Tepličtí porazili Plzeň a dotáhli se na Slavii

Tepličtí fotbalisté se bodově dotáhli na lídra první ligy Slavii. Severočeši porazili Plzeň 1:0 a na druhém místě mají stejně jako pražský celek 19 bodů. V tabulce zaostávají pouze kvůli horšímu skóre.

Jen těžko se zápas hodnotil trenérovi Plzně Stanislavu Levému. "I takhle krutý a brutální umí být fotbal. Podali jsme velmi kvalitní výkon a v Teplicích sahali po bodech, i když domácí po zásluze vedou tabulku. Musím vyseknout kompliment svému mužstvu, odvedlo tu velmi dobrý výkon," řekl na tiskové konferenci Levý.

Jeho protějšek Petr Rada přiznal, že se na zápas s nepříjemným soupeřem netěšil. "Už ze zápasů s Plzní máme komplex a já i hráči jsme se trochu obávali. V prvním poločase soupeř kontroloval hru a do šancí nás nepouštěl," prohlásil Rada a litoval i velkého množství ofsajdů, do nichž se jeho mužstvo dostávalo.

Teplice - Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 86. Klein. Rozhodčí: Jílek, Pospíšil, Jiřík. ŽK: Ljevakovič, Lukáš, Verbíř, Kroupa, Slavík - Šmejkal, Rada. ČK: 82. Lukáš (Teplice). Diváci: 4600.

Více čtěte zde.

 

Jablonec - Sparta 0:2 (0:0)
Branky: 81. a 90+3. Kisel. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Košec. ŽK: Vácha, Baranek - Zabavník, Kisel, Kolář. Diváci: 4150.

Více čtěte zde.

 

České Budějovice - Most 1:0 (0:0)
Branka: 87. Homoláč. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Homoláč, Jungr - Prášil, V. Mendy. Diváci: 3377.

Více čtěte zde.

 

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 18. a 56. Táborský. Rozhodčí: Jára - Chytil, Kubáň. ŽK: Matějovský - Kotyza. Diváci: 4745.

Více čtěte zde.

 

Kladno - Brno 1:2 (0:1)
Branka: 62. Szabo z pen. - 41. Trousil, 89. Wagner. Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Novák. ŽK: Szabo, Čáp - Trousil, Večeřa. Diváci: 2210.

Více čtěte zde.

Ještě hůře mu bylo v 82. minutě, kdy se poroučel ze hřiště po druhé žluté kartě Lukáš. "Ve druhém poločase jsem hráče upozorňoval, že Plzeň nemá co ztratit, a nabádal je k vyššímu nasazení. Už se zdálo, že nás vyloučení Lukáše srazí. Bylo nepříjemné, ale i já musím složit svým hráčům kompliment - za vůli po vítězství, kterou prokázali. Bylo to pro nás šťastné vítězství, ale i taková potřebujeme," uzavřel své hodnocení Rada.

Sparťanský Kisel porazil dvěma góly Jablonec 

Sparťanští fotbalisté dnes večer přerušili nevydařenou sérii a v 8. kole první ligy vyhráli v Jablonci 2:0. Obhájce titulu měl po celý zápas výraznou převahu, kterou korunoval dvěma góly v závěru utkání Karol Kisel. Sparta poskočila na třetí místo v tabulce, Jablonec zůstal na 13. místě s pouhými šesti body.

Jablonecký kouč Luboš Kozel se i po utkání nemohl radovat a jeho situace na lavičce Severočechů se zdá být kritická. Jeho tým dlouho držel proti favoritovi vyrovnaný stav utkání, ale nakonec se radoval lepší soupeř. "Chtěli jsme hrát aktivně a podle mého se nám to dlouho dařilo, i díky nám se hrál kvalitní zápas. Výsledek ale významně poznamenaly dva vynucené odchody našich hráčů - po nich už jsme nebyli tak nebezpeční," komentoval průběh Kozel, který se prý ale domníval, že svěřenci uhrají alespoň bod.

Sparťanský trenér Michal Bílek se radoval ze hry a vítězství, naopak nespokojen byl znovu se střeleckou potencí týmu. "Od počátku jsme byli lepší, měli hodně šancí, ale podle mého jich až příliš nekončilo gólem. I dnes se potvrdily naše problémy s koncovkou," připomněl kouč, že ani tříbodový zisk ho neukolébá.

Důležité prý bylo, že duel zvládla narychlo a improvizovaně sestavená středová řada, kterou řídil dispečer Ludovic Sylvestre a záda mu kryl ještě lépe Jiří Kladrubský. "Byla to nakonec dobrá volba, zápas zvládli velmi dobře a oba prokázali, že na těchto postech máme dobrý záskok," pochvaloval si letenský kouč.

Hrdinou utkání se stal Karol Kisel, i když ještě chvíli před koncem měl stejně jako Libor Došek pověst hlavního spalovače. "Je dobře, že jsme to nakonec zlomili. Ale určitě to nebyla náhoda, náš tlak byl vytrvalý, zápas jsme měli zcela ve své režii. Jen škoda, že jsme nedali první gól ještě dříve, protože pak by domácí dopadli mnohem hůře," tvrdil dvoubrankový střelec a připomněl, že výhra je důležitá i směrem ke čtvrteční pohárové odvetě v Odense

Straka velebil štěstí, Žák litoval absence Toleskiho

František Straka si mohl oddechnout, na trenérské lavičce Českých Budějovic se dočkal první výhry. Sám ale připustil, že k ní domácí spíše doklopýtali. "Štěstíčko se přiklonilo k nám," přiznal Straka.

Na jeho hráče prý dolehla důležitost utkání. "Chtěli jsme navázat na druhý poločas proti Žižkovu, ale kluci působili křečovitě, všechno řešili zbytečně komplikovaně," pokračoval impulzivní trenér.

Radost mu tak vedle tří bodů udělal snad jen nadějný začátek a tlak v závěru utkání. "Radzinevičius měl tu svoji tutovku řešit jinak. Pak jsme bohužel od útočné hry ustoupili, ale pořád jsme nabádali kluky, aby neztratili hlavu a věřili jsme, že ten gól dají," řekl Straka. Podle něj tři body Dynamu pomohou hlavně po psychické stránce. "Na hráčích byla vidět ohromná víra to zlomit, a to je nejdůležitější. Psychika teď nebyla dobrá, tři body jsou pro ni neskutečně důležité," dodal Straka.

Jeho protějšek Robert Žák své hráče za výkon pochválil. "Nepředvedli jsme špatný výkon. Jeli jsme sem s tím, že chceme hrát svoji aktivní hru směrem dopředu. Vytvořili jsme si čtyři pět šancí, ale bohužel jsme je nezužitkovali. Domácí měli dvě střely a ze standardky rozhodli," posteskl si mostecký kouč.

Mužstvu prý citelně scházeli oba elitní útočníci a také obránce Procházka. "Měli jsme řadu vynucených změn v sestavě. Na poslední chvíli přišel Holenda, který odvedl dobrou práci," řekl Žák na adresu hráče, který se stejně jako on vrátil do svého bývalého působiště. "Dost nám také chyběl Toleski. Je to bombarďák, když se dostane do šance, tak toho góla prostě dá," dodal Žák na adresu makedonského útočníka.

Ščasný vidí zlepšení, Hradeckého rozladil první poločas

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný si po výhře nad Bohemians 1905 pochvaloval, že jeho tým se herně zvedá. "Hráči jdou zápas od zápasu nahoru. Byli jsme dvě třetiny zápasu lepší a nebezpečnější, jen je škoda, že jsme třeba ještě jako pojistku nepřidali třetí branku. Třeba šance Mendyho byla veliká," uvedl Ščasný.

Podle něj si Mladá Boleslav závěr zápasu zkomplikovala, když Bohemians pustila do tlaku. "Došlo přesně k tomu, co jsme před zápasem nechtěli, a to hrát s Bohemkou nahoru dolů. Někteří hráči navíc v závěru po druhé vstřelené brance už také trochu ztráceli síly," podotkl Ščasný.

Trenér Bohemians Václav Hradecký měl velké výhrady hlavně k vystoupení Klokanů v prvním poločase. "Byli jsme pasivní, vůbec to nebylo to, co jsme předvedli před týdnem se Slavií. Chybovali jsme v rozehrávce, nepodrželi míč vpředu," zlobil se Hradecký.

Podle něj Pražané dostali i dvě zbytečné branky. "Poprvé měl brankář Sňozík míč udržet, druhý gól jsme inkasovali také hloupě, když jsme měli aut u branky soupeře a nechali jsme domácí jít do protiútoku," posteskl si Hradecký.

Šilhavý chválil nasazení, Uličný zase Lejsala

Hodně zklamán byl z prohry s Brnem kladenský kouč Jaroslav Šilhavý, přestože jeho brněnský protějšek Petr Uličný domácí za jejich výkon pochválil. "Slova Petra mě těší, ale my máme minus tři body na kontě. Bod bychom brali, ale v závěru nám již docházely síly," řekl Šilhavý. "Gól v poslední minutě je vždy rána, je to velké zklamání. Kluci souboj maximálně odmakali, chtěli vyhrát, ale Lejsal byl proti, podal vynikající výkon," poukázal na skvělé zákroky brněnského gólmana.

S tím souhlasil i Uličný. "Velmi nás podržel Lejsal, chytil aspoň tři góly," pochválil strážce branky. Brankář si prý o přestávce říkal o vystřídání, protože jej po srážce se Zachariášem bolelo tříslo. "To jsem zakázal, za stavu 1:0 to nepřicházelo v úvahu," prohlásil rezolutně Uličný. Pochvaloval si pěkné branky. "Skórovali jsme po povedených akcích. Domácí si asi prohrát nezasloužili," dodal Uličný.

Tabulka:

1.Slavia861116:619
2.Teplice861113:619
3.Sparta851211:516
4.Ostrava742114:613
5.Mladá Boleslav83329:712
6.Brno833211:1012
7.Olomouc83326:612
8.Zlín83328:1212
9.Plzeň82335:79
10.Kladno822413:148
11.Č. Budějovice82248:128
12.Bohemians 190581434:87
13.Žižkov713311:156
14.Jablonec81344:86
15.Liberec81254:95
16.Most804412:184

Foto: ČTK

Autor: ČTK , - ras -





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi