Sparta tvrdě narazila, od posledních Pirátů dostala výprask

Sparta prohrála v Chomutově vysoko 0:5.

Hokejisté Mladé Boleslavi si v 19. kole Tipsport extraligy podruhé za sebou "vyšlápli" na lídra soutěže. Po středeční výhře na ledě Sparty dnes doma porazili Liberec 5:2. Dvěma góly se na tom podílel útočník Tomáš Knotek. Bílí Tygři i přes porážku zůstali v čele. Druhá Sparta totiž prohrála na ledě posledního Chomutova nečekaně hladce 0:5. Gólem a dvěma asistencemi se pod teprve čtvrtou výhru Pirátů v sezoně podepsali obránce Juraj Valach a útočník Jan Stránský. První čisté konto si připsal brankář Justin Peters.

Hokejisté Chomutova v prvním utkání po reprezentační přestávce porazili pražskou Spartu jasně 5:0 a v 19. kole extraligy tak prolomili sérii čtyř porážek. Premiérovým čistým kontem v soutěži se na tom podílel brankář Justin Peters. Piráti, kteří jsou i nadále poslední, se třikrát prosadili v početních výhodách.

"Jsem za tři body rád, protože už jsem si říkal, že to bude jedna z těch horších sezon. Tentokrát mi to vyšlo a doufám, že to bude pokračovat, protože se nesmíme uspokojit jedním zápasem. Už jsme toho dost pokazili, takže věřím, že nás výhra trochu nakopne a budeme sbírat body, abychom se vrátili na dostřel týmům před námi a něco se sezonou ještě udělali," řekl obránce Juraj Valach, který si dnes připsal tři kanadské body.

Utkání začalo šancí Koblasy, který si ale z mezikruží na Machovského nepřišel. Hosté mohli odpovědět v přesilových hrách, na zámořskou posilu Severočechů však vyzrát nedokázali. V 18. minutě tak otevřel skóre domácí Stránský, jenž potrestal Sillovo vyloučení. I podruhé se Chomutov prosadil v přesilové hře. Na trestné lavici seděl Beran a Machovského překonal povedenou střelou obránce Valach. Třetí branku domácích měl na hokejce Marjamäki, jenž ale brankářskou oporu Sparty tentokráte nepřelstil.

Pražané se poté poprvé v zápase ubránili v oslabení, ve 37. minutě ale dostali další trest a inkasovali potřetí. Stránského střelu tečoval Jank a domácí vedli 3:0. Do závěrečné třetiny vstoupila Sparta v oslabení a v brance s Honzíkem, který dostal šanci místo Machovského. Dokázal zlikvidovat dvě příležitosti Knota, ale ve 44. minutě kapituloval i on, když jej překonal Svoboda. Na 5:0 zvýšil už za tři minuty po přečíslení dva na jednoho Havel.

Upravit prohru Sparty mohl Jarůšek, v přesilové hře však trefil jen tyč. Sparta se tak poprvé v sezoně střelecky neprosadila a připsala si druhou prohru v řadě. Naplno bodovat nedokázala čtyřikrát za sebou. V tabulce je ale i nadále druhá. "Podruhé za sebou jsme nebyli připraveni na začátek zápasu, to musíme zlepšit. Dostali jsme od soupeře velkou lekci. V neděli musíme lépe začít a předvádět lepší hru," řekl trenér hostů Uwe Krupp.

19. kolo hokejové extraligy

Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. J. Stránský (Valach, Duda), 25. Valach (J. Stránský), 38. Jank (J. Stránský, Valach), 45. T. Svoboda (V. Růžička ml., Sklenář), 48. Havel (Koblasa). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 4213.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Sparta: Machovský (41. Honzík) - Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek, od 33. navíc M. Jandus - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - Pšenička, Smejkal, Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 19. kole extraligy na domácím ledě v derby s Libercem 5:2 a po skalpu pražské Sparty si připsali druhou výhru nad lídrem tabulky. Z vítězství se Boleslav i zásluhou dvou branek Tomáše Knotka radovala potřetí za sebou. Liberec se i přes porážku udržel v čele.

Úvodním tlakem se prezentovali hosté, ale v první velké šanci se ocitl domácí Knotek, který orazítkoval tyčku. Do vedení šli Bílí Tygři, když úvodní přesilovku zápasu zužitkoval po přihrávce Kvapila Hudáček. Liberci však vedení vydrželo jen necelou minutu. Od betonu brankáře Schwarze se puk dostal k Najmanovi, který svou druhou extraligovou brankou v kariéře srovnal na 1:1. Za tři minuty našel Knotek bekhendem místo pod Schwarzovým betonem a za stavu 2:1 pro Boleslav šel do liberecké branky další gólman s mladoboleslavskou minulostí Will.

Toho na ledě přivítal Knotek forhendovou střelou z pravého kruhu a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Na prolomení střeleckého půstu si musel počkat až do třináctého zápasu a hned se trefil dvakrát. "Trošku jsem si musel na první gól počkat, ale vloni jsem byl půl sezony zraněný, takže mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Ale po prvním gólu přišla úleva, a pak se člověku i lépe bruslí, což dneska bylo vidět," řekl Knotek.

Úvod druhé části patřil opět Bílým Tygrům, kteří dobrý nástup tentokrát dokázali vyjádřit i gólově. Lenc, jenž nastoupil na ledě svého mateřského klubu poprvé jako soupeř, našel na brankovišti volného Filippiho, který si osladil gólem návrat na extraligový led po angažmá v Chabarovsku.

"Musím poděkovat klukům, se kterými jsem byl vždycky na ledě, že bojovali a makali, protože bez nich bych vypadal trapně. Pak jsem se do toho dostal, ale jsem rád, že jsme zápas odmakali až do konce," řekl Filippi. "Vzpomínek na Boleslav má spoustu. Teď jsem ale smutný, že jsme tady prohráli. Přiznávám se, že na začátku tam nervozita byla, ale po několika střídáních to ze mě spadlo a nakonec jsem si ten zápas i docela užil," řekl Lenc.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Skalický na levém kruhu našel přesně Klepiše, který se z tohoto prostoru příliš často nemýlí. Skóre uzavřel Skalický, jenž dorážkou vlastní střely zvýšil na 5:2 pro Boleslav.

19. kolo hokejové extraligy
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Najman (Pacovský), 9. T. Knotek (Kotvan), 12. T. Knotek (D. Šťastný), 43. Klepiš (Skalický), 46. Skalický (Vondrka, Dlapa) - 6. L. Hudáček (M. Kvapil), 24. Filippi (Lenc, M. Kvapil). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc J. Vlach a Ševc (oba Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3897.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Dlapa, Němeček, Pláněk, Bernad, Kurka, Hrdinka - Skalický, Klepiš, Vondrka - Pacovský, P. Musil, M. Látal - M. Procházka, T. Knotek, D. Šťastný - L. Pabiška, Najman, Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.

Liberec: Schwarz (9. Will) - Šmíd, Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, Havlín - L. Hudáček, Redenbach, Valský - M. Kvapil, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - Zachar, J. Vlach, Jeník. Trenéři: Pešán a Augusta.

Třinečtí Oceláři porazili v repríze posledního extraligového finále mistrovskou Kometu Brno 4:3 v prodloužení. Domácí v zápase 19. kola třikrát skórovali v přesilových hrách, Erik Hrňa v 62. minutě v početní výhodě i rozhodl. Vítěznou premiéru v třinecké brance tak mohl oslavit Petr Kváča a i díky němu Třinec proti Brnu ukončil sérii pěti porážek.

"Jsme rádi, že jsme je porazili. Chtěli jsme do ligy vkročit tak, jak jsme končili a to se nám povedlo. Ale máme před sebou další těžké zápasy," řekl Hrňa po páté výhře Třince v řadě. Třinec začal na domácí poměry spíše opatrně až rozvážně. Po vlažné úvodní desetiminutovce se chopila iniciativy Kometa, která si aktivním napadáním na domácích vynutila několik chyb. Tu první ještě ve 13. minutě po Muellerově střele zastavilo břevno, ale v 18. minutě už uhodilo. Tlak Komety zúročil Bartejs střelou pod horní tyčku a gólman Kváča v třinecké premiéře poprvé inkasoval.

Charakter zápasu ze startu druhé části úplně převrátila vyloučení. Domácí se po faulu Muellera usadili v útočném pásmu a Bukarts ve 22. minutě zužitkoval ideální Růžičkovu přihrávku. Vzápětí putoval na trestnou lavici Mallet a už po 33 vteřinách dal ve hře pět na čtyři vedoucí gól Růžička, který znovu ve spolupráci s Bukartsem pohotovou dorážkou z úhlu snadno trefil poodkrytou branku. Během 141 sekund Oceláři otočili skóre. "V první třetině jsme hledali nohy, nemohli jsme to rozjet a tahali jsme za kratší konec. Ale dva rychlé góly z přesilovek ve druhé třetině nás nakoply," podotkl třinecký trenér Václav Varaďa.

Třinec oplatil Brnu porážku a vyhrál po prodloužení.Třinec měl úvodní desetiminutovku druhé části pevně pod kontrolou a hosté se vinou vyloučení vůbec nedostali do hry. Po Hrňově ráně je od třetího gólu uchránila tyč. "Tam byla tři vyloučení v úvodní desetiminutovce, to nás dostalo dolů. Pak jsme to honili. Přesilovky to utkání rozhodly, oni si s nimi dnes dokázali poradit," řekl brněnský útočník Petr Holík.

Pak ale přesilovky vrátily půdu pod nohy i Kometě. Ciencialův faul po parádní kombinaci v 31. minutě zblízka potrestal Kašpar a v podstatě z první lepší pasáže mistra ve druhé části vyrovnal. Při další přesile mohl Kašpar poslat Brno opět do vedení, ale také Kváčovi pomohla tyčka. Třinec přiblížil k výhře ve 47. minutě Doudera, který si popojel na levý kruh a zápěstím překonal Vejmelku. Ale podobně pět minut před koncem znovu vyrovnal Holík, který z tandemu se Zaťovičem mířil přesně pod břevno.

Soupeři v závěru netaktizovali a šli za vítězstvím. Nerozhodl však domácí Werek ani Dočekal na protější straně. Utkání tak opět vyřešila početní výhoda - vyloučení Zaťoviče využil při hře čtyři na tři Hrňa. "Rozhodly přesilovky, dali jsme z nich tři góly. To je super. Škoda, že jsme potom inkasovali ještě dvě branky. Přišlo mi, že byly zbytečné. Jsme rádi, že jsme to urvali alespoň v prodloužení," prohlásil Hrňa.

19. kolo hokejové extraligy
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Roberts Bukarts (M. Růžička, Hrňa), 24. M. Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa (Krajíček) - 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič, Štencel). Rozhodčí: Hradil, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5035.

Sestavy:

Třinec: Kváča - Roth, Krajíček, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, L. Čermák, Kusko - Mallet, J. Hruška, Dočekal - Horký, R. Zohorna, Plášek. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Hokejisté Plzně vyhráli na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli po čtyřech porážkách v řadě. Pardubice naopak potřetí za sebou padly. Góly v zápase 19. kola padaly pouze v první třetině, od té chvíle se činili zejména brankáři, a tak zápas dospěl až k nájezdům. Bonusový bod zařídil Plzni v sedmé sérii penalt Vojtěch Němec.

"Jsem rád, že jsem v nájezdech něco chytil. Při těch minulých jsem byl strašný, tak jsem se snad dneska vrátil do formy," uvedl brankář Dominik Frodl, jehož v nájezdech překonal jen Denis Kusý.

Až do deváté minuty se hrál opatrný hokej, ale gól Hollanda od modré čáry všechno změnil. Plzeňští při něm neúspěšně reklamovali postavení hráče v brankovišti, nicméně za necelou minutu dokázali srovnat, když se zblízka trefil dorážející Preisinger. Domácí Kusý následně označkoval jen břevno, a tak osamocený Allen otočil stav ve prospěch Škody.

Plzeň byla střelecky výrazně aktivnější, ale Dynamo dokázalo z minima šancí vytěžit vyrovnávací gól. V závěru první třetiny skončila ve Frodlově brance šikovná teč Poulíčka. To byla však na dlouhou dobu poslední gólová radost v hale. Ve druhé třetině ani jedna branka nepadla, i když šancí bylo k vidění dost.

Vedení mohl Pardubicím vrátit Treille, jenže ve stoprocentní šanci minul branku. Kacetla zaměstnala střela Stacha, kdy musel zasáhnout lapačkou. Domácí brankář měl o poznání více práce, ale Plzeň nedokázala svou převahu zúročit, přestože měla na rozdíl od soupeře k dispozici dvě přesilovky. S remízovým stavem nepohnul ani dorážející Kracík, který ztroskotal na Kacetlovi.

Ve třetí třetině se obě mužstva zaměřila hlavně na obranu a dlouho se hrálo bez větších příležitostí. Pardubice nezahrozily ani při své první přesilovce v utkání. Až po deseti minutách měl velkou šanci plzeňský Němec, ale chybu v pardubické obraně nepotrestal. Dynamo mohlo rozhodnout v závěru, ale Dušek svou šanci spálil a při následné přesilovce úřadoval Frodl. V oslabení provětral Kacetla také ujíždějící Straka.

Zápas za stavu 2:2 dospěl do prodloužení, do kterého si Pardubice přenesly 50 vteřin přesilovky čtyři na tři. Výhodu však nevyužily a stejnou možnost poté dostala i Plzeň. Hosté byli sice nebezpečnější, ale ani oni nájezdy neodvrátili.

"Na rovinu musím přiznat, že to je první utkání pode mnou, které jsme neodehráli dobře. Hlavně jeho úvod. Klobouk dolů před výkonem Plzně na začátku zápasu, byli nažhavení a odpočatí. Postupně jsme se zvedali a naštěstí se Plzeň neutrhla do většího vedení. Podruhé jsme selhali v nájezdech, ale po průběhu jsem s bodem spokojený," řekl trenér domácích Břetislav Kopřiva.

19. kolo hokejové extraligy
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. náj. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Holland (Trončinský, Marosz), 18. Poulíček (Čáslava, Mandát) - 10. Preisinger (Čerešňák, V. Němec), 14. Allen (Eberle), rozhodující nájezd V. Němec. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8084.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Holland, Děrvuk, Hrabal, Čáslava - Skokan, Bubela, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva, P. Marek a Janecký.

Plzeň: D. Frodl - J. Kindl, Jones, Vráblík, Čerešňák, Allen, Kaňák - Gulaš, Kracík, P. Straka - V. Němec, Nedorost, D. Kindl - Kratěna, Preisinger, Stach - Eberle, Kodýtek, Indrák. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Hokejisté Zlína porazili v 19. kole extraligy Vítkovice 3:0 a ukončili sérii tří porážek. Domácí se třikrát střelecky prosadili ve druhé třetině. Vítkovice padly po čtyřech výhrách a v tabulce klesly na šesté místo. Zlín, v jehož dresu udržel podruhé v sezoně čisté konto Jakub Sedláček, je desátý.

V dresu domácích nastoupila nová posila z Liberce, útočník Lakatoš. Trenéři jej zařadili do elitní formace. Diváci viděl v první třetině jen dvě vážnější akce, se kterých ale vyšli vítězně brankáři. Květoně vychytal Sedláček, Poletína pak hostující Bartošák.

Prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila domácím. Obrana Vítkovic často hrubě chybovala, čehož Zlínští využívali. Nejdříve se dostal do brejku Honejsek, místo kotouče ale skončil v síti on. Ve 23. minutě už ale Berani vedli. Rána kapitána Žižky od modré čáry skončila až za Bartošákem.

Za čtyři minuty bylo pro hosty ještě hůř. Do samostatného úniku se dostal Freibergs, jehož sice Bartošák vychytal, na dorážku Kuldy už byl ale krátký. A za další čtyři minuty se radovali Zlínští potřetí. Kubiš našel volného Ondráčka, který poslal kotouč nad rameno vítkovického gólmana. Hosté následně měli dvě velké šance dostat se zpět do hry, Sedláček ale předváděl skvělé zákroky.

Třetí třetina byla trochu divoká. Oba celky měly na svém kontě vyložené šance, skóre se ale neměnilo. Vítkovičtí marně dobývali Sedláčkovu branku, poslední možnosti se jim naskytly v závěrečné pětiminutovce. Nejprve mohli hrát po faulu Šlahaře přesilovku, hned za vteřinu ale putoval na trestnou lavici i Stránský. Hosté se nakonec jen přeci dočkali přesilovky čtyři proti třem trvající 70 vteřin, tu navíc ještě vylepšili o odvolání brankáře, ovšem čisté konto Sedláčkovi už nesebrali.

19. kolo hokejové extraligy

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Žižka (Šlahař), 27. E. Kulda (Freibergs), 31. J. Ondráček (Kubiš, Valenta). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Šír - J. Ondráček, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4305.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Lakatoš, Kubiš - Okál, Honejsek, E. Kulda - Šlahař, P. Sedláček, Poletín - Kratochvil, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránký, Kucsera - Baláž, Pytlík, D. Květoň. Trenéři: Petr a Trnka.

Hokejisté Karlových Varů porazili v 19. kole extraligy Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl v 10. sérii nájezdů kapitán Energie Václav Skuhravý. Mountfieldu k výhře nepomohly ani dvě branky útočníka Radka Smoleňáka, který se do Hradce Králové vrátil o reprezentační přestávce ze Švýcarska.

V úvodní třetině se od první minuty hrál útočný hokej. Z řádné hrací doby neuplynula ani minuta a postřeh Novotného prověřil jedovatou střelou Cingel, o chvíli později poté zcela osamocený Paulovič.

Díky Lapšanskému a nechtěné teči hostujícího Pichého se však jako první brankově prosadili v 7. minutě domácí. Nepříjemný moment se odehrál v 10. minutě, když po nedovoleném zákroku Pavlíka padl unikající Gorčík na nepřipraveného hradeckého brankáře Maxwella, který se k úlevě hráčů i diváků po několikaminutovém ošetřování vrátil do hry.

Východočeši se od úvodu druhé třetiny tlačili za vyrovnáním. Nebezpečnou teč Vincoura a následně tutovku Rákose výtečným zákrokem zlikvidoval Novotný. Na druhé straně v polovině zápasu orazítkovala bomba Kovačeviče od modré jen tyč hradecké branky.

Hosté se dočkali vyrovnání ve 32. minutě, kdy přihrávku Zámorského využil Smoleňák. Po rozhárané mezihře a nenápadné střele vrátil Energii vedení ve 38. minutě agilní Lapšanský. Hezké gesto fair play předvedl ve 40. minutě Novotný, který odvolal na něj odpískaný faul Zámorského. Ve třetí třetině mohli Západočeši odskočit na dvoubrankový rozdíl, Grígerovu střelu ale Maxwell zlikvidoval. Hradec udeřil ve 48. minutě při vyloučení Šenkeříka. Pavlíkovu střelu odraženou od zadního mantinelu podruhé do branky "uklidil" Smoleňák.

Vítězství za tři body se mohlo přiklonit k oběma týmům, ale když Stloukal minutu před koncem základní hrací doby neproměnil svou příležitost, dospěl zápas do prodloužení. V něm mohl rozhodnout Dragoun, kterým bekhendovou střelou ve vlastním oslabení nastřelil jen tyč. Vítěze tak určily až nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Energie. Karlovy Vary tak oslavily návrat domů po čtyřzápasové sérii utkání na kluzištích soupeřů vítězně.

19. kolo hokejové extraligy
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Lapšanský (Kohout), 38. Lapšanský (Kohout), rozhodující nájezd Skuhravý - 32. Smoleňák (Zámorský), 48. Smoleňák (F. Pavlík, Zámorský). Rozhodčí: A. Jeřábek, M. Petružálek - Malý, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 3906.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, Kozák, Sičák, Vágner - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Piché - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bicevskis, Lessio - Vopelka, Dragoun, M. Chalupa. Trenéři: Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Hokejisté Olomouce porazili v 19. kole extraligy Litvínov 3:1 a podruhé za sebou tak doma uspěli stejným výsledkem. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podíleli Jan Knotek a David Ostřížek.

Olomouc do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč.

Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedli v první třetině výrazně střelecky aktivnější Hanáci při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali Olomoučtí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád.

Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnali domácí. Začali hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázali využít. Na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play.

19. kolo hokejové extraligy
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek) - 57. Válek (J. Petružálek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4271.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Kolouch, Strapáč - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Foto: ČTK , Hájek Ondřej

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi