Let Apolla 11 slovy Armstronga, Aldrina a Collinse

Zleva Neil Armstrong, Michael Collins a Edwin „BuzzPřed čtyřiceti lety, 16. července 1969 v 9.32 místního času, odstartovalo z mysu Canaveral Apollo 11. O čtyři dny později se první lidé procházeli po měsíčním povrchu. Průběh mise připomínáme ukázkami z komunikace posádky Apolla s řídícím střediskem v Houstonu a pozdějšími vzpomínkami astronautů.

Na palubě Apolla 11 byli velitel Neil Armstrong, pilot lunárního modulu Eagle (Orel) Edwin „Buzz" Aldrin a pilot velitelského modulu Columbia Michael Collins. Armstrong s Aldrinem přistáli s Eaglem na Měsíci, zatímco Collins zůstal ve velitelském modulu na oběžné dráze. Právě tento nejméně slavný člen posádky prokázal největší smysl pro humor i pro dramatičnost vyprávění.

16. července 1969, 9.32 místního času. Saturn V startuje.Mys Canaveral, start

Columbii a Eagle vynesla na oběžnou dráhu raketa Saturn V. Michael Collins později popsal své pocity při startu:

„Cítíme to divoké zvíře pod námi. Třese se, rachotí a burácí. Hází s námi ze strany na stranu, křečovitě se zmítáme v popruzích. Jako když nervózní žena řídí široké auto úzkou uličkou z kopce a já jen doufám, že ví, kam jede. Protože v prvních deseti sekundách jsme hrozivě blízko naší 'pupeční' věži."

ČTĚTE TAKÉ: Web nabídne „přímý přenos" Apolla 11 po čtyřiceti letech

Let Apolla 11 však mohl při troše smůly skončit dříve, než začal. Alespoň podle Collinsovy vzpomínky na chvíle těsně před startem:

Záchranný systém by posádku odnesl do bezpečí (snímek z testu).„Nejdůležitější ovladač je hned vedle Neilova levého kolena. Je to záchranná páka. Kdyby jí Neil pootočil, tři rakety nad našimi hlavami by odtrhly velitelský modul od servisního modulu a katapultovaly by nás mimo nebezpečí. Má být použita pouze v extrémních případech. Neil má na levé noze objemnou kapsu a vypadá to, že pokud mírně pohne nohou, o páku zavadí. Rychle ho na to upozorňuji a on popadne kapsu a přetáčí ji tak daleko na vnitřní stranu stehna, jak to jenom jde. Ale stále se nám to nezdá dost bezpečné. Panebože, umím si představit ty novinové titulky: Měsíční střela spadla do oceánu. 'Chyba posádky,' oznámili vedoucí programu. Poslední Armstrongovo slovo před zážehem záchranných raket bylo: jejda!"

K Měsíci

Po jednom a půl obletu kolem Země nasměroval třetí stupeň rakety Columbii s Eaglem k Měsíci. Cestou musel Collins kosmickou loď otočit o 180 stupňů a spojit ji s lunárním modulem.

Na oběžnou dráhu kolem měsíce se Apollo dostalo 19. července, necelých 76 hodin po startu. Na Collinse udělal Měsíc silný dojem: „Měsíc, jak jsem ho znal celý svůj život, ten dvourozměrný malý žlutý kotouč na obloze, někam zmizel. Nahradil ho nejneobyčejnější kulovitý objekt, jaký jsem kdy viděl. Je obrovský, zcela zaplňuje okno. A je trojrozměrný. Vyvaluje proti nám své břicho tak blízko, až se mi zdá, že kdybych natáhl ruku, dotkl bych se ho."

Eagle se odděluje

Lunární modul se od kosmické lodi oddělil 20. července, 100 hodin a 12 minut po startu. Na palubě Columbie zůstal pouze Collins:

Eagle neletěl v atmosféře, takže na aerodynamiku nebylo třeba řešit.„Eagle rozhodně nepřipomíná orla," naráží na jméno lunárního modulu. „Je to ten nejpodivnější stroj, jaký se kdy objevil na obloze. Letí tu s nohama nešikovně trčícíma z těla, které postrádá symetrii i půvab. Ujišťuji se, že všechny čtyři přistávací nohy jsou ve správné poloze, sděluji to do Eaglu a pak trochu lžu: 'Myslím, že máte opravdu krásnou mašinu, i když je vzhůru nohama.'
'Sám jsi vzhůru nohama,' odsekává mi Neil.
'OK, Eagle. Dávejte na sebe pozor, chlapci.'
'Uvidíme se později,' odpovídá mi Neil. Doufám, že má pravdu."

Přistání na Měsíci

Sestup lunárního modulu k povrchu Měsíce neprobíhal bez problémů. Palubní počítač několikrát hlásil chybu, ale řídící středisko Armstronga s Aldrinem ujistilo, že nejde o nic vážného. Astronauti dlouho nemohli najít vhodné místo k přistání, Houston nervózně hlásil, že zbývá palivo na posledních třicet sekund. Když Eagle konečně dosedl na povrch Měsíce, odehrál se následující dialog:

Eagle bezpečně přistál na měsíčním povrchu.Eagle: „Houstone, tady základna Tranquility. Eagle přistál!" (Eagle přistál v Moři klidu, anglicky Sea of Tranquility, pozn. red.)
Houston:
„Rozumím, Tranquility. Zaznamenali jsme přistání. Pár chlapců tady kvůli vám pěkně zmodralo. Konečně jsme si oddechli. Mnohokrát díky."
Eagle: „Díky... Mohlo to vypadat jako velice dlouhá závěrečná fáze. Automatické zaměřování nás neslo přímo do kráteru velikosti fotbalového hřiště. A ve vzdálenosti jednoho nebo dvou průměrů toho kráteru byla pěkná spousta kamenů a skalisek. Situace vyžadovala ručně řízený let nad kamenitou oblastí, abychom našli použitelnou plochu."
Houston: „Rozumím. Odsud to vypadalo nádherně, Tranquility. Končím."
Eagle: „Kolem nás to vypadá jako sbírka všech možných tvarů, úhlů, zrnitosti, našli byste tu všechny druhy kamenů."
Houston: „Rozumím, Tranquility. Vězte, že v tomto sále je spousta usmívajících se tváří. A po celém světě zrovna tak."
Eagle: "Dvě z nich jsou také tady nahoře."
Collins: „A nezapomeňte na jednu ve velitelském modulu!"

Aldrin sestupuje na povrch Měsíce, Armstrong fotí.Na povrchu

Neil Armstrong vstoupil na povrch Měsíce 109 hodin a 24 minut po startu - 21. července 1969 ve 3 hodiny, 56 minut a 21 sekund středoevropského času. Tehdy z Armstrongových úst zazněl nejslavnější výrok dosavadní historie dobývání vesmíru: „Je to malý krok pro člověka... a velký skok pro lidstvo."

Aldrin Armstronga brzy následoval: „Za méně než patnáct minut jsem se neohrabaně vysoukal z výstupního otvoru na povrch, abych se přidal k Neilovi, který měl jako každý správný turista připraven fotoaparát, aby zvěčnil můj příchod."

Jak Aldrin později vzpomínal, neuvědomili si jednu ne sice zásadní, přesto politováníhodnou skutečnost: „Fotoaparát měl u sebe téměř pořád Neil, takže na většině snímků z Měsíce jsem já. Až po návratu na Zemi jsme zjistili, že máme jen pár Neilových snímků. Je to asi moje chyba, ale tohle jsme při tréninku nikdy nenacvičovali."

Druhý muž na Měsíci, Edwin Buzz Aldrin.Dvojice astronautů pořídila snímky povrchu, provedla několik vědeckých experimentů, vztyčila americkou vlajku a sesbírala přes dvacet kilogramů vzorků. Armstrong by býval na Měsíci zůstal mnohem déle: „Hlavní potíž byla, že jsme měli příliš málo času na nejrozmanitější věci, kterým bychom se rádi věnovali. Měli jsme stejný problém jako pětiletý kluk v cukrárně."

Vlajka dala astronautům překvapivě zabrat. Vzpomíná Edwin „Buzz" Aldrin:

Vztyčení vlajky dalo astronautům docela zabrat.„Vztyčení vlajky si vyžádalo spolupráci nás obou a málem skončilo katastrofou. Public relations se zjevně musí trénovat stejně jako všechno ostatní. Ke stožáru bylo připevněno malé teleskopické rameno, které mělo vlajku držet roztaženou. Ať jsme se snažili sebevíc, rameno se zcela neroztáhlo, takže vlajka zůstala pomačkaná. Potom k našemu zděšení nešlo stožár zapíchnout dostatečně hluboko, aby stál rovně. Po dlouhém boji jsme ho k tomu přiměli, ale zůstal ve velmi vratké pozici. Děsil jsem se možnosti, že americká vlajka spadne před televizní kamerou do měsíčního prachu."

Originální záběry z pobytu astronautů na povrchu Měsíce.

Zpáteční cesta

Zpátky na Zemi.Přibližně třináct hodin poté, co astronauti poprvé sestoupili na měsíční povrch, se Eagle vydal na zpáteční cestu ke Columbii. Po necelých čtyřech hodinách letu se oba moduly opět spojily. Vzpomíná Michael Collins: „První se ve spojovacím otvoru objevuje Buzz - s širokým úsměvem na tváři. Popadnu ho a jsem v pokušení dát mu pusu na čelo, jako když otec vítá ztracené dítě. Ale pak si to rozmyslím a v rozpacích mu tisknu ruku."

Poté se kosmická loď vydala zpět k Zemi. Osm dní, tři hodiny a 18 minut po startu velitelský modul bezpečně přistál v oceánu.

Vizualizace celého průběhu mise (s originálními záznamy komunikace astronautů s Houstonem).

Seriál o Apollu

Před čtyřiceti lety člověk poprvé stanul na povrchu Měsíce.V pátek v 8.00 vyjde rozhovor s Jiřím Dienstbierem, který se coby korespondent Československého rozhlasu účastnil startu Apolla 11 na Mysu Canaveral.

 

V sobotu představíme celý projekt Apollo od Kennedyho projevu v květnu 1961 po misi Apolla 17 z prosince 1972.

 

V neděli se budeme věnovat budoucnosti pilotovaných letů k cizím tělesům - americkému projektu Constellation a rostoucím čínským ambicím.

Foto: NASA





Čtěte dále

Důvody, proč si pořídit tepelné čerpadlo

Důvody, proč si pořídit tepelné čerpadlo

Vzhledem k nestabilním cenám energií se tepelná čerpadla těší v poslední době čím dál vyšší popularitě. Jsou totiž ekonomicky...

Přístroj ULTEGO III smart společnosti Ista boduje na veletrhu Infotherma 2024

Přístroj ULTEGO III smart společnosti Ista boduje na veletrhu Infotherma 2024

Ultrazvukový měřič tepla ULTEGO III získal 2. místo na veletrhu Infotherma v Ostravě.

Hyundai a Iveco odhalují nový městský autobus na vodík

Hyundai a Iveco odhalují nový městský autobus na vodík

Společnosti Hyundai Motor Company a Iveco Group N.V. odhalily na veletrhu Busworld 2023 v Bruselu první IVECO BUS E-WAY H2.

Průzkum ukázal zájem Čechů o kosmické technologie

Průzkum ukázal zájem Čechů o kosmické technologie

O kosmické technologie se zajímá nadpoloviční většina Čechů, povědomí o jejich využití v běžném životě má ale menšina lidí....

Technika nalákáte na nové roboty víc než na mzdu, říkají experti

Technika nalákáte na nové roboty víc než na mzdu, říkají experti

Robotika, mechatronika, aplikovaná informatika. Studenti těchto a podobných oborů i experti s praxí jsou v hledáčku firem,...

Soňa Jonášová, propagátorka ekologického cestování.

ohleduplné objevování světa

Uhlíková stopa, znečišťování ovzduší i skleníkový efekt způsobující klimatické změny. To vše jsou pádné důvody, proč stále více...

Lukáš Zrůst, spolumajitel investiční skupiny Progresus

Dřevostavby jako udržitelná forma výstavby nabývají na významu

Lukáš Zrůst, spolumajitel investiční skupiny Progresus, která má v portfoliu největšího českého výrobce dřevostaveb RD Rýmařov,...

Evropská „zkušebna“ v Kuřimi otevře výrobním firmám dveře k automatizaci

Evropská "zkušebna" v Kuřimi otevře výrobním firmám dveře k automatizaci

Automatizace dostupná i malým firmám. Nové možnosti výroby a zapojení do velkých řetězců. Praxe v moderní "zkušebně" místo...

Svěží vzduch snadno a chytře

Svěží vzduch snadno a chytře

Snažíme se žít zdravě, dbáme na dostatek pohybu, vybíráme kvalitní potraviny, věnujeme čas odpočinku i duševní pohodě. Zkrátka...

KodlContemporary představuje unikátní projekt s Porsche 911 GT3 Touring Road to Expression

KodlContemporary představuje unikátní projekt s Porsche 911 GT3 Touring Road to Expression

Současné české umění a automobilový design se spojily v jedinečném uměleckém projektu KodlContemporary a Porsche, který představí...

Společnost Holcim představila udržitelný 3D most Phoenix

Společnost Holcim představila udržitelný 3D most Phoenix

Společnost Holcim představila inovativní most Phoenix, první svého druhu 3D tištěný betonový most postavený z 10 tun...

Otto Wichterle by dnes oslavil 110 let.

Vědec, díky němuž máme kontaktní čočky a silonky, by dnes oslavil 110 let

Český rodák Otto Wichterle je autorem více než 150 vynálezů a patentů. Mezi jeho nejznámější patří vynález silonu a hydrofilních...

Žaluzie nebo rolety?

Jak na tepelné úspory? Kvalitní stínění oken ušetří až 25 % spotřeby energie!

Vzhledem k nárůstu cen energií a vysoké inflaci se otázka úspor dostala v mnoha domácnostech do popředí zájmu. Jedním ze způsobů,...

Dvojitý triumf. Hyundai Janík Motorsport ovládl pohár TCR Eastern Europe

Dvojitý triumf. Hyundai Janík Motorsport ovládl pohár TCR Eastern Europe

Spanilou jízdu letošním šampionátem cestovních vozů završil tým Hyundai Janík Motorsport hned dvěma tituly. V závěrečném závodě...

Nová KONA Electric má české ceny, nechybí ani oblíbená výbava Czech Edition

Nová KONA Electric má české ceny, nechybí ani oblíbená výbava Czech Edition

Prostornější, výkonnější a skvěle vybavená druhá generace modelu KONA Electric vyráběná v moravskoslezských Nošovicích vstupuje...

Ceny ojetin meziročně lehce vzrostly, jejich stáří mírně pokleslo

Ceny ojetin meziročně lehce vzrostly, jejich stáří mírně pokleslo

Ojetin v inzertní nabídce neustále přibývá a jsou také mírně dražší. Za prvních osm měsíců letošního roku se na českém trhu s...

Inovovaný Hyundai i20 přijíždí s českými cenami

Inovovaný Hyundai i20 přijíždí s českými cenami

Kompaktní hatchback Hyundai i20 se dočkal faceliftu, který je nyní k dispozici i českým zákazníkům za ceny od 329 990 Kč....

Hyundai SANTA FE po radikální proměně přináší největší vnitřní prostor v segmentu

Hyundai SANTA FE po radikální proměně přináší největší vnitřní prostor v segmentu

Značka Hyundai v digitální světové premiéře představila zcela nové SUV SANTA FE. Jeho koncept "Open for More" ztělesňuje...

Akce Classic Drive láká na vzácné supersporty i československé klasiky

Akce Classic Drive láká na vzácné supersporty i československé klasiky

Více než tři stovky nádherných autoveteránů a dalších raritních vozů se sjedou ze všech koutů Česka na jediné místo – na střeše...

Výběr doplňků pro váš fotoaparát

Výběr doplňků pro váš fotoaparát

Fotografování je jednou z nejoblíbenějších a nejvíce rozšířených zálib na světě. Existuje několik důvodů a výhod, proč se do...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi