Plzeň byla blízko postupu, končí také Boleslav i Sparta

ŽIVĚ: Boleslavi neuznali gól, Sparta v Turecku už prohrává.

V Evropské lize zažily české kluby černý čtvrtek. Nepovedlo se postoupit ani Mladé Boleslavi, Spartě Praha nebo Plzni, která měla další kolo na dosah. Středočeši prohráli proti rumunskému FCSB 0:1 brankou v poslední minutě, která byla také jedinou v celém dvojzápase. Letenští zásluhou Hložkova srovnávacího gólu také sahala po postupu, ale v závěru turecký Trabzonspor využil okének v české obraně. A nakonec Plzeň držela postupový výsledek v prodloužení, ale proti oslabenému soupeři, belgickým Antwerpám, do závěrečného hvizdu inkasovala.

Mladá Boleslav - FCSB 0:1 (1. zápas- 0:0)

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli doma odvetu 3. předkola Evropské ligy s FCSB 0:1 a po remíze 0:0 v Rumunsku do závěrečného play-off nepostoupili. O triumfu hostů rozhodl v první minutě nastavení střídající Ionut Pantiru. Od 75. minuty Středočeši hráli bez vyloučeného Antonína Křapky.

Mladá Boleslav se v základní skupině ještě pod názvem Pohár UEFA představila v sezonách 2006/07 a 2007/08. Od té doby vypadla v předkolech Evropské ligy sedmkrát za sebou, z toho šestkrát ve třetím.

FCSB se o postup do hlavní fáze soutěže utká s portugalskou Vitórií Guimaraes.

Středočeši stejně jako v nedělním ligovém souboji se Spartou, který vyhráli 4:3, nastoupili bez Nikolaje Komličenka. Ruský kanonýr znovu nebyl ani na střídačce.

Domácí začali pěkně zostra. Po 37 vteřinách hlavičkoval stoper Takács po Matějovského rohovém kopu do tyče. Během necelých úvodních 90 sekund zahrávala Mladá Boleslav tři rohy. V šesté minutě Matějovský znovu z rohového kopu našel Takácse, který ale hlavou usměrnil míč nad.

V 16. minutě se k přímému volnému kopu před vápnem domácích postavil Coman, ale jeho přízemní tečovaná střela branku minula. Šeda si pak poradil s Oaidaovou střelou po zemi a vzápětí vyrazil Comanův pokus.

Ve 43. minutě domácí znovu zahrozili po Matějovského rohu. Křapka dokonce dostal míč do sítě, ale kvůli faulu na gólmana Vlada gól neplatil.

Ve druhém poločasu si žádný z týmů dlouho nevytvořil vážnější příležitost a hra se odehrávala zejména ve středu hřiště. V 75. minutě ale Křapka fauloval Comana a po druhé žluté kartě ho belgický rozhodčí Lardot vyloučil. O šest minut později se Coman po zpracování míče otočil a z hranice vápna nastřelil tyč.

V poslední minutě základní hrací doby se balon před šestnáctkou odrazil k domácímu Ewertonovi, jenž zamířil vedle. Na prodloužení ale nedošlo, protože v nastavení stihl vystřelit rumunskému celku postup Pantiru. Na hranici velkého vápna zachytil nedůrazný odkop, pronikl do šestnáctky a prosadil se střelou z úhlu pod horní tyč. V tu chvíli potřebovali domácí vstřelit dvě branky, na které jim nezbyl čas.

Trabzonspor - Sparta 2:1 (1. zápas 2:2)

Fotbalisté Sparty v odvetě třetího předkola Evropské ligy prohráli 1:2 s Trabzonsporem a po domácí remíze 2:2 do závěrečného play-off o místo v základní skupině neprošli. O vítěznou branku tureckého celku se v osmé minutě nastavení postaral český obránce Filip Novák.

Sparta, která před týdnem na Letné promarnila dvoubrankové vedení, prohrávala od 11. minuty po zásahu Alexandera Sörlotha. V 78. minutě vyrovnal Adam Hložek, ale deset minut na to dostal červenou kartu Srdjan Plavšič a připravil hosty o šanci na zvrat.

V sedmé minutě nastavení ještě naděje na zázrak udržel brankář Florin Nita, který zlikvidoval pokutový kop, ale chvíli na to ho po rychlém brejku překonal Novák. Sparta tak stejně jako v předchozích dvou sezonách vypadla hned na úvod kvalifikace. Ve skupině evropských pohárů si naposledy zahrála před třemi lety.

Vstup do zápasu vyšel domácím a už v šesté minutě nebezpečně vystřelil Abdülkadir Ömür. O pět minut později už Trabzonspor vedl - po centru Josého Sosy se o to hlavou postaral nedůrazně bráněný Sörloth. Ve 24. minutě neměl turecký celek daleko ke druhému gólu, ale s hlavičkou Ömüra si poradil gólman Sparty Florin Nita a poté vychytal i dorážku.

Sparta vyrovnala hru až v závěru prvního poločasu a o její největší šanci se postaral Hložek, který první zápas vynechal kvůli nemoci. Sedmnáctiletý záložník vystřelil zpoza vápna, ale jeho ránu gólman Ugurcan Cakir pohotovým zákrokem vyrazil.

Ve druhé půli Trabzonspor dlouho kontroloval hru, ale přesto Sparta dokázala vyrovnat. Po akci Plavšiče a Guélora Kangy se o to technickou střelou postaral Hložek. Jenže o deset minut později dostal Plavšič druhou žlutou kartu, byl vyloučen a jen díky skvělému Nitovi drželi hosté nerozhodný výsledek.

Rumunský gólman totiž v závěru předvedl několik skvělých zákroků, když si poradil s pokusy Ömüra, Ekubana a po faulu Georgese Mandjecka zlikvidoval i pokutový kop Anthonyho Nwakaemeho. Nitu nakonec v samotném závěru po sólu přes celé hřiště překonal Novák, který využil toho, že Sparta v pokusu o zvrat vysunula všechny hráče do útoku.

Plzeň - FC Anwerp 2:1 (1. zápas 0:1)

Fotbalisté Plzně vypadli z Evropské ligy. V odvetě 3. předkola doma sice porazili Antverpy 2:1 po prodloužení, ale belgický tým postoupil díky úvodní výhře 1:0 a většímu počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti.

V 81. minutě Michael Krmenčík vyrovnal stav dvojutkání a ve 107. minutě reprezentační útočník skóroval podruhé. Antverpy ale i bez vyloučeného Abdoulayeho Secka dokázaly snížit, ve 113. minutě je poslal do závěrečného čtvrtého předkola střídající Dieumerci Mbokani.

Svěřenci Pavla Vrby budou chybět v základní skupině evropských pohárů teprve podruhé za posledních devět let.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Mladá Boleslav - FCSB 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Pantiru. Rozhodčí: Lardot - Lemaire, Devillers (všichni Belg.). ŽK: Křapka, Fulnek - Cristea, Tanase, Soiledis, Coman, Planič. Diváci: 4695. První zápas: 0:0, postoupil FCSB.

Sestavy:

M. Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio (46. Fulnek) - Ladra, Hubínek (90.+2 Jiří Klíma), Matějovský, Bucha - Wágner (70. Ewerton), Mešanovič. Trenér: Weber.

FCSB: Vlad - Cretu, Cristea, Planič, Soiledis - Vina, Popescu, Oaida - Tanase, Moutinho (63. Pantiru), Coman. Trenér: Andronache.

Trabzonspor - Sparta Praha 2:1 (1:0)

Branky: 11. Sörloth, 90.+8 Novák - 78. Hložek. Rozhodčí: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všichni Dán.). ŽK: Parmak, Mikel - Plavšič, Krejčí. ČK: 88. Plavšič. První zápas: 2:2, postoupil Trabzonspor.

Sestavy:

Trebzonspor: Cakir - Novák, Hosejní, Türkmen, Pereira - Nwakaeme, Parmak (84. Erdogan), Ekuman, Sosa, Ömür - Sörloth (79. Mikel). Trenér: Karaman.

Sparta: Nita - Hanousek, Costa (61. Hancko), Radakovič (67. Kozák), Sáček - Hašek (76. Mandjeck), Kanga, Krejčí, Plavšič, Tetteh, Hložek. Trenér: Jílek.

Viktoria Plzeň - Royal Antverpy 2:1 po prodl. (1:0, 0:0)

Branky: 81. a 97. Krmenčík - 113. Mbokani. Rozhodčí: Massa - Giallatini, Di Iorio (všichni It.). ŽK: Mihálik, Hrošovský - Jukleröd, Haroun, Bolat, Seck, Lamkel Zé, Bölöni (trenér). ČK: 101. Seck. Diváci: 9717. První zápas: 0:1, postoupily Antverpy.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Havel (114. Řezník), Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach (75. Chorý), Hrošovský - Kayamba (107. Hloušek), Hořava, Kopic - Krmenčík (102. Mihálik). Trenér: Vrba.

Antverpy: Bolat - Buta, Seck, Batubinsika, Jukleröd - Haroun, De Sart (106. Coopman) - Hairemans (94. Baby), Refaelov, Rodrigues (84. Lamkel Zé) - Bolingi (45. Mbokani). Trenér: Bölöni.

On-line

Obnovit

  • 93:00
     

    Bohužel, ani jeden z českých týmu dnes do Evropy neprošel. Touto smutnou informací se s Vámi loučím a těším se u dalším online přenosů. 

  • 93:00
     

    Studená sprcha pro Plzeň, Antverpy i v oslabení střílí gól. Hruškovi propadl balon, ke kterému se dostal Mbokani. Ten už měl lehkou práci s umístěním balonu mezi tři tyče. Domácí nyní potřebují minimálně jednu branku k postupu. Mají na to necelých osm minut. 

  • 93:00
    Červená karta 

    Antrerpy navíc budou dohrávat v deseti, červenou kartu dostává Abdoulaye Seck.

  • 93:00
     

    Plzeň je v postupové pozici, skóruje Michal Krmenčík!

  • 93:00
     

    V Plzni se bude prodlužovat.

  • 93:00
     

    A pozor, Plzeň má naději na postup! Krmenčík ztrestal chybu gólmana Bolata, který střelu Chorého vyboxoval pouze před sebe. 

  • 93:00
     

    Ve hře o Evropskou ligu už je pouze Plzeň, které zbývá třináct minut na vstřelení minimálně jedné branky, aby zápas prodloužila. 

  • 93:00
     

    V poslední minutě nastavení dává Trabzonspor gól a postupuje tak na úkor Sparty!

  • 93:00
    Červená karta 

    Sparta bude dohrávat poslední minuty v deseti, Plavšić je vyloučen.

  • 93:00
     

    Sparta dramatizuje vývoj utkání! Guélor Kanga ukázal svou důležitost v mančaftu z Letné. Svojí přihrávkou našel Hložeka, jehož střela vymetla pravou šibenici a končí za zády Cakira! 

  • 93:00
     

    Plzeň čeká druhá půle, zatím hraje bezbrankově. V tomto případě by to znamenalo postup soupeře. Sparta má taktéž jenobrankové manko, na Letné s Turky remizovala, bohužel na půdě soupeře o branku prohrává.  

  • 93:00
     

    A je tady konec utkání! Mladá Boleslav bohužel posedmé v řadě končí v předkole Evropské ligy. Tentokrát středočeši nebyli daleko, rozhodl až gól v samotném závěru odvetného utkání. 

  • 91:00
    Žlutá karta 

    Žlutou kartu ještě stihnul vyfasovat Fulnek.

  • 90:00
     

    Rozhodčí nastavuje tři minuty. 

  • 90:00
     

    Tohle je obrovská smůla, škoda a kdo ví co ještě! FCSB dává branku, Pantiru se chopil orraženého balonu, přesprintoval do šestnáctky a nekompromisně zakončil.

  • 89:00
     

    Matějovský rozehrál, Takács se pokusil dohlavičkovat balon do branky, což se mu přes bránícího hráče nepovedlo. Míč se odrazil k Ewertonovi, jenže ten přes hradbu těl nedokázal skórovat. 

  • 89:00
     

    Uvidíme volný kop Boleslavi. 

  • 88:00
     

    Coman hraje neskutečně. Nabídl přesný centr Pantiruovi, ten však o parník přestřelil. 

  • 86:00
     

    K Tănasovi byli po kontaktu s Takácsem přivoláni zdravotníci, nevypadá to však na nic vážného. 

  • 84:00
     

    Matějovský teď vyřešil situaci nečekaně, když vyslal přihrávku na kraj šestnáctky, Mešanović však vystřelil těsně nad.

  • 80:00
    Žlutá karta 

    Žlutou kartu dostává Planić.

  • 79:00
     

    Coman si z velkého vápna zpracoval balon a z otočky pálil do tyče! To je obrovská klika pro domácí mančaft, tribuny v Mladé Boleslavi teď vydechly úlevou. 

  • 76:00
     

    Hraje se opatrný fotbal z obou stran, přesto mají v posledních minutách více ze hry Rumuni. Ti po vyloučení Křapky vycítili šanci na závěrečný tlak. 

  • 74:00
    Červená karta 

    Tak tohle je citelná ztráta! Lehký kontakt Křapky, který šel po balonu, nicméně najel do Comana. Druhý žlutá znamená červený trest pro Antonína Křapku. 

  • 72:00
     

    Dvakrát po sobě zastavil šance FCSB ofsajd. Rumuni se dostávají do mírného tlaku, což je vzhledem k ubíhajícím minutám velmi nepříjemné. 

  • 71:00
     

    Soiledis přešel přes Buchu, jeho vlažná rána však dolétla jen do připravených rukavic gólmana Šedy. 

  • 69:00
     

    Ze hřiště odchází Tomáš Wágner, nahrazuje ho Brazilec Ewerton. Jsou to pro něj vůbec první minuty na zeleném pažitu v této sezóně. 

  • 68:00
     

    Cretu se pokoušel najít spoluhráče přihrávkou zpoza pokutového území. To mu však domácí obrana nedovolila a šanci zneškodnila. 

  • 66:00
     

    Hraje se bez větší šance z obou stran. Mladá Boleslav cítí šanci na životní úspěch, což jim možná trochu svazuje nohy. Každopádně hrají zataženěji a opatrněji směrem dopředu.

  • 64:00
     

    Ve vzduchu se srazil Mešanović s Planićem, žádný vážnější problém z toho naštěstí nejspíš nebude. 

  • 63:00
     

    Trabzonspor hraje se Spartou 1:0 po poločase. Plzeň s Antverpami bez branky, v tomto zápase je za námi pětadvacet minut. 

  • 63:00
     

    Tribuny skandují "Boleslav". Cítí, že jsou domácí blízko zdramatizování utkání, možná i postupu. 

  • 62:00
     

    A opět, Matějovský vyslal nebezpečný centr, jenže k nepochopení hráčů i fanoušků Mladé Boleslavi je pískán faul Wágnera. Trochu zvláštní rozhodnutí, domácí s ním nicméně nic nezmůžou.

  • 61:00
    Žlutá karta 

    Coman fauloval protihráče a po zásluze vidí žlutou kartu.

  • 59:00
     

    Hráči FCSB hrají trpělivě, neztrácí balon, nikam nespěchají. Ví, že pokud se jim podaří vstřelit branku, budou muset domácí skórovat dvakrát a tomu přizpůsobují ráz hry. 

  • 54:00
     

    Oaida se pokusil překvapit Šedu střelou z první, naštěstí pro domácí, přestřelil. Hráčům Mladé Boleslavi zatím chybí finální zakončení, což je obrovská škoda vzhledem k tomu, co předvádějí v posledních ligových utkáních. Chtělo by to zužitkovat i na evropském poli.

  • 52:00
     

    Matějovský se teď pokoušel dostat balon mezi tři tyče, jenže jeho snaha byla marná. Trefil jen bránícího protihráče. Neúspěšně dopadl i přízemní centr z kopačky Křapky. 

  • 51:00
     

    Pozor na to, ve středu hřiště má mnoho prostoru Vina. Ten se vrhl vpřed, jeho sprint naštěstí zastavil Hubínek. Bucha toho má po střetech se Soiledisem plné kopačky a sotva plete nohama. 

  • 49:00
    Žlutá karta 

    Soiledis s Buchou spolu mají očividně nějaký osobní problém. Předchozí strkanice řeckému fotbalistovi ještě prošla, ta nynější však nikoliv. Sudí tasí žlutou kartu. 

  • 49:00
     

    Matějovský centroval na malého vápna, jenže svůj pokus přetáhl. 

  • 47:00
     

    Na začátku druhé půle vidíme první střídání dnešního utkání. Ze zeleného pažitu odchází Túlio, na trávník vbíhá Fulnek.

  • 47:00
     

    Soiledis se dostal do ostrého střetu s Buchou, hlavní sudí oboum aktérům domlouvá. Šarvátka zůstává bez trestu. 

  • 46:00
     

    Druhý poločas byl zahájen. 

  • 45:00
     

    Za okamžik začne i třetí klíčové utkání dnešního dne. Zápas Plzeň - Antverpy začíná v 20:00 hodin. 

  • 45:00
    FC Viktoria Plzeň. 

    Konec prvního poločasu. 

  • 45:00
     

    Bucha obehrál na hranici šestnáctky dva protihráče, pak byl sporně obehrán o balon. Faul to však není. 

  • 45:00
    Žlutá karta 

    Vyapdá to na zdravotní potíže, Křapka bude muset střídat. Ještě předtím šel však do souboje s Comanem velmi ostře, za což si vysloužil žlutý trest. 

  • 45:00
     

    Belgický rozhodčí nastavuje dvě minuty. 

  • 42:00
     

    A skóruje se i v Boleslavi, jenže branka neplatí! Křapka dostal míč do branky, ale sudí ho neuznává kvůli faulu. Obrovská škoda. 

  • 41:00
     

    Sparta bohužel před tureckými fanoušky v jedenácté minutě inkasovala a prohrává 0:1.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK

Autor: - cih -





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi