Brno porazilo Vítkovice, Plzeň zaskočila Hradec

Brno porazilo Vítkovice, Plzeň zaskočila Hradec.

Hokejisté Komety Brno porazili ve 23. kole extraligy Vítkovice 3:1 a připsali si tak osmou výhru ve vzájemných zápasech v řadě. Úřadující mistr se po zisku tří bodů vrátil na šesté místo tabulky, Vítkovice jsou i nadále třetí.

Na rozdíl od předcházejícího nevydařeného domácího duelu s Olomoucí vsadila Kometa hned v úvodu na nátlakový hokej. Získala územní převahu a tlak rychle zúročila. Ve třetí minutě střela obránce Barinky od modré čáry proklouzla za záda brankáře Bartošáka.

"Podali jsme vynikající výkon. Byli jsme agresivní, vyhrávali souboje. Získali jsme vedení. Celé mužstvo pracovalo podle našich představ na základě přípravy na zápas. Bylo by nezasloužené, kdybychom dnes nějaký bod ztratili," uvedl na tiskové konferenci po zápase trenér Brna Kamil Pokorný.

Vítkovice ale na odpověď dlouho nečekaly. O tři minuty později po rychlém protiútoku Zdráhal překonal Vejmelku, který tentokráte dostal přednost před Kašíkem. Kometa si udržovala převahu, chybělo jí ale navzdory střelecké aktivitě přesnější zakončení. Vrátit vedení na stranu domácích mohl osamocený Holík, na Bartošáka ale nevyzrál.

Také ve druhé třetině se Brňané v oboustranně útočném hokeji dostávali častěji ke střelbě. Ve 25. minutě se po rychlé kombinační akci Schause se Zohornou prosadil Mallet a Kometa opět vedla. "Kometa na nás vletěla. Přitom jsme si před zápasem říkali, že bychom to měli být my, kdo vezme převahu do svých rukou. To se nám nepovedlo. Na to, že nás Brno přehrávalo půl zápasu, tak jsme pár šancí, které volaly po gólech, měli," řekl obránce Vítkovic Petr Šidlík.

Třetí gól přidali domácí hned na začátku třetí části, kdy se po hrubé chybě Květoně v rozehrávce dostal k puku Hruška a bez problémů překonal Bartošáka. Hruška se střelecky v této sezoně trápí, dal teprve druhý gól v sezoně. "Nebylo to nic příjemného. Myšlenky byly šílené. Při nájezdu se mi v hlavě honilo, abych zase neudělal nějakou blbost. Nyní přišla úleva," poznamenal Hruška.

O klid v závěru utkání se ale Brňané trestuhodně připravili při vlastní přesilovce, kdy nechali prostor k úniku Romanovi, jenž vstřelil kontaktní gól. Necelé tři minuty před koncem zápasu se ještě Vítkovice pokusily při hře bez brankáře vyrovnat, těsnou výhru ale domácí hokejisté ubránili.

"Věci, které nás zdobily v minulých utkáních, ať je to větší počet vyhraných soubojů, rychlejší rozhodování a pohyb na puku, nám dnes chyběly. Kometa nás dostávala pod tlak. Když se podíváme na výsledek, tak jsme po ubráněných oslabeních měli více ze hry. V těchto chvílích vypadala hra podle našich představ. Hlavně v posledních deseti minutách. Povedla se nám i power play, v níž jsme měli šanci vyrovnat. Ale bylo by to vůči domácím nespravedlivé, kdybychom vezli domů nějaký bod," řekl trenér Vítkovic Jakub Petr.

23. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Barinka, 25. Mallet (R. Zohorna, Schaus), 42. J. Hruška - 6. P. Zdráhal (Šidlík, Š. Stránský), 52. O. Roman. Rozhodčí: Horák, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, J. Hruška, R. Zohorna - Plášek, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Střondala, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, T. Černý, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Hokejisté Litvínova porazili ve 23. kole extraligy Liberec 6:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Dvěma góly se o to zasloužil Ondřej Jurčík, tři asistence si připsal Jakub Petružálek. Při své obnovené premiéře v litvínovském dresu skóroval i Lukáš Kašpar, který se do mateřského klubu vrátil ve čtvrtek z Brna. Liberec si připsal pátou porážku na kluzištích soupeřů v řadě.

"Byl to parádní návrat. Porazili jsme silný tým, dali jsme šest gólů, hráli jsme dobře a diváci nás hnali. Myslím, že se dneska všichni bavili," radoval se Kašpar po utkání. Tygři si přitom zásluhou Filippiho a Kvapila, který se do sestavy vrátil po zranění, vytvořili první šanci. Brankář Janus ale jejich akci zastavil. Na druhé straně prověřil Willa ranou z levého křídla Válek. Domácí brankář se následně vyznamenal proti samostatnému úniku Hudáčka a libereckému gólmanovi pomohla při Klozově střele boční síť.

Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, kdy se krásnou ranou z mezikruží prezentoval Válek. V další liberecké šanci se ocitl aktivní Hudáček, jeho bekhendový blafák Janus vystihl. Vyrovnat mohl i Ordoš, na kterého zývala prázdná branka. Liberecký útočník však vysoko přestřelil horní tyč. A když poté nevyužil svou šanci ani Jelínek, prosadili se opět domácí. Na 2:0 zvýšil Lukeš.

Ve druhé třetině Litvínov své vedení výrazně navýšil. Krátce po polovině utkání se mezi střelce zapsal Kašpar, poté přidal čtvrtý gól Ščotka, a když ve 35. minutě skóroval Jurčík, pro Willa zápas předčasně skončil. V liberecké brance jej nahradil Schwarz. Liberec ještě ve druhé části utkání lehce zdramatizoval. Nejprve při Kašparově vyloučení snížil svou dvanáctou brankou v sezoně Kvapil, o 90 sekund později překonal Januse Birner a připsal si první gól po návratu ze Švýcarska.

V 45. minutě se mohli hosté dostat k domácím ještě blíže, Hudáček ale neproměnil trestné střílení. "Kamarád Jaro Janus mě vychytal, dneska mi nebylo souzeno dát gól. Oni dali skoro z každé šance gól, my jsme naše šance nedokázali využít. Víme jakou máme sílu, ale dnes nám to tam bohužel nepadalo," litoval po utkání Libor Hudáček.

Další příležitost na snížení promarnil Filippi, kterému těsně před brankářem sklouzl kotouč z čepele. Definitivní tečku za brankovými hody tak dal v 52. minutě Jurčík. Při jeho gólu si třetí asistenci připsal Petružálek.

"Jsem velmi rád, je Lukáš Kašpar tady. Pořád jsem tomu nevěřil, ale když mi včera volal, že jede na dálnici, tak jsem byl velmi rád. Oživili jsme naši spolupráci, hraje se mi s ním výborně. Je to jako když se naučíte na kole, nedá se to zapomenout. Stejně je na tom i naše spolupráce, můžeme hrát spolu skoro poslepu," dodal Petružálek.

Hokejisté Zlína dokázali ve 23. kole extraligy otočit vývoj zápasu proti Chomutovu a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Poslední Piráti přitom ve Zlíně vedli 2:0, druhou výhru na kluzištích soupeřů v sezoně ale nepřidali. V úvodu duelu měl šanci Flemming, proti jeho ráně ale gólman Sedláček zasáhl. Následně si sice zahráli domácí přesilovou hru, v té ale branku Peterse ohrozit nedokázali.

Jako první se tak prosadili hosté. V 9. minutě otevřel skóre bývalý zlínský útočník Klhůfek, jenž dorazil do sítě pokus Valacha. Asistenci si při jeho trefě připsal i Peters. Do druhé třetiny vstupovali domácí v početní výhodě, přesilovku ale nevyužili a jejich kombinace vázly i po návratu Valacha na led. Chomutov byl v nijak oslnivé hře o něco lepším týmem. Piráti sice promarnili dvě početní výhody, Sedláček vychytal šance Marjamäkiho i Valacha, ve 33. minutě už ale kapituloval. Z mezikruží vypálil úspěšně Jank.

Hosté ale dvougólové vedení do přestávky neudrželi. Berani ač hráli oslabení, dokázali snížit poté, co přečíslení Lakatoše s Ondráčkem zakončil brankou druhý jmenovaný. Mdlé dvě třetiny vynahradila alespoň částečně ta třetí. Obě mužstva si vypracovaly své šance, snad největší měl Pirát Klhůfek, svou druhou branku v utkání ale sám před Sedláčkem nepřidal.

Když sedm minut před koncem normální hrací doby putoval na trestnou lavici zlínský Okál, vypadalo to s nadějemi domácích špatně. Síly se ale po zbytečném faulu Flemminga vyrovnaly. A stejně tak se ve hře čtyři na čtyři vyrovnalo skóre. Na modré čáře napřáhl Valenta a zaznamenal svou první trefu sezóny. Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, ve kterých domácí vyhráli po čtvrté sérii 3:1. Rozhodující trefu si připsal Edgars Kulda. Pirátům tak ani značná střelecká převaha (32:17) nepomohla k výhře.

23. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Válek (Gerhát, Březák), 19. F. Lukeš (Válek), 31. Kašpar (J. Mikúš, J. Petružálek), 34. Ščotka (Porseland, J. Petružálek), 35. Jurčík (J. Kloz, D. Tůma), 52. Jurčík (J. Petružálek, Gerhát) - 38. Kvapil, 39. Birner (Redenbach, Šmíd). Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 4645.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Jurčík - D. Tůma, J. Kloz, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Liberec: Will (35. Schwarz) - Šmíd, Doherty, Stříteský, Derner, Ševc, Hanousek - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Hokejisté Hradce Králové prohráli ve 23. kole extraligy s Plzní 2:4. Západočeši tak proti Moutfieldu uspěli po třech prohrách. Tři góly hosté vstřelili v první třetině, poslední přidali při power play. Velkou zásluhu na výhře hostů měl brankář Dmitrij Milčakov, který si připsal 40 zákroků.

Hradec, povzbuzen posledními domácími výsledky, měl přitom bleskový vstup do zápasu. Hned v úvodní minutě tečoval Pichého nahození nebezpečně Smoleňák, gólman Milčakov, který dostal tentokrát přednost před Frodlem, ale zasáhl. Ve 2. minutě už to nezvládl a za záda mu prošel Vopelkův pokus z úhlu.

Domácí pohoda však netrvala dlouho. O dvě minuty později poslal famózní přihrávku Denis Kindl Němcovi, který překonal Pavelku. Pravá pohroma pro Mountfield přišla v jedenácté minutě. Hosté skórovali dvakrát během 27 vteřin. Nejprve Allen využil výbornou Gulašovu akci, poté Jones prostřelil shluk těl a hokejek před Pavelkou.

"Byl to výborný zápas, že to tam napadalo hned v první třetině, bylo super. Potom už jsme utkání odehráli zkušeně, nedělali jsme zbytečné chyby a nemotali se s pukem dlouho v obranném pásmu, což nám v posledních zápasech dělalo problémy," řekl Vojtěch Němec na klubovém webu.

Plzeň v těch chvílích asi dostala odměnu za perfektní Čerešňákovo gesto z 8. minuty. Obránce opravil rozhodčí, kteří chtěli vyloučit jednoho z domácích po zákroku na něj. Plzeňský bek je ale zastavil. Ve druhé třetině se hrál podobně jako v té první velmi rušný hokej. Hradečtí se snažili o vyrovnání, jenže nemohli překonat Milčakova. Běloruský gólman chytal výborně. Velké možnosti měli Smoleňák, Bičevskis, Dragoun a dvakrát Rákos. Ani jeden z nich v souboji s Milčakovem neuspěl. Ve 38. minutě netrefil Lessio z dorážky prázdnou plzeňskou branku.

Ve třetí části Mountfield dál pokračoval v náporu. Byl jasně střelecky aktivnější, ke kontaktní brance mu pomohla přesilovka. Kanadský obránce Piché v ní ve 44. minutě vstřelil první gól v hradeckém dresu. "Měl jsem několik dobrých příležitostí už v posledních zápasech, kde jsem hrál více. Musím říct, že gól to byl šťastný. Smoli (Radek Smoleňák) mi to dobře přihrál a někudy to prošlo. Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo a doufám, že teď už to půjde," uvedl Sébastien Piché na klubovém webu.

Hosté hru vyrovnali, přesto se Hradečtí dostali dvě minuty před koncem k power play. V ní přišlo definitivní rozhodnutí, sedm vteřin před koncem se prosadil Gulaš. "Bojovali jsme celý zápas, ale Plzeň byla o chloupek lepší," uznal trenér domácích Petr Svoboda.

23. kolo hokejové extraligy
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Vopelka, 44. Piché (Smoleňák, Koukal) - 4. V. Němec (D. Kindl), 11. Allen (Gulaš, Stach), 11. Jones, 60. Gulaš (Kracík). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4776.

Sestavy:

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Piché, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Lessio - Bezúch, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, Kaňák - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Hokejisté Olomouce potvrdili skvělou formu z posledních zápasů a ve 23. kole extraligy porazili Mladou Boleslav 3:2. Hanáci si tak připsali čtvrtou výhru v řadě a posunuli se na páté místo tabulky. Středočeši zůstali dvanáctí. "Z naší strany to bylo ubojované a vydřené vítězství. Zároveň si ale myslím, že zasloužené. První třetinu jsme odehráli velice dobře. Ve druhé byla lepší Boleslav, ale ve třetí třetině už jsme dobrou obrannou hrou chtěli výsledek udržet," řekl trenér domácích Zdeněk Moták.

Velký podíl na vítězství Hanáků měl zejména povedený vstup do utkání. Olomouc svého soupeře zamkla během prvních dvou minut v obranném pásmu, z čehož pramenila úvodní branka utkání. Dujsíkovu střelu dokázal boleslavský brankář Krošelj vyrazit jen do jízdy Jerglovi, pro kterého nebyl problém dorazit puk do sítě. Připsal si tak první gól v sezoně.

"Čekání na gól už bylo dlouhé a jsem rád, že to tam spadlo. Říkal jsem si, že musím počkat a jít tomu naproti. Těžké jsem to neměl, dostal jsem to na hokejku, viděl jsem prázdnou branku, tak jsem zavřel oči a napálil to tam," řekl Aleš Jergl.

Tento moment však boleslavské hráče dostatečně probudil. Hned po inkasované brance převzali iniciativu, vytvořili si několik dobrých šancí a dokázali srovnat zásluhou své nejproduktivnější formace. Trojice Skalický, Klepiš a Vondrka se dostala do přečíslení proti dvěma bránícím hráčům a vyřešila tuto situaci vstřelenou brankou. Na konci akce stál Vondrka.

Olomouc si své vedení vzala zpět hned o minutu později díky využité přesilovce v podání Strapáče. Třetí branku Olomouc přidala už ve 12. minutě. Podobně jako při první brance dokázal Krošelj vyrazit střelu od mantinelu jen k dalšímu olomouckému hráči, kterým byl tentokrát Holec. Ten se střelou vůbec neváhal a poslal kotouč za jeho záda.

Ve druhé třetině pokračoval svižný a atraktivní zápas ve svém tempu. Na kotouči se držela více Mladá Boleslav a především její první formace byla pro Konrádovu branku velkým ohrožením. Ve velkých šancích se ocitli Šťastný s Kousalem. Prvně jmenovaný domácího brankáře dokonce překonal, ale jeho povedenou střelu zastavilo břevno. Největší šanci domácích měli Knotek s Ostřížkem. Při jejich přečíslení dvou proti jednomu se ale Krošelj stihl přemístit a Knotka vychytal.

Mladá Boleslav si svoji největší šanci ve třetí třetině vypracovala paradoxně ve svém oslabení. Šťastný s Látalem se dokázali prosadit proti početní přesile a jen výborný reflex Konráda jim zabránil ve snížení. Domácí brankář následně vychytal ve velké šanci také Kousala a Vondrkova střela jen těsně minula jeho branku.

Ve zbytku utkání si Olomouc zkušeně hlídala svůj náskok. Boleslav se branky dočkala až ve hře bez brankáře, kdy se prosadil střelou zápěstím Orsava. Vyrovnávací branku už však hosté nepřidali. "V závěru tam byly obavy. Měly tam špatné střídání, které rozhodčí mohli písknout. Ale nepískli ho a my jsme to pak dobojovali do konce. Za vítězství jsme rádi a doufám, že se bude dařit i v dalších zápasech," přál si Jergl.

23. kolo hokejové extraligy
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Jergl (Dujsík, Nahodil), 7. Strapáč (J. Galvas, Irgl), 12. Holec (Jergl, Nahodil) - 6. Vondrka (Klepiš, Skalický), 59. Orsava (Jan Hanzlík, Žejdl). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 3643.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Vyrůbalík, Švrček, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Němeček, Dlapa, Jan Hanzlík, Bernad, Eminger, J. Drtina - Skalický, Klepiš, Vondrka - M. Látal, Žejdl, Orsava - D. Šťastný, T. Knotek, P. Musil - Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Hokejisté Zlína dokázali ve 23. kole extraligy otočit vývoj zápasu proti Chomutovu a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Poslední Piráti přitom ve Zlíně vedli 2:0, druhou výhru na kluzištích soupeřů v sezoně ale nepřidali.

"Za dva body musíme být velmi rádi, průběh utkání nevypadal vůbec dobře. Musíme poděkovat hráčům za to, že to nezabalil a věřili. Se štěstím jsme zápas otočili," oddechl si po utkání kouč domácích Martin Hamrlík. V úvodu duelu měl šanci Flemming, proti jeho ráně ale gólman Sedláček zasáhl. Následně si sice zahráli domácí přesilovou hru, v té ale branku Peterse ohrozit nedokázali.

Jako první se tak prosadili hosté. V 9. minutě otevřel skóre bývalý zlínský útočník Klhůfek, jenž dorazil do sítě pokus Valacha. Asistenci si při jeho trefě připsal i Peters. Do druhé třetiny vstupovali domácí v početní výhodě, přesilovku ale nevyužili a jejich kombinace vázly i po návratu Valacha na led. Chomutov byl v nijak oslnivé hře o něco lepším týmem. Piráti sice promarnili dvě početní výhody, Sedláček vychytal šance Marjamäkiho i Valacha, ve 33. minutě už ale kapituloval. Z mezikruží vypálil úspěšně Jank.

Hosté ale dvougólové vedení do přestávky neudrželi. Berani ač hráli oslabení, dokázali snížit poté, co přečíslení Lakatoše s Ondráčkem zakončil brankou druhý jmenovaný. "Naše přesilovky nás sráží celou sezonu. Působí na nás jako chemická zbraň, úplně nás omámí. Dostali jsme v ní branku na 1:2, domácí to nakoplo," řekl trenér hostů Jan Šťastný.

Mdlé dvě třetiny vynahradila alespoň částečně ta třetí. Obě mužstva si vypracovaly své šance, snad největší měl Pirát Klhůfek, svou druhou branku v utkání ale sám před Sedláčkem nepřidal.

Když sedm minut před koncem normální hrací doby putoval na trestnou lavici zlínský Okál, vypadalo to s nadějemi domácích špatně. Síly se ale po zbytečném faulu Flemminga vyrovnaly. A stejně tak se ve hře čtyři na čtyři vyrovnalo skóre. Na modré čáře napřáhl Valenta a zaznamenal svou první trefu sezóny.

Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, ve kterých domácí vyhráli po čtvrté sérii 3:1. Vítěznou trefu si připsal Edgars Kulda. Pirátům tak ani značná střelecká převaha (32:17) nepomohla k vítězství. "Jsme zklamaní, bod je dnes málo. Dalším důvodem prohry je třeba i faul Flemminga při naší přesilovce, který už nic neřešil. Děláme hloupá rozhodnutí a pokud si toto neuvědomíme, čeká nás hodně, hodně dlouhá sezóna," dodal Šťastný.

23. kolo hokejové extraligy
PSG Berani Zlín - Piráti Chomutov 3:2 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. J. Ondráček (Lakatoš), 55. Valenta (Lakatoš), rozhující nájezd E. Kulda - 9. Klhůfek (Valach, Peters), 33. Jank (Duda, J. Stránský). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5, navíc Okál (Zlín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3540.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Popelka, Honejsek - E. Kulda, Fryšara, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Foto: ČTK , Šálek Václav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi