Vítkovice se konečně radují ze tří bodů, Třinec loupil na Spartě

Hráči HC Oceláři Třinec.

Hokejisté Vítkovic porazili ve 4. kole extraligy na domácím ledě Hradec Králové 3:2 a zaznamenali premiérové tříbodové vítězství v ročníku. Ostravané obrátili zápas z nepříznivého stavu 1:2 góly Romana Szturce a Lukáše Kloka v závěru druhé části. S Východočechy uspěli ve vzájemných duelech po třech porážkách za sebou.

Roman Sturzc se trefil v zápase proti Pardubicím.Ani v třetím domácím zápase Vítkovice neporušily tradici vedoucího gólu. Nově sestavená elitní formace o sobě dala vědět poprvé ve 12. minutě: Květoň objel branku, nahodil před ní puk a Roman na brankovišti dorazil. "Začali jsme znovu super. Takhle bychom chtěli hrát pořád, nebo aspoň ty výpadky co nejvíce omezit. Dneska jsme se z toho naštěstí dokázali dostat," řekl Szturc.

Chomutov ovládl severočeské derby s Litvínovem 4:2 a je i nadále stoprocentní 

Hokejisté Litvínova prohráli ve 4. kole extraligy s Chomutovem 2:4. Hostující Piráti i počtvrté v nové sezoně bodovali naplno, na začátku třetí třetiny severočeského derby vedli už 3:0. Domácí Verva pak sice snížila na rozdíl jediného gólu, ale při její závěrečné power play definitivně rozhodl Ivan Huml.

Litvínov byl v polovině první části aktivnější, ale Strmeň předváděl jeden výtečný zákrok za druhým. Skvěle vychytal Černého šanci a stejně tak si na něho nepřišel Trávníček, jenž uháněl z levého křídla úplně sám.V druhém dějství se skóre měnilo již po 89 vteřinách hry. Přesilovou hru dokázal využít Rutta, když tečoval nahození od modré čáry. Za necelou minutu to bylo 2:0 pro hosty, kdy se Kämpf ukryl u pravého mantinelu, rychlými kroky se dostal až před Januse a propálil ho švihem mezi betony. Ve 44. minutě využil přesilou hru Poletín, když pohotově dorazil puk za bezmocného Januse. Litvínov se ovšem nepoložil a o dvě minuty později nechytatelnou střelou do levého horního růžku branky parádně snížil Hübl.V závěru se sice při hře v šesti dokázal prosadit krásnou střelou Lukeš, ale to bylo z pohledu domácích vše. V závěru ještě do prázdné branky přidal čtvrtou trefu Huml a Chomutov si tak připsal znovu tři body.

Kometa díky čtyřem trefám v první třetině vyhrála v Plzni 6:3

Hokejisté brněnské Komety vyhráli ve 4. kole na ledě Plzně 6:3 a připsali si již čtvrtou tříbodovou výhru za sebou. O svém prvním triumfu na západě Čech po třech předchozích porážkách ve vzájemných duelech rozhodli hosté už během prvních 14 minut, kdy čtyřikrát skórovali. Blýskl se Martin Dočekal, jenž ke dvěma trefám přidal asistenci. Dva góly v dresu vítězů dal i Leoš Čermák. Indiáni naopak nevstoupili do nového ročníku ideálně a po třech odehraných zápasech čekají na bodový zisk.

V páté minutě ovšem Machovského překvapil nahozením od modré čáry Čermák a o pouhých 79 vteřin později poslal Kometu po spolupráci s Eratem do dvoubrankového vedení Kvapil.

Tomáš Malec (vlevo) z Brna a Colton Yellow Horn (uprostřed) z Plzně.Ve 14. minutě potrestal další zaváhání domácí defenzivy opět Dočekal, když přesně vypálil zápěstím z levého kruhu. Nepříznivý stav 1:4 mohli Indiáni rychle snížit, během víc než minutové přesilovky čtyři na tři ale Kubalík trefil jen tyč a Johnsona skvěle vychytal Čiliak.

Po přesné nabídce Haščáka zpoza branky totiž přidal z mezikruží pátý a uklidňující gól hostů Zaťovič. Utkání se poté spíše dohrávalo. Přesto necelých pět minut před koncem v pádu zahrozil Yellow Horn svojí první plzeňskou trefou na 3:5, ale v 59. minutě uzavřel skóre přesilovkovou trefou Čermák.

Sparta doma padla s Třincem až po nájezdech

Hokejisté Třince vyhráli ve 4. kole extraligy na ledě Sparty 4:3 po samostatných nájezdech a udrželi si neporazitelnost v nové sezoně. Poprvé však ztratili bod. Zápas rozhodl Jakub Petružálek, jenž se prosadil i ze hry. Pražané dokázali sice smazat dvoubrankovou ztrátu, premiérové utkání v O2 areně ale nakonec prohráli.Po opatrném úvodu se do první šance zápasu dostal v 5. minutě Čajkovský, trefil však jen tyč. V 10. minutě se tak dostali do vedení hosté. Při hře čtyři na čtyři si najel před Pöpperleho volný Petružálek a potvrdil pověst střelce.

Třinečtí byli lepším týmem a po rychlém protiútoku mohl další branku přidat Linhart. Poté však byl vyloučen Galvas a domácí opět udeřili. Zatímco první přesilovku využili za jedenáct sekund, tentokrát potřebovali jen o čtyři sekundy více. Na 2:3 snížil kapitán Vrána. A ze strany Sparty to nebylo vše. Forman z brejku trefil nejprve tyč, ale následně se nejlépe zorientoval a pokořil Hrubce potřetí.

V nastavené pětiminutovce hrané ve třech byla výrazně aktivnější Sparta. Hrubec však zlikvidoval šance Čajkovského, Klimka i Kumstáta. Uher poté v posledních sekundách svůj nájezd zakončil mimo. V nájezdech byli lepší hosté. Pöpperleho překonali Irgl a Petružálek, Hrubce jen Vrána.

Mladá Boleslav udolala v dramatické bitvě díky Hykovi Zlín 5:4

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 4. kole extraligy Zlín těsně 5:4. V dramatickém utkání promarnili vedení 3:0 a 4:1, ale ve 46. minutě rozhodl o jejich výhře útočník Tomáš Hyka, který si v utkání připsal i dvě asistence. Stejnou bilanci měl Radan Lenc. Za hosty dvakrát skóroval Jiří Ondráček.V 15. minutě už se dočkali. Úspěšnou dorážkou vlastní střely bekhendem se prosadil Látal a spravil si chuť po předchozím prohraném minisouboji s gólmanem Kašíkem. Orsava pak gólem zkrátil Bukartsovo vyloučení, když trefil odkrytou branku a zvýšil už na 3:0. Jenže hosté nerezignovali a do přestávky se dočkali důležitého snížení zásluhou Ondráčka.

Když v úvodu druhé části zvýšil na 4:1 Lenc, zdálo se, že domácí mají zpět svůj klid a dotáhnou zápas ke třem bodům. Opak byl však pravdou. Přesně o minutu později potrestal Bukarts Stříteského hákování a v polovině základní hrací doby využil další přesilovku Říčka. Když pak na začátku 37. minuty Ondráček svou druhou dnešní trefou vyrovnal, gólman Tarkki přenechal místo v domácí brance Lukášovi.Závěrečné dějství už tak otevřený boj nenabídlo. Ve 46. minutě vrátil Bruslařskému klubu vedení Hyka. Pojistku měli v přesilovce na holích Vampola s Urbanem, jenže neuspěli. Krušné chvilky pro domácí přišly v 54. minutě, kdy museli na minutu a čtvrt do tří. Kotvana však vychytal Lukáš.

Karlovy Vary a kouč Tlačil po výhře 3:1 nad Olomoucí poprvé slaví

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 4. kole extraligy Olomouc 3:1. Energie udělala velký krok k úspěchu hned v první třetině, kterou vyhrála 2:0. Dosáhla tak na své vůbec první body v nové sezoně, z první extraligové výhry ve službách Západočechů se raduje i trenér Jan Tlačil, jenž mužstvo během léta převzal.

Jakub Flek se trefil proti Olomouci.Když dvě úvodní přesilovky skončily z obou stran bez brankového efektu, byli to Karlovarští, kdo se radoval jako první ze vstřelené branky. V osmé minutě po rychlém protiútoku prostřelil Konráda střelou z pravého křídla Flek.

Úvodní branka dodala hráčům z lázeňského města větší klid na hokejky a při vyloučení Knotka se ve 12. minutě střelou od modré čáry podruhé trefil Sičák. Hanákům v této fázi hry nepomohla ke zkorigování výsledku ani zvýšená aktivita na konci první třetiny.Zvýšená aktivita Mory přinesla snížení ve 24. minutě, když se po chybě Benáka na modré čáře dostal k puku Fořt a střelou zápěstím z mezikruží nedal Honzíkovi šanci.Z šesti nabídnutých přesilových her však Západočeši využili pouze jednu, když ve 35. minutě dloubáčkem v brankovišti přehodil Konráda Skuhravý a navýšil tak skóre opět na dvoubrankový rozdíl.Když Karlovarští přežili největší tlak mezi 53. a 56. minutou, mohli se díky své bojovnosti a rovněž zásluhou nedisciplinovanosti Hanáků radovat z prvních tří bodů v tomto extraligovém ročníku.

Pardubice dál čekají na body, v přestřelce podlehly Liberci 4:5

Hokejisté Liberce vyhráli v Pardubicích přestřelku 4. kola extraligy 5:4 a prodloužili čekání Dynama na bodový zisk. Takřka do poloviny zápasu se oba týmy střídaly ve vedení, ale po brance Michala Bulíře z 27. minuty už Bílí Tygři náskok do konce zápasu nepustili. Pardubice sice deset minut před koncem snížily, ale na vyrovnávací gól nedosáhly.

Výsledky 4. kola hokejové extraligy:

Vítkovice - Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) 
Branky a nahrávky: 12. Roman (D. Květoň, Olesz), 37. Szturc (P. Zdráhal), 39. Klok (Kurovský, Sloboda) - 29. Jarůšek (T. Knotek, Šimánek), 32. R. Pavlík (Vydarený, T. Knotek). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Štajnoch (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3302.

Litvínov - Chomutov 2:4 (0:0, 0:2, 2:2) 
Branky a nahrávky: 46. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb), 60. Lukeš (V. Hübl) - 22. Rutta (Skinner, Vondrka), 23. Kämpf (Valach, Koblasa), 44. Poletín (Huml, Rutta), 60. Huml (Vondrka). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Trávníček - Valach oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4184.

Mladá Boleslav - Zlín 5:4 (3:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Musil (Hyka, Lenc), 15. M. Látal (Urban), 16. Orsava (Pacovský, Žejdl), 22. Lenc (Musil, Hyka), 46. Hyka (Lenc) - 18. J. Ondráček (Kotvan, D. Šťastný), 23. Bukarts (P. Holík, Kotvan), 30. Říčka (P. Holík, Bukarts), 37. J. Ondráček (Blaťák, Bořuta). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3089.

Plzeň - Brno 3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) - 5. L. Čermák (J. Káňa II, Dočekal), 6. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal z trest. střílení, 14. Dočekal (J. Káňa II), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Hodek, Krob - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3524.

Karlovy Vary - Olomouc 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Flek (Harkabus, T. Dvořák), 12. Sičák (Baránek, T. Rachůnek), 35. Skuhravý (V. Tomeček, Vachovec) - 24. Fořt. Rozhodčí: Šír, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:10. Využití: 2:0. Diváci: 2613.

Pardubice - Liberec 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Rolinek (Schaus, Hodgman), 10. P. Sýkora (Rolinek, Schaus), 21. Ščotka, 49. T. Kaut (Rapáč, Mallet) - 3. Radivojevič (Bulíř), 11. P. Jelínek (L. Krenželok), 24. Jánošík (L. Krenželok, Mojžíš), 27. Bulíř (Ordoš), 42. Plutnar (Bulíř, Radivojevič). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6688. 

Sparta Praha - Třinec 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0) 
Branky a nahrávky: 18. Ihnacak (P. Vrána, Pech), 36. P. Vrána (Ihnacak, Pech), 39. Forman (Klimek, Švrček) - 10. J. Petružálek (Kane, Linhart), 23. Rákos (Kreps, Dravecký), 25. Roth (Hrňa), rozhodující nájezd J. Petružálek. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:5, navíc Černoch (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5206

Pořadí týmů:
1. Brno 4 4 0 0 0 19:8 12
2. Chomutov 4 4 0 0 0 16:10 12
3. Třinec 4 3 1 0 0 12:6 11
4. Sparta Praha 4 2 0 2 0 11:11 8
5. Liberec 3 2 0 0 1 12:8 6
6. Zlín 4 2 0 0 2 15:13 6
7. Olomouc 4 2 0 0 2 6:7 6
8. Vítkovice 4 1 1 0 2 8:9 5
9. Mladá Boleslav 4 1 1 0 2 11:15 5
10. Hradec Králové 4 1 0 1 2 11:11 4
11. Litvínov 4 1 0 0 3 9:13 3
12. Karlovy Vary 4 1 0 0 3 6:13 3
13. Pardubice 4 0 0 0 4 8:14 0
14. Plzeň 3 0 0 0 3 8:14 0

Foto: ČTK/Chaloupka Miroslav/Ožana Jaroslav/Chaloupka Miroslav/Kubeš Slavomír

Autor: ČTK





Čtěte dále

Jamesův syn debutoval v dresu Lakers, s otcem si zatím nezahrál

Jamesův syn debutoval v dresu Lakers, s otcem si zatím nezahrál

Syn basketbalové hvězdy LeBrona Jamese Bronny má za sebou debut v dresu Los Angeles Lakers, se svým slavným otcem si však v...

Slavia v Evropské lize remizovala s Ajaxem 1:1, vyrovnal Chorý

Slavia v Evropské lize remizovala s Ajaxem 1:1, vyrovnal Chorý

Fotbalisté Slavie ve druhém utkání hlavní fáze Evropské ligy doma remizovali s Ajaxem Amsterodam 1:1. Skóre otevřel Branco van...

FIFA opět odložila rozhodnutí o případném trestu pro Izrael za válku v Gaze

FIFA opět odložila rozhodnutí o případném trestu pro Izrael za válku v Gaze

Mezinárodní federace FIFA znovu odložila rozhodnutí o případných sankcích za válku v Pásmu Gazy, které pro Izrael požaduje...

Nemec byl v Praze na NHL už jako kluk, teď se chce ukázat prarodičům

Nemec byl v Praze na NHL už jako kluk, teď se chce ukázat prarodičům

Slovenský hokejový obránce Šimon Nemec v roce 2010 jako malý kluk sledoval v O2 areně souboj Bostonu s Phoenixem, teď si...

Zemřela sportovní gymnastka Černá, dosud poslední česká mistryně světa

Zemřela sportovní gymnastka Černá, dosud poslední česká mistryně světa

Ve věku 61 let zemřela v pondělí 30. září po dlouhé nemoci bývalá sportovní gymnastka Věra Černá, mistryně světa ve cvičení na...

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Frankfurt - Plzeň (3:3)

Fotbalisté Plzně smazali dvoubrankovou ztrátu a ve Frankfurtu remizovali 3:3

Fotbalisté Plzně na úvod hlavní fáze Evropské ligy smazali ve Frankfurtu dvoubrankovou ztrátu a s vítězem soutěže ze sezony...

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Žabiny si po deseti letech zahrají Evropskou ligu, v Szekszárdu zvítězily 80:73

Basketbalistky Žabin si po deseti letech zahrají Evropskou ligu. V odvetném zápase kvalifikace zvítězily v maďarském Szekszárdu...

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Thomasová na úvod play off WNBA dalším triple doublem opět vylepšila rekord

Bývalá opora USK Praha Alyssa Thomasová předvedla na úvod play off WNBA patnáctý triple double v soutěži, čímž opět vylepšila...

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Čeští tenisté prohráli také vinou zdravotních potíží ve skupinové fázi Davisova poháru dnešní utkání s Austrálií 0:3 na zápasy a...

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Současný mistr České republiky ve všestrannosti Marek Pokorný to má při otázce na výjimečné koně zatím poměrně jednoduché. Ve své...

Olympijské hry v Paříži - přehled

Olympijské hry v Paříži - přehled sportů a sportovišť

Poprvé od Londýna 2012 a netradičně již po třech letech od posledních olympijských her v Tokiu se největší sportovní akce roku...

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté si po nepovedeném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu pohoršili v žebříčku reprezentací FIFA o 13 míst na...

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Téměř čtvrt století čekali českoslovenští sportovci na premiérové zlato z olympijských her, než před sto lety v Paříži gymnasta...

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Po dvouměsíční letní pauze začne v pátek nový ročník první fotbalové ligy. Po dvou mistrovských primátech za sebou bude o vítězný...

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili ve finále mistrovství Evropy Anglii 2:1. Turnaj ovládli po dvanácti letech a ziskem rekordního...

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Tenistka Kateřina Siniaková získala ve čtyřhře třetí wimbledonský titul a celkově devátou grandslamovou trofej. S Američankou...

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála poprvé v kariéře Wimbledon ve dvouhře. Osmadvacetiletá hráčka porazila ve finále na londýnské...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi