Další skvělé představení! Češi nasázeli Norům sedm branek

Čeští hokejisté slaví gól v zápase mistrovství světa s Norskem.

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání na mistrovství světa, když v Bratislavě porazili ve skupině B Norsko vysoko 7:2. Po dvou gólech dali obránce Filip Hronek a útočník Michael Frolík. Oba si připsali i nahrávku.

Svěřenci kouče Miloše Říhy, kteří nastoupili tentokrát se Šimonem Hrubcem v brance, měli zápas pevně v rukách. A to i přesto, že po dvou Hronkových gólech na začátku zápasu nechali Seveřany snížit. Pak se prosadil dvakrát Frolík a krátce po polovině utkání zvýšil už na 5:1 Michal Řepík. Na gól Norů ve třetím dějství odpověděli Filip Chytil a Dominik Kubalík.

V neděli má český tým volný den, stoprocentní bilanci bude hájit v pondělí od 16:15 proti Rusku.

Bartošák, jenž až do rána asistoval u narození syna Damiana v Ostravě, zůstal pouze na střídačce. Do brankoviště se postavil Hrubec a premiéru na MS mu usnadnil vynikající vstup do zápasu. Poprvé Češi udeřili jen o chvilku později než proti Švédům, které v pátek zdolali 5:2. Voráček od branky nabil Hronkovi, který s přispěním teče o Holösovu nohu otevřel skóre.

V sedmé minutě nebezpečně zakončoval Chytil, krátce poté už slavil Hronek druhý gól. Tentokrát mu nabil Kubalík a Hronek opět bez přípravy zavěsil ranou o horní tyčku. Pak notně pozlobil brankáře Haukelanda Tomáš Zohorna. V 10. minutě fauloval po nevyužité české přesilovce Palát a pykal jen 18 vteřin, neboť se krásně trefil Lindström.

Pro Nory to znamenalo, že po předchozích čtyřech vzájemných soubojích ukončili gólový půst proti českému týmu na světových šampionátech.

V polovině 14. minuty vyřadil Gudas ze hry Rosseliho Olsena, kterého zadkem zasáhl nepříjemně na koleno. V následné přesilovce usměrňoval puk Martinsen, Hrubec však předvedl pohotový zákrok. Frolík pak vyvážel puk a tak dlouho vybíral, koho osloví nahrávkou, až se nakonec rozjel do zakončení sám a sekundu před koncem oslabení zvýšil na 3:1.

Zkraje druhé části chybovali Norové při střídání a následná přesilovka se českému týmu hodně povedla. Voráček během ní nejprve napálil ranou zápěstím z kruhu tyč, chvilku nato ze stejné pozice oslovil dokonale přesně před brankovištěm bojujícího Frolíka a ten slavil druhý zápis do střelecké listiny.

Kovářův pokus vykryl Haukeland. Pokračovalo se za stálé převahy Čechů, kteří vyhráli druhou třetinu na střely mezi tyče drtivě 17:6 a mačkali Nory v jejich obranném pásmu i při hře pět na pět. Velkou herní převahu potvrdil k potěše Jaromíra Jágra ve vyprodaném hledišti ještě ve 34. minutě Řepík.

Norové poslali do branky od třetí třetiny dnešního náhradníka Holma a už po odehrání 52 vteřin snížili. Favorit však nepřipustil jakékoliv komplikace, byť z tempa trochu ubral. Už po 38 sekundách odpověděl Chytil po teči Ruttovy tvrdé rány, skóre pak uzavřel ve 45. minutě kanonýr Kubalík.

Mladíček Kakko dal Slovensku hattrick

Finsko porazilo ve svém druhém zápase na mistrovství světa v Košicích Slovensko 4:2 a s šesti body vede skupinu A. Hrdinou utkání se stal teprve osmnáctiletý útočník Kaapo Kakko, který vstřelil tři branky a s pěti góly vede tabulku střelců turnaje.

Do první větší šance se dostal Ojamäki, brankář Čiliak, který dostal tentokrát přednost před Rybárem, si ale s jeho tečí poradil. I díky tomu se Slováci mohli dostat do vedení.

V 11. minutě, dvě sekundy po skončení přesilové hry, dorazil Černák Sekerovu střelu, kterou dokázal Lankinen jen vyrazit.

Seveřané ale ještě v první části vývoj zápasu otočili. Nejprve se v početní výhodě prosadil Lindbohm a poté se prosadil Kakko.

Zvýšit vedení Finů mohl Savinainen, jehož teč ale skončila jen na tyči. Slováci přežili i další nebezpečné situace před svou brankou a 40 sekund před koncem se jim podařilo vyrovnat. Po Studeničově tyči se prosadil Marinčin, jehož gól ale rozhodčí dlouho a nadvakrát řešili u videa.

Finové se ve třetí části opět dostali do vedení a zasloužil se o to znovu Kakko. Jeden z největších talentů světového hokeje se postaral i čtvrtý gól svého týmu, když využil power play soupeře a dovezl puk do odkryté branky. Slováci ani přes enormní snahu nenavázali na páteční výhru nad USA.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:

Skupina B (Bratislava):

ČR - Norsko 7:2 (3:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Hronek (J. Voráček, Frolík), 7. Hronek (D. Kubalík, Řepík), 16. Frolík, 24. Frolík (Voráček), 34. Řepík (D. Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, J. Vrána), 45. D. Kubalík (Jan Kovář) - 11. T. Lindström (Holös, Martinsen), 41. Olden (M. Olimb). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Schukies (Něm.) - Leemakers (Niz.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 7:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9033.

Sestavy:

ČR: Hrubec - Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, D. Sklenička, D. Musil - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Chytil, Palát - Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík - H. Zohorna, Jaškin, T. Zohorna. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.

Norsko: Haukeland (41. Holm) - Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull - Patrick Thoresen, M. Olimb, Olden - Valkvae Olsen, Haga, Rosseli Olsen - Martinsen, T. Lindström, Trettenes - Röymark, Reichenberg, K. Forsberg - Kristiansen. Trenéři: Petter Thoresen, Sjur Robert Nilsen a Per-Erik Alcén.

Skupina A (Košice):

Slovensko - Finsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) - 15. P. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Sidorenko (Běl.) - R. Jensen (Dán.), McCrank (Kan.). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 7421.

On-line

Obnovit

  • 60
     

    Češi vyhráli i své druhé představení na šampionátu a porazili Nory 7:2. Z Bratislavy je to pro dnešek vše, děkujeme za pozornost.

  • 60
     

    Cenu pro nejlepšího hráče zápasu předá Jaromír Jágr. Z jeho rukou putují hodinky k Jonasi Holosovi a Michaelu Frolíkovi.

  • 60
     

    Konec zápasu.

  • 59
     

    Kovář jel po chybě obrany úplně sám na Holma, nepovedlo se mu ale norského brankáře rozhýbat a ten jeho blafák vystihl.

  • 57
     

    Hrubec si připsal další zákrok, celkem na něj šlo v utkání zatím 24 střel.

  • 56
     

    I přes jednoznačné vedení se český tým stále snaží zaměstnávat norskou obranu a přidat další góly.

  • 54
     

    Na tribuny si našlo cestu přes devět tisíc diváků, na stadionu Ondreje Nepely je znovu plno.

  • 53
     

    Moravčík je na ledě, hraje se na obou stranách v plném počtu.

  • 52
     

    Norové se ale v početní převaze trápí a vůbec se nedokážou dostat s pukem před Hrubce.

  • 51
     

    Musil vyklouzl z vrátek trestné lavice a český tým byl zhruba čtyři vteřiny v plném počtu. Zahřáté místo po Musilovi obsadil Moravčík, který se provinil hákováním.

  • 50
     

    Češi si vytvořili při vlastním oslabení dvě slušné šance, další branku v početní nevýhodě ale nepřidali.

  • 49
     

    Hrubec nevěděl, kde má puk, Olimb se ale k dorážce nedostal.

  • 49
     

    Norové si užijí další přesilovku, David Musil vyfasoval menší trest za sekání.

  • 48
     

    Vrána pohotově prověřil Holma, norský náhradní brankář měl lapačku v pohotovosti.

  • 47
     

    Lesund a Gudas si půjdou po vzájemné kočkované opočinout na dvě minuty za hrubost.

  • 47
     

    Lesund zasáhl za bránou během rozehrávky Hrubce a Nora se okamžitě ujal Radko Gudas, který mu dal pocítit bratislavské plexisklo pěkně zblízka.

  • 46
     

    Simon mohl přidat osmý český zásah, těsně minul.

  • 45
     

    GÓL! Z utkání se stává exhibice. Znovu zafungovala spolupráce Kováře s Kubalíkem a druhý jmenovaný prokázal instinkt kanonýra. Česko - Norsko 7:2.

  • 43
     

    Mohlo být ještě hůř pro Nory, Kolář ale z dobré pozice trefil jen Holmovu vyrážečku.

  • 42
     

    GÓL! Blesková odpověď národního týmu. Vrána obkroužil bránu, vybídl ke střele Ruttu a český obránce přivítal Holma na turnaji. Po prozkoumání záznamu byl za střelce určen Filip Chytil, který zřejmě lehce Ruttovu střelu tečoval. Česko - Norsko 6:2.

  • 41
     

    GÓL! Olden šikovně tečoval Olimbovo nahození od modré čáry, Hrubec byl bez šance. Česko - Norsko 5:2.

  • 41
     

    Norové udělali změnu mezi třemi tyčemi. Podruhé pět gólů už bylo na Haukelanda moc a v bráně se poprvé na turnaji objevil Holm.

  • 41
     

    Začala třetí třetina.

  • 40
     

    Konec druhé třetiny. Češi navýšili v prostřední části vedení a zcela kontrolují hru. Po gólech Frolíka a Řepíka vede Česko nad Norskem 5:1.

  • 40
     

    Kamery si v hledišti našly Jaromíra Jágra, což vyvolalo bouřlivý ohlas publika.

  • 39
     

    Moravčík je zpět, počet hráčů na ledě je opět vyrovnaný.

  • 38
     

    Český brankář se včas přesunul proti Lindströmově střele.

  • 38
     

    Seveřané první minutu početní převahy prohospodařili bez jediného zakončení.

  • 37
     

    Dvě minuty za hrubost si půjde odsedět Michal Moravčík.

  • 36
     

    Arénou se nese mexická vlna, už asi nikdo v Bratislavě nepochybuje o šestibodovém vstupu do turnaje v podání Říhových svěřenců.

  • 35
     

    Asistenci si připsal i Filip Hronek, pro něhož je to třetí kanadský bod v zápase.

  • 34
     

    GÓL! Dominik Kubalík si připisuje druhou asistenci v zápase, když Michal Řepík propálil po jeho nabídce Haukelanda. Česko - Norsko 5:1.

  • 34
     

    Ve druhé třetině je to na počet střel zatím 12:2 ve prospěch českého národního týmu.

  • 33
     

    Martinsen se dral do zakončení a trefil vnější tyč Hrubcovy brány.

  • 32
     

    Činí se ale i ostatní formace a Norové jsou v posledních minutách pod tlakem.

  • 31
     

    Hronek dychtí po hattricku, tentokrát ale pálil z první vedle. První český útok má dnes na svědomí všechny branky a každé jeho střídání znamená herní převahu českého týmu.

  • 30
     

    Vrána je po včerejším dvougólovém představení při chuti, i jeho ránu z mezikruží norský gólman ukryl ve své výstroji.

  • 30
     

    Palátův pokus ihned po vhazování Haukeland lapil.

  • 28
     

    Po čtvrté brance v Haukelandově síti se hraje bez šancí, tempo utkání ale stále splňuje přísná kritéria a dalších gólů se jistě ještě dočkáme.

  • 27
     

    Norský kapitán Holos prokázal nevídaný lakrosový talent, jeho stažení puku ze vzduchu ale bylo posouzeno jako hra vysokou holí.

  • 27
     

    Český tým proměnil na šestý pokus svou první přesilovou hru na turnaji. Obecenstvo vesměs v českých barvách si žádá další gól.

  • 25
     

    Filip Chytil už se zapojil do rotace, jeho bolest tak snad neznačila nic vážného.

  • 24
     

    GÓL! Voráček se celou přesilovku projevoval jako hlavní tvůrce hry a nakonec také vymyslel exkluzivní přihrávku přímo na Frolíkovu čepel, kterému už nedělalo problém zblízka tečovat puk do brány. Česko - Norsko 4:1.

  • 24
     

    Voráček tak dlouho kvedlal s pukem na čepeli, až bleskově vypálil a trefil tyčku norské brány!

  • 23
     

    Norové hráli v jeden moment se šesti bruslaři a bude z toho přesilovka pro český tým.

  • 22
     

    Chytil zamířil po souboji otřesený na střídačku.

  • 22
     

    Vydařené střídání první formace, aktivní byl hlavně Voráček, který se dostal i k překvapivému zakončení na přední tyč, Haukeland ale stihl mezírku utěsnit.

  • 21
     

    Začala druhá třetina.

  • 20
     

    Konec první třetiny. Český tým zvládl stejně jako v pátečním utkání se Švédskem úvodní dějství na jedničku. Dvakrát se trefil obránce Hronek, Norové snížili z přesilové hry zásluhou Lindströma. Na průběžných 3:1 upravil v oslabení Frolík.

  • 19
     

    Chytil pálil z mezikruží, bránu minul.

Starší zprávy

Pro zobrazení celého článku přejděte na www.tyden.cz

Foto: ČTK , imago sportfotodienst/JOEL MARKLUND,via www.imago-images.de

Autor: mor , ČTK





Čtěte dále

Fotbalisté Slavie vstoupili do Evropské ligy výhrou 2:0 v Razgradu

Fotbalisté Slavie vstoupili do Evropské ligy výhrou 2:0 v Razgradu

Slávisté přešli do Evropské ligy po neúspěšném boji o Ligu mistrů. Na úvod se postarali o první vítězství českého týmu na...

Norris ovládl závod F1 v Singapuru před Verstappenem a snížil jeho náskok v MS

Norris ovládl závod F1 v Singapuru před Verstappenem a snížil jeho náskok v MS

Britský jezdec Lando Norris z McLarenu vyhrál Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 a vybojoval třetí triumf v sezoně a kariéře....

Basketbalistka Wilsonová získala ve WNBA jednomyslně potřetí v kariéře titul MVP

Basketbalistka A'ja Wilsonová byla jednomyslně zvolena nejužitečnější hráčkou WNBA. Hvězda Los Angeles Aces, která jako první v...

Bayern opět naděloval, v Brémách vyhrál 5:0

Bayern opět naděloval, v Brémách vyhrál 5:0

Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli v bundeslize i čtvrtý zápas a upevnili si vedení v tabulce. A opět předvedli kanonádu, na...

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Basketbalistky Žabin si po deseti letech zahrají Evropskou ligu. V odvetném zápase kvalifikace zvítězily v maďarském Szekszárdu...

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Bývalá opora USK Praha Alyssa Thomasová předvedla na úvod play off WNBA patnáctý triple double v soutěži, čímž opět vylepšila...

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Čeští tenisté prohráli také vinou zdravotních potíží ve skupinové fázi Davisova poháru dnešní utkání s Austrálií 0:3 na zápasy a...

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Současný mistr České republiky ve všestrannosti Marek Pokorný to má při otázce na výjimečné koně zatím poměrně jednoduché. Ve své...

Olympijské hry v Paříži - přehled

Olympijské hry v Paříži - přehled sportů a sportovišť

Poprvé od Londýna 2012 a netradičně již po třech letech od posledních olympijských her v Tokiu se největší sportovní akce roku...

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté si po nepovedeném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu pohoršili v žebříčku reprezentací FIFA o 13 míst na...

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Téměř čtvrt století čekali českoslovenští sportovci na premiérové zlato z olympijských her, než před sto lety v Paříži gymnasta...

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Po dvouměsíční letní pauze začne v pátek nový ročník první fotbalové ligy. Po dvou mistrovských primátech za sebou bude o vítězný...

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili ve finále mistrovství Evropy Anglii 2:1. Turnaj ovládli po dvanácti letech a ziskem rekordního...

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Tenistka Kateřina Siniaková získala ve čtyřhře třetí wimbledonský titul a celkově devátou grandslamovou trofej. S Američankou...

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála poprvé v kariéře Wimbledon ve dvouhře. Osmadvacetiletá hráčka porazila ve finále na londýnské...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi