Slavia si ze Sevilly veze remízu. Vtipnější gól jsem nedal, ví Král

Skvělá práce, Slavia si ze Sevilly veze remízu.

Fotbalisté Slavie nečekaně remizovali v úvodním osmifinále Evropské ligy v Seville 2:2 a vytvořili si příznivou pozici do domácí odvety za týden. Všechny branky padly už v první půli. Skóre otevřel po 24 sekundách Wissam Ben Yedder, na jehož trefu v 25. minutě odpověděl hostující Miroslav Stoch. Za chvíli poslal domácí opět do vedení Munir El Haddadi, ale v 39. minutě podruhé srovnal Alex Král. Při inkasovaném gólu se zranil český gólman Sevilly Tomáš Vaclík a před pauzou musel střídat.

Slávisté, kteří usilují o premiérový postup v pohárech do čtvrtfinále od roku 2000, jako první v této sezoně Evropské ligy v Seville neprohráli. Pětinásobný vítěz a rekordman soutěže v předchozích sedmi zápasech na svém stadionu vyhrál při skóre 24:1. Porazil i Olomouc, kterou ve 4. předkole vyřadil po triumfech 1:0 venku a 3:0 doma.

"Samozřejmě výsledek je pro nás fantastický, dokázali jsme tu dát dva góly. Nemám rád prognózy, ale troufnu si říct, že to může být i 50 na 50, pokud zopakujeme výkon a ještě ho vylepšíme," řekl na tiskové konferenci slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slávia nastoupila bez klasického hrotového hráče. Kapitán Škoda začal na lavičce a na postech útočníků hráli záložníci Masopust se Zmrhalem. Stejně jako při výhře 4:1 v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze v Genku nasadil trenér Pražanů do středu pole Traorého místo Hušbauera.

Slávisté se chtěli vyvarovat ztrát při rozehrávce, ale hned v první minutě chybovali. Součkovu přihrávku na obsazeného Krále vystihl Banega, vysunul Ben Yeddera a ten po 24 sekundách sám před brankářem Kolářem poslal míč po zemi k tyči.

"Pro mě osobně to bylo nepříjemné. Fanoušci na vás třeba bučí, je to cítit. Ale kluci mi pomohli a pak jsem se taky dostal do zápasu. Bylo to nepříjemné pro nás pro všechny. Hned v první minutě jsme prohrávali, ale naštěstí jsme na to rychle zareagovali," řekl Souček.

Hosté se však brzy oklepali a v 25. minutě srovnali. Masopust vybojoval míč, před vápnem přiťukl Traoré balon Stochovi a slovenský záložník s pomocí Rogovy teče překonal Vaclíka.

"Ibra (Traoré) mi sklepl na šestnáctce míč a já jsem se snažil to trefit z první. Dá se říct, že jsem to trefil super. Sice to bylo trochu tečované, ale ta střela by šla i tak na bránu. Nevím, zda by to byl gól, nebo ne," uvedl Stoch.

Sevilla, která z posledních pěti kol španělské ligy získala jen bod, si ale rychle vzala vedení zpět. Po signálu z rohu našel Banega v 28. minutě El Haddadiho, jenž volejem s pomocí Kúdelovy teče nedal Kolářovi šanci.

V 36. minutě mohl šestý celek španělské ligy zvýšit, ale Rog sám před Kolářem neuspěl. O tři minuty později stihl domácí trest. Po Stochově rohovém kopu zasáhl míč Královo rameno, od kterého se šťastně obloučkem odrazil do sítě. Slávistický záložník o gólu zprvu nevěděl a otáčel se od branky.

"Myslím si, že vtipnější gól jsem snad nikdy nedal. Zmátlo mě to, jak tam skákal stoper. Počítal jsem s tím, že to odkopne, ale on to nějak promáchl. Přistálo mi to na rameni, byl jsem trochu dezorientovaný. Najednou jsem uviděl balon v bráně a jak se všichni radují. Ani jsem nevěděl, jestli mám běžet slavit," řekl s úsměvem Král.

Při zákroku se navíc nárazem do tyče zranil Vaclík. Lékaři se jej snažili dát do pořádku, ale český reprezentant si minutu před koncem poločasu sedl na trávník a musel ho vystřídat Soriano.

Vaclík odjel do nemocnice na vyšetření. "Teď jsem s ním mluvil, snad to bude v pořádku. Moc jsem tu situaci neviděl, spadl jako by na tyč. Pro nás to pak byla trochu výhoda, když pak jde gólman do zápasu, je to složité," řekl Trpišovský.

Sevilla po pauze přidala, ale gól El Haddadiho neplatil kvůli ofsajdu a Sarabiu vychytal Kolář. V 59. minutě El Haddadi z první mířil nad a prostor mezi tyčemi netrefil ani poté po brejku. Stejný hráč pak v 70. minutě z tutové šance na malém vápně hlavičkoval nad.

Neprosadil se ani Ben Yedder a poté rozhodčí obrali Sevillu o branku vinou chybně odmávaného ofsajdu. Domácí hráči potvrdili aktuální krizi a fanoušci je za špatný výkon vyprovodili ohlušujícím pískotem.

"Nechci říct, že jsme měli pořádnou porci štěstí, ale musíme si přiznat, že soupeř v druhé půli neproměnil některé vyložené šance. My jsme naopak byli produktivní. Sevilla je takový gigant, že se se do šancí dostane a vy potřebujete top výkon. Ten jednoznačně předvedl Ondra Kolář," uvedl Trpišovský.

Sevilla FC - Slavia Praha 2:2 (2:2)

Branky: 1. Ben Yedder, 28. El Haddadi - 25. Stoch, 39. Král. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.). ŽK: Banega - Coufal, Masopust, Souček. Diváci: 30.698.

Sestavy:

Sevilla: Vaclík (45. Soriano) - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Sarabia, Banega (76. Promes), Rog, Wöber (46. Mesa) - Ben Yedder, El Haddadi. Trenér: Machín.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Bořil - Traoré, Souček, Král (79. Ngadeu) - Stoch - Masopust (60. Olayinka), Zmrhal (72. Škoda). Trenér: Trpišovský.

On-line

Obnovit

  • 92:00
     

    Loučím se s Vámi a těším se u dalšího online utkání. Krásný zbytek večera. 

  • 92:00
     

    A je tady konec zápasu, Slavia ukopala v Seville velmi cennou remízu 2:2! Skvělá práce pro český fotbal, čehož si jsou vědomi fanoušci na tribuně, kteří teď pískají na španělský mančaft. 

  • 91:00
     

    Ngadeu teď poslal zajímavou přihrávku na Součka, ten jakoby se toho bál a v nadějné pozici poslal velmi nenápadnou střelu mimo branku soupeře. 

  • 90:00
     

    Dvě nastavené minuty dělá Slavii od remízy na hřiště soupeře. 

  • 90:00
     

    Slávisté si teď nahrávají ve středu hřiště, nikomu se nechce dopředu. 

  • 89:00
     

    Škoda - Traoré - Olayinka. Trojice mužů v netypické černé teď postupovala směrem na bránu, Olayinka teď nejspíš měl zakončovat a zvolil přihrávku. Ta byla zblokována jedním z domácích obránců.  

  • 87:00
     

    Sarabia teď dostal více místa ve vápně, naštěstí si se střelou z první neporadil.  

  • 86:00
     

    Kouč Sevilly se na lavičce rozčiluje a není divu. Dnešní zápas by ho mohl stát "hlavu".

  • 85:00
     

    Souček teď raději zkusit centr z veliké dálky, než aby postupoval na branku sám. Presink Sevilly v průběhu zápasu stál sešívané hodně sil.

  • 84:00
     

    Ngadeu si teď všiml nabíhajícího Roga a naštěstí vykopl přihrávku do bezpečí. Slavia se už nikam nežene, odkopává balony a hraje na remízu. 

  • 82:00
     

    Ngadeu fauloval Roga, hraje se ve středu hřiště. Pro sešívané by byla remíza na poli soupeře skvělým výsledkem, pro španelský mančaft zklamáním. Chybí přibližně deset minut do konce utkání. 

  • 81:00
     

    Z tribun se ozývá pískot, domácí publikum není spokojeno s remízou. V této fázi utkání sledujeme překopávanou, hráči jsou frustrovaní a nervózní. 

  • 80:00
     

    Ze hry odchází Alexandr Král, přichází Ngadeu. 

  • 78:00
     

    Veliká pomoc od rozhodčích teď přišla jak dar z nebes! Útočník Sevilly teď mohl jít sám na gólmana, jenže je pískán offsajd. Z dalších záběrů je vidět, že to offsajd nebyl!

  • 77:00
     

    Ben Yederr teď dostal parádní přihrávku z jedničky z kopačky Munira, Kolář byl naštěstí blízko a míč končí v jeho rukavicích. V defenzivě sešívaných vznikají okénka, španělští fotbalisté se až příliš snadno dostávají k šancím 

  • 76:00
     

    Ze hry odchází Banega, do hry vstupuje mladík Promes. Poslední střídání španělského celku je za námi. 

  • 75:00
     

    Král teď vybojoval roh. Stoch jde na to, pomezní rozhodčí do pobízí k rychlejšímu pohybu. Škoda naskočil do hlavičky, ale o velký kus minul branku domácích. 

  • 72:00
     

    Ze hry odchází Zmrhal, na zelený pažit vbíhá Milan Škoda. 

  • 70:00
     

    Obrovská šance Sevilly! Munir centroval snad metr před Kolářem, který by nejspíš neměl šanci nebezpečí inkasované branky odvrátit. Jenže balon byl o fous rychlejší, než útočník Sevilly potřeboval a přestřelil.  

  • 68:00
     

    Král i Souček teď byli hodně zastrčení a do útoku se opět dostávají bílé dresy. Je to velký tlak ze strany domácích, defenziva Slavie ztrácí na kompaktnosti. Roch teď přihrával před Koláře, naštěstí nepřesně. 

  • 66:00
     

    A rychlý protiútok domácích, s Munirem mířil dopředu Roch, jeho pecka naštěstí mířila nad branku Koláře. Vzápětí přichází další závan před brankou českého brankáře, který teď musí být ve střehu. 

  • 65:00
     

    Olayinka teď nebyl ve správnou dobu na správném místě a prokaučoval tak slibnou nahrávku spoluhráče. 

  • 63:00
     

    I na domácích je znát nervozita. Po nepříliš dobrých výsledcích kouče Machína se pod ním třese křeslo a v Andalusii se začíná ozývat pískot. Domácí nejspíš nečekali takový odpor pražanů. 

  • 62:00
     

    Fyzicky velmi náročné utkání dnes zažívají hráči Slavie, domácí jim nedají vydechnout. Rog teď opět kolmým pasem nahrával před branku Kolářů, souběžně s útočníkem Sevilly naštěstí naskočil na hlavičku Delli a odcentroval balon do bezpečí. 

  • 60:00
     

    A do protiútoku mířil Zmrhal, z levé strany však v náběhu na branku trefil pouze boční síť. přichází první střídání Slavie, ze hry jde Masopust. Ten má žlutou kartu koleduje si, proto trenéři posílají na trávník Petera Olayinku. 

  • 57:00
     

    Nebezpečná situace pro hosty! Krásná práce ofenzivních hráčů Sevilly, kteří se ve dvou dostali do palebné pozice. Kolář vyběhl hodně daleko, Banega však přestřelil. 

  • 56:00
     

    Masopust se teď dostal do kontaktu s Banegou, na kterého dotíral. Měl by si dát pozor, už má žlutou kartu. 

  • 55:00
     

    Další offsajd zabránil Španělům dokončil nebezpečně vypadající útok. 

  • 54:00
     

    Závan i na druhé straně, Zmrhal však nabídnutou šanci nevyužil. Sevilla dnes však nepůsobí dojmem válce, jak jsou její fanoušci zvyklí. 

  • 53:00
     

    Těžká chvilka pro Slavii zažehnána. Ale bylo to o fous, opět kolmý volej před branku Koláře, ten zachytil Serabia a z první se snažil opět dostat Sevillu do vedení, český gólman však byl pozorný. 

  • 52:00
     

    Mercado s Bořilem se teď válí po trávníku. Vyrovnaný souboj, balon netrefil ani jeden, faul to není. 

  • 50:00
     

    Domácí se radují, je to však předčasné. Branka neplatí z důvodu offsajdu. 

  • 49:00
     

    Sevilla bude vhazovat. Jeden z domácích hráčů teď fauloval Krále, střídačka i spoluhráči vylítli, ale žádná reakce není. Trpišovský se zlobí, na trávníku teď probíhá ostrá výměna názorů mezi trenérem Slavie a rozhodčím. 

  • 48:00
     

    Zdeněk Houštecký je vykázán na tribunu.

  • 48:00
     

    Souček opět zkazil přihrávku, přestože tentokrát z toho nebyla žádná tragédie. Defenzivnímu záložníkovi to dneska moc přesně nestřílí, zatím nemá zrovna svůj den.

  • 47:00
     

    Jesús Navas má velmi nebezpečné centry do prostoru, kam gólman soupeře nemůže. Jako třeba na začátku druhé půle, kde poslal krásnou kolmou přihrávku před branku Koláře, naštěstí žádný z jeho spoluhráčů nedokázal zakončit. 

  • 46:00
     

    Do druhé půle Sevilla střídá. Do hry nastupuje Messa ze hry jde Wober. Hříšník, který byl při Králově gólu zasažen do hlavy. 

  • 45:00
     
  • 45:00
     

    První půle je u konce! Je to zatím veliká divočina, viděli jsme už čtyři branky a dobrou zprávou je, že pražané s favoritem drží krok. Přestože v utkání dotahují, počáteční nervozitu setřásli, chyby v rozehrávce minimalizovali a dokázali Vaclíkovi vstřelit dvě branky. Ten už dnes proti svým krajanům nenastoupí, při druhé inkasované brance si pochroumal rameno a musel střídat. 

  • 45:00
     

    Veliká škoda, Souček vybojoval balon a dostal sešívané do zajímavě vypadající pozice. Masopust se před mladým golmanem domácích zamotal do chumlu španělských hráčů a nenašel cestičku ke Stochovi, který mu nabíhal.

  • 45:00
     

    Masopust vyfasoval žlutou kartu. Rozhodčí nastavuje tři minuty. 

  • 43:00
     

    Brankář Vaclík si ukazuje na bok, vypadá to, že nebude moct pokračovat. Je to tak, pro českého gólmana to proti krajanům není dobrý zápas, dostal dvě smolné branky a je střídán mladíkem Juanem Sorianem. Z trávníku odchází za hlasitého potlesku. 

  • 40:00
     

    Vaclík narazil pravým ramenem do branky ve snaze zachránit předchozí situaci. Na krásný padáček však nedosáhl, navíc zůstává ležet na zemi. Po chvíli se s námahou zvedá, snad bude moct pokračovat. 

  • 38:00
     

    Na neuvěřitelně rychlý presink domácích sešívaní nestačí. Ten však rozehrávka vyšla a Slavia si zahraje roh. K míči se staví Stoch, ten vyslal krásnou nahrávku do chumlu ve vápně. Král ho po odrazu trefil ramenem přímo mezi tři tyče, Slavia vyrovnává, stav je 2:2.

  • 35:00
     

    Další obrovská šance Španělů. Součet teď zkazil přihrávku, která se odrazem dostala k jednomu z domácích útočníků. Ten nelenil, přihrál Rogovi do malého vápna, vybíhající Kolář však balon vyrazil. 

  • 31:00
     

    Sarabiu zastavil Zmrhal, poslal míč na Masopusta. Ten se však dopustil faulu a balon ztrácí.  Ze sešívaných však před koncem první půle spadla deka a nervozita, ukazují, že umí zazlobit.  

  • 27:00
     

    A bohužel, sešívaní se dlouho neradují. Slávisté opět nezachytili signál domácích, když si po rohovém kopu na přesný centr naběhl osamocený MUNIR, který krásně trefil branku. Kúdela na brankové čáře byl bezmocný. Dvě střely, dva signály, dvě branky Sevilly. 2:1 pro domácí. 

  • 24:00
     

    Skvělá akce, výborná bojovnost Masopusta končí brankou pražanů! Masopust vybojoval míč pro Krále, ten mu ho nízkou přihrávkou vrátil, Masopust pak nacentroval na Stocha, který z hranice šestnáctky střelou překonal Vaclíka. Slavia vyrovnává, stav je 1:1.

  • 22:00
     

    Zmrhal to teď trochu uspěchal. Sprintoval po levé straně hřiště, slibně mu nabíhal do vápna Stoch. Zmrhal však poslal krátkou přihrávku, která ke slovenskému útočníkovi nedoputovala. Škoda, mohla to být zajímavá situace.

  • 20:00
     

    Masopust si teď pár kličkami pohrál s obráncem soupeře, poslal přesný pas na nabíhajícího Stocha. Ten se dostal do dobré palebné pozice, jenže přes hradbu španělským protivníků nedostal prostor zakončit mezi tři tyče. Jeho rána letěla asi dva metry vedle pravé tyče Vaclíka.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , Jose Manuel Vidal

Autor: - cih -





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi