Kladno přestřílelo vedoucí Spartu, Zlín otočil zápas se Slavií

Zdeněk Bahenský ze Sparty (vlevo) v souboji s kladenským Ivanem Jankovičem.

Hokejisté předposledního Kladna po pěti porážkách za sebou zabrali a porazili ve 33. kole extraligy vedoucí Spartu 5:4 v prodloužení. Rytíři sice ztratili vedení 4:0, ale v čase 60:56 rozhodl obránce Tomáš Kaberle, který se naskočil zpět do sestavy Rytířů po návratu ze zámoří.

Nový kouč Rytířů Jiří Čelanský tak prožil úspěšnou domácí premiéru a s týmem i podruhé bodoval, když ve čtvrtek nástupce debutoval na lavičce Kladna při porážce v Liberci 2:3 v prodloužení.

Do vedení mohla jít v páté minutě Sparta, ale brankáři Cháberovi pomohla po zakončení Buchteleho tyč. Domácí se pak ubránili při Tenkrátově vyloučení a sami udeřili při trestu Ivana Rachůnka. Rudovský sice blafákem na Pöpperleho nevyzrál, ale z dorážky se prosadil Kuchler.

V dalším oslabení se sice Pražané ubránili, ale 69 sekund před koncem první třetiny získalo Kladno dvoubrankový náskok. Černoškova rána od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu před Miloslava Hořavu, který snadno skóroval.

V druhé části se stav neměnil při vyloučeních Buchteleho ani domácího Lukáče, při kterém nepřekonal Cháberu Kumstát. Naopak ve 28. minutě Strnad zatáhl puk do sparťanské obranné třetiny, nahrál Kuchlerovi, který slavil svůj druhý střelecký úspěch v utkání.

V polovině zápasu se prosadil i obránce Procházka, který se trefil v extralize poprvé po dvou letech a upravil na 4:0. Kladenský kapitán, který nosí 'céčko' při zranění Patery, se naposledy prosadil také v duelu proti Spartě 4. prosince 2011. Gólmana Pöpperleho nahradil ve sparťanské brance Novotný. Další šance nevyužili Kumstát a za domácí Miloslav Hořava.

Ve třetí třetině ale ukázala Spartou svou sílu. Po 104 vteřinách překonal poprvé Cháberu Ivan Rachůnek a ve 44. minutě si po sólu připsal 26. trefu v sezoně nejlepší střelec soutěže Ton. Kladenský trenér Čelanský si vzal oddechový čas, ale sparťanský nápor to nezabrzdilo.

Ve 47. minutě snížil na jednobrankový rozdíl svým prvním gólem v sezoně Bahenský a o tříbodový zisk přišlo Kladno při power play Sparty devět vteřin před koncem, kdy se prosadil z dorážky Buchtele. Výhru domácím ale zařídil Kaberle, který si v nasazení najel před branku na Kuchlerovu přihrávku a překonal Novotného.

Útočník Zlína Jaroslav Balaštík (uprostřed) se raduje z gólu.Zlín otočil zápas se Slavií

Hokejisté Zlína zvítězili ve 33. kole extraligy na ledě Slavie 2:1. V přímém souboji o pátou příčku sice Pražané zásluhou Lukáše Žejdla vedli, ale Berani dvěma góly v poslední desetiminutovce duel otočili. Nejprve vyrovnal Jaroslav Balaštík, tři body pak svému celku vystřelil Bedřich Köhler.

Po oboustranně vcelku svižném úvodu si Slavia vynutila v šesté minutě přesilovku, v níž nejprve zahrozil hostující Holík, ale chvilku poté už se radovali domácí. Bednář našel v dobré pozici Žejdla a ten v pádu ranou bez přípravy překonal gólmana Kašíka.

V desáté minutě byli Zlínští velice blízko vyrovnání. Kanonýr Balaštík zakončil samostatně přečíslení dvou na jednoho, puk se za Furchovými zády odrazil od konstrukce branky na čáru a poté do bezpečí. Sudí Hodek strávil dlouhé minuty na konzultaci s videorozhodčím, následně však rozpažil na znamení toho, že gólu dosaženo nebylo.

Na začátku 13. minuty při další početní výhodě Pražanů se do velmi slibné šance dostal bek Wharton, ale nedal. Vzápětí se Kašík vyznamenal proti Žejdlově bekhendové dorážce. Na druhé straně neuspěl Okál a první část tak končila za těsného vedení Slavie.

Ve druhé třetině se na zajímavější herní moment čekalo až do 30. minuty, kdy zkusil štěstí Klhůfek, Kašík byl ovšem připravený. Nepříliš záživnou pasáž hry pak divákům zpestřila alespoň pěstní výměna názoru mezi Štichem a Čechem. Poslední vteřiny před druhou přestávkou přinesly ještě Doležalovu šanci, hosté jí však přestáli bez úhony.

Na úvod třetí části fauloval Sklenář v šanci Okála, který se srazil s Furchem, oba byli otřesení, ale zatímco Furch zůstal v brance, na penaltu šel místo Okála Veselý. Zkusil blafák do bekhendu, ale v koncovce málo zvedl kotouč. Zlín však stupňoval svůj tlak a další šance měli Veselý s Leškou, v signalizované výhodě pak neuspěl Marušák.

Následná přesilovka už ale vedla k vyrovnání, když se po souhře s Leškou prosadil na bližší tyč Balaštík. Poté hrála přesilovku Slavia a vrátit vedení jí mohl Růžička, jenže nedal. Pražané pak hráli 22 vteřin dokonce ve čtyřech proti třem, ale bez efektu. Místo toho tečoval Horákovo nahození na druhé straně clonící Köhler a dokonal obrat.

Blízko k vyrovnání měl v závěru ještě Skokan, jenže letící kotouč nasměroval jen do brankové konstrukce. Kýžený druhý gól nepřinesla domácím ani hra bez brankáře.

Vary porazily Liberec

Karlovy Vary zdolaly Liberec 4:3, přestože prohrávaly už 0:3. Obrat Energie dovršil v 59. minutě slovenský útočník Milan Kytnár. Západočeši se tak na dvanáctém místě přiblížili jedenáctým Bílým Tygrům na rozdíl tří bodů.

Do zápasu vstoupil aktivněji Liberec. Domácí se ještě ubránili při vyloučení Dlouhého, ale ve čtvrté minutě se Bílí tygři už radovali, když brankáře Závorku překvapil z velkého úhlu Bulíř. První větší příležitost si Energie vytvořila až při své úvodní přesilové hře, ale Koblasa trefil jen tyč Melicherčíkovy branky.

Ve 12. minutě vzbudil v hledišti KV Arény vášně zákrok na Balána, který zůstal ležet otřesen a do zbytku úvodní třetiny již nenastoupil. Vyrovnat mohl v 16. minutě Zaťovič, ale Liberci znovu pomohla tyč.

Druhou třetinu začali opět lépe Bílí Tygři. Ve 23. minutě po zmatku v obranném pásmu domácích se prosadil z dorážky Valský. Za tři minuty se po kombinaci s Bulíkem trefil pod horní tyč Bartek a upravil na 3:0 pro hosty. Jiskru naděje pro Energii zažehl ve 29. minutě Bičánek, který střelou od modré čáry využil přesilovou hru.

Další snahu Karlovarských o zkorigování výsledku ve zbytku druhé třetiny mařila nedisciplinovat a častá vyloučení. Na tříbrankový náskok mohl Liberec opět odskočit ve 40. minutě, ale agilní Valský trefil tyč. Udeřilo tak na druhé straně a Balán 11 vteřin před druhou pauzou snížil na rozdíl jediného gólu.

V závěrečném dějství se Západočeši tlačili za vyrovnáním, ale Vlach ani Hovorka ještě gólmana hostí nedokázali překonat. Liberec hrozil z brejků, ale Nedvěd ani Valský se také neprosadili. V 54. minutě se dočkali domácí, když před branku Liberec vybruslil Vlach a vyrovnal. Dokonalý obrat dovršil v 59. minutě Kytnár, který po nezištné přihrávce Látala vstřelil vítězný gól domácích. Hostům k vyrovnání nepomohla ani minutu trvající power play.

Hradec v derby porazil Pardubice

Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě Pardubic 5:3 a jako první v sezoně slavili ve východočeském derby plný bodový zisk. V minulých dvou soubojích se radoval vždy domácí celek v nastavení.

Hokejisté Komety Brno porazili v přímém souboji o třetí místo Plzeň 5:1. Brňané proměnili dvě přesilovky a poprvé v sezoně s Plzní bodovali. Z posledních třinácti domácích duelů jedenáct vyhráli vždy s plným bodovým ziskem. Naopak Plzeň v posledních čtyřech zápasech na ledě soupeřů vyšla naprázdno.

33. kolo hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - PSG Zlín 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Žejdl (Bednář, V. Růžička ml.) - 51. Balaštík (Leška, Marušák), 56. Köhler (Horák, Leška). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Blümel, Lučan. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 5132.


HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Bičánek (Pohl, Balán), 40. Balán (Gulaši), 54. Roman Vlach (Kytnár), 59. Kytnár (M. Látal) - 4. Bulíř (Vampola, Valský), 23. Valský (Výtisk, Vampola), 26. Bartek (Bulík). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 4145.


HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. T. Svoboda (D. Nosek, J. Hruška), 15. J. Hruška, 25. Burian (Š. Novotný, Koreis), 36. Kováčik, 46. D. Nosek (Koreis) - 20. Duda (Pletka, J. Jeřábek). Rozhodčí: Minář, Čech - Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:11, navíc J. Káňa II - Boháč, Lev všichni na 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).


Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (2:0, 2:0, 0:4 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kuchler (Rudovský, T. Kaberle), 19. M. Hořava (Černošek, T. Kaberle), 28. Kuchler (Strnad, P. Hořava), 31. L. Procházka (T. Kaberle, Dragoun), 61. T. Kaberle (Kuchler, Dragoun) - 42. I. Rachůnek (Philipp, Přibyl), 44. P. Ton (Kubát, F. Novotný), 47. Bahenský (T. Rachůnek), 60. Buchtele (Krejčík). Rozhodčí: Šindler, Homola - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 4135.


HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 38. Pavlík (Hübl, Ručinský). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 10:8, navíc Trávníček 10 min., Majdan (oba Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5825.


HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Ďaloga, 46. T. Nosek (T. Zohorna, Ďaloga), 49. T. Zohorna (Gregorc, T. Nosek) - 10. Frühauf (Rousek, Švihálek), 10. Vydarený (Marha), 16. Langhammer (Švagrovský, Škoda), 37. Šimánek (Dej, Mertl), 41. Frühauf (Dej, Mertl). Rozhodčí: Husička, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 7:7, navíc Hudáček (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi