Bitvu finalistů vyhrál Třinec, Piráti zaskočili lídra

Zbyněk Irgl z Třince oslavuje gól.

Hokejisté Třince se na třetí pokus po rezignaci trenéra Jiřího Kalouse dočkali vítězství, když v dnešním opakování posledního extraligového finále doma zdolali Litvínov 4:2. Mistr dvakrát dotáhl ztrátu, na třetí gól Tomáše Kopeckého ve vlastním oslabení už ale odpovědět nedokázal a posedmé v řadě prohrál. Oceláři pod provizorním koučem Reném Muchou poprvé naplno zabodovali a prolomili sérii čtyř porážek. V čele soutěže zůstává Liberec, který však v Chomutově ztratil body po prohře 3:2 v prodloužení.

Vytrejdovaný útočník Tybor se v sestavě Třince pro drobné zranění ještě neobjevil, rozpadlo se i spojení nerozlučných hokejových "dvojčat" Adamský - Polanský a zprvu to Ocelářům neslo štěstí.

Domácí se prosadili z první vážnější možnosti: Irgl v přesilové hře nabral v sedmé minutě rychlost na vlastní modré čáře a průnik po levém křídle zakončil přesným švihem. Asistenci si připsal Polanský, který nastoupil k jubilejnímu 700. utkání za Třinec.

Dál však střet posledních finalistů byl jen odvarem jarních bojů o titul a korespondoval s herní mizérií, kterou procházejí. Upachtěná bitva neměla atmosféru, šance a nebyla líbivá. Adamský, který se propadl až do čtvrté řady, po ojedinělé příležitosti zblízka nenavýšil třinecký náskok a trestat mohl Jánský, avšak i jeho dorážka proletěla těsně vedle tyčky.

Litvínov nakopla promarněná přesilovka před polovinou zápasu. Hosté i po ní zůstali v tlaku, a i když Kubát nájezd na Hrubce promarnil, třinecký odchovanec Pavlík pak dělovkou od modré čáry srovnal.

Náboj utkání dostalo až po druhém gólu Rákose, který ve 42. minutě zleva našlápl stejně jako Irgl a z navlas stejné parkety vymetl horní růžek za Janusem. Litvínov však rychle kontroval zásluhou Havlíčka, který skóroval dorážkou ze závaru. Při kontroverzním vyloučení Hrni mistr mohl momentální výhodu zužitkovat v další přesile, ale zahrál ji tak zle, že Kopecký jednoruč dorazil za Januse Ruferovo nahození.

Čtvrtým gólem pak definitivně rozhodl Dravecký. Hosté vyprodukovali tři minuty před koncem další kiks v obranném pásmu a slovenský útočník precizním blafákem zavěsil.

Boleslav zdolala Vítkovice

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 21. kole extraligy nad Vítkovicemi 4:2 a i pojedenácté v sezoně doma bodovali. O deváté výhře před vlastním publikem rozhodl už v 16. minutě obránce Ctirad Ovčačík, výsledek pojistil v závěrečné power play Tomáš Urban. Ostravané prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Do první šance se dostal v úvodní minutě domácí Bárta. Vzápětí šel ale pykat Kučný a Vítkovice se dostaly v přesilovce do vedení. Proti Klokovi ještě Rittich zasáhl, ale Němec volný puk u pravé tyče snadno dorazil a oslavil svůj stý start v extralize první trefou v sezoně. Zvýšit mohl v páté minutě Kucsera, který trefil horní tyč. Radovali se naopak domácí. Dolejše překonal po střele přes obránce Žejdl.

Vrátit vedení Ostravanům mohl v osmé minutě při hře čtyř proti čtyřem Kolouch, který projel až před Ritticha, ale i vinou Robarova faulu blafák nedotáhl. Vzápětí se prosadili naopak domácí. V době, kdy se hrálo opět ve čtyřech proti čtyřem, uvolnil Urban ideálně Pacovského, který téměř z nulového úhlu překonal přesouvajícího se vítkovického gólmana.

Vítkovice ale dokázaly následně zužitkovat přesilovku a tři vteřiny před koncem Robarova trestu smazaly ztrátu. Pastor si připravil střeleckou pozici za levým kruhem a zamířil přesně. V 16. minutě udeřili domácí a Dolejše propálil z mezikruží Ovčačík. Šanci na zvýšení nevyužil na konci úvodního dějství Urban, který v úniku neuspěl s blafákem do bekhendu.

Domácí si ve druhém dějství vytvořili tlak, ale Dolejš odolával a pochytal řadu nebezpečných pokusů včetně rány Pacovského. Nápor Mladé Boleslavi přerušilo ve 28. minutě vyloučení Trončinského, ale i při něm měl možnost Klimenta. Po sérii dalších trestů se nevyužili hosté ani přesilovky čtyři proti třem a 22 vteřin dokonce pěti proti třem. Vítkovice se následně v oslabení také ubránily.

V závěrečném dějství se tlačily do útoku ve snaze vyrovnat hosté, ale Rittich si poradil i s pokusy Slobody a Strapáče. Dolejše prověřil Lenc a možnost pojistit náskok měl i v 52. minutě Jarůšek. O dvě minuty později nedotlačil puk za Dolejše Žejdl. V závěru se sice hosté ubránili v oslabení, při jejich power play ale pojistil výsledek Urban.

Chomutov uspěl, rozhodl Červenka

Hokejisté Chomutova porazili ve 21. kole extraligy Liberec 3:2 v prodloužení. Domácí popáté v řadě bodovali, z toho čtyřikrát vyhráli a utnuli tak šňůru tří porážek ve vzájemných utkáních. Hostům nepomohli k úspěchu ani dva přesilovkové zásahy Petra Jelínka, v prodloužení rozhodl Roman Červenka.

Piráti vyrukovali na lídra soutěže s Kopřivou v brance. Duel naopak skončil kvůli zranění už ve druhé minutě pro hostujícího beka Dernera. V 10. minutě šli Chomutovští po zpočátku nenápadné akci do vedení. Růžička zatáhl puk podél hrazení, dokázal ho přes Výtiskovo těsné bránění nahrát na kruh pro vhazování a David Květoň otevřel skóre.

Po pár vteřinách od opětovného zahájení hry mohl zvýšit Sklenář, v tomto případě si však Schwarz vedl bezchybně. Domácí pak ještě nevyužili početní výhodu, Liberečtí jako kdyby potřebovali vybruslit únavu z náročné středeční dohrávky na ledě Sparty.

Hned zkraje druhé třetiny musel za hru se zlomenou holí pykat Ševc. Domácí si žádnou větší příležitost nevypracovali, naopak propadli v samém závěru přesilovky, kdy uháněl na Kopřivu osamocený Bakoš, strážce domácí branky však držel i nadále neprůstřelnost.

Na začátku 28. minuty si hru v početní výhodě vyzkoušeli poprvé v utkání i hosté a byli hned úspěšní, když se z hranice brankoviště prosadil důrazný Jelínek. Ve 33. minutě promáchl Schwarzem vyražený kotouč Veselý. Liberec pak udeřil i ze své druhé přesilovky - po Bakošově střele a Kopřivově zásahu si puk našel Jelínka, který nezaváhal a zaokrouhlil počet svých tref v sezóně na deset.

Ze třetího dějství ale uplynulo pouze 31 vteřin a bylo opět vyrovnáno: Červenka našel Skinnera, jenž prostřelil Schwarze a připsal si tak svou první extraligovou trefu v dresu Pirátů. Vrátit vedení na stranu Bílých Tygrů mohl vzápětí Lakatoš a o pár minut později Bulíř, Kopřiva však s porcí štěstí odolal.

V 53. minutě měl ideálně do prostoru mezi kruhy nabito Rutta, jenže svou bombu namířil pouze do Schwarze. Piráti měli i další příležitosti, jenže dvě a čtvrt minuty před vypršením základní hrací doby špatně střídali a místo pokračování svého tlaku se museli bránit. Zvládli to však úspěšně a po 62 vteřinách prodloužení tak mohl rozhodnout o jejich výhře Červenka.

Vary si poradily se Zlínem

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě Zlína 5:3 a proti Beranům uspěli poprvé od ledna 2014. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili všech pět branek. Zlín tak klesl na předposlední místo tabulky a i nadále čeká na první tříbodový zisk před svými diváky v sezoně.

Zlínští přitom začali aktivněji a mohli jít už ve čtvrté minutě do vedení, ovšem jak Říčka, tak Čachotský nedokázali dostat puk za ležícího brankáře Závorku. Následně se domácím naskytla 37 sekund trvající přesilovka pět na tři, ani v té ale neskórovali. Naopak za Vary při vyloučení Veselého zahrozil nebezpečnou střelou Huna, gólman Kašík ale reagoval včas. V závěru třetiny měli velikou možnost Kubiš či Havlík, jejich pokusy ale parádně vystihl Závorka.

Druhá třetina byla pro domácí noční můrou. Nejprve ve 25. minutě při přesilovce skóroval od modré čáry Bičánek, za čtyři minuty pokus Kůse dorazil Harkabus. A následně se prosadil po přečíslení Gorčík, jenž zároveň donutil Berany ke střídání brankářů a mnoho fanoušků k dřívějšímu ochodu domů.

Ani to ale kanonádu Energie nezastavilo, za Štůralu dostal kotouč opět při početní výhodě Huna. Zlínští snížili v oslabení zásluhou přesné střely Žižky, jenomže čtyřgólové vedení vrátil Západočechům rychle ještě v téže přesilovce Rodney, jenž využil přihrávky zpoza branky od Kůse.

Ačkoli by se to nabízelo, Zlín nic nezabalil a na začátku třetího dějství snížil. Z vrcholku kruhu ukryl svůj pokus za beka soupeře Čachotský. V polovině třetiny byl vyloučen Sičák a domácí toho využili k dalšímu snížení. Žižka nalezl volného Marunu, jehož tečovaná střela skončila za Závorkou.

Hosté si vzali oddechový čas, domácí ale i nadále bojovali. Akci zlínského forvarda musel Gulaši zastavit za cenu faulu, v následné přesilovce ale Kubiš s Marunou nemířili přesně. Karlovy Vary, v jejichž sestavě údajně na základě rozhodnutí majitele klubu chyběl útočník Duda, tak výhru ubránili. Na ledě Zlína vyhrála Energie poprvé od prosince 2013.

Hradec obral Plzeň

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 21. kole v Plzni 4:3 po samostatných nájezdech a na západě Čech tak uspěli počtvrté za sebou. V napínavém utkání sice Indiáni dvakrát vedli, hosté ale dokázali vždy vyrovnat a druhý bod jim zajistil v nájezdech jediný úspěšný exekutor Jaroslav Bednář.

V rušném úvodu unikli hosté do přečíslení dvou na jednoho, domácí gólman Machovský ale stačil proti zakončení Kukumeberga zasáhnout. Vzápětí na druhé straně zastavil ve druhé minutě Vašíček rozjetého Sýkoru jen za cenu faulu, slovenský útočník ale následné trestného střílení neproměnil.

Ve 3. minutě se už domácí radovali, když po Schleissově přihrávce od zadního mantinelu otevřel skóre střelou po ledě z mezikruží Přikryl. Oba týmy myslely především na ofenzivu, a tak v 11. minutě neuspěl před plzeňskou brankou nekrytý Knotek a z protiútoku zblízka nepřekonal Kacetla ani Kracík.

Poté hosté nezužitkovali minutovou přesilovku pět na tři, když teč Courchaineho mířila těsně vedle. Indiánům vyšla v 18. minutě početní výhoda lépe a po ideální přihrávce Kratěny zpoza branky přidal druhý gól Johnson. Hosté však stihli ještě do přestávky snížit na 2:1, když Hronkovu střelu dorazil důrazný Kudrna.

Na začátku prostřední části si lépe bruslící domácí vynutili nápor. Kratěnův bekhendový blafák po přečíslení dvou na jednoho ale vystihl Kacetl a Lev netrefil po nabídce Preisengera odkrytou branku. Ve 25. minutě se zaskvěl i Machovský, jenž ramenem stačil vytěsnit střelu nekrytého Kukumberga.

Před polovinou utkání vyrazil do úniku z plzeňského sevření Honejesek, zakončil však příliš slabě. Lépe se vedlo ve 31. minutě Dejovi, jenž se po přesné přihrávce Bednáře vracejícího se z trestné lavice trefil přesně pod břevno a vyrovnal na 2:2.

Od další pohromy uchránil Indiány Machovský, který stačil lapačkou na brankové čáře zastavit Köhlerovu dorážku. Následně opět převzali otěže domácí, Kubalík ale v dobré pozici vypálil vedle. Ve 40. minutě po dalším hradeckém brejku netrefil Kudrna po elegantní střele mezi nohama branku a naopak jedenáct vteřin před druhou sirénou zužitkoval Kracíkovu nabídku zpoza branky Kubalík.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji Východočeši, Honejsek ovšem ve 46. minutě selhal před odkrytou plzeňskou brankou. Při vyloučení Sýkory sice nejprve Jankova bomba od modré čáry skončila na břevně, po kombinaci Bednáře s Dejem už ale srovnal na 3:3 Kukumberg.

Domácí mohli vedení opět strhnout na svou stranu během přesilovky v 55. minutě, Kacetl dokázal vyhlavičkovat Kubalíkův volej z pravého kruhu. V prodloužení si Kacetl poradil s nebezpečnými pokusy Pulpána i Kratěny, bonusový bod tak Hradci zajistil povedeným bekhendovým blafákem jediný úspěšný střelec v nájezdech Bednář.

Pardubice otočily utkání s Olomoucí

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 21. kole extraligy nad Olomoucí 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí dokázali v utkání smazat dvoubrankovou ztrátu, vyrovnat se jim podařilo při power play. Samostatné nájezdy rozhodl svou druhou brankou v utkání David Tomášek.

Před začátkem utkání uctili fanoušci minutou ticha památku dnes zesnulého Zbyňka Kusého, který jako manažer klubu slavil s Pardubicemi poslední tři mistrovské tituly v letech 2005, 2010 a 2012.

Zápas byl od počátku velice opatrný, při hře pět na pět se k velkým šancím nedostával ani jeden ze soupeřů. První šanci měl nečekaně pardubický obránce Čáslava, který se protáhl před Vošvrdu, avšak branku přestřelil. Změnu skóre přinesla jinak nevydařená přesilovka Pardubic, v jejímž závěru si vzal kotouč Tomášek a po krásném sólu zavěsil pod horní tyč.

Svou početní výhodu využila v 15. minutě i Olomouc. Po pouhých 12 vteřinách prostřelil vše před sebou Laš. Vrátit Dynamu vedení mohl znovu Tomášek, avšak tentokrát přestřelil. A za pouhou půlminutu se znovu radovali hosté, když nepovedenou Holcovu střelu usměrnil mezi Maxwellovy betony Herman.

Od druhé části nastoupil do pardubické branky poprvé v sezoně Vejmelka, avšak k zásadní změně nepomohl. Olomouc se na hájení náskoku ani moc nenadřela a ve 31. minutě odskočila na dvoubrankový rozdíl. Knotkova dorážka propadla Vejmelkovi mezi betony a kotouč o kousek "přelezl" brankovou čáru. Pardubice bojovaly jak s vlastními nepřesnostmi, tak s neprostupnou obranou hostů.

Změna nastala až se začátkem třetí části. Dynamo začalo mnohem častěji střílet a ve 47. minutě se dočkalo snížení, když Marcinkovo nahození chytře tečoval Rolinek. Po gólu nabrala hra na rychlosti a šancí přibývalo. Při Mataiově úniku musel po delší době zasahovat Vejmelka. Jinak se činil hlavně Vošvrda, který zlikvidoval několik těžkých střel z větší vzdálenosti.

Dvě minuty před koncem sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře. Olomouc dlouho držela hubené vedení, ale 38 vteřin před koncem inkasovala, když Gregorcova střela od modré čáry se štěstím propadla za Vošvrdova záda.

Prodloužení, které bylo pro Pardubice vůbec první v sezoně, branku nepřineslo. Samostatné nájezdy rozhodl Tomášek, který se bekhendovou kličkou prosadil hned v první sérii.

21. kolo hokejové extraligy
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Irgl (Polanský, Matuš), 42. Rákos (M. Doudera), 48. Kopecký (Rufer), 57. Dravecký (Matuš, Klepiš) - 36. F. Pavlík (Havlíček, Piroš), 45. Havlíček (Kubát). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bryška, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4396.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Stříteský, Voráček), 9. Pacovský (Urban, Trončinský), 16. Ovčačík (Žejdl, Lenc), 60. Urban (Pacovský, Trončinský) - 3. E. Němec (Klok, Balán), 10. Pastor (Burger). Rozhodčí: Pešina, Hrubý - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Pastor (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3398.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl.(1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. D. Květoň (V. Růžička ml., Rutta), 41. Skinner (Červenka), 62. Červenka (Pospíšil) - 29. P. Jelínek (Bulíř, Ševc), 35. P. Jelínek. Rozhodčí: Šindler, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 5041.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:0, 1:5, 2:0)
Branky a nahrávky: 39. Žižka (Ondráček), 44. Čachotský (P. Holík, Matějíček), 50. Maruna (Žižka, Matějíček) - 25. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 29. Harkabus (Koblasa, Kůs), 30. Gorčík (T. Rohan, Osmík), 34. Huna (Bičánek, Marosz), 40. Rodney (Kůs, Koblasa). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4207.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 3:4 po sam. náj. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. D. Kubalík (Kracík) - 19. J. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Hynek, Belko. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3750.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 4:3 po sam. náj. (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Tomášek (Ščotka), 47. Rolinek (Marcinko), 60. Gregorc, rozhodující nájezd Tomášek - 15. Laš (Houdek), 17. Herman (Holec, Matai), 31. J. Knotek (Skrbek). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 7210.

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi