Chudák multimiliardářka

temaMilada Malá nic neví, nic netuší, o nic se nezajímá. Přesto je na ni napsán majetek za více než 30 miliard korun, a je tedy jednou z nejbohatších žen světa. Před několika dny vypovídala v soudním sporu, který vede její syn Radovan Vítek s manželkou Evou. Podobnou frašku Praha zřejmě nezažila.

V žebříčku nejbohatších lidí světa, který minulý týden zveřejnil americký časopis Forbes, by šedesátiletá Milada Malá z Brna mohla figurovat v první pětistovce. Hodnota majetku, který je na ni napsán, se totiž pohybuje mezi 30 a 40 miliardami korun. Ta vyšší částka podle aktuálního kursu představuje 2,45 miliardy dolarů. Pro srovnání, nejvlivnější žena světa, americká byznysmenka a moderátorka Oprah Winfreyová, disponuje podle Forbesu majetkem za 2,5 miliardy dolarů a v žebříčku boháčů se dělí o 469. místo.
   
Redaktor TÝDNE přihlížel před několika dny pozoruhodnému soudnímu jednání. Milada Malá se při výslechu před soudem pokoušela potvrdit verzi svého syna Radovana Vítka (37), že byl a stále je nemajetným advokátním koncipientem. A že tudíž nemůže splnit finanční nároky manželky Evy Vítkové (39). Ve skutečnosti Radovan Vítek vybudoval realitní impérium, jehož hodnota se počítá v řádu desítek miliard korun. Může jít o třicet až čtyřicet miliard.
 
To, že Malá lže, potvrzují vyjádření, která Vítek poskytl TÝDNU v roce 2003. „Jako fyzická osoba vlastním deset obchodních center pronajatých Hypernově (Aholdu) v hodnotě asi dvou a půl miliardy korun, ovládám Spotřební družstvo Včela s nemovitostmi hlavně v Praze asi za 1,5 miliardy, byty asi za tři miliardy a pozemky v hodnotě miliardy.“ Ještě dodal: „Na všechno používám svoje peníze. Jsem schopen do týdne sehnat dvě až tři miliardy. A nebudu do toho tahat žádné banky.“
   
Vítek vede s manželkou Evou řadu sporů. Aktuální pře se týká výživného pro manželku. Žalující stranou je Vítková, která chce na svém muži vysoudit měsíční příspěvek ve výši 80 tisíc korun. Při minulém jednání, kdy Vítek opakoval, že je jen chudý koncipient, mu soudkyně Ladislava Mišková připomněla, že ho živí maminka a přítelkyně a že má tři děti. Poté se Vítka dotázala, kdy se konečně postaví na vlastní nohy.

Celý článek přináší pondělní vydání časopisu Týden.

Foto: Karel Šanda

Autor: Miroslav Motejlek





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi