Litvínov, sparťanská noční můra. Liberec i Třinec bez bodů

V Litvínově to Spartě prostě nejde. Hokejisté pražského klubu v 37. kole podlehli Severočechům už posedmé v řadě. Body ztratil i Třinec, na lídra extraligy si vyšlápl Hradec Králové. Šance dostat se do čela tabulky ale nevyužil ani Liberec, který nestačil na brněnskou Kometu. 

Pražané začali aktivně, gólmana Petráska hned prověřili Vrána a Forman, ale skóre otevřeli ve čtvrté minutě domácí. Lukeš z levé strany uvolnil na pravém kruhu Gerháta, který se trefil přesně pod horní tyč. Gól potvrdil i videorozhodčí. Sparta byla střelecky aktivnější, ale její pokusy spolehlivě kryl Petrásek.

Sparta začala více hrozit na konci úvodního dějství. V 19. minutě se Pražané při Gulově trestu dočkali vyrovnání. Vránovu střelu z pravého kruhu Petrásek ještě vyrazil, ale Kumstát už doklepl puk do odryté branky. Ve 23. minutě se znovu radovali domácí. Havlíček se po kombinaci s Pavlíkem ocitl sám mezi kruhy a snadno skóroval.

Pražané se v úvodu třetí třetiny tlačili za vyrovnáním a proti Pechově střele z levého kruhu zasáhl Petrásek. Spartu zastavilo Ihnacakovo vyloučení na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Litvínovu se sice dlouho početní výhoda nedařila, ale nakonec ji 17 sekund před koncem využil. Po Pavlíkově přihrávce prostřelil Pöpperleho z pravého kruhu Martin Hanzl.

V 57. minutě po Ihnacakově přihrávce Netík nepřekonal přesouvacího se Petráska, ale v čase 58:44 při power play už Pražané vykřesali naději díky Pechově teči. V dramatickém závěru dostal puk do branky deset sekund před koncem po průniku Vrána, ale po poradě s videorozhodčím sudí gól neuznali a sparťanského útočníka vyloučili za faul na Petráska.

Hradec Králové rozstřílel Třinec

Lídři extraligy zažili drsnou facku. Od východočeského Mountfieldu dostali nepopulárního "bůra". Gólová statistika se ale měnila až ve druhé dvacetiminutovce. Hradci Králové se podařilo zužitkovat nápor. Jenže nejprve musel přežít minutu a půl dlouhé oslabení ve třech proti pěti. To se domácím povedlo, dokonce se v oslabení do velké šance dostal Kukumberg. Jeho tvrdá střela však skončila v Hrubcově lapačce. Přesto slovenský útočník ve 26. minutě skóroval, když dloubl puk pod horní tyč.

O sedm minut později předvedl výbornou akci Kanaďan Picard. Ze strany vyjel před bránu a pokořil Hrubce. Vedení 2:0 držel Mountfield tři minuty, pak Třinec velmi rychle využil přesilovku. Po 22 vteřinách snížil ranou bez přípravy Kane.

Třetí třetina byla velmi bojovná. Mountfield se snažil v souboji s vedoucím mužstvem soutěže udržet vedení, proto se soustředil na obranu. Přes ni se Oceláři dostávali před gólmana Rybára jen velmi obtížně. Nepodařila se jim ani přesilovka po Picardově vyloučení za tvrdý náraz do jednoho ze soupeřů. Za něj dostal útočník klasický menší trest a navíc ještě osobní desetiminutový.

Královéhradečtí však byli i dál nebezpeční, proti Köhlerovi však perfektně zasáhl Hrubec. Až sedm minut před koncem se do úniku dostal rychlý Dej a střelou do horního rohu zvýšil na 3:1. Domácí pak potvrdili výhru v oslabení. Třinec v 57. minutě hrál při přesilovce power play a přes celé hřiště skóroval Červený. Výhru pak ještě přikrášlil Dřerinš.

Pardubice opět v krizi

Jasné vítězství si připsali také vítkovičtí hokejisté. Ti porazili Pardubice 4:1. Domácí byli celé utkání výrazně lepší a po vedoucím gólu Romana Szturce si výhru pojistili ve druhé části dvěma využitými přesilovkami.

Dva kanadské body si za gól a asistenci připsali Szturc, Rostislav Olesz a Radoslav Tybor, hosté až za stavu 0:4 snížili Petrem Sýkorou. Domácí zabrali po dvou prohrách, Dynamo naopak nebodovalo už počtvrté v řadě.

Západočeské derby pro Plzeň

Karlovy Vary nestačily na velké plzeňské rivaly a utrpěly porážku 0:3. Škoda vyhrála už třetí západočeské derby sezony a připsala si počtvrté v řadě plný bodový zisk, Energie při porážce Pardubic ve Vítkovicích propásla možnost odpoutat se ode dna. Plzeň dala v každé třetině jeden gól, u všech byl útočník Jakub Lev, jenž dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Bílým tygrům nevyšel atak na čelo

Stejným poměrem skončilo i klání Brna s Libercem. První dva góly dala Kometa při početní výhodě. Skóre otevřel už v páté minutě Tomáš Vincour, druhý přidal po jeho nahrávce v poslední třetině Hynek Zohorna a výhru pečetil Michal Gulaši.

Brankář Karel Vejmelka potřetí v sezoně vychytal čisté konto. Kometa napravila předcházející dvě prohry a udržela si třetí místo v tabulce. Liberec při klopýtnutí Třince propásl možnost posunout se na vedoucí příčku.

Piráti opět loupili

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli s Chomutovem těsně 2:3. Piráti bodovali naplno potřetí za sebou a udržují kontakt s první šestkou, na níž ztrácí jediný bod. Utkání rozhodl v polovině třetího dějství útočník Michal Vondra svou druhou trefou v utkání.

Výsledky hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Gerhát (Lukeš), 23. Havlíček (F. Pavlík), 49. M. Hanzl (F. Pavlík) - 19. Kumstát (P. Vrána, J. Mikuš), 59. Pech (J. Mikuš, Řepík). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5782.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Lev (Kracík, Moravčík), 33. Lev (Němeček), 53. Kadlec (Lev, Stach). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Rozlílek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití 0:1. Diváci: 4206.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Kukumberg, 33. Picard, 53. Dej (Dietz), 57. Červený, 59. Džerinš (Picard, Šimánek) - 36. Kane (Dravecký, Irgl). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Picard (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5056.

 

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Vincour (L. Čermák, Kováčik), 55. H. Zohorna (Vincour, Haščák), 56. Gulaši (M. Kvapil, Dostálek). Rozhodčí: Polák, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:10, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7504.

 

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Szturc (Olesz, Urbanec), 32. Tybor (O. Roman, Baranka), 35. Květoň (Klok, Tybor), 50. Olesz (Szturc, Hrbas) - 57. P. Sýkora (Redenbach, Hubáček). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7, navíc E. Němec (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4517.

 

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky:
18. Lenc (Musil, Jan Hanzlík), 43. Urban (Vampola) - 21. Vondrka (Rutta, Skinner), 22. Huml (Valach, Flemming), 51. Vondrka. Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:6, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2754.

 

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi