Liberec zastavil Vítkovice, trápení mistra pokračuje

Radost hokejistů Liberce.

Hokejisté vedoucího týmu extraligy Liberce zarazili vítěznou sérii Vítkovic a v dnešním utkání 25. kola si připsali v Ostravě výhru 3:1. Domácím se sice v třetí části povedlo zásluhou Slobody vymazat liberecký náskok, ale soupeř rychle kontroval a Vampola ve 46. minutě rozhodl teprve o druhém vítězství Bílých Tygrů na ostravském ledě z posledních osmi pokusů. Vítkovice po třech výhrách v řadě nebodovaly. Opět se nedařilo mistrovi z Litvínova, který podlehl Olomouci 0:3.

Domácí se museli vypořádat s absencí nemocného nejlepšího střelce Szturce, přesto s lídrem drželi krok. I když se hrál svižný hokej, příležitostí bylo poskrovnu. A i první gól byl spíše dílem souběhu okolností, než vypracované akce: Šimek hned v první přesilové hře 61 sekund před závěrem první části uspěl ranou od modré čáry, která prošla lesem těl před Dolejšem.

Vítkovická defenzíva ale jinak klapala na jedničku. Eliminovala úvodní tlak soupeře v druhém dějství a domácí sami vystrkovali růžky. Ölveckému ve 27. minutě vykryl prostor Schwarz, Němec pak v gólové pozici nezkrotil při blafáku skákavý kotouč, ale jednoznačně největší možnost utkání za první dvě části propásl v 38. minutě Ölvecký, který, ač v těžké pozici, zblízka minul prázdnou branku.

Vítkovice šly po soupeři stále hlouběji do útočného pásma. To se jim vyplatilo hned po začátku třetí části: forčekující Kolouch za brankou vybojoval puk a Sloboda z mezikruží prostřelil Schwarze mezi betony. Domácí mohli euforii a energie z vyrovnání záhy využít v přesilovce, která se jim ale vůbec nepovedla, a zakrátko znovu udeřili Severočeši. Vampola na brankovišti zachytil Birnerovu vyraženou střelu a zavěsil.

Ostravané se pak vztekali kvůli vyloučení Koloucha a jejich hněv ještě umocnila skutečnost, že už po deseti sekundách početní převahy exvítkovický Krenželok bekhendem zajistil hostům dvougólový náskok. I tak poté mohly Vítkovice se štěstím zápas i otočit, jenže Strapáč, Pastor a Kucsera v krátkém sledu třikrát orazítkovali jen tyče liberecké branky. Severočeši tak ukončili sérii tří porážek na kluzištích soupeřů.

Olomouc poprvé zdolala Litvínov

Hokejisté Olomouce porazili ve 25. kole extraligy Litvínov 3:0 a připsali si premiérovou výhru nad úřadujícím mistrem od svého loňského návratu mezi elitu. Čistým kontem se na úspěchu Hanáků podílel brankář Branislav Konrád, který tak udržel třetí nulu v sezoně. Litvínov je i nadále poslední, na plný bodový zisk čeká třináct zápasů.

Do první šance utkání se dostal po Eberleho přihrávce domácí Vyrůbalík, brankář Janus byl ale připraven. Přesto se Olomouc dostala rychle do vedení. Ve 3. minutě otevřel skóre Herman.

Vedoucí branka zvýšila pohodu domácích, kterým k dalšímu gólu pomohlo i štěstí. Kafka jel sám na Januse, ten jeho bekhendový blafák kryl, ale odražený puk srazil rukavicí obránce Baránek zpět na slovenského gólmana, od nějž se odrazil za brankovou čáru.

Hosté měli několik nebezpečných brejků, ale nedokázali se dostat k dorážkám. V poslední minutě třetiny měla Verva při oslabení štěstí. Bucovo nahození nedokázal přes beton ležícího Januse dostat do branky dorážející Knotek a po něm ani Laš.

Úvod druhé třetiny poznamenala série přesilových her, ani jeden tým však fauly soupeře nedokázal potrestat. Konrád i Janus byli pozorní a i nadále šance soupeřů likvidovali. Domácí gólman se předvedl proti Pavlíkovi, Hořavovi nebo Trávníčkovi, Januse prověřili Knotek nebo Buc. Závěr prostřední dvacetiminutovky byl v režii hostů, snížit se jim ale nepodařilo.

Třetí část začala tutovkou domácích, Holec ale trefil jen horní tyč. Na druhé straně chtěl odčinit vlastní gól Baránek, Konrád byl ale u tyče včas. Ve 47. minutě hrála Olomouc přesilovku, Vyrůbalík našel Skrbka, který oslavil návrat do sestavy gólem. V dalším střídání předvedli parádní kombinaci Kafka se Zemanem, brankou však jejich akce neskončila. Sedm minut před koncem měl opět smůlu Holec, podruhé v utkání nastřelil tyč. Domácí to ale mrzet nemuselo, tři body získali.

Chomutovu pomohl Tomica

Hokejisté Chomutova porazili ve 25. kole extraligy Spartu 3:1 a bodovali v devátém zápase za sebou. Díky výhře, na níž se podílel dvěma trefami útočník Marek Tomica, přeskočili Piráti svého soupeře v tabulce.

O několik opor oslabená Sparta měla brzy k dispozici početní výhodu, kterou nevyužila. Stejně si v ní vedli vzápětí i domácí. Při hře pět na pět byli Piráti aktivnější a hrálo se více před gólmanem Lukášem. Ten odolával do 10. minuty, kdy Ruttovu ránu od modré čáry tečoval před brankovištěm clonící Tomica. Chomutov tak zlomil 251 minut a 41 sekund dlouhé prokletí, kdy nedokázal Spartě gól.

Hosté zlobili nejvíce při další přesilovce, kdy měl plno práce Kopřiva v chomutovské brance. Poradil si však i s Poláškovou bombou, kterou se štěstím vytěsnil ramenem. Na druhé straně se do zakončení prodral Vondrka, jenž ztroskotal na Lukášovi.

Chomutovu vyšel skvěle nástup do druhé třetiny. V situaci dva na dva si vyměnili puk Pospíšil s Červenkou, jenž ho místo střely ideálně předložil na střed z druhé vlny najíždějícímu Tomicovi a ten po 33 odehraných vteřinách přidal svou druhou trefu.

Sparťané brzy kontrovali: Pech na své cestě za domácí branku našel Procházku a ten zblízka snadno snížil. Vzápětí hráli hosté přesilovku, hned na jejím začátku ujel Červenka a přestože měl hodně času a klidu na zakončení, Lukáše přelstít nedokázal.

I v dalších zásadních okamžicích druhé části figurovalo Tomicovo jméno. Před polovinou základní hrací doby se provinil proti pravidlům a nabídl Pražanům 68 vteřin přesilovky pět na tři, jeho spoluhráči na ledě ale těsné vedení uhájili. Ve 34. minutě si Tomica zkusil sólo, v němž se ocitl předtím Červenka, jenže i on místo hattricku souboj s Lukášem prohrál.

Ve třetím dějství sledovalo více než pět tisícovek diváků snahu Sparty o vyrovnání, jež se rozbíjela o soustředěnou obranu Chomutova. Piráti se i nadále snažili nachytat Spartu útočnými výpady, při nichž hýřil nápady především aktivní Červenka. A vyplatilo se - po obléhání Lukášovy branky zvýšil na začátku 52. minuty s výraznou pomocí jednoho ze sparťanských zadáků Pospíšil na 3:1.

Závěr si Chomutov s přehledem pohlídal, Sparta už neměla síly na zvrat a koncovku nedokázala zdramatizovat ani při brzké power play.

Boleslav si poradila s Třincem

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 25. kole extraligy Třinec 4:1 a v tabulce se tak posunuli již na druhé místo. Středočeši si připsali v domácím prostředí jedenáctou výhru, bodovali ve všech třinácti. Oceláři prodloužili čekání na venkovní výhru na čtyři utkání a zůstali desátí.

Boleslavští fanoušci namlsaní z minulého gólového uragánu v úvodní třetině do plzeňské sítě tentokrát od začátku sledovali urputný boj, plný osobních střetů a nepřesností, zato bez souvislejších akcí.

Domácím k otevření skóre nepomohly závary před brankou v podání Výborného útoku ani dvě přesilovky. Hosté si svou jedinou výhodu v úvodní části vzápětí pokazili vyloučením. Vedoucí gól tak padl v 18. minutě na opačné straně. Domácí se po návratu vyloučeného Trončinského dostali do přečíslení. Proti střele zcela volného Urbana ještě brankář Hamerlík zasáhl, ale vyrazil puk přesně před dojíždějícího Pabišku, jehož gól posvětil i videorozhodčí.

Ve druhé třetině udeřil favorit o poznání dříve. Rozjetý Jarůšek se v útočném pásmu proháčkoval až před Hamerlíka, na kterého vymyslel efektní blafák. Nejlepší boleslavský střelec tak zaznamenal svůj desátý gól v sezoně. Vítanou šanci na další pojistku a rozhodnutí zápasu pak přinesla téměř minutová přesilovka pět na tři. O její předčasný konec se postaral pohotovou střelou z mezikruží obránce Stříteský.

Slezané, kterým se na cizích kluzištích nedaří, pochopitelně zápas nevzdali a převzali střeleckou aktivitu. Přesilovková šance Kopeckého, který se zjevil zcela sám před Rittichem, ještě úspěchem neskončila. Krátce po návratu vyloučeného Pacovského ale boleslavská obrana neodvrátila puk do bezpečí a po pohotovém švihu osmnáctiletého gólového debutanta Jaška hosté snadno snížili.

V úvodu třetí části pokračovala třinecká snaha o kontaktní gól, místo něj přišla ledová sprcha. Hyka bombou z úhlu vyprášil Hamerlíkovi výstroj a Lenc dovezl puk téměř "nechtěně" do prázdné branky - 4:1. Porada s videorozhodčím byla i podruhé pouhou formalitou.

Čtvrtý gól přinesl na boleslavské hole potřebné zklidnění. Ve zbytku utkání se domácí soustředili na pozornou obranu, z níž vyráželi do protiútoků. Když pak Rittich předvedl několik jistých zákroků při oslabeních, mohli Středočeši doma oslavit další tři body.

Zlín dal poprvé více než tři góly

Hokejisté Zlína porazili ve 25. kole extraligy Plzeň 4:2 a teprve podruhé v sezoně doma naplno bodovali. Západočeši v předešlých třech zápasech na Stadionu Luďka Čajky vyhráli, tentokráte jim k úspěchu nepomohly ani dvě využité přesilové hry.

Zlínu se v této sezoně doma nedaří, dnes však začali Berani hodně aktivně a po 76 sekundách už vedli. Za dravost byl odměněn v podobě gólu z dorážky Maruna. Západočeši byli i nadále pod tlakem, Holík však druhou branku přidat nedokázal.

Plzeň mohla srovnat ze své první vážnější akce v 7. minutě, za záchrannou brzdu ale zatáhl v podobě faulu Žižka. Vyrovnání ale hostům upřeno nebylo, protože početní výhodu zužitkovali. Kracík našel přesnou nahrávkou Lva, který bez problémů překonal Kašíka.

Domácí ale rychle získali vedení zpět. Aktivní Maruna ještě v samostatném úniku neuspěl, zanedlouho už však další listopadová posila PSG ano: Bukarts střelou z první proměnil přesilovku. Další možnost měl Vlach, jeho dorážku ale zastavila tyč.

Do druhé části nastupovali domácí v dvojnásobné početní výhodě, skóre se však neměnilo. Následně oba celky dostaly soupeře pod tlak při své přesilovce, Machovský s Kašíkem ale odolali. Domácí gólman měl mnoho práce i se střelou Pulpána či samostatnou akcí Hossy, po dvou třetinách byl ale stav stále 2:1.

Do třetího dějství vstoupili Plzeňští očividně s jasným cílem vyrovnat. Indrákovi ale při zakončení uskočil puk, pak ale hosté hráli přesilovou hru pět na tři a Kašík kapituloval podruhé. Hossovu nabídku dopravil ve skluzu za brankovou čáru Johnson.

Berani ale opět velice rychle odpověděli, v pokračujícím klasickém oslabení totiž soupeře obral na modré čáře o kotouč Ondráček a následný samostatný únik zakončil vzorově. Indiáni tak i nadále museli dotahovat, jenomže veškeré akce končili u zlínského gólmana.

Dvě minuty před koncem fatálně chyboval Machovský, který při rozehrávce v rohu kluziště přišel o kotouč. Okál našel pohotově Vlacha, kterému nedělalo problém trefit prázdnou branku. Zlín tak poprvé v sezóně vstřelil více jak tři góly a podruhé na svém ledě naplno bodoval.

Pardubice vyhrály zápas plný vyloučení

Hokejisté Pardubice porazili ve 25. kole extraligy Brno 3:1 a potvrdili, že se jim proti Kometě daří. Východočeši v soubojích s moravským týmem bodovali poosmé v řadě, z toho sedmkrát vyhráli. Dynamo vedlo ve 35. minutě zápasu už o tři branky, navíc další šance nezužitkovalo. Ve třetí části se hra výrazně přiostřila, čehož je důkazem 24 menších a pět osobní trestů.

Kometa začala v Pardubicích velkou šancí, ale osamocený Hynek Zohorna v koncovce neuspěl. Pardubice dokázaly v 8. minutě zužitkovat hned první přesilovou hru utkání, když Sýkorova střela švihem zapadla od břevna do branky. V početních výhodách měli šanci i hokejisté Komety, ale Ostřížek i Hruška pálil z dobrých pozic jen do Maxwella.

Druhá třetina utkání patřila jednoznačně Dynamu, které dokázalo z velké převahy vytěžit dvě branky. Ve 24. minutě vyrazil Falter střelu od modré jen k Redenbachovi a ten snadnou dorážkou zvýšil. Kometa se před polovinou zápasu nechala na dlouhou dobu zatlačit do defenzívy a práci měl zejména Falter. Soustavný nápor vyvrcholil šancemi Nahodila a Tomáška.

Brno zahrozilo až při vlastním oslabení, když Ostřížkovu střelu po přečíslení zlikvidoval Maxwell. Další početní výhodu ve 35. minutě už Pardubice zužitkovaly, Gregorcovo nahození dorazil do branky Nahodil. Faltra pak v brankovišti nahradil při své brněnské premiéře Vejmelka, kterého Kometa získala před týdnem právě z Pardubic. Pár vteřin před druhou přestávkou trefil Sýkora břevno.

Kometa se musela co nejvíce tlačit dopředu, ale větší šance si vytvářela ztěžka. Ve 48. minutě Hruškovu bekhendovou střelu v poslední chvíli vyrazil betonem Maxwell. Hru výrazně kouskovaly časté rozmíšky, a tak místo hokejových akcí přibývala vyloučení na obou stranách. Brno sice nevyužilo přesilovku, ale v 56. minutě se dočkalo snižující branky po Hruškově přesné ráně pod horní tyč. Víc už Kometa nestihla, Dynamo tři body uhlídalo.

Kudrna v poslední minutě zajistil Varům tři body

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 25. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 a trenér Vladimír Kýhos tak zažil úspěšnou premiéru na střídačce Mountfieldu. Zápas rozhodl gól Jaroslava Kudrny v čase 59:35, Energie tak doma prohrála počtvrté v řadě a klesla na předposlední místo tabulky.

Východočeši od úvodního vhazování zavřeli domácí v jejich pásmu a jen díky pohotovému Závorkovi neskončila Knotkova střela úvodní brankou. Rovněž s příležitostí Pilaře a Šimánka z bezprostřední blízkosti si domácí brankář poradil.

Energie těžko v prvních dvaceti minutách hledala cestu před Kacetla, největší příležitost si vytvořila dvojice Huna - Rachůnek, ale jejich opakované střely cestu do branky Hradce nenašly. Aktivita hostů přinesla své ovoce v 19. minutě, když Dietz střelou od modré a za pomoci teče bránícího Huny vymetl růžek domácí branky.

I prostřední dějství se neslo ve stejném duchu. Hradec napadal Západočechy už v jejich obranném pásmu a Karlovarští pod tlakem kupili chyby, naštěstí pro domácí bez gólového efektu hostů. Ve 25. minutě do té doby jistý Závorka potvrdil, že hra holí není jeho silnou zbraní. Jeho nepřesnou rozehrávku zpoza branky zachytil Pavlík, ale poté již nedokázal přesněji zakončit před odkrytou brankou.

Další velké šance si postupně vytvořili Bednář nebo Šimánek, ani jeden z nich však druhý gól Východočechů přidat nedokázal. Nejblíže změně skóre byl ve 35. minutě Červený, jenž trefil horní tyč.

Do závěrečných dvaceti minut trenér Oremus přeházel útočné formace Energie a přineslo to ve hře domácích oživení. Vyplatil se zejména přesun Dudy do první formace. Ve 47. minutě domácí vyrovnali, když po Dudově přihrávce překonal Kacetla Rachůnek.

O minutu později po krásné individuální akci mohl skóre dokonce otočit Rohan, ale výborný Kacetl se podruhé překonat nenechal. Hradec však i nadále hrozil nebezpečnými výpady, v 51. minutě ještě Kukumberg minul puk před odkrytou brankou, ale kalich hořkosti si domácí vypili 25 vteřin před koncem základní hrací doby. Pláňkem vystřelený puk Zázvorka jen vyrazil před dojíždějícího Kudrnu, který pohotovou dorážkou zápas rozhodnul.

25. kolo hokejové extraligy
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 42. Sloboda (Kolouch) - 19. Šimek (Bakoš), 46. Vampola (Birner, Lakatoš), 50. Krenželok (Ševc, Birner). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Ševc (Liberec) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 5029.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Herman (Holec, Kucharczyk), 12. Kafka, 47. Skrbek (Vyrůbalík). Rozhodčí: Šír, Lacina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4053.

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Tomica (Rutta, Červenka), 21. Tomica (Červenka, Pospíšil), 52. Pospíšil - 25. M. Procházka (Pech). Rozhodčí: Pešina, Kaukokari (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 5082.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. L. Pabiška (Urban, Trončinský), 24. Jarůšek, 28. Stříteský (D. Výborný, Trončinský), 46. Lenc (Hyka) - 33. Jašek (Matuš). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 3812.

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 8. P. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 24. Redenbach (Bokroš), 35. Nahodil (Gregorc, Marcinko) - 56. J. Hruška (Němec). Rozhodčí: Souček, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 10:14, navíc Bokroš, Voženílek - Vondráček, L. Čermák, Koreis všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 9083.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Maruna (Kubiš), 11. Bukarts (P. Holík), 46. Ondráček, 59. Roman Vlach (Okál) - 8. Lev (Kracík, Indrák), 46. Johnson (Hossa). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Skopal, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3171.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Rachůnek (Duda) - 19. Dietz (Bednář, Kukumberg), 60. J. Kudrna (Pláněk, Frühauf). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Kajínek, Belko. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2364.

Foto: ČTK/Ožana Jaroslav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi