Hašek vychytal Detroitu vítězství nad Dallasem

Brankář Edmontonu Mathieu Garon (vpravo) a Jaromír Jágr.Dominik Hašek pomohl v sobotním utkání NHL hokejistům Detroitu k vítězství 3:0 v Dallasu. Čisté konto udržel dvaačtyřicetiletý český brankář v této sezoně podruhé, celkově v kariéře už po osmasedmdesáté. Na Haška v utkání mířilo 22 střel domácích hráčů, výhru Rudým křídlům zajistily góly Rafalského, Clearyho a Franzéna, který se v poslední minutě trefil do prázdné branky.

Statistika sobotních zápasů:

Montreal - Washington 4:5 v prodl.

(Branky: 3. Plekanec, 28. Kosticyn (Plekanec), 43. Hamrlík, 52. Kovaljov (Plekanec) - 29. a 47. Ovečkin, 32. Backström, 39. Gordon, 62. Green (Fleischmann). Střely na branku: 27:29. Diváci: 21 273.

Dallas - Detroit 0:3

(Branky: 4. Rafalski, 51. Cleary, 60. Franzén. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 22 střel neinkasoval a úspěšnost zásahů měl 100 procent. Střely na branku: 22:23. Diváci: 18 584.

Boston - New Jersey 4:3 (Branky: 15. Axelsson, 19. Wideman (Krejčí), 20. Sturm, 40. Savard - 5. Zubrus (Eliáš), 38. Oduya, 51. Zajac. Střely na branku: 25:45. Diváci: 17 565.

Toronto - Philadelphia 2:3 (Branky: 45. a 52. Sundin (na první Kubina) - 11. Downie, 17. Carter, 58. M. Richards. Střely na branku: 56:32. Diváci: 19 412.

Ottawa - Tampa Bay 4:3 v prodl.

(Branky: 20. a 37. Robitaille, 45. Heatley, 64. Fisher - 6. St. Louis (Prospal), 12. Lecavalier, 24. Hlaváč. Střely na branku: 27:19. Diváci: 20 108.

Pittsburgh - Florida 3:0 (Branky: 5. Kennedy, 7. Malkin, 58. Crosby. Tomáš Vokoun odchytal za Floridu celý zápas, z 31 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 90,3 procenta. Střely na branku: 31:35. Diváci: 17 090.

St. Louis - Carolina 1:0

(Branka: 13. Stempniak. Střely na branku: 19:27. Diváci: 19 150.

Nashville - Minnesota 4:1 (Branky: 7. Gelinas, 9. Hamhuis, 19. Dumont, 48. Erat - 24. Parrish. Střely na branku: 30:30. Diváci: 17 113.

Colorado - NY Islanders 2:1 v prodl.

(Branky: 40. Leopold, 63. Svatoš - 4. Jackman. Střely na branku: 39:24. Diváci: 17 154.

San Jose - Columbus 3:2 (Branky: 22. a 43. Rissmiller, 24. Bernier (M. Michálek) - 49. Murray, 51. Fjodorov. Střely na branku: 19:23. Diváci: 17 496.

Phoenix - Anaheim 3:2 po sam. nájezdech

(Branky: 22. Doan, 34. Reinprecht, rozhodující nájezd Mueller - 3. Getzlaf, 23. Weight. Střely na branku: 34:31. Diváci: 16 159.

Edmonton - NY Rangers 3:2 po sam. nájezdech

(Branky: 32. Stoll (Hemský), 52. Horcoff (Hemský), rozhodující nájezd Gagner - 49. Girardi, 60. Drury (Jágr). Střely na branku: 25:31. Diváci: 16 839.

Los Angeles - Calgary 4:6 (Branky: 27. Frolov, 43. Stuart, 45. Nagy, 51. Kopitar - 4. a 55. Langkow, 54. a 60. Huselius, 3. Regehr, 34. Iginla. Střely na branku: 34:27. Diváci: 18 118.

"Nuly jsou vždycky něco zvláštního. Navíc v Dallasu se mi nikdy moc nedařilo, o to je to čisté konto hezčí," prohlásil Hašek, jenž si připsal 375. vítězství v kariéře a posunul se na 11. příčku historických tabulek před Johna Vanbiesbroucka.

Hašek na konci ledna oslaví už 43. narozeniny, na ledě však i podle spoluhráčů působí stále svěžím a čerstvým dojmem. "Každý den to vidíme. Je pořád ohromně soutěživý, stále nesnáší, když dostane gól, i když jde jen o trénink," řekl obránce Niklas Lidström.

Detroit zaznamenal jednatřicátou výhru v 42 zápasech a vytvořil tak nový klubový rekord. Naopak Dallas poprvé po čtyřech letech prohrál čtyři zápasy za sebou. "Je to frustrující, to bez debat. Musíme se s tím vypořádat a zabrat," konstatoval kouč Stars Dave Tippett.

Třemi body za gól a dvě asistence se blýskl český útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. Další branku domácího mužstva přidal jeho krajan Roman Hamrlík, Canadiens však nakonec podlehli Washingtonu 4:5 v prodloužení.

Plekanec otevřel skóre už v třetí minutě v přesilové hře, v druhé třetině po jeho přihrávce zvýšil Kosticyn. Další desetiminutovka ale patřila hostům, kteří otočili skóre na 3:2. Montreal v třetím dějství dokázal dvakrát vyrovnat: nejprve se trefil Hamrlík, na další Ovečkinův gól pak odpověděl po Plekancově asistenci Kovaljov. Čeští hráči se tak podíleli na všech brankách Canadiens.

Zápas rozhodl v druhé minutě nastavení obránce Mike Green, jenž s 11 góly vévodí pořadí střelců mezi zadáky. Greenovi je teprve 22 let, na ledě si však počíná jako mazák. "Zatím nepatří mezi hvězdy, ale brzy bude daleko známější. Je to vynikající mladý hráč, který se pořád zlepšuje. Neznám mnoho obránců, kteří v jeho věku dokážou to co on," vysekl Greenovi poklonu kouč Capitals Bruce Boudreau.

Rangers prohráli už potřetí za sebou

Třetí porážku za sebou utrpěli hokejisté New Yorku Rangers, kteří podlehli na ledě Edmontonu 2:3 po samostatných nájezdech. Na oba góly Oilers přihrál Aleš Hemský, který se vrátil do sestavy po pěti vynechaných zápasech kvůli zranění kolena. Jaromír Jágr, kapitán Rangers, kteří ani na sedmý pokus neuspěli v duelu se soupeřem ze Západní konference, si připsal asistenci u vyrovnávací trefy Chrise Druryho sedm sekund před koncem třetí třetiny.

V penaltovém rozstřelu ani jeden z českých kanonýrů neuspěl, jako jediný proměnil nájezd domácí útočník Sam Gagner, který rozhodl penalty už počtvrté v sezoně. Edmonton vyhrál v samostatných nájezdech celkově už pojedenácté a v této disciplině nemá v NHL konkurenci.

Parádní přestřelku viděli diváci v Los Angeles, odkud si výhru 6:4 odvezli Calgary Flames. Hosté vedli po dvou třetinách 3:1, domácí Kings ale během deseti minut třetí třetiny třemi góly otočili skóre ve svůj prospěch. Závěr však patřil opět hostům, kteří dvěma góly v rozmezí 110 sekund zvrátili vedení na svou stranu, pojistku pak přidal trefou do prázdné branky při power play Kristian Huselius.

Skvělou formu potvrdili hokejisté Pittsburghu, kteří porazili Floridu 3:0 a připsali si šesté vítězství za sebou. K výhře vykročili už v úvodu první třetiny, kdy se trefili Tyler Kennedy a Jevgenij Malkin, třetí gól přidal v poslední třetině Sidney Crosby.

Pantery nezachránil ani Tomáš Vokoun, který předvedl 28 úspěšných zákroků. "Za vše mluví nasazení obou týmů. Po pěti nebo deseti minutách zápasu mohlo být rozhodnuto a nikdo by se nemohl divit," prohlásil český gólman. S kritikou vůči vlastním spoluhráčům tradičně nešetřil. "Musíme ocenit hru soupeře, hrál výborně. Ale o tom to není. Jde o to, jak jsme hráli my," naznačil Vokoun.

Torontu nestačilo k vítězství ani šestapadesát střel

Ani neuvěřitelných 56 střel nestačilo Torontu, aby odvrátilo porážku 2:3 s Philadelphií. Maple Leafs si totiž vylámali zuby na famózním výkonu brankáře Letců Antera Niittymäkiho, který pustil jen dvě rány Matse Sundina a připsal si 54 úspěšných zákroků.

"Vyhrál nám zápas, o tom není pochyb," řekl útočník Flyers Mike Richards, jenž necelé tři minuty před koncem třetí třetiny vstřelil vítězný gól. "Niitty podal ďábelský výkon. V brance by se stavěl na hlavu, jen aby neinkasoval," doplnil Jeff Carter, autor druhé branky Flyers.

Už na sedm zápasů se protáhla série porážek hokejistů Tampy, kteří nedokázali v Ottawě udržet vedení 3:1 a nakonec prohráli 3:4 v prodloužení. "Takhle je to teď s námi pořád. Ale nelitujte nás. Sebelítost je to poslední, co potřebujeme," uvedl kouč Lightning John Tortorella.

Tampa vedla 3:1 od 24. minuty po trefě Jana Hlaváče, ještě do druhé přestávky však snížil svou druhou brankou v zápase Randy Robitaille. V úvodu třetí části vyrovnal Dany Heatley a obrat Senators dokonal v 64. minutě Mike Fisher.

Ottawa uspěla i díky tomu, že za celý zápas neměla jediného vyloučeného hráče. Rozhodčí Kelly Sutherland a Don Van Massenhoven udělili pouze dva menší tresty hráčům Tampy. "Mezi druhou a třetí třetinou jsem se jich ptal, jak to, že jsme ještě neměli žádnou přesilovku. Odpověděli mi, že Ottawa ještě neudělala žádný faul," řekl Tortorella. "Nepamatuju se, že bych někdy zažil zápas, v němž bychom neměli přesilovou hru."

Martin Erat přispěl jedním gólem k výhře Nashvillu nad Minnesotou 4:1. Predators už v druhém zápase za sebou vykročili k vítězství třemi góly v úvodní třetině, kdy se trefili Gelinas, Hamhuis a Dumont. Jediný gól Wild vstřelil v druhém dějství Parrish, v 48. minutě pak gólový účet uzavřel Erat svou jubilejní desátou brankou v sezoně.

Po čtyřech porážkách se konečně dočkali vítězství hokejisté Colorada, kteří porazili New York Islanders 2:1 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v třetí minutě nastavení slovenský útočník Marek Svatoš.

Foto: ČTK 

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi