Bulíř vystřelil Liberci výhru, Hradec v derby smetl Pardubice

O výhře nad Vítkovicemi rozhodl Michal Bulíř.

Hokejisté Liberce porazili ve 13. kole extraligy Vítkovice 2:1 a připsali si teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů. Vítěznou branku vstřelil v 58. minutě v přesilové hře útočník Michal Bulíř. Ostravané nenavázali na páteční domácí výhru nad posledním Litvínovem (7:3) a prohráli šesté z posledních sedmi utkání. Sparta na domácím ledě porazila Chomutov, který opět padl. Hradec na svém ledě porazil Pardubice vysoko 6:0. Vítězství získal i Třinec, který si poradil s Boleslaví.

Liberci se naskytla po 122 vteřinách přesilová hra po Szturcově faulu a mohl jít do vedení, jenže Dolejš se vyznamenal. Po Bakošově přihrávce se před ním ocitl Lukáš Krenželok, ale s blafákem do bekhendu neuspěl. Vzápětí minul osamocený Jelínek a vítkovický gólman si poradil i s Redenbachovým pokusem.

Početní výhodu Bílých Tygrů zkrátilo Lakatošovo vyloučení, ale domácí se pak při jeho pobytu na trestné lavici ubránili. Stejně tak Ostravané neuspěli při tlaku během Dernerova trestu. V 17. minutě Liberec potrestal Lvův faul a Bakoš ránou od modré čáry otevřel skóre.

Další možnost domácích měl ve 25. minutě Jelínek, který v úniku vystřelil, ale nezamířil přesně. Při vyloučení Šimona Stránského neprostřelil vítkovického gólmana tvrdou ránou Ševc a o chvíli později po tlaku Liberce přesouvajícího se Dolejše nepřekonal ani Jašek.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se hostům naskytla přesilovka čtyři proti třem a 57 vteřin po pauze ji využil Lev. Vyměnil si puk s Romanem a tvrdou ránou z mezikruží přes stínícího kapitána Olesze sebral Willovi čisté konto.

Skóre se neměnilo při zkrácených početních výhodách obou celků, ani při následném pobytu libereckého Šmída na trestné lavici. V 54. minutě měl po Ordošově průniku obrovskou šanci Lakatoš, ale trefil jen v brankovišti ležící hokejku, kterou předtím v souboji ztratil jeden z vítkovických hráčů.

Při Květoňově vyloučení za zdržování hry po vyhození puku do hlediště ale rozhodl Bulíř, jemuž nabil na levý kruh Ševc a liberecký útočník pohotově překonal Dolejše, který měl zakrytý výhled.

O těsné výhře Sparty rozhodl Smejkal

Střelecký účet otevřel v páté minutě bývalý sparťan a současný kapitán Chomutova Vondrka. Hostující bek Mrázek mu na útočnou modrou čáru poslal přesný pas, Vondrka si najel hlouběji do pásma a tvrdou střelu ke vzdálenější tyči překonal brankáře Honzíka.

Sparta srovnala už za 34 vteřin: Vrána si najel mezi dva chomutovské hráče, položil si brankáře Laca a kolem jeho betonu přihrál před odkrytou branku, kde se puku nejrychleji ze všech hráčů zmocnil Uher.

Piráti mohli strhnout vedení zpět na svou stranu ve 14. minutě, kdy obránce Rašner orazítkoval tyč. Ani z následného závaru před Honzíkem Chomutov nic nevytěžil, skóre tak po první části zůstalSparta se v dalším kole extraligy utkala s Chomutovem.o vyrovnané 1:1.

Spartě ovšem znovu nevyšel začátek třetiny. Huml poslal z vlastního obranného pásma přihrávku vzduchem Vondrkovi, jenž se dostal do samostatného úniku a zakončil ho gólovou ranou k tyči. Pražané se na soupeře znovu dotáhli v 32. minutě, kdy Kudrna zatáhl puk podél hrazení do útočného pásma a přihrál Reichenbergovi, jenž překonal Laca.

Za necelou minutu mohlo být pro domácí opět zle, jelikož Chlouba se řítil sám na Honzíka, položil si ho na led, ale puk už nedokázal zvednout. Vítězný gól Sparty vstřelil v 53. minutě Smejkal, který od mantinelu obdržel Vránovu přihrávku a z vrcholu pravého kruhu pro vhazování prostřelil mezi betony slovenského gólmana.

Boleslav dotahovala marně, Třinec vyhrál o gól

Slezané začali ve Škoenergo aréně aktivně a již po 72 sekundách se dostali do vedení, když Adamský našel mezeru mezi Maxwellovými betony.

Další příležitosti si hosté vytvořili v přesilových hrách při vyloučení Procházky a Knota, vedení však navýšit nedokázali. O obrazu hry výmluvně hovoří počet střel 16:5 ve prospěch Třince v první třetině. Druhý gól však Oceláři nepřidali.

I díky dalším dvěma početním výhodám měli Třinečtí více ze hry rovněž na začátku druhé třetiny, Maxwella v nich však překonat nedokázali. Ve 26. minutě měl vyrovnání na hokejce bezprostředně po návratu z trestné lavice Klepiš, přečíslení dva na jednoho ale ideálně nezakončil.

Až poté si první přesilovku zahráli i domácí, výhodu čtyři na tři ale nezužitkovali. Když se hosté nedokázali prosadit proti početně oslabenému soupeři, udeřili při vlastním oslabení. Ve 33. minutě přidal druhý gól Cienciala, o dvě minuty později přiblížil Třinec k první výhře na ledě Mladé Boleslavi od března 2015 Irgl.

Středočeši ale nerezignovali a v 43. minutě se jim podařilo snížit, když Hrubce o možné druhé čisté konto v sezoně připravil Klepiš. A domácí pokračovali v tlaku. Říhovu střelu ještě Hrubec se štěstím zlikvidoval, ale v polovině třetí třetiny jej prostřelil Knot a domácí se vrátili do hry. Vyrovnat se jim však už nepodařilo.

Konrád vynuloval Jihlavu, Olomouc vyhrála o tři góly

Olomouc už ve druhém střídání prověřila strážce hostující branky Škarka: Houdek nahodil puk na branku, Burian šikovně tečoval, mladý talent české brankářské školy byl však připraven. V osmé minutě hráli Hanáci přes půl minuty dvojnásobnou přesilovku, Jihlavští ale zablokovali obě dělovky Škůrka a Vyrůbalíka.

Druhá část začala opět olomouckým atakem s tečí Knotka před Škarkem, který byl opět pozorný. Poradil si i s ránou Sundhera z křídla. V početní převaze při vyloučení Žálčíka se po buly objevil sám před brankářem Jihlavy Eberle, ale ani jeho bekhend nevyšel. O chvíli později to podobně zkoušel i Laš, ani on nezvedl puk nad Škarkův beton.

Ve 33. minutě se domácí diváci dočkali. Dvojnásobnou přesilovku sice Olomouc nevyužila, ale pokračující klasickou již ano. Vyrůbalík našel přesně Buriana a ten překonal Škarka, který si sice na puk sáhnul, ale zabránit mu v cestě do sítě už nedokázal. Zvýšit mohl Herman, nájezd řešil střelou, trefil opět do znaku jihlavského klubu na hrudi brankáře hostí. Povedlo se ale o chvíli později Eberlemu po nezištné přihrávce Knotka zpoza branky - 2:0. Před přestávkou ještě vyzkoušel Škarka Sundher.

Ve 45. minutě mohli hosté snížit, z nadějné pozice vyzkoušel Konráda Hlinka. O čtyři minuty později Kohouti využili další přesilovku, když Eberle nahodil puk na branku a Knotek tečoval puk za Škarkova záda. V závěru ještě Olomouc přežila další oslabení a díky další Konrádově nule získala takřka po měsíci doma zase tři body.

Šest gólů a skvělý Bednář, východočeské derby patřilo Hradci

Po dlouhém tlaku v útočné třetině měl velkou příležitost Ján Sýkora, který se před brankáře Rybára dostal z pravé strany, ale gól nevstřelil. Hosté měli ještě dvě možnosti, jenže Vondráček ani Bojko se neprosadili. Pardubice to začalo mrzet v 18. minutě, kdy se Hradec dostal k první přesilovce. Početní výhodu proměnil po Koukalově přihrávce tvrdou ranou Gregorc, rovněž někdejší hráč hostů.

Branka předznamenala další průběh. Ve druhé třetině totiž Mountfield hosty naprosto zničil. Za prvních deset minut jim nasázel tři branky, na čemž měl největší zásluhu kapitán Bednář hrající 700. extraligové utkání v kariéře. Ve 22. minutě vyřešil únik tří proti jednomu precizní ranou o tyč. Poté skóroval nejlepší střelec domácích Köhler ranou zápěstím. A ve 30. minutě se znovu zaskvěl Bednář, když Kloučka pokořil bekhendovým blafákem. Domácí byli nebezpečnější, ale další možnosti zahodili. Zvýšit mohli Látal, Dragoun či Cingel po další Bednářově skvělé nahrávce.

Ve třetí třetině byl Hradec Králové i nadále lepším týmem, vyprodaný stadion sledoval především kouzla kapitána Bednáře. Pátý gól ale dal někdo jiný, po křížné přihrávce se prosadil Vopelka. V 57. minutě uzavřel skóre Jarůšek, jenž dal po úvodním střeleckém suchu třetí gól v posledních dvou utkáních. Mountfield si tak v extralize připsal páté vítězství v řadě.

Plzeň znovu vítězně, Zlín ale indiány potrápil

Do vedení se dostali v 11. minutě hosté. Gulaš si vybruslil zpoza brány a nahrávkou skrze brankoviště naservíroval snadný úspěch Mertlovi. Domácím se začalo dařit až ke konci úvodní třetiny a 41 sekund před sirénou po Okálově akci vyrovnal Veselý.

Úvod prostředního dějství patřil spíše domácím, do vedení šli ale krátce před polovinou utkání Plzeňští. Preisingerův nenápadný pokus od modré tečoval mezi Kašíkovy betony Hollweg. Následně měli Berani mnoho šancí srovnat, ale neuspěli. Svou obrovskou možnost nezužitkoval ani osamocený Popelka, který trefil jen Svobodovu lapačku. A tak se radovali znovu Západočeši. Po chybě Veselého Preisinger sám před Kašíkem ještě neuspěl, ale Kubalík z dorážky už ano.

Neuběhly ani dvě minuty a Plzeň vedla 4:1. Mertl vyslal do brejku Kubalíka, Kašík byl sice opět na první pokus úspěšný, ale následně se nepovedlo odpálit puk Freibergsovi, čehož využil právě Mertl. Zlín ale udeřil opět před pauzou. Při přesilovce Matějíček našel kapitána Veselého, který lehkou tečí zaznamenal svou druhou branku.

Těsně po skončení Skleničkova trestu už ale domácí snížili. Kubišovu ránu doklepl za Svobodova záda premiérovou trefou v extralize Fryšara. Zlín pokračoval v tlaku a 31 vteřin před koncem třetí třetiny se dočkal vyrovnání, když puk za plzeňského gólmana dotlačil Šťastný.

V prodloužení si navíc domácí vynutili přesilovou hru, Plzeň ale celou situaci s notnou dávkou štěstí ustála. Za potlesku tribun domácí svírali svého soka i nadále, Plzeň dokonce sáhla k oddechovému času. Zápas dospěl přesto do nájezdů, v nichž se sice Berani ve třetí sérii prosadili jako první díky Honejskovi, ale pak už skórovali jen hostující Gulaš a Mertl.

Litvínov po dlouhé době vyhrál, smlsl si na Kometě

V 11. minutě byl Čiliak krátký na kombinaci Kubáta s Lukešem, jenž otevřel v přesilové hře skóre. Litvínovská ofenzivní aktivita pokračovala i nadále, druhou branku se však Vervě vstřelit nepodařilo.

Druhá třetina byla na šance na obou stranách poměrně chudá. První příležitost přišla až v 25. minutě, na svědomí ji měl Haščák, který zpoza branky prověřil Petráskovu pozornost a trefil tyčku. Následovala šance Nahodila, který se zblízka pokoušel o vyrovnání, domácí brankář zakročil vyrážečkou. Na druhé straně ujel v oslabení Matoušek, Čiliak byl u své tyčky včas.

Třetí třetina přinesla infarktový závěr. Nejprve v 48. minutě Sörvik krásnou ranou zvýšil na 2:0, třetí trefu přidal o čtyři minuty později Nejezchleb a zdálo se, že je rozhodnuto. Opak byl však pravdou. Nejprve nenápadná střela švihem v podání Bartejse znamenala snížení Komety na 1:3.

V 58. minutě neproměnil svou šanci Trávníček, na druhé straně ujel Vincour a s přehledem vstřelil druhý brněnský gól. Hosté v závěru odvolali brankáře, k tomu jim navrch nabídl Lukeš přesilovou hru vyhozením puku a přišel trest - jen 23 vteřin před vypršením základní hrací doby se o vyrovnání postaral Čermák.

V prodloužení se šance střídaly na obou stranách, ale o vítězi rozhodly až nájezdy. Za domácí uspěli Válek a Hanzl, hosté se neprosadili a tak si Litvínov připsal cennou výhru i druhý bod.

 

13. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Uher (P. Vrána), 32. Reichenberg (A. Kudrna), 53. Smejkal (P. Vrána, Říčka) - 5. Vondrka (J. Mrázek, Tomica), 24. Vondrka (Huml, Tomica). Rozhodčí: Hradil, Kika - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6582

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Bakoš (Ševc, L. Krenželok), 58. Bulíř (Ševc) - 41. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), M. Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Vyloučení: 2:1. Diváci: 4987

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Burian (Vyrůbalík, Ondrušek), 37. Eberle (J. Knotek), 49. J. Knotek (Eberle, Vyrůbalík). Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváků: 4139

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Gregorc (Koukal, Jaroslav Bednář), 22. Jaroslav Bednář (Cingel, F. Pavlík), 25. Köhler (Šimánek, F. Pavlík), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 46. Vopelka (Červený, Koukal), 57. Jarůšek (Dragoun, Šimánek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno)

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 43. Klepiš (Valský), 50. Knot (Jan Hanzlík) - 2. Adamský (Polanský, Jank), 33. Cienciala (Rákos), 34. Irgl (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - D. Hynek, D. Klouček. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3423

Aukro Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 1:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. O. Veselý (Okál), 40. O. Veselý (Matějíček, Okál), 55. Fryšara (Žižka, Kubiš), 60. D. Šťastný (O. Veselý, Roberts Bukarts) - 11. Mertl (Gulaš), 28. Hollweg (Preisinger, Schleiss), 35. D. Kubalík (Preisinger), 36. Mertl (D. Sklenička), rozhodující sam. nájezd Mertl. Rozhodčí: Hodek, Souček - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3843

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. F. Lukeš (Kubát, Sörvik), 48. Sörvik (M. Hanzl, F. Lukeš), 52. Nejezchleb (M. Hanzl, F. Lukeš), rozhodující sam. nájezd Válek - 54. Bartejs (Haščák, Malec), 58. Vincour (Krejčík), 60. L. Čermák (Zaťovič, M. Erat). Rozhodčí: M. Petružálek, Hribik - Zavřel, L. Kajínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bartejs (Brno) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4045

Foto: ČTK , Kateřina Šulová, Radek Polášek

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi