Kladno těsně podlehlo Třinci, Plzeň rozstřílela Spartu

Zleva Pavel Kousal, Ondřej Najman a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě posledních Pardubic 3:2 v prodloužení a zabrali po dvou prohrách.

Ještě necelé dvě minuty před třetí sirénou prohrávali hosté o gól, ale pak se podruhé trefil David Šťastný a poslal zápas do nastavení. V něm se dlouho hrálo bez větších šancí, až devět vteřin před koncem rozhodl Martin Ševc. Mladá Boleslav zvítězila nad Dynamem i ve čtvrtém utkání v sezoně.

První šanci zápasu měl sice brzy Poulíček, který zblízka přestřelil branku, ale jinak byli v útoku nebezpečnější hosté. Šťastného střílená přihrávka těsně minula spoluhráčovu hůl i branku a mimo tři tyče mířil také tečující Lunter. Soupeřovo zaváhání v rozehrávce následně nepotrestal Bičevskis, ale v 18. minutě mladoboleslavští hráči zmařili pardubické přečíslení a bleskový protiútok přesně zakončil Šťastný.

Dynamo vyrovnalo chvíli po přestávce, když se obránce Ivan dostal do takřka neřešitelného úhlu, ale zkusil zakončit a puk se štěstím zapadl do sítě. V další šanci už Krošelj pardubického Kousala vychytal.

Chvíli po polovině zápasu rozhodčí poprvé vylučovali a Mladá Boleslav měla zakrátko k dispozici 50 vteřin přesilovky pět na tři. Na Kantora létaly puky hlavně od modré čáry, nebezpečně pálili Skalický a Hrbas. A Mladoboleslavští mohli ve dvojnásobné přesile dokonce inkasovat, když Rolinkův únik hasil až Krošelj.

Mladoboleslavský brankář měl poté štěstí, protože Vondrkovi před takřka prázdnou brankou přeskočil puk hokejku. Pohnout s nerozhodným stavem mohl v oslabení Skalický, ale v brejku minul, a tak šly do vedení Pardubice. Vondrka tentokrát puk po Rolinkově přihrávce od zadního mantinelu procedil do sítě a zaznamenal tak gól proti svému bývalému týmu.

Dynamo se s těsným vedením v zádech nikam nehnalo a nechávalo tvořit soupeře. Mladá Boleslav se ale paradoxně k největší šanci dostala při oslabení, kdy Lunterovu střelu pokryl Kantor. Chvíli po vypršení trestu provětral Krošelje ranou bez přípravy Poulíček.

Tři minuty před sirénou mohl rozhodnout Mandát, jenže pálil přímo do brankáře a Mladá Boleslav trestala. Šťastný si našel puk mezi kruhy a dobře mířenou střelou poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři si připsali několik jistých zákroků především po střelách z větší vzdálenosti. Když už se zdálo, že budou muset rozhodnout nájezdy, napřáhl mezi kruhy Ševc a ranou k tyči zajistil hostům druhý bod.

Brno x Litvínov

Hokejisté Brna porazili Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech, přestože ve 27. minutě prohrávali už 0:3. V rozstřelu dovršil obrat útočník Luboš Horký. Litvínov tak nenavázal na páteční výhru v Kladně a prohrál posedmé z posledních osmi utkání, Brno ve stejném počtu duelů vyhrálo potřetí.

Kometě se první třetina vůbec nepovedla. Její hráči špatně bruslili, vázla u nich kombinace a tím pádem i možnost ohrožení Honzíkovy branky. Jen čtyři slabé střely toho byly důkazem. Vlastimilu Bubníkovi na dresu tak v rámci akce Legenda legendám jeho nástupci čest nedělali.

Naopak hosty kromě záchranářských prací jakoby navíc motivovala podobizna Ivana Hlinky na prsou. Už ve druhé minutě měl vyloženou šanci Hübl, ale nedal. Vejmelku překonal až v osmé minutě po přečíslení Válek. Nedůraz v obraně Brna byl u zrodu druhé branky v jeho síti, když se prosadil obránce Pavelka z prostoru mezi kruhy.

Brno potřebovalo k definitivnímu probrání dostat ještě jeden gól. Stalo se po pěkné kombinaci, když Stříbrný přenechal puk Ščotkovi a ten trefil přesně levý roh.

Jenže Kometě stačilo 11 vteřin, aby z hole Orsavy vstřelila gól naděje. Od té doby se její hra výrazně zlepšila, k čemuž pomohly i tři přesilové hry. V druhé z nich při Hüblově trestu snížil na 2:3 po kombinaci Erata s Muellerem do prázdné branky Zaťovič. Spousta dalších příležitostí Brna však zůstala nevyužita.

Ve třetí třetině se domácí tým do svého soupeře zakousl hned od první minuty, ale Litvínov byl na tento scénář připraven a soustředil se na pečlivou defenzívu. Tu krásným sólem překonal ve 46. minutě Zaťovič, ale koncovka mu nevyšla. Kapitán se dočkal pár vteřin po vypršení přesilovky, když poslal za Honzíkova záda Muellerovu přihrávku a vyrovnal.

Strhnout tříbodovou výhru na stranu Komety mohl v oslabení Plekanec, ale neprosadil se při blafáku. Gól nepadl ani v prodloužení, byť blízko k němu měli Hanzl a Kusko. V nájezdech se prosadili Mueller a na druhé straně Petružálek, v páté sérii uklidil zkušeně puk pod horní tyč Horký a zařídil tím dva body pro Kometu.

Kladno x Třinec

Hokejisté Třince vyhráli na ledě Kladna 2:1 a porazili tak Rytíře i počtvrté v sezoně. Úřadující mistr si rozhodující náskok vypracoval již v první třetině. Kladno prohrálo potřetí za sebou a je nadále jedenácté. Třinec zůstal v tabulce čtvrtý.

Oceláři přečkali úvodní přesilovku domácích a v 7. minutě sami udeřili. Brankáře Godlu překonal střelou od modré čáry obránce Galvinš, který si tak připsal premiérový gól v sezoně. Hosté byli výrazně střelecky aktivnější a převahu se jim podařilo proměnit ve druhý gól, o který se postaral Hrňa.

Fauly Barinky a Austina ale Třinec nepotrestal a ve druhé třetině inkasoval. Vyloučení Draveckého využil nejproduktivnější obránce soutěže Austin, jenž vstřelil již třináctý gól v sezoně.

Dvoubrankový náskok mohl vrátit hostům v přesilovce Wolski, Godla si ale s jeho šancí poradil. Při Rothově střele slovenskému brankáři pomohla tyč.

V 45. minutě byl blízko vyrovnání O'Donnell, ale neuspěl stejně jako v následné přesilové hře Vampola. Brankář Kváča svůj tým podržel. Rytíři poté dokonce dvakrát zahrozili v oslabení, vyrovnat se snažili Jágr nebo Hovorka. Druhý gól ale domácí nedali ani v závěrečné power play.

Liberec x Hradec

Hokejisté Liberce i díky třem využitým přesilovkám porazili Hradec Králové 5:1 a vedou tabulku už o pět bodů před druhou Plzní. Bílí Tygři vyhráli před vlastním publikem čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. Naopak Hradec Králové vyšel bodově naprázdno po dvou výhrách za sebou a je devátý.

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po minutě hry si vybojoval přesilovku. V té nebezpečně pálil Hudáček, Mazanec se ale stihl přesunout. Poté zahrozili také hosté a s Klímovým pokusem si poradil Hrachovina. Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Marosz, Mazanec si připsal výborný zákrok.

Ve 12. minutě už ale šli Liberečtí do vedení. V početní výhodě se mezi hradeckou obranou prokličkoval Hudáček a střelou k tyči otevřel skóre. Hradečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili znovu Bílí Tygři, ze Zacharovy práce těžil dobře postavený Musil.

Druhou část začal lépe Mountfield a obrovskou šanci měl Lev, Hrachovina ale svou branku s vypětím všech sil uhájil. Poté zvedla diváky ze sedadel ostrá bitka mezi domácím Vlachem a Filipem Pavlíkem, ve které měl jasně navrch liberecký ranař.

Následně se do brejku dostal Klíma, Hrachovina ale svůj tým podržel. Neproměněné šance mohly Východočechy mrzet o to víc, že v polovině utkání využil početní výhodu Lenc a domácí vedli o tři góly. Snížit mohl Chalupa, Hrachovina ale sklapl betony včas. Na opačné straně se blýskl také Mazanec, který si poradil s Musilovým brejkem.

V 39. minutě se Hradečtí dočkali snížení. Žejdl obral o puk Šmída a přihrávkou před odkrytou branku vybídl ke skórování Dragouna. Na dostřel mohl ještě do druhé přestávky dostat hosty Chalupa, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Šance Mountfieldu pak ještě více poklesly v úvodu třetího dějství, když po individuální akci přidal čtvrtou branku Severočechů kapitán Jelínek. Pátý gól pak měl na hokejce Zachar, z mezikruží jen těsně minul Mazancovu branku.

Do zápasu mohl Hradec Králové vrátit aktivní Chalupa, Hrachovina ale jeho blafák chytil. Proti Šidlíkově střele mu pak pomohla horní tyč. Na konečných 5:1 v závěru uzavřel třetím gólem z přesilovky Ordoš.

Plzeň x Sparta

Hokejisté Plzně porazili Spartu 6:3, připsali si šestou domácí výhru za sebou a posunuli se právě před Pražany na druhé místo tabulky. Sparťané sice měli střeleckou převahu, ale celé utkání pouze dotahovali plzeňské vedení a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. V dresu Indiánů se blýskl gólem a dvěma asistencemi Matyáš Kantner, dvě přihrávky si připsal nejproduktivnější muž soutěže Milan Gulaš.

Utkání začalo ve velkém tempu. Tomáškovo vyloučení v deváté minutě potrestal až po jeho návratu na led nikým neatakovaný Kracík, který v poklidu střelou pod břevno otevřel skóre. Za chvíli další zaváhání sparťanské obrany zachránil gólman Machovský, jenž rozklekem zastavil Gulašův táhlý pokus. Ve 13. minutě si vybral slabší moment jeho protějšek Frodl, jehož překonal střelou z levého kruhu Růžička.

Aktivnější však zůstali lépe se pohybující domácí. Pourovo zakončení překazil jen za cenu faulu Tomášek a v 15. minutě během následné početní výhody připravil Gulaš chytrou křížnou přihrávkou pro Kantnera trefu na 2:1.

Po pauze se na ledě přiostřilo. Při přesilové hře hostů nebyl uznán gól Košťálkovi za atak Frodla v brankovišti. Ve 22. minutě poslal Vráblík nedovoleným zákrokem domácí do tří, Koistinen z voleje trefil levou tyč a vzápětí vyrovnal dorážkou Pech na 2:2. Plzeňským poté nevyšly dvě přesilovky, naopak v oslabení zahrozil samostatným únikem Buchtele. Po polovině utkání Sukeľa při střele atakoval Budík, následné trestné střílení ale Řepík neproměnil.

Sparťanský nápor se stupňoval, Kudrna však mířil jen do břevna a Buchteleho šanci zlikvidoval Frodl. V 37. minutě z ojedinělého přečíslení Indiánů po Kaňákově přihrávce skóroval Pour a o minutu později šokoval hosty po Gulašově nabídce zblízka Zdráhal trefou na 4:2. Pouhých 24 vteřin před druhou pauzou Pech připravil gólové snížení pro Buchteleho, stojícího na brankovišti.

Hosté sahali na začátku závěrečné třetiny po vyrovnání, Po skončení přesilové hry ale Buchtele nestihl trefit skákající puk do odkryté branky. Naopak Piskáčkův faul potrestal přesnou ranou od modré čáry Čerešňák. Sparťané následně nezvládali emoce a v 57. minutě při dvojnásobné přesilovce upravil pohodlnou dorážkou na konečných 6:3 Němec.

Zlín x Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 40. kole extraligy ve Zlíně 6:5 v prodloužení a zvládli úspěšně i třetí zápas venkovní série. Energie ve Zlíně ztratila vedení 3:1 a 5:3, ale radovala se díky brance slovenského obránce Dominika Graňáka v čase 63:07. Berani podlehli Karlovým Varům i počtvrté v sezoně.

Oba týmy v rámci akce Legenda legendám odehrály první třetinu ve speciálních dresech. Zlín s tváří Karla Rachůnka, Karlovy Vary s podobiznou Františka Potužáka.

Jako první se v utkání prosadili domácí. Po 53 sekundách si mezi kruhy najel Okál a zamířil nad vyrážečku Filipa Novotného. Hosté ale záhy vyrovnali, přesilovku využil tečovanou střelou od modré čáry Graňák.

V šesté minutě Energie skóre otočila, z hranice útočného pásma se trefil Plutnar. Vedení Západočechů ještě do přestávky navýšil Beránek a vyhnal Kašíka na střídačku. Jeho náhradník Huf si poradil s šancí osamoceného Vondráčka v oslabení.

Na začátku druhé části Berani snížili. Dufek poslal kotouč do horního růžku Novotného brány. O vyrovnání se pak postaral Sedláček, který zakončil přesně k tyči.

Karlovarští zahrozili z brejku, Kohoutův pokus zneškodnil Huf. Zlínský obrat mohl v ponechané výhodě dokonat Köhler, Okálovu střelu však tečoval mimo. Nerozhodný stav změnili v 37. minutě hosté a do odkryté klece dopravil kotouč Černoch. Ještě před koncem třetiny na něj druhou brankou v zápase navázal Beránek.

Zlín ale znovu dokázal dvoubrankovou ztrátu dotáhnout, Filipa Novotného při hře ve čtyřech během minuty překonali obránci Řezníček a Martin Novotný. Strhnout duel na stranu domácích se snažil Šlahař, možnost v závěru přesilovky však neproměnil.

O vítězi rozhodlo prodloužení. Karlovým Varům v něm bod navíc v ponechané výhodě vystřelil Graňák. Pro hostujícího zadáka šlo o druhý gól v zápase.

Olomouc x Vítkovice

Hokejisté dvanáctých Vítkovic vyhráli ve 40. kole extraligy v Olomouci 5:4 po samostatných nájezdech a zabrali po třech porážkách. Unikli tak třináctému Litvínovu i posledním Pardubicím na rozdíl dvou bodů. Hanáci bodovali pošesté za sebou, a přestože v této sérii podruhé prohráli, vzdálili se na desáté pozici jedenáctému Kladnu na rozdíl pěti bodů.

Utkání, před kterým vhodila čestné buly olomoucká legenda Karel Dub, začalo opatrně. V první velké šanci se sám mezi kruhy zjevil v sedmé minutě hostující Hruška, jehož tvrdá střela orazítkovala tyč Konrádovy branky. Olomouc měla šanci vstřelit branku v přesilové hře, ale Nahodil nejprve tečoval puk mimo a vzápětí trefil pouze Svobodovu hruď.

Pět minut před koncem první třetiny se před Konráda natlačil Bukarts, olomoucký brankář si jeho zakončení pohlídal. Dobrý zákrok si připsal vítkovický Svoboda proti Knotkovu zakončení v situaci dvou proti jednomu. Stejně úspěšný byl také Konrád proti střelám Bukartse a Tršky.

Skóre se změnilo až ve 24. minutě v přesilové hře Vítkovic, kdy po střele z kruhu dorazil puk za Konrádova záda Mallet. Stalo se tak navíc při signalizované výhodě, a tak Vítkovice vzápětí hrály další přesilovou hru. Využily toho dokonale a během 36 vteřin vstřelily druhou branku. Povedenou střelou z pravého kruhu se prezentoval Dej.

Olomouc se po sérii oslabení dostala k nadějným střelám až v 28. minutě, Burian ale tvrdou ranou nemířil přesně a Olesze vychytal Svoboda. Musilova střela v přesilové hře už byla přesnější, ke smůle Olomouce však trefila pouze tyč.

Hned vzápětí pak třetí branku přidaly Vítkovice. Lakatoš dostal puk do sítě po individuální akci v oslabení, Konráda prostřelil mezi betony. Olomouc na nepříznivý stav zareagovala tři minuty před koncem druhé části, kdy se v přesilové hře střelou od modré čáry prosadil Dujsík.

Vítkovice si však tříbrankové vedení vzaly zpět v přesilové hře na začátku třetí třetiny. Střelou z prostoru mezi kruhy se prosadil Trška. Olomouc ale opět snížila. Při hře čtyř proti čtyřem se zbavil bránícího hráče Burian a bekhendovým pokusem k bližší tyči prostřelil Svobodu.

Domácím se podařilo snížit na 3:4 deset minut před koncem třetí třetiny. Hostující Dočekal v nepřehledné situaci na brankovišti zalehl kotouč a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Nahodil a střelou mezi betony překonal Svobodu.

Po dalších dvou minutách mohlo být srovnáno. Obránce Valenta z dobré pozice trefil tyč vítkovické branky. Aktivní domácí se vyrovnání dočkali pět minut před koncem třetí třetiny. Po závaru před Svobodovou brankou dostal puk za záda brankáře hostů Irgl.

V prodloužení předvedli skvělé zásahy oba brankáři. Svoboda efektním zákrokem vychytal střílejícího Dujsíka a Konrád předvedl jisté zásahy proti několika pokusům hostů. Rozhodly nájezdy, v páté sérii si připsal vítěznou branku vítkovický Roman.

40. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Ivan (Kusý, Harju), 40. Vondrka (Rolinek, Zacharčuk) - 18. D. Šťastný (Ševc), 59. D. Šťastný (Dlapa), 65. Ševc. Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 7602.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0).

Branky a nahrávky: 27. Kucsera (Orsava, Kusko), 36. Zaťovič (Mueller, M. Erat), 52. Zaťovič (Mueller, Orsava), rozhodující nájezd L. Horký - 7. Válek (Aliu, Zygmunt), 13. T. Pavelka (F. Lukeš), 27. Ščotka (Stříbrný, Válek). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Rožánek, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 7203.

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) - 7. Galvinš (Martin Růžička), 10. Hrňa (M. Kovařčík, M. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Obadal - Komárek, Malý. Vyloučení: 6:5, navíc A. Lakos (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3713.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) - 39. Dragoun (Žejdl). Rozhodčí: Šír, Horák - Špringl, Klouček. Vyloučení: 7:10, navíc J. Vlach 10 min. a do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7331.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Kracík (P. Zdráhal, Rob), 15. Kantner (Gulaš, Mertl), 37. Pour (L. Kaňák, Kracík), 38. P. Zdráhal (Gulaš, Pulpán), 50. Čerešňák (Kantner), 57. V. Němec (Rob, Kracík) - 13. V Růžička (Říčka), 22. Pech (Rousek), 40. Buchtele (Pech, M. Forman). Rozhodčí: Kika, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:11, navíc Jánošík - Řepík oba 10 min, Košťálek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 7536 (vyprodáno).

PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:6 v prodl. (1:3, 2:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Okál (Honejsek, Freibergs) 22. Dufek (Fryšara), 25. P. Sedláček (J. Ondráček), 44. Řezníček (Šlahař, Honejsek), 44. M. Novotný (Claireaux, Dufek) - 2. Graňák (Skuhravý), 6. Plutnar (Koblasa, Černoch), 12. O. Beránek (Vildumetz, M. Rohan), 37. Černoch (Kohout), 39. O. Beránek (M. Rohan, T. Mikúš), 64. Graňák (Koblasa). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4056.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 4:5 po sam. nájezdech (0:0, 1:3, 3:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Dujsík (Irgl), 47. Burian (Irgl), 50. Nahodil z trestného střílení, 56. Irgl - 24. Mallet, 24. Dej (Trška), 31. Lakatoš (Schleiss), 42. Trška (J. Hruška), rozhodující sam. nájezd O. Roman. Rozhodčí: Pešina, Stano (SR) - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4104.

Foto: ČTK/Glück Dalibor

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi