Voráček ukončil čekání na gól, Pavelec vychytal Minnesotu

Jakub Voráček (vpravo).

Útočník Jakub Voráček po deseti zápasech ukončil v NHL čekání na gól, svou jedenáctou trefou v sezoně však jen zmírnil prohru hokejistů Philadelphie v Pittsburghu 2:6. Skvělý výkon podal v brance Winnipegu Ondřej Pavelec, jenž 28 zákroky vychytal výhru 5:1 nad Minnesotou a byl vyhlášen třetí hvězdou večera.

Voráček skóroval poprvé od 20. února, mezitím ale přes tři týdny nehrál kvůli zranění. V Pittsburghu, kde jeho tým prohrával po polovině utkání už 0:3, se prosadil ve 49. minutě, kdy povedenou tečí snížil na 2:4. Za necelé dvě minuty ale vrátil domácím tříbrankový náskok Eric Fehr a stejný hráč zpečetil triumf Penguins trefou do prázdné branky při power play.

Flyers dál zůstávají v tabulce Východní konference na poslední postupové příčce do play off, s jednobodovým náskokem před Bostonem, který v neděli podlehl 4:6 v Chicagu. Philadelphia, které stále chybí zraněný brankář Michal Neuvirth, však má jeden zápas k dobru.


"Myslím, že jsme podali lepší výkon než doma před dvěma týdny. Ale stejně to nestačilo," zmínil Voráček prohru s Pittsburghem 1:4 z 19. března. "Jenže je jedno, jestli hrajete lépe nebo hůř. Tak jako tak jsme prohráli a ztratili dva body."

Pittsburgh potvrdil skvělou formu, když vyhrál pošesté v řadě a podvanácté z posledních třinácti zápasů. Podruhé během dvou dnů se o úspěch zasloužil náhradní brankář Matthew Murray, jenž zaskakuje za zraněnou jedničku Marca-Andreho Fleuryho, který je po otřesu mozku.

Murray 28 zákroky proti Philadelphii navázal na sobotní čisté konto v duelu s New York Islanders. "Řekl bych, že NHL je fyzicky mnohem víc náročná. Před brankou je spousta závarů, často se dostanete do kontaktu s protihráčem. Ale myslím, že zatím jsem se s tím vypořádal docela dobře," uvedl jednadvacetiletý nováček, který v letošní sezoně vychytal v deseti utkáních sedm výher.

Philadelphii zbývá v základní části sehrát ještě čtyři utkání a už to příští hodně napoví - ve středu nastoupí v Detroitu, který má rovněž 91 bodů. "Důležitý je teď každý zápas," konstatoval kouč Dave Hakstol. "Samozřejmě, vzhledem k situaci v tabulce bude tenhle klíčový. Ale takhle to už máme asi dva měsíce."

Pastrňákův gól body nepřinesl

Jistou účast ve vyřazovacích bojích získala v neděli Florida s českou hvězdou Jaromírem Jágrem. Rozhodla o tom právě porážka jejího divizního rivala Bostonu v Chicagu, kterou neodvrátil gólem David Pastrňák. Panthers jsou po sobotním vítězství nad Montrealem v čele Atlantické divize a před čtvrtým Bostonem, jemuž zbývají odehrát už jen tři zápasy, mají k dobru nedostižných sedm bodů.

Boston prožil v Chicagu katastrofální první polovinu zápasu. Do 35. minuty inkasoval šest branek a prohrával 0:6. Hattrick zaznamenal nejproduktivnější hráč soutěže Patrick Kane, jenž přidal ještě asistenci a dostal se na hranici 100 bodů v sezoně.

HATTRICK PATRICKA KANEA:


Je prvním Američanem, jemuž se to podařilo, od roku 1996, kdy stejný počin zvládl Doug Weight. V dresu Chicaga byl posledním stobodovým hráčem v sezoně 1993-94 Jeremy Roenick.

Blackhawks si však zápas zkomplikovali poté, co v poslední minutě druhé části dovolili Bostonu vrátit se alespoň částečně do zápasu. V čase 39:44 vstřelil první gól Bruins Pastrňák po sólovém nájezdu, do kterého jej vyslal David Krejčí. O 11 sekund později skóroval ještě Patrice Bergeron, jenž přidal třetí gól na začátku třetí části. Na rozdíl dvou gólů dostal hosty v 50. minutě Brad Marchand, ale víc už Bruins nezvládli.

Kouč Chicaga Joel Quenneville se stal druhým trenérem v historii NHL, který dosáhl na metu 800 vítězství. Před ním to dokázal pouze Scotty Bowman (1244 výher). "Tohle bylo trošku divočejší, než by člověk v určité fázi zápasu čekal. Ale celkově mohu říct, že jsem měl štěstí na to, že jsem trénoval výborné týmy. Žádný ale asi nebyl lepší než ten současný," uvedl Quenneville.

Boston si může vylepšit pozici v úterý proti Carolině, ve zbývajících dvou utkáních se pak střetne s Detroitem a Ottawou. "Musíme se o hodně zlepšit. Dnes jsme si to prohráli chybami v úvodu zápasu. Dali jsme soupeři příliš mnoho prostoru. A to si nemůžeme dovolit," uvedl Bergeron.

Pavelec třetí hvězdou zápasu

V Západní konferenci už zbývá vyřešit poslední postupové místo. Zajistit si ho mohla Minnesota, jenže ztroskotala na bezchybném Pavelcovi a prohrála potřetí v řadě. Dál však má komfortní náskok pěti bodů před Coloradem, které prohrálo stejným rozdílem 1:5 se St. Louis.

Vedle Voráčka a Pastrňáka se z českých hokejistů střelecky prosadil také Radek Faksa, který byl autorem jediného gólu Dallasu při prohře 1:3 na ledě Anaheimu. Faksa skóroval potřetí během posledních čtyř zápasů a svou bilanci v premiérové sezoně zaokrouhlil na 10 bodů za pět gólů a stejný počet asistencí.

Výsledky NHL:

Chicago - Boston 6:4 (2:0, 4:2, 0:2)

Branky: 19., 21. a 35. P. Kane, 14. Anisimov, 23. Toews, 26. Panarin - 40. a 43. Bergeron, 40. Pastrňák (Krejčí), 50. Marchand. Střely na branku: 34:46. Diváci: 22.156. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. Panarin (oba Chicago), 3. Bergeron (Boston).


Pittsburgh - Philadelphia 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Branky: 50. a 59. Fehr, 16. Crosby, 17. Bennett, 31. Hörnqvist, 45. Hagelin - 40. Simmonds, 49. Voráček. Střely na branku: 39:30. Diváci: 18.673. Hvězdy zápasu: 1. Hörnqvist, 2. Fehr, 3. Bennett (všichni Pittsburgh).


Anaheim - Dallas 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 41. a 60. Kesler, 33. Thompson - 59. Faksa. Střely na branku: 24:25. Diváci: 16.585. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Silfverberg, 3. Cogliano (všichni Anaheim).


Colorado - St. Louis 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Branky: 56. Duchene - 6. Backes, 9. Pääjärvi, 17. Parayko, 24. Pietrangelo, 58. Brouwer. Střely na branku: 31:39. Diváci: 15.485. Hvězdy zápasu: 1. Parayko, 2. Tarasenko, 3. Pääjärvi (všichni St. Louis).


Winnipeg - Minnesota 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky: 18. Scheifele, 33. Thorburn, 50. Copp, 53. Stafford, 58. Wheeler - 48. Granlund. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 29 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 96,6 procenta. Střely na branku: 34:29. Diváci: 15.294. Hvězdy zápasu: 1. Thorburn, 2. Copp, 3. Pavelec (všichni Winnipeg).

Foto: ČTK/AP

Autor: ČTK





Čtěte dále

Jamesův syn debutoval v dresu Lakers, s otcem si zatím nezahrál

Jamesův syn debutoval v dresu Lakers, s otcem si zatím nezahrál

Syn basketbalové hvězdy LeBrona Jamese Bronny má za sebou debut v dresu Los Angeles Lakers, se svým slavným otcem si však v...

Slavia v Evropské lize remizovala s Ajaxem 1:1, vyrovnal Chorý

Slavia v Evropské lize remizovala s Ajaxem 1:1, vyrovnal Chorý

Fotbalisté Slavie ve druhém utkání hlavní fáze Evropské ligy doma remizovali s Ajaxem Amsterodam 1:1. Skóre otevřel Branco van...

FIFA opět odložila rozhodnutí o případném trestu pro Izrael za válku v Gaze

FIFA opět odložila rozhodnutí o případném trestu pro Izrael za válku v Gaze

Mezinárodní federace FIFA znovu odložila rozhodnutí o případných sankcích za válku v Pásmu Gazy, které pro Izrael požaduje...

Nemec byl v Praze na NHL už jako kluk, teď se chce ukázat prarodičům

Nemec byl v Praze na NHL už jako kluk, teď se chce ukázat prarodičům

Slovenský hokejový obránce Šimon Nemec v roce 2010 jako malý kluk sledoval v O2 areně souboj Bostonu s Phoenixem, teď si...

Zemřela sportovní gymnastka Černá, dosud poslední česká mistryně světa

Zemřela sportovní gymnastka Černá, dosud poslední česká mistryně světa

Ve věku 61 let zemřela v pondělí 30. září po dlouhé nemoci bývalá sportovní gymnastka Věra Černá, mistryně světa ve cvičení na...

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Frankfurt - Plzeň (3:3)

Fotbalisté Plzně smazali dvoubrankovou ztrátu a ve Frankfurtu remizovali 3:3

Fotbalisté Plzně na úvod hlavní fáze Evropské ligy smazali ve Frankfurtu dvoubrankovou ztrátu a s vítězem soutěže ze sezony...

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Basketbalistky Žabin si po deseti letech zahrají Evropskou ligu. V odvetném zápase kvalifikace zvítězily v maďarském Szekszárdu...

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Bývalá opora USK Praha Alyssa Thomasová předvedla na úvod play off WNBA patnáctý triple double v soutěži, čímž opět vylepšila...

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Čeští tenisté prohráli také vinou zdravotních potíží ve skupinové fázi Davisova poháru dnešní utkání s Austrálií 0:3 na zápasy a...

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Současný mistr České republiky ve všestrannosti Marek Pokorný to má při otázce na výjimečné koně zatím poměrně jednoduché. Ve své...

Olympijské hry v Paříži - přehled

Olympijské hry v Paříži - přehled sportů a sportovišť

Poprvé od Londýna 2012 a netradičně již po třech letech od posledních olympijských her v Tokiu se největší sportovní akce roku...

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté si po nepovedeném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu pohoršili v žebříčku reprezentací FIFA o 13 míst na...

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Téměř čtvrt století čekali českoslovenští sportovci na premiérové zlato z olympijských her, než před sto lety v Paříži gymnasta...

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Po dvouměsíční letní pauze začne v pátek nový ročník první fotbalové ligy. Po dvou mistrovských primátech za sebou bude o vítězný...

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili ve finále mistrovství Evropy Anglii 2:1. Turnaj ovládli po dvanácti letech a ziskem rekordního...

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Tenistka Kateřina Siniaková získala ve čtyřhře třetí wimbledonský titul a celkově devátou grandslamovou trofej. S Američankou...

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála poprvé v kariéře Wimbledon ve dvouhře. Osmadvacetiletá hráčka porazila ve finále na londýnské...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi