Liberec porazil Boleslav, Zlín překvapivě vyhrál v Plzni

Liberec porazil Boleslav, Hrachovina má nulu

Hokejisté Liberce porazili v 30. kole extraligy Mladou Boleslav 2:0 a vyhráli tak i 22. domácí vzájemný zápas za sebou. Bruslařský klub čeká na úspěch na ledě Bílých Tygrů od 18. listopadu 2010. Severočeši potvrdili aktuální formu, když bodovali počtrnácté za sebou a z toho potřinácté vyhráli. Druhé čisté konto v sezoně udržel díky 25 zásahům brankář Dominik Hrachovina.

V úvodu zápasu se soupeři spíše oťukávali, střelecké pokusy z obou stran byly víceméně z uctivé vzdálenosti a Krošelj ani Hrachovina s nimi neměli žádné starosti. Mladoboleslavský brankář se vylekal až při střílené přihrávce Krenželoka, která byla před ním tečovaná, jeho beton byl však na místě. V osmé minutě ujel v oslabení Zachar, byl faulován, ale následné trestné střílení Marosze Krošelj také zlikvidoval.

Na druhé straně předvedl jistý zákrok Hrachovina při tvrdé střele Ševce. V 15. minutě se Jeglič protáhl libereckou obranou až před Hrachovinu, místo střely volil přihrávku na Skalického, jenže ten puk minul. O chvíli později vystihl chybnou rozehrávku hostů Průžek, ale trefil jen Krošeljovy betony. Hostující gólman kapituloval až 46 sekund před první pauzou, kdy Dernerovu střelu šikovně tečoval Marosz.

Obrovskou šanci na vyrovnání měli hosté ve 25. minutě. Před Hrachovinou se objevil úplně osamocený Klepiš, položil si libereckého gólmana, ale ten i vleže mladoboleslavského útočníka vychytal. Na druhé straně se dostal do slibné šance Špaček, Krošelj však minisouboj ustál. Stejně tak zvládl souboj tváří v tvář s Lencem, který se na něj řítil sám ve 31. minutě.

O tři minuty později předvedl skvělé zákroky Hrachovina, který zlikvidoval střelu Jegliče i jeho následnou dorážku. Bílí Tygři si další brankový úder schovali opět až na závěr třetiny. Ve 38. minutě získal Musil puk na brankovišti a jeho přihrávku dopravil do sítě Ordoš.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení náporu hostů, ale pozorná obrana Bílých Tygrů je nepustila do žádné vážnější šance. Ve 48. minutě však musel domácí brankář využít úspěšný skok při šanci Zbořila, který už se chystal doklepnout puk do prázdné branky.

Velká šance hostů liberecké hráče probrala. O chvíli později se prezentoval výborným zákrokem Krošelj proti Ordošovi. Jinak se ale Bílí Tygři soustředili především na bezchybnou obranu. V poslední minutě si ještě hosté vzali oddechový čas a pak hráli vabank. Brankář Krošelj zůstal na střídačce, na vítězství Bílých Tygrů se ale nic nezměnilo.

Fryšara zařídil překvapivou Zlínskou výhru v Plzni

Hokejisté Zlína zvítězili ve 30. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a natáhli svoji bodovou sérii na pět utkání, z nichž čtyřikrát vyhráli za tři body. Domácí sice dokázali dvakrát vyrovnat náskok Beranů, ale zlomily je dvě trefy Štěpána Fryšary ve třetí třetině. Autorovi dvou branek zdatně sekundoval třemi asistencemi Jan Dufek. Za domácí zaznamenal sedmadvacátý gól sezony nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec soutěže Milan Gulaš. Zlín uspěl ve vzájemných zápasech po čtyřech předchozích porážkách.

Během úvodní třetiny si domácí díky dobrému pohybu vynutili tlak. Již ve druhé minutě ale při přečíslení dvou na jednoho Šlahař dobrou střelou protáhl plzeňského gólmana Frodla. Jeho protějšek Čiliaka domácí rozchytali sérií nebezpečných střel. Strážce zlínské branky si ale poradil s Mertlovou tečí a během přesilovky Indiánů pohotově rozklekem vytěsnil mimo i Gulašovu ránu bez přípravy.

Udeřilo naopak trochu překvapivě na druhé straně, když ve vlastním oslabení potrestal v 18. minutě zaváhání Budíka při rozehrávce povedenou bekhendovou kličkou Ondráček. V pokračující přesilovce mohl zblízka odpovědět Straka, místo odkryté branky ale trefil jen pravou tyčku.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, kdy při početní výhodě po Čerešňákově přihrávce od pravého hrazení zblízka skóroval Rob. Za chvíli Čiliak skvěle zlikvidoval šanci Gulašovi a na druhé straně v dobré pozici selhal Ferenc. Hosté svým důrazným stylem postupně otupili plzeňský nápor kolem poloviny utkání, naopak v 35. minutě v oslabení samostatným únikem opět zahrozil Ondráček. O čtyři minuty později se chvilku po skončení přesilovky hosté radovali, když Sedláček dorážkou upravil na 2:1.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po spolupráci s Kracíkem Němec při forhendovém blafáku ztroskotal na Čiliakovi, ve 43. minutě při Dufkově trestu už se ale prosadil kanonýr Gulaš. Jenže plzeňskou euforii pak z ojedinělé akce uťal v 50. minutě opakovanou dorážkou Fryšara a navíc o dvě minuty později po uplynutí Němcova trestu zvýšil po přihrávce Dufka zpoza branky opět Fryšara už na 4:2. Zaskočení Indiáni již přes veškerou snahu včetně hry bez brankáře nedokázali výsledek ani zkorigovat.

Kohouti i potřetí v sezoně porazili Karlovy Vary

Hokejisté Olomouce porazili ve 30. extraligovém kole Karlovy Vary 4:2. Západočeši nedokázali prodloužit sérii pěti výher, Hanákům nevzali bod ani ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Olomoučtí vyhráli před svými diváky počtvrté za sebou. Vítězný gól dal útočník Vilém Burian.

Hned po minutě hry mohl poslat Hanáky do vedení Musil, jenže těsně minul. Domácí přesto nečekali na vedoucí gól dlouho. Ve třetí minutě střílel od kruhu Skladaný, také on nebyl při svém pokusu přesný, ale šel důrazně za kotoučem, který se odrazil od zadního hrazení, a poslal ho do odkryté branky.

Zvýšit mohl Strapáč, ale hostující gólman Bednář byl proti. Západočeši hráli na konci 11. minuty půl minuty čtyři na tři, následně ještě 20 sekund dokonce v pěti proti třem, stavem ale přes Flekovu příležitost nepohnuli. Ještě před přestávkou se dostal do další dobré šance Strapáč, i tentokrát měl však navrch Bednář.

Po 72 sekundách ze druhé části bylo vyrovnáno, když Raška vyhrál buly, na modré čáře se opřel do puku Rohan a propálil Konráda. Obrat mohl zařídit Kohout, stejně jako domácí Burian ale neuspěl. Na konci 28. minuty už ale měli Olomoučtí těsné vedení zpět na své straně: Klimkovo skvělé nahození usměrnil těsně před brankovištěm mimo Bednářův dosah Nahodil.

Ve 33. minutě mohl při vlastním oslabení zvýšit Jaroměřský, v cestě mu stál ale Bednář. Vzápětí se na druh straně nenechal zahanbit ani Konrád, jenž se blýskl při šanci Fleka.

Na začátku 44. minuty Hanáci přece jen odskočili na dvoubrankový rozdíl, když se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce Burian. Blízko dalšímu gólu pak Strapáč, Bednář ale výborným zákrokem udržel hosty ve hře. V 50. minutě se krátce po sobě provinili proti pravidlům Eminger a Šafář, Olomoučtí hráli 109 sekund pět na tři, ale bez gólového efektu.

Brzy poté naopak fauloval vysokou holí Skladaný, inkasoval 2+2 minuty a druhou část trestu zužitkoval kontaktní brankou Plutnar. Západočeši pak sáhli k dlouhé power play, jejich naděje ale definitivně utnul Musil. 

Východočeské derby pro Hradec

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 30. extraligovém kole východočeské derby na ledě Pardubic 4:1. Mountfield se ve druhé třetině ujal dvoubrankového vedení, které navýšil ještě na začátku závěrečné třetiny a v klidu kráčel za výhrou. Dynamo dokázalo jen snížit. Hostující hokejisté zvítězili po čtyřech porážkách v řadě, naopak Pardubice počtvrté za sebou ztratily a pod novým trenérem Milanem Razýmem na vítězství stále čekají.

Oba týmy tížila před zápasem série porážek, a tak nebylo divu, že se hrálo od začátku hodně opatrně. O trochu nebezpečnější byl Hradec, jenže Jergl, Lev ani Filip Pavlík v solidních pozicích Kacetla neprostřelili. Jedinou vážnější možnost Dynama v první části měl při přesilovce Mandát, který trefil Mazance do masky. Chvíli před sirénou minul branku Koukal.

Do druhé třetiny vstoupili Pardubičtí velkým náporem, během kterého stihli i vystřídat, ale Kindl v gólové šanci mířil bekhendem jen do hradeckého brankáře. Čekání na gól ukončil v 25. minutě Paulovič, který rychle dojel Kacetlem vyražený puk a zavěsil. I po úvodní brance byli směrem dopředu snaživější domácí hráči a srovnat mohl v přesilovce po buly Mandát. Mazanec ale chytal skvěle a kolem poloviny utkání na něm ztroskotali i Vlach s Beranem.

Mountfield trpělivě čekal na chybu a po jedné takové ujížděli ve dvou proti jednomu Lev s Klímou, jenže Kacetl se stihl rychle přesunout a dobře načasovanou akci zneškodnit. Druhý gól Hradce ale jen o chvíli oddálil. Ve 37. minutě vybojovali Smoleňák s Chalupou kotouč za pardubickou brankou a Cingel z ideální střelecké pozice zamířil přesně pod horní tyčku.

Pardubice otevřely hru, ale hned první velkou chybu potrestal Dragoun, jemuž kotouč před brankářem přenechal Jergl. V oslabení pak mohl snížit Látal, ale Mazanec ještě odolal. V 51. minutě už ani on nestačil na dělovku Koláře od modré čáry. Chvíli nato naděje Dynama držel Kacetl, který lapačkou vychytal Šaldu i osamoceného Chalupu. Jenže hosté soupeře vůbec nepustili k náporu a výhru ve východočeském derby jim pojistil ranou do prázdné branky Perret.

Brno i s Eratem porazilo Spartu

Hokejisté Komety Brno se po pěti zápasech na hřištích soupeřů představili ve vlastní hale a v 30. kole extraligy zdolali Spartu 5:3. Vítěznou branku dal v polovině utkání obránce Filip Pyrochta. V sestavě domácích se poprvé v sezoně po plánované operaci a rekonvalescenci představil Martin Erat. Osmatřicetiletý útočník přispěl k výhře svého týmu jednou asistencí a posunul Kometu na bod od šesté pozice.

Náskok Sparty, která prohrála druhé z posledních tří utkání, se v čele tabulky před druhým Libercem ztenčil na jeden bod. Zápas sledovalo 7700 diváků, čímž Brno zaokrouhlilo počet vyprodaných duelů v extralize na 200.

Erat se postavil do prvního útoku vedle Tomáše Plekance, oba veterány doplnil Tomáš Vincour a tato trojice dala dohromady 2121 startů v NHL. Na druhé straně chyběl zraněný Machovský, mezi sparťanskými tyčemi stál Jakub Sedláček.

Po opatrném začátku šla do vedení Sparta, když Forman ideálně uvolnil Pecha, který z mezikruží nedal Vejmelkovi šanci. Kometa svůj následný tlak proměnila ve dvě branky, když se zblízka trefili Holík a z nulového úhlu procpal puk za čáru Hruška. Vedení ale Brnu sebral přesnou střelou v přesilové hře Růžička.

Na začátku druhé třetiny ovládla dění na ledě Kometa, dobrým forčekinkem a bruslením si vynutila převahu, z které pramenily fauly hostujícího týmu. A přesilovky šly dnes Brňanům skvěle. Třetí gól dal po kombinaci elitního útoku Zaťovič, jenž se vrátil do sestavy po krátké zdravotní absenci, na čtvrté trefě se podílel první sezónní asistencí Martin Erat.

Sparta ale také dokázala trestat v početní výhodě, Pech svojí třináctou asistencí v ročníku a celkově 350. v kariéře nabil krásně Blainovi, který snížil stav opět na jednobrankový rozdíl.

V úvodu třetího dějství stálo při domácích štěstí, když při signalizovaném vyloučení sparťanů trefili domácí při nepřesné rozehrávce tyč vlastní prázdné branky. Kometa ale v dalším průběhu dobře bránila, nepouštěla Spartu do náporu. Z brejku pak udeřila díky Hruškovi popáté v utkání a rozhodla o svém vítězství.

 Kladno těsně udolalo Vítkovice

Hokejisté Kladna porazili ve 30. kole extraligy Vítkovice 2:1. Rytířům, kteří se opět museli kvůli zranění obejít bez majitele klubu Jaromíra Jágra, zajistily důležitou výhru v souboji dvanáctého týmu soutěže s třináctým góly Jakuba Strnada a Bradyho Austina z první třetiny, za hosty snižoval ve třetí části Jan Schleiss. Ostravané vyšli naprázdno po třech utkáních, z nichž vytěžili sedm bodů.

Středočeši, do jejichž sestavy se po dlouhé době vrátili útočníci Réway a Valský, měli od úvodního buly velkou převahu a jedna šance střídala druhou. Problém byl v koncovce. Stach z ideální pozice mezi kruhy nepropálil gólmana Svobodu. V páté minutě se natlačil do zakončení Machač, ale dopadl stejně.

V sedmé minutě si Rytíři svou aktivitou vysloužili přesilovku. V ní měl ideálně nabito O'Donnell, jenže Svoboda skvěle zasáhl levým betonem. Při další příležitosti selhal Valský. Neujala se ani Kautova šance, domácí nevyužili další přesilovku a museli naopak sami do čtyř. Paradoxně právě v této situaci šli do vedení, když ujel Strnad a přestože ho naháněli po celou dobu dva hostující hráči, dokázal chytře překonat Svobodu.

V 17. minutě předvedl úchvatnou akci kladenský bek Austin, když si vzal puk za vlastní brankou, projel celým kluzištěm a pak střelou na bližší tyčku z velkého úhlu nachytal Svobodu. Ještě před pauzou mohl zvýšit Hajný, v brankoviště ležící puk za Svobodou ale nedokázal dorazit do prázdné branky, když mu situaci hodně znepříjemnil Černý.

Hosté jako kdyby se ani dlouhou cestou z Ostravy nedokázali vymanit z vánoční nálady. První dějství prohráli na střely mezi tyčky 6:15, druhé pak dokonce 4:17. Jenže Středočechům se nedařilo přidat další góly. Ve velké šanci selhal Kaut, sólo nevyšlo ani Valskému a neuspěl ani O'Donnell. Naopak na druhé straně musel Barinka zaskočit velmi dobrým obranným zákrokem za Godlu.

Také ve třetí částí se hrálo převážně podle kladenských not a brankář Svoboda se musel ohánět, aby udržel hostům alespoň mizivé naděje na návrat do zápasu. Ve 45. minutě minul ve velké šanci Hovorka. Ostravané se přece jen dočkali v 52. minutě, když sebral Godlovi nulu Schleiss. Domácí viditelně znervózněli, ale nakonec se mohli radovat, když přestáli bez úhony i risk Ostravanů s hrou bez gólmana.

30. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Marosz (Derner, Ordoš), 38. Ordoš (A. Musil). Rozhodčí: Hodek, Bejček - Ondráček, Špringl. Vyloučení: 2:1, navíc Skalický (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Sestavy:

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kotvan - Průžek, L. Hudáček, Lenc - A. Musil, Marosz, Ordoš - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - A. Dlouhý, A. Najman, D. Špaček. Trenér: Augusta.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Kurka, Pláněk, Hrbas, Fillman, Dlapa - Lunter, Bičevskis, J. Stránský - R. Zohorna, A. Zbořil, Klepiš - Skalický, Jeglič, D. Šťastný - Flynn, O. Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Rob (Čerešňák, Kracík), 43. Gulaš (Kantner, Budík) - 18. J. Ondráček, 39. P. Sedláček (Dufek, Freibergs), 50. Fryšara (Dufek), 52. Fryšara (Dufek, P. Sedláček). Rozhodčí: Pražák, Roman Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5783.

Sestavy:

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Pulpán, Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - V. Němec, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Indrák, Pour. Trenér: Čihák.

Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Řezníček - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Dufek - Okál, Fryšara, Popelka - P. Sedláček, Dobiáš. Trenér: Robert Svoboda.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Skladaný (Vodný, Laš), 28. Nahodil (Klimek), 44. Burian (Strapáč, Irgl), 60. P. Musil (Klimek) - 22. M. Rohan (Raška), 56. Plutnar (T. Rachůnek). Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3747.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, J. Káňa - Skladaný, Vodný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Karlovy Vary: Bednář - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, V. Polák - Osmík, Raška, Křemen - Kohout, T. Mikúš, Koblasa. Trenér: Pešout.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 51. J. Kolář (Harju, J. Mikuš) - 25. Paulovič (Pilař), 37. Cingel (Smoleňák, M. Chalupa), 45. Dragoun (Jergl), 59. Perret (Lev). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3, navíc T. Voráček (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Holland, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, Mandát, Kusý - D. Kindl, R. Vlach, M. Látal - M. Beran, Poulíček, Harju - M. Machač, Matýs, Pochobradský. Trenér: Razým.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Cibulskus, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - Kevin Klíma, Lev, R. Pavlík - Paulovič, Dragoun, Pilař. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. P. Holík (Mueller), 18. J. Hruška (Rákos), 25. Zaťovič (P. Holík, Vincour), 32. Pyrochta (M. Erat, J. Hruška), 56. J. Hruška (Rákos) - 12. Pech (Forman, M. Jandus), 20. V. Růžička (Blain, Kalina), 35. Blain (Pech, V. Růžička). Rozhodčí: Hradil, Kika - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - M. Erat, Plekanec, Vincour - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kucsera, Rákos, Kusko - Orsava, J. Hruška, Svačina. Trenér: Zábranský.

Sparta: J. Sedláček - Piskáček, Polášek, Blain, Kalina, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Říčka, Sukeľ, Rousek - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, A. Kudrna - T. Pšenička, V. Růžička, D. Vitouch. Trenér: Krupp.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. J. Strnad, 17. Austin - 52. Schleiss (Šidlík, P. Zdráhal). Rozhodčí: Lacina, Šindel - Kajínek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3920.

Sestavy:

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr - Redlich, Melka, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Réway - Valský, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Kvasnička, Bodák, Šidlík, R. Černý, D. Krenželok - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - T. Kubalík, Razgals, Guman. Trenér: Trličík.

Foto: ČTK/Petrášek Radek

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi