Třinec předvedl ve Vítkovicích dokonalý obrat. Plzeň se přiblížila čelu

Hokejisté Třince předvedli na hřišti Vítkovice parádní obrat.

Hokejisté Třince po velkolepém obratu vyhráli ve 47. kole extraligy ve Vítkovicích 4:3. I když domácí v moravskoslezském derby vedli už 3:0, závěr zvládli lépe Oceláři a čtyřmi brankami v rozmezí šestnácti minut utkání otočili. Vítězství trefil v 54. minutě Michal Kovařčík. Ostravané si připsali pátou porážku z posledních šesti kol.

"Už s Kometou jsme hráli doma velmi dobře, jezdili, bruslili. V Litvínově to bylo výborné a dneska jsme to korunovali tím obratem. Jsme za to moc rádi, že se nám to povedlo, protože minule nás tady Vítkovice obraly gólem v poslední minutě a měli jsme to trošku v hlavách, že to chceme urvat," řekl třinecký útočník Martin Růžička.

Vítkovice do derby vyrukovaly s uzdraveným Bartošákem, který se do branky vrátil po třech týdnech. Mnohem vytíženější byl však jeho třinecký protějšek Hrubec, jelikož Vítkovice v první polovině zápasu tahaly za delší konec. Domácí byli dravější, lépe se pohybovali a už v šesté minutě jel sám na bránu Zdráhal, ale jeho bekhendový blafák byl neúspěšný.

Pak se domácím naskytla přesilovka pět na čtyři. Tybor v ní nejprve rozezněl tyčku, ale další kombinaci už v osmé minutě přesným švihem pod břevno zúročil Roman.

Do druhé třetiny vlétly Vítkovice ještě lépe. Už po 28 sekundách vyslal kotouč na Hrubce Trška, přestože střela nevypadala příliš nebezpečně, gólový punc jí těsně před brankářem dodal šikovnou tečí Dej.

Možnosti měl i Třinec, ale jistý Bartošák pokazil radost Gernátovi. Naopak na druhé straně Olesz z dálky překvapil Hrubce a ten prchl z branky. Na náhradníka Kantora se hned záhy řítil Tybor, ale ani dorážející Schleiss puk do sítě nedostal. Třinec pak nedohrál několik nadějných situací, ale dočkal se v 38. minutě zásluhou Novotného, který zblízka mířil k tyči. "Prohrávali jsme 0:3 a nikdo by si na nás v tu chvíli asi nevsadil. Ukázali jsme ale sílu toho týmu, že se nevzdáme za žádném stavu, a bylo to i vidět," uvedl Růžička.

A vicemistr ukázal, že ani na konci druhé části za stavu 0:3 ještě nemusí být hotovo. Hrňa dělovkou v úvodu třetí části využil přesilovku pět na tři a Oceláři byli na koni. "Ke konci druhé třetiny jsme dostali gól na 3:1, ze začátku třetí třetiny jsme se dostali do oslabení ve třech proti pěti, ale to ať si každý přebere. Nemůžu komentovat výroky rozhodčích. Rozhodčímu nemám nic za zlé, ale aby hráč takového formátu, jako je Růžička, po doteku jedné ruky hokejkou před devíti tisíci fanoušků začal mávat, aby to rozhodčí viděli...," zlobil se vítkovický útočník Jakub Lev.

Záhy už třinecká střídačka znovu jásala, ale puk z prázdné brány vyhodil jeden z beků. Nicméně ve 46. minutě zůstal před bránou neobsazený Vrána a po Růžičkově přihrávce zblízka vyrovnal.

Vítkovice se zvedaly těžce a Třinec chtěl rozhodnout už v řádném času. Což se mu i povedlo v 54. minutě, když si Michal Kovařčík po pasu bratra Ondřeje roztáhl Bartošáka a po ledě ho blafákem překonal. "Hokej se hraje šedesát minut a my jsme ho dneska přesně tu dobu hráli. Ta třetí třetina byla z naší strany vynikající a hodně nám pomohl ten gól v přesilovce pět na tři. To nám vlilo novou krev do žil a myslím, že jsme pak už byli markatně lepší. A dali jsme i góly, takže se to štěstí přiklonilo k nám," konstatoval Martin Růžička.

Domácí se už nevzchopili ani v power play a Třinec podruhé v týdnu venku naplno zabodoval.

Plzeň ztrácí na čelo jen dva body

Mladé Boleslav podlehla doma druhé Plzni 1:4. V boji o play off doma potřetí za sebou nebodovali a prohráli tři z posledních čtyř utkání. Západočeši naopak poosmé za sebou nevyšli naprázdno a z toho sedmkrát vyhráli. Třemi asistencemi k úspěchu v Mladé Boleslavi pomohl útočník Jan Kovář.

Už po 86 vteřinách se dočkali domácí přesilové hry po Kovářově faulu, ale hosté se ubránili. Frodl si poradil s šancemi Šťastného a Flynna. V sedmé minutě se ale domácí dočkali vedení. Po Musilově střele se dostal k puku Zohorna, který si jej přehodil na bekhend a otevřel skóre.

Hosté po středeční kanonádě proti Zlínu (9:2) v úvodu hrozili ojediněle a po vyhraném Kovářově vhazování musel Růžička vytěsnit střelu Gulaše, který v minulém utkání vstřelil pět branek. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. V 11. minutě prošla Frodlovi Kotvanova rána od modré čáry mezi betony, ale puk stihl plzeňský gólman se štěstím vytěsnit.

Na druhé straně se ocitl v šanci Kodýtek, jenže minul. Potom vybídnul na druhé straně Šťastný Procházku, ale plzeňský gólman zasáhl. Radovali se naopak hosté, kteří 17 sekund před první pauzou proměnili přesilovku. Kovářovu ideální přihrávku usměrnil za Růžičku Kodýtek.

I do druhého dějství nastoupili aktivněji domácí, ale Plzeň se ubránila a v 25. minutě otočila stav. Indrák hledal před brankou Nedorosta, puk si však srazil nešťastně do vlastní branky Flynn.

Druhá třetina moc nenabídla. Plzeň aktivní hrou rozbíjela snahu domácích už od založení protiútoků. V 36. minutě navíc nejlepší střelec extraligy Gulaš z pravého kruhu propálil Růžičku a svým 28. gólem v sezoně zvýšil na 3:1. Svou střeleckou bilanci mohl ještě vylepšit hned za dvě minuty, ale tentokrát Růžička jeho ránu kryl.

V úvodu závěrečného dějství se nepodařilo snížit tečí Kotvanovy střely Procházkovi a ve 47. minutě opět úřadovala elitní formace Plzně. Gulašovu přihrávku proměnil Pour a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Zkorigovat skóre se nepodařilo Vondrkovi. Na druhé straně měl ještě možnost Indrák.

Olomouci stačil jediný gól

Olomouc zdolala vedoucí tým tabulky Liberec těsně 1:0. Pro oba týmy důležitý zápas rozhodl gól útočníka Petra Strapáče z končící 34. minuty. Náskok vedoucích Severočechů se při vítězství Plzně v Mladé Boleslavi ztenčil jen na dva body. Naopak Hanáci jich mají k dobru na jedenáctý Litvínov už šest. A jen čtyři body ztrácí na šesté Vítkovice.

"Sehráli jsme bojovné utkání, ve kterém jsme měli spoustu šancí vstřelit branku, což se bohužel nestalo. Nadšený tým domácích využil jednu ze svých šancí a vyhrál za tři body, což si myslím, že není vzhledem k vývoji utkání úplně spravedlivé. Na druhou stranu - když nedáte gól, tak si nezasloužíte vyhrát," přiznal liberecký kouč Filip Pešán.

Úvodní třetina přinesla zpočátku opatrný hokej. Do první slibnější pozice se dostal Ostřížek, jehož dobrou střelu ale dokázal gólman Will. Ve velké šanci se po vystižení rozehrávky Bílých Tygrů zjevil i nejlepší střelec Olomouce Irgl, ale Will jeho úmysl přečetl a dobře zasáhl.

Hned vzápětí si Liberec vytvořil velký tlak, během kterého musel Jergl přikrýt rukou puk v brankovišti. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Birner, jenže Lukáš jeho kličku do bekhendu pokryl a udržel bezbrankový stav. Ten se nezměnil ani v dvojnásobné přesilovce Olomouce a po první třetině se tak do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhé části vstoupili lépe domácí a hned po 30 sekundách ujížděli Jergl s Knotkem do přečíslení proti jedinému bránícímu hráči. Jergl vzal zakončení na sebe, ale trefil pouze Willovu hruď. Skvělým zákrokem se posléze prezentoval také jeho protějšek Lukáš, který dokázal zastavit jak Filippiho průnik, tak následnou dorážku.

Neméně dobře si vedl Lukáš i proti samostatnému úniku Zachara, když dobře kopíroval Zacharův pohyb a nenechal jej zakončit. První branku utkání tak vstřelila paradoxně po sérii libereckých šancí Olomouc. Úspěšným střelcem se z prostoru mezi kruhy stal Strapáč. Druhý zásah Hanáků mohl přidat ve vlastním oslabení Knotek, ale jeho zakončení při samostatném úniku Will zastavil.

Úvod třetí třetiny přinesl tlak Liberce a jeho snahu o vyrovnání, ta ale končila na obraně Hanáků nebo dobře chytajícím Lukášovi. Naopak z brejku mohl hosty potrestat Irgl, ale jeho pokus jen těsně minul Willovu branku. V přesilové hře pak z dobrých pozic stříleli Irgl s Káňou, ani jeden z nich však Willa nepřekonal. Liberec byl nejblíže brance ve hře čtyř proti čtyřem, kdy nejdříve zakončoval Filippi a o chvíli později také Zachar. Proti oběma ale předvedl dobrý zákrok Lukáš.

Jeho bezchybný výkon pokračoval také při šanci osamoceného Birnera. Střídačka hostů se rozhodla pro hru bez brankáře už tři minuty před vypršením základní hrací doby. Liberec ale na vyrovnání nedosáhl. I proto, že ujíždějícího Irgla musel minutu před koncem zastavit faulem Hanousek a Olomouc si už v přesilové hře těsný výsledek zápasu pohlídala.

"Jsme za ty body rádi, přece jenom hrajeme o playoff. Snad nás ty dvě výhry nakopnou a budeme v tom pokračovat. Pro tým je důležité, že se uzdravili hráči, kteří nehráli. Podali dnes skvělý výkon a i díky nim jsme dnes vyhráli. Dobře jsme odbránili naše oslabení. Spoustu puků jsme vyklekali a možná nás nakopla právě ta obětavost," řekl brankář domácích Jan Lukáš.

Sparta opět padla

Zlína porazil Spartu 4:1. Berani se na pozicích, které zajišťují předkolo play off, dotáhli bodově na svého dnešního soupeře, získali navíc tříbodový náskok na jedenáctý Litvínov. Pražané sice v první třetině odpověděli na vedoucí trefu Zlínských, ale to bylo z jejich strany vše.

Středeční debakl 2:9 z Plzně hodili domácí za hlavu, na domácím ledě nastoupili na Spartu s velkým tlakem a po zásluze šli do vedení. V 11. minutě Dufek při přečíslení vybídl mezi kruhy ke střele Valentu, který se přesnou ranou pod horní tyč nemýlil. Pro Dufka to byl první bod hned v prvním zápase za Berany.

Za minutu a půl však bylo vyrovnáno - gólman Kašík pustil za svá záda nikterak ostrou střelu Piskáčka. Domácí si už v čase 13:17 vzali vedení zpět, když Noskovu odraženou střelu zametl do sítě Fořt. Pražané sice moc šancí v první třetině neměli, ale když už, tak to stálo za to. Vyrovnání měl na holi Rousek, zblízka ale místo prázdné branky nastřelil jen tyč.

Vstup do prostředního dějství byl taktéž v režii Beranů. Po dvou minutách dostal přesně nabito Kulda, který zvyšoval již na 3:1. Další nepovedené představení Pražanů pokračovalo, ve 27. minutě již na rozdíl tří branek zvyšoval tečí Šlahař.

Následně přišel zajímavý okamžik: Machovský odjel z branky střídat, po debatě s náhradním brankářem Sedláčkem, který ve Zlíně sezonu začínal, se ale vrátil do brankoviště duel dochytat.

Zlín už po zbytek hrací době zápas kontroloval, a to i proto, že se dokázal vyvarovat faulů. První přišel až v 51. minutě, Pražané už se ale do hry dostat nedokázali. V poslední minutě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre Pech, při nařízeném trestném střílení ale hrubě selhal a korunoval tak tím dnešní výkon Sparty.

Souboj ze dna tabulky pro Chomutov

Chomutov porazil v souboji týmů ze dna tabulky poslední Pardubice 3:0 a bodově se dotáhl na dvanácté Karlovy Vary. Piráti se oklepali z úterního debaklu na ledě Vítkovic 1:9 a připsali si třetí výhru z posledních pěti utkání. Dynamu unikli na rozdíl 13 bodů. Kanadský gólman Justin Peters udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Do utkání sice vstoupily aktivněji Pardubice, ale skóre otevřel v páté minutě po Blahově střele z dorážky z pravého kruhu Klhůfek. V polovině úvodního dějství se Havel protáhl do zakončení a vybojoval pro svůj tým přesilovku, ve které však Piráti vedení nenavýšili.

Dynamo přestávkou přerušenou početní výhodu nevyužilo, a tak mohli udeřit opět domácí. Jenomže Raškův pokus sudí po konzultaci u videa neuznali jako gól kvůli kopnutí. Krátce po polovině hrací doby hráli Chomutovští ve čtyřech proti třem a pak i v klasické přesilovce, ale neprosadili se. Ve 38. minutě však Tomica vyzval Rašku, který tentokrát dostal puk za čáru v souladu s pravidly a zvýšil na 2:0.

V úvodu závěrečné části Chomutovští ubránili oslabení, za pár okamžiků zaznamenal svůj první extraligový gól obránce Blaha z vrcholu pravého kruhu. Slavil tak ve 21. zápase. Dynamo se nedočkalo branky ani v 56 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem. V největší šanci před odkrytou brankou neuspěl Sýkora a Peters uhájil čisté konto.

Hradec má další výhru

Hradec Králové porazil Litvínov 4:1. Východočeši vyhráli popáté za sebou v základní hrací době, vždy přitom inkasovali maximálně gól. Mountfield udělal zásadní krok k úspěchu již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. Na první Liberec tak ztrácí ze třetí příčky už jen tři body.

Domácí sice nastoupili bez dvou zraněných elitních útočníků Koukala a Dragouna, přesto začali zápas ve velkém tempu. Hosté vůbec nestačili, což se brzy projevilo i na skóre.

Už v začínající čtvrté minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Mountfieldu Zámorský, jenž si po přihrávce najel do výhodné pozice a tvrdou ranou propálil gólmana Januse. Pro Litvínov to byl tvrdý úder, což se ukázalo v následujících chvílích.

Východočeši po čtyřech minutách přidali druhou branku a prakticky hned poté třetí. Nejprve se trefil obránce Rosandič, jenž dokončil akci třetího útoku. Dvě minuty po něm ukázal Kukumberg, že je stále velmi platným hráčem. Pustil se mezi tři obránce a střelou přes jednoho z nich překonal Januse - 3:0.

Mountfieldu navíc vyšel také vstup do druhé části. Hned dvě minuty po jejím začátku se v přesilovce výborně zorientoval Cingel, jenž uklidil puk do odkryté branky. Domácí měli hru ve svých rukou a zápas byl tak i nadále jednoznačný.

Malý zádrhel pro Královéhradecké přišel v 36. minutě. Trončinský, bývalý obránce Pardubic, největšího rivala Hradce, nahodil puk před bránu, kde ho šikovně tečoval Mikúš. Pro domácí to bylo varování.

Jenže ani ve třetí části se hosté nezvedli. Východočeši si v klidu pohlídali vedení o tři branky, hosté nebyli příliš nebezpeční a i proto se na výsledku už nic nezměnilo.

Čiliak má další nulu

Hokejisté mistrovské Komety Brno zvítězili v Karlových Varech 3:0 a posunuli se ze šestého na páté místo před Vítkovice. Dvanáctá Energie prohráli posedmé za sebou a předposlední Chomutov se na ni v boji o únik baráži bodově dotáhnul. Gólman Marek Čiliak udržel v pátém utkání po návratu do Komety ze Slovanu Bratislava podruhé čisté konto.

Domácí v úvodní dvacetiminutovce hýřili pohybem, ale Čiliak veškeré střely ze střední vzdálenosti s přehledem zlikvidoval. Větší příležitost si vytvořil pouze Havránek, který však v bezprostřední blízkosti branky hostí nedokázal zkrotit puk po Rachůnkově nahrávce. Brňané v první třetině vytěžili z minima maximum, když v 15. minutě Zaťovičovo nahození nešťastně za záda Bednáře srazil Rohan.

Druhé dějství patřilo Kometě. Ve 24. minutě po vyšachování domácí obrany přihrál Štencel před odkrytou branku Holíkovi a ten zvýšil na 2:0. Ve 29. minutě fauloval hostující Erat loktem do obličeje Havránka, který odešel otřesen a s krvavým zraněním za pomoci lékaře do šatny. Pro Erata skončil zápas s trestem na pět minut a do konce utkání.

V té době už seděl na trestné lavici Hruška, ale domácí nevyužili 44 sekund trvající výhodu pěti proti třemi ani následnou dlouhou klasickou přesilovku. Nevytvořili si navíc prakticky žádnou větší příležitost ke vstřelení branky.

Ve 34. minutě udeřilo Brno potřetí, kdy po vyhraném buly Hrušky prostřelil Bednáře bombou z pozice za levým kruhem Gulaši. Po zbytek utkání si Kometa tříbrankové vedení již s přehledem pohlídala a nedovolila domácím ani zkorigovat pro ně nepříznivý výsledek

47. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. O. Roman (Lev, Schleiss), 21. Dej (Trška, Lev), 29. Olesz (Lev, Hrabal) - 38. Š. Novotný (D. Musil, M. Růžička), 43. Hrňa (P. Vrána), 46. P. Vrána (M. Růžička, Svačina), 54. M. Kovařčík (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 9030.

PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Valenta (Dufek), 14. Fořt (D. Nosek), 22. E. Kulda (P. Sedláček), 27. Šlahař (P. Sedláček, Kubiš) - 12. Piskáček (Pech, Buchtele). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5427.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. R. Zohorna (P. Musil, Vondrka) - 20. Kodýtek (Jan Kovář, D. Kindl), 25. Indrák, 36. Gulaš (Jan Kovář), 47. Pour (Gulaš, Jan Kovář). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Lučan, Pešek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 3269.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Zaťovič (M. Erat, P. Holík), 24. P. Holík (Štencel, M. Erat), 34. Gulaši (J. Hruška). Rozhodčí: Pražák, M. Petružálek - Ganger, Lhotský. Vyloučení: 1:4, navíc M. Erat (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3410.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Klhůfek (Blaha), 38. A. Raška (Tomica, Dietz), 47. Blaha (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Horák, R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:5, navíc Dietz (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 3571.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Zámorský (M. Chalupa, Smoleňák), 8. Rosandič (Miškář), 10. Kukumberg (Zámorský, Linhart), 22. Cingel (Rosandič) - 36. J. Mikúš (Trončinský, V. Hübl). Rozhodčí: Šír, Kika - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci 5237.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 34. Strapáč (Burian, Vyrůbalík). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4213.

Foto: ČTK , Ožana Jaroslav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi