevřeli ve třetí třetině hru a Hrubec musel záhy zasahovat proti pokusu Gulaše a Mertlova teč skončila těsně vedle. Oceláři si dlouho nemohli vypracovat gólovou příležitost, až v 54. minutě se neprosadil dorážkou za ležícího Svobodu Cienciala.

Neujala se ani střela Adamského z prostoru mezi kruhy. Dvě minuty před koncem byl vyloučen Kindl, ale třineckou přesilovku zesílenou powerplay pokazil faulem Dravecký. Přesto ještě musel 30 vteřin před sirénou zastavit teč Hrni.

Litvínov nestačil ani na Liberec

Bílí Tygři začali utkání velmi svižně, hned po pár vteřinách vyzkoušel Kantora čerstvý slovenský olympionik ve službách Liberce Bakoš. Jakoby tím předeslal, v jaké duchu se bude odvíjet úvodní dějství.

Domácí útočili, snažili se o častou střelbu, ale s tím, co prošlo až na branku, si spolehlivě poradil litvínovský brankář. Postupně na něm ztroskotali v dobrých pozicích Krenželok, Redenbach, Ordoš a v závěru opět Bakoš. Hosté zahrozili vážně pouze jednou z hole Pilaře, Will byl ale na místě.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, hned v úvodní minutě ale Will svůj tým podržel při šanci Gerháta. Pak převzali otěže třetiny opět Bílí Tygři a na Kantora se valil útok za útokem. Domácí ale opět selhávali v koncovce.

Až ve 28. minutě rozjásal domácí fanoušky Jašek, který se v přesilovce odvážně natlačil před branku a zblízka překonal Kantora. Tlak domácích se stupňoval a Verva hrála dlouhou dobu v oslabení. Domácí pak ve 38. minutě uklidnil gólem v přesilovce Redenbach, který dorazil do odkryté branky Ševcovu střelu.

Ve závěrečném dějství se obraz hry neměnil, více ze hry měli domácí. Ve 43. minutě zužitkoval další přesilovku Jašek a zvýšil na 3:0. Definitivní klid na liberecké hokejky mohl přinést ve 49. minutě Jelínek ale ve vyložené pozici minul branku.

To obránce Šmíd se v 54. minutě nemýlil a svým gólem v sezoně zvýšil na 4:0. O dvě minuty později ale připravil Willa o čisté konto Hübl, který využil přesilovku Vervy. Za minutu ale Jelínek v oslabení nádherně našel v mezikruží Pyrochtu, který upravil na konečných 5:1.

Moravské derby pro Vítkovice

Moravské derby nabídlo třaskavou bitvu, kterou domácí strana okořenila i nasazením talentovaného Pytlíka. Ten ve svém úvodním střídání dokonce hned stihl ohrozit slovenského olympionika Konráda v olomoucké bráně, ale síťku rozvlnil až přesnou ranou zápěstím ofenzivně laděný vítkovický bek Hrbas.

Skóre vydrželo jen 36 sekund. Olomouc raketově srovnala díky trefě Mráze, který z dorážky překonal Bartošáka. Hanáci důrazným stylem brnkali na nervy domácím hráčům i divákům. Jejich defenzívu v 17. minutě sice po vtipné zadovce Romana překonal Zdráhal, ale hosté opět velmi rychle za 84 sekund reagovali Eberlem.

Emoce hned v úvodu druhé části rozdmýchal ještě neodpískaný hraniční zákrok Knotka na domácího Květoně, který se už nevrátil na led. Do kontaktní partie pak mohl Knotek promluvit podruhé, ale svůj únik nedotáhl. Zatímco v polovině hrací doby překvapil Konráda nahozením od mantinelu Klok.

Definitivní knokaut Vítkovice soupeři uštědřily ve dvou přesilovkách na konci druhé třetiny. Nejprve poslal v 38. minutě bekhendem odražený puk do olomoucké branky Trška a v čase 39:55 podobným způsobem zaúřadoval na olomouckém brankovišti i Olesz.

Konrád po pátém gólu přepustil své místo Falterovi a toho v třetí části po Szturcově výpadu zachránila tyčka. Za stavu 5:2 už zápas ztratil náboj a domácí ho bez výraznějšího vzruchu dotáhli do vítězného konce. Vítkovice s Olomoucí zabraly po dvou domácích porážkách.

Mladá Boleslav vyhrála díky jediné brance v Chomutově

Do utkání vstoupili lépe hosté a díky Kotvanově ráně od modré čáry se dostali do vedení. O chvíli poději Piráti nevyužili nabídnutou početní výhodu, kterou ukončil unikající Žejdl a záchranná brzda Lauka, jenž také odseděl dvě minuty.

Před koncem úvodního dějství si Piráti vytvořili tlak, z kterého vyplynuly fauly Procházky a Orsavy a minutová přesilovka domácích v pěti proti třem. Nejprve ale Huml nevyužil dobré pozice před bránou, poté Valach trefil pouze Maxwellovu masku.

Na začátku druhé třetiny v pozici před bránou selhali Laukou u pravé tyčky a o chvíli později Huml na druhé straně. V přesilovce Mladé Boleslavi domácí kapitán Vondrka vyslal Koblasu, jenž v úniku s bekhendovým blafákem neuspěl.

V polovině zápasu měl před sebou prázdnou branku Procházka, ale situaci v přesilovce nevyužil. O chvíli později hráli v pěti proti čtyřem i Piráti, Knot však přestřelil. V závěru si třetí lajna domácích vytvořila tlak, ale Maxwell zůstal neprůstřelný.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí pokračovali v tlaku, ale dopláceli na dlouhé kombinace, kterými si překazili možnost na ohrožení soupeřovi klece. Podobný obraz hry se opakoval i v následujících minutách, přestože dorážel Dlouhý a pálil Dietz.

Dlouhé čekání na gól mohl ukončit Huml, jenže proti byl opět Maxwell. Více než minutu před koncem trenér Vladimír Růžička staršího sáhl k power play, ale skóre se nezměnilo.

Hradec vyhrál v Brně na nájezdy

Mistrovská Kometa hrála od úvodních minut s maximálním nasazením a stejným způsobem se prezentovali i hokejisté Hradce Králové. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej, ve kterém měli v úvodní třetině zásluhou preciznější kombinační souhry převahu Brňané.

Ti se ale navzdory tlaku dostali pouze do jedné slibnější situace. V 11. minutě se dostal k Dočekalovi odražený kotouč, který ale nestačil zblízka doklepnout do branky. Hosté dobře bránili prostor před brankářem Rybárem a hrozili rychlými brejky, kterým ale chyběla lepší koncovka.

Od druhé třetiny se Východočeši dostávali mnohem častěji do střeleckých příležitostí. Ve 24. minutě se dostal do šance Koukal, který si ale trefil jen chrániče brněnského brankáře. Skóre otevřel až ve 31. minutě Džerinš, kterému se podařilo protlačit přes Langhamra kotouč do sítě. Branku si ale raději nechali sudí potvrdit u videorozhodčího.

Přesně za minutu Kometa vyrovnala. Vincour vybojoval kotouč u zadního hrazení, Vojtěch Němec ho jen sklepl na najíždějícího obránce Malce, který překonal Rybára. Ten pak v závěru druhé třetiny dvakrát zlikvidoval pokusy domácího útočníka Malleta.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Kometa ubránila v oslabení, pouhých šest vteřin po návratu vyloučeného Erata ale Bednář našel volného Cingela, který pohodlně poslal kotouč do sítě. Za necelé dvě minuty srovnal při přesilovce skóre Zaťovič.

Jednobrankový náskok vrátil Hradci ve 45. minutě střelecky pohotový Džerinš. Závěr utkání ještě nabídl drama. Při přesilovce Hradce fauloval Bednář při sólu Erata, který ale neproměnil trestné střílení. Při oslabení ještě ujel Zaťovič, ale sólo neproměnil. Vyrovnat se podařilo až devět sekund před koncem třetí třetiny Nečasovi.

V prodloužení se podařil Hradci brejk, ze kterého po akci Červeného dotlačil kotouč do sítě Gregorc.

Sparta si odváží body z Vysočiny

Jihlava poprvé doma nastoupila ve žlutých dresech, ale proti Spartě nezachytila začátek zápasu. Po sedmi minutách prohrávala už o dvě branky. Nejdříve ve čtvrté minutě Klimek vystřelil od modré čáry, Volden jeho pokus vyrazil jen před sebe a Pech dorážkou do odkryté branky otevřel skóre.

Potom Buchtele zavezl puk do útočného pásma, na pravém kruhu našel Kudrnu, jehož střelu Volden neudržel a osamocený Vrána upravil na 2:0. Buchtele se asistencí podílel i na třetí brance svého týmu v 17. minutě, kdy po jeho přihrávce z mezikruží propálil Voldena Mikuš.

Od té doby na ledě existovalo prakticky jen jedno mužstvo a převahu pražského týmu demonstroval ve 29. minutě trefou na 4:0 hrdina zápasu Buchtele. Z vlastního obranného pásma jej křížnou přihrávkou vybídl v oslabení ke skórování Forman a Buchtele střelou na vzdálenější tyč donutil Voldena přepustit místo v jihlavském brankovišti Kořenářovi.

Sparta po vybudování pohodlného náskoku polevila a extraligový nováček toho dokázal využít. Během necelých čtyř minut dokázal snížit na dvoubrankový rozdíl. Nejdřív využil v 34. minutě přesilovou hru střelou z pravého kruhu Anděl a za tři minuty se prosadil i jihlavský kapitán Čachotský.

Sparta reagovala oddechovým časem, ale ani ten jí ke zlepšenému výkonu nepomohl. Vzápětí Kumstát fauloval Hubáčka a blízko snížení na rozdíl jediného gólu byl de la Rose, který střelou od modré nastřelil horní tyč. Pražanům pomohly ke zklidnění dvě přesilovky. Jedna na konci druhé části a další na začátku třetí třetiny.

V obou Sparta Duklu zamkla v jejím obranném pásmu a blízko gólu byl ve 43. minutě Michálek. Kořenářovi prošel puk pod betonem, ale proklouzal těsně vedle tyče za branku. Při hře v plném počtu si vytvořila tlak Jihlava, ale hosty držel Aittokallio a navíc domácí hráli v závěrečném dějství celkem třikrát v oslabení.

Přesto byl v 53. minutě blízko kontaktní branky Zeman po přihrávce Čachotského zpoza branky, ale svou střelu poslal jen do náručí hostujícího gólmana. V závěru sáhla Jihlava k power play, ale skóre se nezměnilo.

Zlín uspěl v Pardubicích

Jubilejní 1000. zápas v domácí nejvyšší soutěže sehrál zlínský obránce Tomáš Žižka, který na tuto metu dosáhl jako patnáctý hráč v historii. K úspěchu Beranů pomohl jednou asistencí.

Po klidném úvodu se do vedení dostal aktivnější Zlín, když v 10. minutě potrestal chybu v rozehrávce soupeře dorážející Šťastný. Další velkou možnost krátce nato zlikvidoval Kašík. Dynamo se k ohrožení zlínské branky dostávalo ztuha, jedinou vážnější šanci v první části neproměnili Rolinek s Petrem Sýkorou.

K vyrovnání nepomohla Pardubicím ani přesilovka, naopak Zlín svou početní výhodu zužitkoval a ve 25. minutě po Sedláčkově tečované střele vedl o dvě branky. Domácí hráči po gólu zabrali, šancí přibývalo, ale hosty dlouho držel Kašík. O čisté konto přišel až ve 35. minutě, kdy svou třetí velkou šancí ve druhé třetině proměnil po hezké individuální akci Tomášek.

Zlín mohl ještě před pauzou získat dvoubrankový náskok zpět, jenže Bukarts ze dvou metrů trefil pouze břevno odkryté pardubické branky. I jednobrankový náskok však zlínští hokejisté ve třetí třetině pozorně bránili a soupeře před Kašíka prakticky nepouštěli. Dynamo nemohlo najít cestu přes střední pásmo a hra plynule bez zajímavých momentů.

Trochu vzruchu přinesla až 53. minuta a střela Petra Sýkory při signalizovaném vyloučení, po které se marně k dorážce natahoval Rolinek. Následnou přesilovku už Dynamo proměnit dokázalo a Marosz přesnou ranou z mezikruží srovnal. Radost Pardubice trvala jen 77 vteřin, protože šťastným nahozením od mantinelu vrátil Zlínu vedení Ferenc. Tohle vedení už Zlín nepustil a závěr i díky faulu soupeře dohrál v klidu.

Výsledky hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) - 3. Martin Růžička (Roth, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Souček - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 6886.

Sestavy:

Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Holý, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Stach, D. Kindl - Hollweg, Kracík, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, D. Musil, L. Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Chmielewski, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 5:2 (2:2, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Hrbas (Szturc, Baranka), 17. P. Zdráhal (O. Roman), 31. Klok (Sloboda, Kucsera), 38. Trška (Olesz, Hrbas), 40. Olesz (Trška, Kucsera) - 10. B. Mráz (Podlaha), 18. Eberle (Laš). Rozhodčí: Bejček, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 8503.

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád (41. Falter) - Dujsík, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 2. Kotvan (Dlapa, Samuels-Thomas). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Gerát, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3716.

Sestavy:

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, Slovák - Vondrka, Huml, Koblasa - Šťovíček, V. Růžička ml., Sklenář - Lauko, Smejkal, Poletín - J. Havel, Skokan, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mladá Boleslav: Maxwell - Hrdinka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa, J. Říha - Valský, Žejdl, Orsava - M. Procházka, P. Musil, Pabiška - Lenc, P. Holík, Pacovský - Samuels-Thomas, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

HC Dukla Jihlava - HC Sparta Praha 2:4 (0:3, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Anděl (De la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) - 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (A. Kudrna, Buchtele), 17. J. Mikuš (Buchtele, A. Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Jindra, Polonyi. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5184.

Sestavy:

Jihlava: Volden (29. Kořenář) - D. Kajínek, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, De la Rose, J. Zdráhal, Váňa - Čachotský, Hamill, A. Zeman - Dostálek, Skořepa, Jiránek - Rabbit, M. Hlinka, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Sparta: Aittokallio - Ďaloga, Z. Michálek, J. Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Klimek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Reichenberg, Černoch, Říčka - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

HC Dynamo Pardubice - Aukro Berani Zlín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Tomášek (S. Treille), 53. Marosz (Trončinský, Rolinek) - 10. D. Šťastný (Fořt, Roberts Bukarts), 25. P. Sedláček (Kubiš, Žižka), 54. Ferenc (Freibergs, Fořt). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Pešek, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 8032.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Hrabal, Holland, Cardwell, Wishart, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, Kubiš - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Illo, Popelka, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 28. Jašek (L. Krenželok), 38. Redenbach (Ševc, M. Kvapil), 43. Jašek (Lakatoš), 54. Šmíd (L. Krenželok, Bakoš), 57. Pyrochta (P. Jelínek) - 56. V. Hübl (Gerhát). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:8, navíc Derner - Kantor oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5072.

Sestavy:

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Litvínov: Kantor - L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Smolka, Havlíček, Trávníček - Havelka, M. Hanzl, Matoušek - Dufek, Válek, Jícha. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Malec (V. Němec, Vincour), 43. Zaťovič (Vincour, Krejčík), 60. Nečas (Zaťovič, M. Erat) - 31. Džerinš (Zámorský, Cingel), 42. Cingel (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Džerinš (Cingel, Gregorc), 64. Gregorc (Červený). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Langhamer - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet, - Haščák, L. Čermák, Dočekal - od 21. navíc Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, Pláněk, Vydarený, F. Pavlík - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Smoleňák, Koukal, Červený - Köhler, Zigo, M. Látal - Vopelka, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Foto: ČTK , Jaroslav Ožana

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi