Červenka asistencemi pomohl k výhře Pirátů, Zlín má první body

Roman Červenka.

První zápas v novém dresu Romanu Červenkovi vyšel. Útočník Chomutova dvěma asistencemi pomohl k výhře týmu nad Pardubicemi 3:1. Radují se i hokejisté Zlína, kteří porazili Třinec, a ve třetím extraligovém kole tak získali první body v sezoně.

Piráti byli od začátku lepším týmem, co se odrazilo i ve třech přesilových hrách v první třetině. Vyloženou příležitost měl v 7. minutě v signalizované výhodě Hovorka, ale po přihrávce zpoza branky se mu puk svezl po hokejce. Ve druhé přesilovce přišla další šance Chomutova, Chlouba ale nastřelil jen tyč. Chomutov využil až třetí přesilovou hru, střelu Rutty od modré čáry tečoval Růžička.

I ve druhé třetině se hrál z obou stran rychlý hokej, aktivnější byly Pardubice, které využívaly chyb chomutovské obrany. Vypracovaly si i první vážnou příležitost, když v přesilové hře trefily levou tyč Kopřivovy branky. Následně mohli přidat druhý gól Červenka s Vondrkou, svůj brejk ale ideálně nezakončili.

Ve 28. minutě se po samostatné akci ocitl sám před domácí brankou Rolinek, ale jeho střela z bekhendu skončila těsně mimo. O minutu později už Pardubice vyrovnaly. Zpoza branky vyjel Tybor a "zasunul" puk mezi betony Kopřivy. Pardubice opanovaly prostřední část hry i střelecky, na střely vyhrály 20:8.

V závěrečné dvacetiminutovce se hned v 42. minutě do šance dostal hostující Starý, ale z bezprostřední blízkosti Kopřivu neprostřelil. Domácí si vypracovali největší příležitosti v přesilové hře, ale žádná ze střel elitního tria Červenka, Vondrka, Růžička neskončila v Maxwellově brance. Chomutov nevyužil ani další přesilovou hru, Vondrkova dorážka skončila na hrudi pardubického brankáře.

Pardubice se svojí početní výhodou naložily stejně, dokonce si nevypracovali ani žádnou gólovou příležitost a Piráti se bez problémů ubránili. Stejně jako v prvním domácím utkání s Mladou Boleslaví rozhodl Chomutov o svém vítězství v samotném závěru. Po Červenkově přihrávce zpoza branky se z první prosadil Vondrka. Konečnou podobu dal poté chomutovský kapitán výsledku při power play hostí.

Zlín vykradl Třinec

Sotva se Třineckým do sestavy vrátil uzdravený kanonýr Adamský, s nachlazením z ní vypadl stěžejní centr Klepiš a domácí své trumfy promarnili v úvodní desetiminutovce. I když jim patřil nástup, tak proti Polanského teči hbitě vytasil beton Štůrala a největší šanci nevyužil Orsava, který z pár kroků minul dorážkou odkrytou branku.

Zlín odrazil třinecký tlak Urbancovou bombou do tyčky, po níž na ledě nastala rovnonováha sil. Aktivnější projev hostů mohl být znovu korunován gólem, ale Veselý si v 16. minutě po sólu vylámal zuby na Hamerlíkovi a pak v přesilovce minul kotouč před prázdnou brankou.

Na stranu Moravanů se tak utkání začalo přiklánět až na začátku druhé části. Třinec dvakrát zaplatil za nedůrazný přístup v obranném pásmu: Sýkora se ve 23. minutě na pravém křídle snadno dostal přes Linharta a švihem prostřelil Hamerlíka mezi betony. Už za 69 sekund jim agresivní hosté sebrali puk v rozehrávce a Kubiš zápěstím kolem Hamerlíkovy vyrážečky zchladil Oceláře druhou trefou.

Dvougólový náskok byl pro Zlín přesně to, co potřeboval. Ještě víc zajistil střední pásmo a třetí hřebíček mohl přidat Kubiš, ale po perfektní kolmici Holíka brankáře Hamerlíka ze sóla nepřelstil.

Třinec prolomil zlínskou defenzívu teprve třináct minut před koncem a při hře pět na tři. Odražený puk napálil z úhlu do odkryté branky Polanský. Gólovou odpověď měl na holi Vlach, ale z brankoviště přehodil s roztaženým Hamerlíkem i branku. Tak se koncovka pro hosty změnila v horor. Těsně před koncem šli na dvě minuty do tří, domácí ještě odvolali gólmana, ale přesilu tří mužů odehráli prachbídně a předčasně ji ukončil faulem Klesla. Přesto ještě v posledních sekundách mohl srovnat Irgl, ale i jeho příležitost pozorný Štůrala zmařil.

Liberec veze z Plzně výhru

Hosté vstoupili do utkání lépe a díky dobrému pohybu si vytvořili nápor. Birner ovšem již během prvního střídání pálil v dobré pozici nikým neatakován nad a Lakatoš ve třetí minutě nedokázal zblízka zasunout kotouč za ležícího Machovského. Plzeňský gólman se zaskvěl také o tři minuty později proti střele nekrytého Řepíka. Domácí se probudili až v 9. minutě, kdy libereckou obranou zapomenutý Kubalík nedokázal tváří v tvář překonat Lašáka, pro něhož to byl první zásah utkání.

Poté už se prosadili Tygři, když po přiťuknutí Bakoše trefil Radivojevič přesně pravý horní roh branky. Indiáni mohli ještě do přestávky odpovědět v početní výhodě, po křížné příhře Kratěny ovšem Hossa odkrytou libereckou branku minul. Do prostřední části domácí naskočili aktivněji, Sýkora ale nestačil po výjezdu od zadního mantinelu zakončit přesně a Indrákovu střelu z mezikruží akrobaticky vyrazil Lašák. Mladé plzeňské křídlo si vše vynahradilo před polovinou utkání, kdy po šikovném uvolnění v útočném pásmu zamířilo přesně k pravé tyčce.

Vyrovnaný stav 1:1 však živelně hrající Indiáni dlouho neudrželi. Ve 33. minutě totiž při přečíslení dva na jednoho střelou po ledě skóroval Jelínek. Domácí následně vypadli z tempa a nedařilo se jim ani při přesilové hře. Naopak v závěru druhé třetiny je mohl potrestat třetí trefou Birner, jehož rána z voleje jen těsně minula pravou tyčku.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí nezvládli ani pátou přesilovku a v početní výhodě udeřilo ve 44. minutě na druhé straně, když Šimkovu střelu pohotově dorazil Jelínek. Indiáni se snažili častou střelbou snížit, ale pozorný Lašák si poradil i s táhlým pokusem Hossy. Do větších příležitostí Tygři soupeře dlouho nepouštěli a naopak agilní Birner z rychlé akce po pravém křídle zakončil těsně vedle. Domácím ovšem vyšla hra bez brankáře a Hossa přesnou střelou pod horní tyč snížil v 59. minutě na 2:3. Vzápětí však hosté díky trefě Radivojeviče do prázdné branky přidali čtvrtý gól.

Olomouc spasily nájezdy

Úvodní šanci zápasu s Olomoucí připravil Boleslavi hostující brankář Konrád, když si laxním zpracováním puku málem přivodil vlastní gól. Pak ale diktovali tempo hry překvapivě hosté. Kafku, který v minulosti působil i ve středočeském dresu, nejprve vychytal Rittich, poté neposlechl puk nikým nehlídaného Hermana před domácí brankou. Stejně dopadla i na druhé straně šance Klimenty. To bylo ze strany domácích v úvodní dvacetiminutovce vše. Naopak hosté mohli jít do vedení po šancích Hermana a znovu Kafky, ani jeden z nich ale neuspěl.

Druhá třetina začala ve svižnějším tempu. Domácí trenéři zamíchali sestavou, když se k Výbornému s Pacovským posunul Hyka. Úvodní šance patřila hostům, když v přesilovce pálil nad z dobré pozice Zeman. Na druhé straně ve velké šanci uháněl sám na branku Látal, ale ani z této šance gól nepadl. V polovině zápasu byl gól na spadnutí - šance střídala šanci. Na Ritticha ale nevyzráli ani aktivní Herman s Kafkou, za Boleslav odpověděl nastřelením vnější tyčky brankové konstrukce Urban.

Velkou šanci na prolomení bezbrankového stavu pak měli Hanáci v 102 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale bránící trojice s brankářem Rittichem se štěstím odolala. Paradoxně právě domácí gólman ještě připravil hostům jednu šanci, když pro změnu v mladoboleslavské přesilovce namazal puk na hůl Knotka.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí, ale Žejdl nedokázal po závaru dostat puk na místo určení. To se ale povedlo o chvíli později olomouckému obránci Vyrůbalíkovi, který ukrytou střelou za tyčkou konečně prolomil gólové embargo. Za Boleslav zkoušel hned vzápětí odpovědět Hyka, ale kvůli Řípově faulu se do finálního zakončení nedostal. V následné přesilovce ostřeloval neúspěšně Konrádovu branku Stříteský s Urbanem.

Hosté se pak už zaměřili na bránění a hrozili hlavně z rychlých protiútoků, zatímco domácí byli stavem skóre viditelně zaskočeni a v jejich hře se objevovala řada nepřesností. Přesto se ale vyrovnání dočkali. Hyka našel před brankou předsezónní posilu z Třince Žejdla, který poslal zápas do prodloužení.

Hyka s Žejdlem si role obrátili v prodloužení, ale druhého jmenovaného vychytal ramenem Konrád. Ještě předtím mohl dva body Olomouci připsat Mikúš, ale pálil jen do Ritticha. Slovenský útočník si spravil chuť v následných nájezdech, když se jako jediný ze šesti střelců dokázal prosadit.

Kováčik pomohl Kometě

Kometě vyšel skvěle vstup do utkání s Karlovými vary, vytvořila si tlak a už ve 3. minutě Vondráček překonal brankáře Závorku. Po rychlém gólu ale padla očekávání brněnských trenérů, že budou hokejisté Energie spoléhat jen na obranu doplněnou rychlými protiútoky.

K získání iniciativy napomohla hostům první přesilovka. Vyrovnávací gól vstřelil až po jejím skončení v 7. minutě Haščák, který si zcela sám pohrál s brankářem Čiliakem. Brňané od tohoto okamžiku vypadli z herního rytmu, obtížně kombinovali, trápili se při přechodu
středního pásma a soupeře vážněji neohrozili ani při dvou přesilovkách.

I když domácí hokejisté ve druhé třetině přidali do své hry i více důrazu, do střeleckých příležitostí se přes pozorně bránícího protivníka dostávali jen s obtížemi. Pozorný brankář Závorka zaváhal až ve 37. minutě, kdy jej překonal střelou od modré čáry obránce Kováčik. Po tomto gólu ztratili na chvíli domácí hokejisté koncentraci, sólový nájezd Davida Hrušky stačil brankář Čiliak vyrazit pouze před Vachovcem, který po pouhých 41 sekundách srovnal skóre.

Střeleckou nemohoucnost při přesilovkách prolomila Kometa až v poslední třetině. Ve 45. minutě při vyloučení Gulašiho trefil Ostřížek tyčku a odražený kotouč poslal do branky Vojtěch Němec. O dvě minuty později překvapil podruhé v zápase obránce Kováčik střelou od modré čáry brankáře Závorku. Po získání dvoubrankového náskoku si už Kometa vítězství pohlídala. Karlovy Vary ještě zkusily v posledních dvou minutách hru bez brankáře, nepodařilo se jim ale ani korigovat výsledek.

Hradec porazil mistra

Hradec začal proti úřadujícímu mistrovi velmi dobře, v první pětiminutovce byl lepší. Hned v osmnácté vteřině měl velkou šanci Knotek, ale brankář Janus zasáhl betonem. Postupně se však hosté dostali do hry a byli hbitější i přesnější.

I proto se hned v 6. minutě prosadil centr první litvínovské řady Hübl. Gólman Kacetl nezvládl podržet puk po střele z dálky a zkušený útočník měl při dorážce jednoduchou pozici. Nejproduktivnější hráč soutěže v minulé sezoně Hübl byl také u druhé branky. Společně se svým křídlem Lukešem zvládli únik dvou na jednoho, Lukeš skóroval do prázdné branky.

Mountfield měl velké potíže s rozehrávkou, čehož hosté využívali. Domácí přesto snížili, po úniku se bekhendem trefil Knotek přesně pod horní tyč. Stalo se ve 27. minutě a touto trefou začala v Hradci velká přestřelka. Ve druhé třetině padlo celkem šest branek.

Po Knotkovi se zase radovali hosté - Hanzl obelstil kličkou zadáka Dietze i brankáře Kacetla. Na třígólový rozdíl pak zvýšil opět Hübl, jenž ve 31. minutě předvedl skvělou střelu do horního rohu. Hradec vypadal, že je na kolenou, jenže hned za čtrnáct vteřin přišla velká chvíle zvučné hradecké posily, kanonýra Bednáře. Veterán projel mezi třemi a dal první gól v novém dresu.

Domácí vzepjetí pokračovalo i dál, Kanaďan v hradeckých službách Courchaine snížil na 3:4 ranou z mezikruží. V poslední minutě druhé část dostal Mountfield příležitost přesilovky pět na tři. Využil ji bleskově, už za devatenáct vteřin, když od modré čáry propálil gólmana Januse obránce Pilař.

Třetí třetina přinesla další hradecký nápor, mistr byl v defenzivě. Domácí nezastavil ani vyšší trest pro Bednáře. Útočník dostal dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Přesto šli Východočeši do vedení a znovu jim pomohla přesilovka. Centr prvního útoku Knotek překonal Januse po šikovném stáhnutí puku.

Byla to pátá trefa v přesilových hrách a také šestý domácí gól přišel v neklasickém počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři sebral hostům puk Dej, ujel po pravé straně a po jeho přihrávce zvýšil Červený střelou mezi Janusovy nohy. Mistr v závěru tlačil, ale domácí obrana s výborným Kacetlem v zádech odolala.

Sparta si proti Vítkovicím zastřílela

V duelu dvou dosud neporažených celků dostali sparťané již v osmé minutě po faulech Gřeše a Tomiho možnost hrát 35 vteřin v pěti proti třem. Nejblíže úvodní trefě byl Polášek, jehož vychytal gólman Kantor, ale prosadil se až jiný bek Hrbas už se při pokračující klasické přesilovce.

Na konci 12. minuty neprostřelil Kantora zblízka Kumstát, nedlouho poté se však domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho, při němž vzal na sebe zakončení Přibyl a parádním blafákem do bekhendu zvýšil na 2:0. V 15. minutě hráli první přesilovku hosté, Pöpperle při ní ustál dorážení Olesze s Čerešňákem, Kudělka zazvonil na tyč. V 18. minutě už se hosté dočkali, když Zdráhal s přehledem proměnil trestné střílení.

Snížením povzbuzení hosté však mohli na dobrý výsledek z metropole zapomenout již v polovině zápasu. Ve 26. minutě napálil Sabolič v signalizované početní výhodě tyč.

Následovala dokonce čtyřminutová přesilovka Pražanů, neboť Balán se proti pravidlům provinil hned dvěma přestupky. Chuť si nejprve spravil Polášek, když ranou bez přípravy uklidil kotouč parádně do horního rohu. Do stejného místa zacílil 68 vteřin poté z kruhu pro vhazování i Netík a potrestal tak i druhý Balánův prohřešek.

Kantora vzápětí v hostujícím brankovišti nahradil Dolejš. Čisté konto však držel jen dalších 68 sekund, když se mezi střelce zapsal pohodlně dorážející Cingel. Hostující střídačka si vyžádala oddechový čas, jenže uteklo 62 vteřin a puk za Dolejšova záda uklidil další dorážkou Hlinka. Při přesilovce Vítkovic se pak dlouho zkoumalo video, stav se ale neměnil a neposunula ho na straně Sparty ani další možnost Přibyla.

Při vysokém vedení Sparty se dohrávalo už jen z povinnosti. Zvýšit mohl Kumstát, pak domácí hodně polevili a sbírali menší tresty. Ten Barinkův ukončil předčasně Sloboda a stanovil konečný výsledek.

3. kolo hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Polanský (Irgl, Dravecký) - 23. T. Sýkora (Cibák, Kotvan), 25. Kubiš. Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:1. Diváci: 4611.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Indrák (Kadlec, Machovský), 59. Hossa (J. Jeřábek) - 12. Radivojevič (Bakoš), 33. P. Jelínek (Valský), 44. P. Jelínek (Radivojevič, Šimek), 60. Radivojevič (Krenželok). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5, navíc Ševc (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4321.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. V. Růžička ml. (Rutta, Červenka), 59. Vondrka (Červenka, V. Růžička ml.), 60. Vondrka (V. Růžička ml., Drtina) - 29. Tybor. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Hynek, Zavřel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5036.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 59. Žejdl (Hyka, Trončinský) - 45. Vyrůbalík (J. Knotek, Kafka), rozhodující nájezd T. Mikúš. Rozhodčí: Horák, Úlehla - Frodl, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3663.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Vondráček (Ptáček, Koreis), 37. Kováčik (Hanzlík, V. Němec), 45. V. Němec (Ostřížek, D. Hruška), 47. Kováčik (Jan Káňa II) - 7. Haščák (Rohan, Bartek), 37. Vachovec. Rozhodčí: Hodek, Polák - Hlavatý, Skopal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 7418.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 6:4 (0:2, 4:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. T. Knotek, 31. Bednář (Ihnačák, Pilař), 38. Courchaine (Ihnačák, Bednář), 40. Pilař (Frühauf, Bednář), 45. T. Knotek, 51. Červený (Dej) - 6. Hübl (F. Pavlík), 17. Lukeš (Hübl), 30. Hanzl (Pavelka), 31. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Tošenovjan, Polonyi. Vyloučení: 9:8, navíc Bednář (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 5151.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 6:2 (2:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Hrbas (Pech, Glenn), 14. Přibyl, 28. Polášek (Réway, J. Hlinka), 29. Netík (Čajkovský, Přibyl), 30. Cingel (A. Kudrna, Forman), 31. J. Hlinka (Réway, Polášek) - 18. P. Zdráhal z tr. střílení, 54. Sloboda (Kucsera, Burger). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 4913.

Foto: ČTK

Autor: - red -, ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi