Plzeň má titul a jistotu Ligy mistrů! Slavia zkolabovala, padá Brno

Hubník, Krmenčík, Petržela a Kopic se radují po druhé plzeňské trefě.

Fotbalisté Plzně jsou popáté za posledních osm let českými šampiony. Titul si zajistili v sobotním 29. kole první ligy domácí výhrou 2:1 nad Teplicemi. Navíc obhájce titulu Slavia doma prohrála s Jabloncem 1:3, a kolo před koncem tak na Plzeň ztrácí z druhého místa nedostižných sedm bodů.

Západočeši navázali na mistrovské roky 2011, 2013, 2015 a 2016, když první dva tituly získali pod současným trenérem Pavlem Vrbou, který uspěl hned v první sezoně po návratu. Viktoria si navíc ziskem titulu zajistila účast v základní skupině Ligy mistrů, kterou si zahraje po pěti letech a potřetí v historii. To jí vynese minimálně 15 milionů eur za účast (asi 382 milionů korun).

Rozhodlo se také o prvním sestupujícím, jelikož poslední Brno doma neporazilo Jihlavu a už se nemůže v soutěži udržet, neboť na místa záchrany ztrácí čtyři body. Ligu tak opouští po šesti letech. Druhému sestupovému místu se budou v posledním kole snažit vyhnout Ostrava, Jihlava, Zlín a Karviná, která má nejhorší výchozí pozici a zachrání ji jen výhra v Jihlavě.

Plzeň-Jablonec

Ve Štruncových sadech v prvním poločase otevřel skóre Michael Krmenčík, po hodině hry zvýšil Milan Petržela a v závěru už pouze korigoval výsledek David Vaněček. Plzeň na jaře vybojovala teprve čtvrtou výhru z 13 kol a druhou na vlastním stadionu.

Plzeňští v úvodu působili trochu nervózně a do první větší šance se dostali až ve 14. minutě, kdy Kopic z voleje minul branku. Domácí pak v ofenzivě výrazně přidali a hosté jenom urputně bránili. Viktoria se ve 24. minutě dočkala vedoucího gólu. Chorý před brankou našel ofenzivního kolegu Krmenčíka a ten tvrdou ranou nedal Divišovi šanci. Nejlepší ligový střelec dal 13. gól v sezoně, na který čekal od března.

Domácím stačilo k titulu získat ve 29. kole stejně bodů jako druhá Slavia, která však po poločase překvapivě prohrávala 0:3 s Jabloncem. Přesto Západočeši začali i druhou půli aktivně. Petrželův gól však neplatil kvůli ofsajdu a Kopice tváří v tváří vychytal Diviš.

Teplický gólman podruhé kapituloval v 61. minutě, kdy ho z dálky překonal technickou střelou Petržela. Domácí fanoušci začali zaskandovat "Viktorka Plzeň - mistr ligy". Náladu jim nezkazil ani bývalý útočník Viktorie Vaněček, který v 85. minutě zblízka snížil po Trubačově přihrávce.

Severočeši už víc nestihli, pošesté za sebou v lize nevyhráli a nenapravili minulou domácí prohru 1:4 s posledním Brnem, po které hráči a realizační tým dostali pokutu půl milionu korun.

29. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:1 (1:0)

Branky: 24. Krmenčík, 61. Petržela - 85. Vaněček. Rozhodčí: Julínek - Wilczek, Podaný. ŽK: Řezník - Ljevakovič, Kodeš. Diváci: 10.911.

Sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Havel, Řezník, Hubník, Kovařík - Petržela (90.+1 Štursa), Hořava, Hrošovský, Kopic - Krmenčík (82. Bakoš), Chorý (72. Kolář). Trenér: Vrba.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič, Čmovš, Krob - Kodeš, Kučera - Hora (81. Gebert), Trubač, Rezek (62. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Slavia-Jablonec

Domácí začali aktivně, Frydrychovu střelu k levé tyči ale brankář Hrubý vyrazil a posléze hlavičkoval Souček nad. Z nenápadné šance následně v 13. minutě otevřeli skóre hosté. K odraženému míči se dostal záložník Považanec a střelou z třiceti metrů překonal Koláře.

Slavie ihned měla velkou příležitost vyrovnat. Hušbauerovu ránu vyrazil Hrubý jen k Sýkorovi, ten ale v rychlosti minul. Zato Severočeši se po chvíli znovu nemýlili. Jugasův skákavý míč zachytil Holeš, poslal ho do vápna Chramostovi a sedmadvacetiletý útočník chladnokrevně zakončil.

Po půlhodině hry přidal Jablonec třetí zásah. Jugas fauloval v nebezpečné blízkosti branky Jovoviče a Trávník se z přímého kopu nemýlil. Fanoušci se i za nepříznivého stavu snažili slávisty podporovat, na konci poločasu však dali nespokojenost najevo pískotem.

Do druhého dějství poslal domácí trenér Jindřich Trpišovský čerstvé síly Dannyho a Škodu. V 62. minutě se dvakrát zaskvěl Hrubý, jenž hosty podržel při střelách Hušbauera a Dannyho. Při dalším pokusu Hušbauera v 68. minutě gólmana hostů zachránila tyč, neuspěl ani Stoch z přímého kopu.

V 83. minutě snížil Sýkora a Slavie ještě přidala v ofenzivě, o chvíli později ale Jugas nezamířil přesně do odkryté branky. Slavia tak ani podesáté za sebou Jablonec neporazila, naopak porážkou si zkomplikovala závěr sezony.

29. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - FK Jablonec 1:3 (0:3)

Branky: 83. Sýkora - 13. Považanec, 19. Chramosta, 30. Trávník. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek. ŽK: Sýkora, Hromada - Zelený. Diváci: 12.473.

Sestavy:

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer (75. Hromada), Sýkora, Zmrhal (46. Danny) - Tecl (46. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Trávník, Hübschman, Považanec (89. Piroch) - Chramosta (78. Hanousek), Doležal, Jovovič (70. V. Kubista). Trenér: Rada.

Sparta-Olomouc

První poločas patřil domácím, kteří ale ani jednu ze slibných šancí nedokázali proměnit. Hned v úvodu se prodral do vápna Stanciu a jeho přihrávka nadělala brankáři Buchtovi velké problémy. Na druhé straně se v dobré pozici ocitl Zahradníček, ale v jediné šanci Olomouce v prvním poločase zamířil jen do gólmana Nity.

Vzápětí technickou střelou těsně minul domácí Stanciu a neuspěl ani Šural, který po rohu hlavičkoval zcela osamocen. V 39. minutě dostal po sérii zbytečných faulů druhou žlutou kartu olomoucký kapitán Vepřek a Sparta tlak ještě zvýšila. Šuralův pokus na brankové čáře zastavil jeden z obránců a Ben Chaim střelou z dálky jen o kousek minul.

Po přestávce Sparta pokračovala, jak skončila úvodní dějství, a v 46. minutě se dočkala gólové odměny. Ben Chaim našel před brankou volného Šurala a nejlepší střelec domácích si připsal devátý gól v sezoně. Vzápětí mohl Kanga potrestat Buchtovo vyběhnutí, ale ze 40 metrů netrefil opuštěnou branku.

Po hodině hry se k obrovské radosti fanoušků dostal na hřiště i Lafata, který nastoupil k poslednímu utkání na Letné v kariéře. V 69. minutě neměl kapitán Sparty daleko k 199. gólu v nejvyšší soutěži, ale odkop stopera se od něj odrazil těsně nad. Stejně skončila vzápětí i jeho dorážka po Kangově ráně do tyče a v 70. minutě Lafatovu hlavičku vyrazil Buchta.

29. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 46. Šural. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Kubr. ŽK: Plavšič, Štetina - Vepřek, Jemelka. ČK: 38. Vepřek. Diváci: 14.297.

Sestavy:

Sparta: Nita - Zahustel, Costa, Štetina, Frýdek - Plavšič (86. Sáček), Kulhánek, Stanciu (59. Lafata), Kanga, Ben Chaim (64. Vatajelu) - Šural. Trenér: Hapal.

Olomouc: Buchta - Hála, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (62. Manzia), Houska, Plšek (74. Moulis), Kalvach, Falta - Řezníček (46. Texl). Trenér: Jílek.

Brno-Jihlava

Brňané měli po celý úvodní poločas územní převahu, přesněji kombinovali na jeden dotek. Jejich ofenzivní snaha ale do gólových příležitostí nevedla. Jihlava se zaměřila v úvodní půlhodině hlavně na pozornou defenzívu, kterou prokládala pokusy o rychlé protiútoky. Ovšem zůstalo jen u náznaků akcí.

Teprve po půlhodině hry se hosté začali více osmělovat k útočení, v koncovce ale postrádali přesnost. Jedinou slibnější šanci měla Zbrojovka v závěru poločasu, kdy z trestného kopu Acosta přestřelil branku.

Trenér Pivarník se pokusil zvýšit údernou sílu. Na hrotu útoku Růska nahradil Bazeljuk. Ve 49. minutě dvakrát zahrozil Acosta. Jeho střelu stačil brankář Rakovan jen vyrazit a Acostův lob stačil před cestou do branky vykopnout vracející se stoper Buchta. Na druhé straně se dostal do šance Ikaunieks, jehož hlavičku ale brankář Melichárek zlikvidoval.

V 70. minutě ztratila Zbrojovka zraněného tvůrce hry Poláka. Bez něj se už dostali do herní křeče. V závěru vsadili vše na útočnou kartu, kýžený gól potřebný k výhře ale navzdory snaze nevstřelili a houževnatě bránící Jihlava remízu udržela.

29. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Vintr, Krejčí - Zoubele. Diváci: 5321.

Sestavy:

Brno: Melichárek - Kryštůfek, Vraštil, Pavlík, Gomes - Polák (70. Vintr) - Acosta, Kratochvíl, Krejčí, Lutonský (65. Ashiru)- Růsek (46. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

Jihlava: Rakovan - Vaculík (44. Tlustý), Štěpánek, Buchta, Schumacher - Mara, Urblík (77. Nový) - Fulnek, Dvořák, Zoubele (87. Keresteš) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.

Mladá Boleslav - Dukla

Oba celky se v minulém kole definitivně zachránily, ale zejména Boleslavští neměli nouzi o motivaci, když chtěli fanouškům vynahradit nepovedené jarní zápasy na vlastním stadionu. Od začátku se tak do soupeře zakousli a už v 5. minutě kopal Valenta penaltu za faul na Pauscheka, jenže branku přestřelil.

Na gól si tak diváci museli počkat do 22. minuty. To Dukla ztratila míč na vlastní polovině, Valenta vysunul Konatého, ten před vybíhajícím brankářem poslal míč na Komličenka a pro ruského útočníka už nebyl problém zblízka trefit odkrytou branku.

V závěru poločasu zahrozila i Dukla, ale brankář Polaček chytil střelu Holíka a chvíli na to byl blízko gólu Holenda, který ale trefil jen na brankové čáře stojícího Chaluše.

Do druhé půle naskočil v domácím dresu Kateřiňák, který po hodině hry založil akci, po níž Konaté připravil šanci Ladrovi, ten však ani natřikrát brankáře Hrušku nepřekonal. Osm minut před koncem pak mohla Dukla domácí potrestat, jenže Néstorova střela skončila těsně vedle. Mladá Boleslav pak už těsnou výhru uhájila.

29. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 22. Komličenko. Rozhodčí: Ginzel - Arnošt, Melichar. ŽK: Fabián, Matějovský - Tetour, Hanousek, Miloševič, Ostojič. Diváci: 1990.

Sestavy:

M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián - Hubínek, Matějovský - Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra - Komličenko (61. Magera). Trenér: Weber.

Dukla: Hruška - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Holík, Hanousek, Bilovský (62. Tetour) - Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor. Trenér: Hynek.

Karviná-Ostrava

Baník celou první půli ovládal, ale v koncovce se bez kapitána trápil. Hlinkovu tvrdou střelu zpoza vápna v sedmé minutě vyrazil Berkovec a pak ve dvou šancích selhal Diop.

Nejprve hlavičkoval po rohu mimo a v 21. minutě do jeho střely v poslední chvíli vložil nohu bránící Janečka. Karvinou za celou první půli svého někdejšího brankáře v barvách Baníku Laštůvku příliš neohrozila.

Po přestávce bylo na obou týmech patrné, že jde o klíčový zápas. Nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla být osudná, a tak se dlouho hrálo téměř bez šancí.

Až v 67. minutě vystřelil Fillo a Berkovec jeho pokus vyrazil. Poté na chvíli ožili domácí, ale další šanci měl Baník. Střídající Granečný mířil kousek mimo. Jedenáct minut před koncem zkusil zakončení přes hlavu domácí Voltr, ale ani on netrefil prostor mezi tyčemi.

V závěru už další velká šance nepřišla, a Baník tak potřetí za sebou remizoval. K udržení mu bez ohledu na další výsledky stačí za týden porazit již sestupující Brno. Karviná v lize pojedenácté za sebou nezvítězila a záchranu už nemá ve svých rukách. Zachránit jí může jen výhra v Jihlavě.

29. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pospíšil. ŽK: Dreksa, Budínský, Janečka (všichni Karviná). Diváci: 4833.

Sestavy:

Karviná: Berkovec - Čolič (80. Šterba), Dreksa, Janečka, Eismann - Šisler (90. Ramírez), Panák - Kalabiška, Budínský, Letič - Wágner (68. Voltr). Trenér: Mucha.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman - Fillo, Hlinka, Hrubý (90. Azackij), De Azevedo (71. Granečný) - Poznar (78. Jirásek), Diop. Trenér: Páník.

Liberec-Bohemians

První poločas zápasu šestého a sedmého celku ligové tabulky odpovídal formě obou týmů a velké šance nenabídl. Na změnu skóre si diváci museli počkat do 62. minuty. Bosančič, který nastoupil ke 100. zápasu v dresu Liberce, poslal do vápna oblouček na nabíhajícího Mikulu, jenž ještě míč posunul na střelce Pulkraba.

Gól přinesl oživení zápasu, krátce po otevření skóre se do šancí dostaly oba týmy. Největší příležitost měl pak v samotném závěru střídající Bartl, který běžel sám na brankáře Fryštáka, ale z těžkého úhlu už vedení Liberce nezvýšil.

Pulkrabův vítězný zásah byl jeho desátou brankou sezony a znamenal teprve třetí libereckou jarní výhru. Svému trenérovi Holoubkovi tak splnil předzápasové přání o příjemnějším rozloučení s domácími fanoušky. Výsledek současně přinesl i potvrzení historické bilance, na stadionu U Nisy totiž Bohemians v lize nikdy nezvítězili.

Kromě Bosančiče oslavil úctyhodné jubileum i hostující záložník Jindřišek. Sedmatřicetiletý veterán nastoupil ke svému 300. ligovému zápasu, a vstoupil tak do klubu ligových legend.

29. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Branka: 62. Pulkrab. Rozhodčí: Dubravský - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Pulkrab, Havelka, Ševčík - Jindřišek. Diváci: 3813.

Sestavy:

Liberec: Nguyen - Coufal, Vukliševič, Kačaraba, Mikula - Wiesner (68. Potočný), Havelka, Bosančič, Pilař - Oscar (55. Ševčík), Pulkrab (86. Bartl). Trenér: Holoubek.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Bederka, Švec (46. Bartek) - Hašek ml., Jindřišek (79. Šmíd) - Reiter, Mašek, Vaníček - Tetteh (71. Nečas). Trenér: Hašek st.

Slovácko-Zlín

Železník se dostal do první šance už v páté minutě utkání po Bartošákově přihrávce, ale musel zakončovat ve skluzu a míč si Heča pohlídal. Zlín byl i nadále aktivnější a nebezpečnější, Slovácko se k ohrožení Zlámalovy branky nedostávalo.

Až po dvaceti minutách se zbavilo počátečního ostychu a hlavně Sadílek začal obraně hostí hodně zatápět. Ve 24. minutě po Navrátilově centru zakončoval ve vyložené pozici hlavičkou, ale Zlámal jeho pokus s velkou námahou vyrazil. Za minutu si to však Sadílek zopakoval a s přesnější koncovkou vstřelil svůj první ligový gól.

Domácí i nadále dominovali a mohli přidat i další branky. Ve 35. minutě Reinberk sklepával míč pro Daníčka, domácí kapitán ale zamířil těsně vedle pravé tyče, stejně jako těsně před přestávkou Břečka.

Zlínu opět patřil úvod poločasu, dvakrát do zakončení dostal Železník, ale poprvé ho zastavil Heča, podruhé stoper Krejčí. Po hodině hry byli diváci svědky další šance. Míč po prudké přihrávce od Navrátila prosvištěl pokutovým územím Zlína, našel ho až na zadní tyči Petr, jehož pokus nasměrovat jej do branky zhatila obrana hostí.

V 78. minutě si střídající Vukadinovič v šestnáctce Slovácka vykoledoval faul, protesty domácích proti penaltě byly marné a Železník poslal míč od tyče za Hečova záda. Závěr zápasu se nesl v duchu snahy domácích strhnout vedení znovu na svou stranu, ale větší šanci si už nevytvořili. Remíza jim přesto stačí k záchraně, Zlín bude ještě muset bojovat.

29. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 25. Sadílek - 79. Železník z pen. Rozhodčí: Marek - Moláček, Kříž. ŽK: Daníček, Krejčí - Ekpai, Jiráček, Bačo. Diváci: 6126.

Sestavy:

Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Reinberk - Janošek (73. Machalík), Daníček - Navrátil, Sadílek, Petr (85. Zajíc) - Kubala. Trenér: Kordula.

Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai (90. Bijimine), Hnaníček (66. Vukadinovič), Holzer (76. Džafič) - Železník. Trenér: Petržela.

Foto: ČTK , Slavomír Kubeš

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi