Sešívaný koncert v závěru! Na tribuně fandil i Šmicer

ŽIVĚ: Úvodní nápor Plzeň přečkala, zápas o čelo Slavia zvládá.

Fotbalisté Slavie porazili v druhém kole nadstavby první ligy v přímém souboji o titul Plzeň třemi góly v posledních deseti minutách 3:1. Pražané zvýšili svůj náskok na druhou Viktorii na pět bodů a přiblížili se k mistrovskému primátu. Červenobílým stačí ve zbylých třech zápasech soutěže uhrát bez ohledu na výsledky Západočechů aspoň čtyři body.

V Edenu se dlouho hrál opatrný zápas. V 64. minutě měla blízko k vedení Plzeň, ale střídající Jan Kovařík trefil jen tyč. V 81. minutě otevřel skóre domácí Lukáš Masopust, v 87. minutě zvýšil z penalty Tomáš Souček a za další dvě minuty přidal třetí gól Ibrahim Traoré. V závěru už jen snížil Kovařík. Slavia v Edenu porazila Plzeň pošesté za sebou a pojedenácté po době se ve vzájemném ligovém duelu radoval domácí celek.

"Byl to velký boj, Plzeň nám to hodně ztížila. Rozhodnuto ještě určitě není. Jsme rádi, že to máme ve svých rukách, ale ještě nás čekají tři velmi těžké zápasy. Musíme udělat ještě minimálně dva kroky. Poslední krok bývá nejtěžší," řekl novinářům slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Pražané byli od úvodu mírně aktivnější a největší šance první půle si vytvořili už v úvodních deseti minutách. Nejprve se Olayinka probil až před brankáře Hrušku, ale v tísni trefil jen plzeňského gólmana. V 10. minutě po rohu hlavičkoval Deli jen do středu branky, kde stál Hruška.

Plzeň pečlivě bránila a snažila se chodit do brejků. Při jednom z nich Kopic ve 32. minutě nevyřešil správně přečíslení tří na dva, míč se odrazil k Hrošovskému, který z dálky o kousek minul.

Tři minuty po přestávce ztratil Kayamba po rohu před domácím vápnem míč, Pražané díky tomu vyrazil do brejku tři na jednoho, ale Olayinka před prázdnou brankou na Masopustovu střílenou přihrávku těsně nedosáhl.

V 64. minutě měli blízko k vedení hosté. Hrošovského centr z první poslal před branku Řezník a střídající Kovařík ve skluzu zblízka trefil tyč. Akce pokračovala a Beauguel na zadní tyči po centru v těžké pozici na dlouhou nohu přestřelil.

"Myslím si, že to byl klíčový moment utkání. Řešil jsem to celkem dobře, bohužel rozhodly centimetry v náš neprospěch," litoval Kovařík. "Jestli to byl zlom v boji o titul, to uvidíme, byl to zlom v tomhle zápase. V Liberci jsme při šanci Olayinky měli smůlu, dnes se to přitočilo k nám," řekl Trpišovský.

Kovaříkem nastřelená tyč možná rozhodla celý souboj o titul. Pražané byli s přibývajícími minutami viditelně nervózní, přesto se na startu 81. minuty dostali do vedení. Na dlouhý nákop od Ngadeu si naběhl Bořil, poslal balon z voleje před branku a Masopust odražený balon poslal k tyči.

"Takhle jsme už dali gól v Opavě a ještě někde. My to trénujeme. Dával jsem to naslepo, ale věděl jsem, že tam kluci budou. Zaplaťpánbůh, že mě tam nechali, já to dal před bránu a Maso to krásně uklidil. To nás uklidnilo a pak jsme dali další dva góly," řekl Bořil.

Plzeň se pak marně dožadovala penalty za stažení Brabce při přímém kopu. Naopak na opačné straně se pokutový kop pískal, když Limberský zahrál po centru rukou a neúspěšně reklamoval, že ho Škoda v souboji postrčil. Souček v 87. minutě nezaváhal a zvýšil.

Hosté ještě více otevřeli hru a po brejku přidal za další dvě minuty třetí gól zblízka střídající Traoré. V poslední minutě už jen povedenou ranou z dálky do horního rohu snížil Kovařík, ale na první prohře Viktorie po šesti kolech už nic nemohl změnit.

"Kdybychom dali my první gól, možná by to dopadlo úplně jinak. Ale na možná se nehraje," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba. "Slavia udělala obrovský krok k titulu. Jestli je rozhodnuto? Já si to nemyslím. Hraje se ještě o devět bodů, ale samozřejmě Slavia má obrovský náskok na to, že se hrají už jen tři kola," dodal.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy:

Skupina o titul:

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:1 (0:0)

Branky: 81. Masopust, 87. Souček z pen., 89. Traoré - 90.+1 Kovařík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek - Marek (video). ŽK: Kayamba, Procházka, Hořava, Řezník, Hejda (všichni Plzeň). Diváci: 18.327.

Sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust, Hušbauer (76. Traoré), Olayinka (69. Stoch) - Van Buren (64. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (60. Kovařík), Hořava (83. Chorý), Kopic - Beauguel (78. Bakoš). Trenér: Vrba.

On-line

Obnovit

  • 93:00
     

    Je dobojováno, dnes už se v Sinobo aréně nic nestane! Slavia udělala obrovský krok k zisku titulu, když nahodila motory v poslední čtvrt hodině. Tři slepené góly rozhodly velkou bitvu, Plzeň už neměla čas se stavem cokoliv udělat. V závěru ještě snížil Kovařík, nicméně tři body už sešívaným vzít nemohl. 

  • 91:00
     

    A Kovařík vzápětí snižuje! Šikovně si prokličkoval mezi několika protihráči, jeho pikantní střela zapadla přesně do levé šibenice branky domácích. Kolář s pokusem neměl žádnou šanci nic udělat. 

  • 90:00
     

    Rozhodčí nastavuje tři minuty.

  • 89:00
     

    Tak pozor, třetí branku za posledních osm minut přidává střídající Ibrahim Traoré! Koncovka veledůležitého utkání je tak zcela v režii slávistických ostrostřelců.

  • 86:00
     

    David Limberský je nespokojen a blblá si pod vousy, což však nemůže zkazit radost Vladimíru Šmicerovi. Ten ve slávistickém kotli slaví s ostatními fanoušky. 

  • 86:00
     

    A Tomáš Souček s ledovým klidem proměňuje!

  • 84:00
     

    Penalta pro Slavii! David Limberský zahrál v pokutovém území rukou. 

  • 82:00
     

    Brabec se teď pustil do Coufala, jemuž vyčítá přidržení. Video se však zatím do hry nedostane.

  • 81:00
     

    Do hry se na poslední minuty dostane Tomáš Chorý, dnes už si naopak nezahraje Hořava. 

  • 80:00
     

    Bořil z první nahrál na nabíhajícího Masopusta, který si vteřinku počkal na ideální postavení. Hruška byl proti jeho přesné střele z bezprostřední blízkosti bezmocný. 

  • 80:00
     

    Góóóóĺ! Tentokrát byli sešívaní přesní a vedou 1:0!

  • 77:00
     

    A střídání na straně Plzně. Ze hry odchází Beauguel, který měl na kopačně rozdílový gól. Na trávník vbíhá Marek Bakoš

  • 76:00
     

    Dobrý směr i razanci měl tentokrát Bořil, jenže jeho centr skončil na hlavách některého z hráčů Plzně.

  • 73:00
     

    Domácí střídají, ze hry odchází Josef Hušbauer, na zelený pažit se podívá Ibrahim Traoré.

  • 72:00
     

    Mohli jsme vidět další centr, tentokrát z kopačky Stocha. Jenže sudí píská ofsajd slovenského záložníka. 

  • 70:00
     

    Hořava si za skluz na Bořila vysloužil žlutou kartu. Následná standardka na Bořila je zlikvidována již v zárodku. 

  • 68:00
     

    Další střídání na straně Slavie: Olayinka má pro dnešek odehráno, na trávník vbíhá Miroslav Stoch. 

  • 65:00
     

    Limberský vyslal zajímavý balon na svatyni domácích, jenže Kolář si křikl a šanci zlikvidoval.

  • 64:00
     

    Na druhé straně se blýskl Hruška, který zlikvidoval Hušbauerův centr. 

  • 63:00
     

    První domácí střídání, ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Milan Škoda.

  • 61:00
     

    Dvojnásobná obrovská možnost Plzně! Řezník skvěle centroval snad metr před Kolářem, ten balon vyboxoval. Zmocnil se ho další z viktoriánů, Beauguel měl vyrovnání na kopačce, jenže selhal a z bezprostřední blízkosti přestřelil!

  • 60:00
     

    Domácí v této pasáži získávají odražené míče, vstřelený gól je ve vzduchu. To cítí i tribuny, které opět mohutně podporují své svěřence. Jenže je to tu zase, centr před branku od Bořila byl přetažen. 

  • 59:00
     

    První střídání v zápase, ze hry odchází Kayamba, na zalený pažit naskakuje Jan Kovařík. 

  • 58:00
     

    Ani tentokrát Slavia ze Standardky nic nevytěžila. Útěchou jí může být snad jen žlutá karta Procházky, kterou vyfasoval za faul na Deliho. 

  • 57:00
     

    Král v souboji s Řezníkem vybojoval rohový kop. Kouč hostů Vrba se na lavičce rozčiluje a snaží se reklamovat, že to byl právě hráč sešívaných, který se míče dotkl poslední. Marně. 

  • 56:00
     

    Beauguel si na pravém křídle vůbec neporozuměl s Řezníkem, přihrávky se obecně dnes hostům nedaří. 

  • 54:00
     

    Hušbauer centr přetáhl! Tohle je neskutečné, sešívaní měli několikrát v zápase na kopačce gól, jenže nahrávající hráč téměř pokaždé o pár centimetrů přetáhl. 

  • 52:00
     

    Kayamba fauloval a vidí žlutou kartu. Sešívaný navíc budou mít výhodu přímého volného kopu.

  • 49:00
     

    Kayamba vytvořil obrovskou chybu a Masopust se řítil na branku. Velká šance, sešívaní sprintovali ve třech, krok s nima držel bezbranný Hrošovský. Masopusta s Olayinkou už od branky dělil jen Hruška, jenže nahrávající rodák z Božejova vyslal míč o pár centimetrů bvíc dopředu, jeho spoluhráč skluzem neskóruje!

  • 47:00
     

    Ten rozehráli nakrátko na Limberského, který byl zastaven faulem. Další rohový kop pro Plzeň.

  • 47:00
     

    Plzeňští si poprvé v utkání vyzkouší rohový kop. 

  • 46:00
     

    Druhá půla právě začala.

  • 45:00
     

    Slavia nenašla recept na dobře organizovanou defenzivu Viktorky. Ve čtvrté minutě přišla asi největší šance utkání, jenže útočícím hráčům v červenobílém chyběl možná půl krok k zakončení. Z hostů se do největší gólovky dostal Hrošovský, jehož pumelice mířila těsně nad svatyni Koláře.

     

  • 45:00
     

    Sudí Zelinka píská konec první půle. 

  • 45:00
     

    Rozhodčí nastavuje jednu minutu. 

  • 43:00
     

    Simon Deli posílá dlouhý míč dopředu. Ten nachází Bořila, jeho centr byl přetažený. To je dnešní velký problém mužů v červenobílém. Plzeň bude rozehrávat odkopem od branky.

  • 40:00
     

    Hušbauerovu nabídku na zadní tyč překopl van Buren. Rodák z Hradištka přímý kop přetáhl, nizozemský útočník si s nabízenou šancí poradit nedokázal. V závěru prvního poločasu má ze hry víc Slavia, nicméně na první branku zaplněná Sinobo aréna stále čeká. 

  • 39:00
     

    Olayinka faulován, další standardky pro Slavii.

  • 35:00
     

    Opět Olayinka a opět vedle! Nigerijský fotbalový útočník ohrožuje Hrušku z bezprostřední blízkosti, nicméně podruhé dostal povedený centr a podruhé nedokázal zakončit.

  • 33:00
     

    Hrošovskému se podařilo vyslat ránu na z velké dálky na svatyni domácích. Chyběla přesnost, pumelice mířila kousek nad branku Koláře.

  • 31:00
     

    Kopic se teď jako první z hostů dostal do větší šance, z prostoru šestnáctky vyslal zajímavou pumelici na Koláře. Jenže jeho zpracování nahrávky trvalo příliš dlouho, defenziva Slavie byla pozorná. 

  • 30:00
     

    Sešívaní nemají problém s udržením soupeře daleko od branky Koláře. Naopak kombinují na útočné polovině, jenže k úvodní brance chybí přesnost v zakončení. 

  • 29:00
     

    Kayamba hodně pomohl defenzivě, nadýchaný centr Bořila zaváněl problémy pro západočechy. Konžský fotbalový záložník nebezpečí zažehnal, Král následně uklidnil přetahovanou, když míč uklidil do území nikoho. 

  • 26:00
     

    Bořil s Řezníkem a Kayambou jsou v ostré diskuzi, tu musí uklidňovat rozhodčí. Výbuchy emocí se předpokládají, přeci jen jde o klíčový zápas v boji o titul. 

  • 23:00
     

    Kopic je okopáván zprava, zleva. Na hřišti je velmi vidět, pokyn Trpišovského nejspíš zněl za každou cenu bránit tohoto záložníka z Pelhřimova. 

  • 22:00
     

    Centr Masopusta byl opět přetažený, bohužel pro domácí. Bořil ještě vyslal ostrou ránu na svatyni západočechů, jenže obrana byla pozorná. 

  • 20:00
     

    Masopust opět v náběhu po levé straně, hledal van Burena před bránou. Toho však skvěle pokryl Kopic. Akce sešívaných nekončí, do šance se tlačil Král, jenže než stihl cokoliv, zafungovala obrana hostů. Ta si teď neodpočine, opět se bude kopat proti plzeňské bráně. 

  • 19:00
     

    Coufal s Limberským opět v sobě, tentokrát se píská ve prospěch plzeňského hráče. 

  • 18:00
     

    Centr z pravé strany propadl až k van Burenovi, tomu se ale střela z voleje ani trochu nevydařila, Hruška bez problémů zachytil. 

  • 17:00
     

    Masopust se s Coufalem řítili na svou útočnou polovinu, šestadvacetiletý obránce byl faulovám. Uvidíme standardní situaci. 

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Vít Černý

Autor: ČTK , - cih -





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi