Sparta je znovu první. V čele vystřídala Liberec

Třinec porazil Liberec díky drtivé druhé třetině.

Hokejisté Sparty se vrátili do čela extraligy. V dnešním 17. kole základní části - posledním před reprezentační pauzou - vyhráli v Pardubicích 5:4 v prodloužení, zatímco Liberec ani Hradec Králové nebodovaly. Počtvrté za sebou prohrála Plzeň. Střelcem kola byl olomoucký útočník Petr Strapáč, autor hattricku.

Kvapil hned ve svém úvodním střídání natáhl bodovou sérii na patnáct zápasů. Nejproduktivnější hráč extraligy od modré čáry spíše nahazoval puk na teč, ten ale překvapivě prošel až za Hrubcova záda. Obrovskou herní pohodu ukázal Kvapil v 17. minutě. Mezi kruhy si rychle stáhl puk ze vzduchu a vymetl pravý horní růžek.

"To nejsou věci, za kterýma bych se honil. Smutek z porážky převažuje nad radostí z protažení nějaké série. Měl jsem tam nějaké šťastné odrazy, tak jsem toho využil," uvedl Kvapil.

Otupil tím nápor Třince, který si předtím vypracoval dvě velké šance k vyrovnání. Chmielewski měl po Rothově přihrávce odkrytou branku, ale prováhal pravý moment k zakončení a Will se stihl proti jeho střele přemístit. Poté se liberecký gólman zaskvěl dvakrát proti Marcinkovi, který se před ním ocitl úplně sám po riskantní rozehrávce Teplého. Z následné dorážky trefil Gernát tyčku.

Liberec ještě mohl v závěru prvního dějství po šancích Jelínka a Krenželoka zvýšit, jenže ve druhé třetině zcela vypadl z role. Zahozených šancí z konce první třetiny kouč Filip Pešán litoval a označil je za klíčové pro další vývoj zápasu.

"I když jsme si říkali, že druhá třetina nebude stejná, vstoupili jsme do ní nepokorně s tím, že dál budeme čekat, kolik gólů Třinci nasypeme. Zápas jsme si prohráli tím, že jsme nebyli pokorní po excelentní první třetině," štvalo Pešána. "Staly se tam nějaké chyby a možná jsme to trochu i podcenili. Mizerná třetina rozhodla zápas," doplnil Kvapil.

Domácí lavinu spustil Chmielewski, který po Ciencialově pasu trefil střelou z první prázdnou branku. Adámkovu ránu vzápětí zastavila tyč, brzy nato však další obránce Gernát z dorážky vyrovnal. Slovenský reprezentační obránce, který je v Třinci na zkoušce do konce listopadu, skóroval v sezoně už počtvrté. "Ještě jsme se o tom vůbec nebavili. Soustředím se jenom na zápasy, ale věřím, že se nějak dohodneme," uvedl Gernát.

Obrat završil dvěma góly Svačina. Nejdříve ho hezkou přihrávkou uvolnil před brankou Růžička a třinecký útočník našel místo mezi Willovými betony. Poté udeřil Svačina v první přesilové hře Ocelářů střelou z levého kruhu.

"Vypadá to sice, jako by byl v šatně o přestávce velký vítr, ale paradoxně se vůbec nic takového nedělo. Spíše jsme si řekli, že se musíme zklidnit a trochu si pomoci na ledě. Liberci to bruslilo, dohrával nás a my jsme moc nevěděli, kde nám hlava stojí. Za výkon ve zbývajících dvou třetinách jsme si výhru zasloužili," komentoval druhou třetinu Svačina.

Hosty dostaly zpět do zápasu i tempa početní výhody. Kvapil v ní nejdříve trefil tyč a Jelínek zamířil do Hrubcovy hrudi, ale na začátku třetí třetiny přece jen snížil Ševc střelou mezi betony gólmana Ocelářů. V cestě za vyrovnáním zbrzdila hosty Šmídova chyba. Liberecký obránce promáchl puk, který se od zadního mantinelu odrazil před branku, a pohotový Hrňa ho uklidil do sítě. Z úniku ještě mohl snížit Hudáček, jinak měl ale Třinec zbytek zápasu pod kontrolou.

"Určitě nebylo ideální, že jsme zkraje inkasovali. Ale vůbec nic to s námi neudělalo. Pokračovali jsme ve hře z druhé třetiny a důležité bylo, že jsme odskočili na 5:3. To jsme si už pohlídali," těšilo Svačinu, který chválil i Kvapila. "Když hrál ve Vítkovicích, seděli jsme vedle sebe. Spolu v lajně jsme nehráli, ale přišlo mi, že byl spíše takový přímočarý střelec a všechno rval do brány. Teď k tomu přidal i myšlení a nahrávky. Jednoznačně je nejlepším hráčem v lize," prohlásil.

17. kolo hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:2, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 28. Gernát (Werek), 32. Svačina (Martin Růžička, Polanský), 36. Svačina (Adamský, Gernát), 48. Hrňa (D. Musil, Marcinko) - 1. M. Kvapil (Šmíd, Doherty), 17. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc), 41. Ševc (P. Jelínek). Rozhodčí: Bejček, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 4834.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Matyáš, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Dravecký - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, M. Zachar - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, J. Vlach, Ordoš. Trenéři: Pešán a Augusta.

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili i podruhé v sezoně mistrovskou Kometu Brno, v zápase 17. kola extraligy vyhráli doma 2:1. Středočeši uspěli po dvou prohrách, Brno naopak nedokázalo navázat na tři předešlé triumfy. Gólově se pod výhru domácích podepsali Pavel Musil a Martin Procházka, za hosty snížil Lukáš Kašpar.

Domácí začali aktivně a jejich úvodní tlak podpořilo i vyloučení Gulašiho. Středočeši však první přesilovou hru nevyužili, nejblíže gólu byl Látal. V 6. minutě ale již Mladá Boleslav vedla. Pacovský sice nestihl po Látalově přihrávce zakončit, k puku se však dostal Musil a překonal Vejmelku v brance Komety.

Mladoboleslavští byli výrazně střelecky aktivnější, druhý gól však nedal ani osamocený Musil. "S nasazením jsme byli maximálně spokojení, i s hrou do těla. Jen jsme měli přidat více branek. Teď se ale těšíme na přestávku, kdy budeme moct na naší hře ještě zapracovat," řekl trenér domácích Pavel Patera. Aktivitu domácích hráčů nezastavila ani první přestávka, druhou branku po ní přidali v oslabení. Hosté hráli při Němečkově vyloučení špatně a vše vyvrcholilo brejkem Procházky, který zkušeně zakončil a s jistotou překonal Vejmelku.

"V minulém domácím zápase proti Varům jsem taky jel sám na bránu, vystřelil jsem a bohužel z toho nebylo nic. Tak jsem si říkal, že zkusím kličku a vyšlo to. Jsem rád," usmíval se Procházka po utkání. Druhý gól hosty probudil a začali být nebezpeční v útoku. Krošelj v mladoboleslavské brance, který v předchozím duelu proti Kometě udržel čisté konto, byl ale pozorný.

Snížení měl na hokejce v 48. minutě Zaťovič, slovinský gólman však jeho šanci zlikvidoval. V pokračující přesilové hře se ale úřadující mistr přece jen prosadil, za Krošelje dotlačil puk důrazný Kašpar. "Brankář nevěděl, kde má puk, který ležel vedle něj. Martin Zaťovič do toho píchnul, brankář se otočil a bylo to na druhé straně. Já se snažil puk sledovat a doplácnul jsem ho do prázdné," řekl Kašpar.

Vyrovnat se ale již hostům nepodařilo, Krošelje nepřekonali ani ve více než dvouminutové power play. "Po přesilovkovém gólu jsme vycítili šanci, že bychom si mohli domů něco odvézt, ale za dvě dvacetiminutovky se to k nám spravedlivě nepřiklonilo. Tak špatně, jak jsme hráli v prvních dvou třetinách, jsme nehráli od začátku sezony," řekl trenér hostů Kamil Pokorný.

17. kolo hokejové extraligy

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. P. Musil (Pacovský, M. Látal), 29. M. Procházka (L. Pabiška) - 49. Kašpar (Zaťovič). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2439.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Dlapa, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Němeček, T. Voráček, Pláněk - Vondrka, T. Knotek, Skalický - M. Látal, P. Musil, Pacovský - D. Šťastný, L. Pabiška, M. Procházka - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Brno: Vejmelka - O. Němec, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Köhler, R. Zohorna, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v 17. extraligovém kole na ledě Zlína 4:1. Západočeši po sedmé výhře z posledních osmi utkání přeskočili Berany v tabulce, Zlínští naopak podruhé za sebou nebodovali. Hosté vedli 3:0 už na konci druhého dějství.

V úvodu byli nebezpečnější hosté a hned z první akce nastřelili tyč. Následně sevřeli soupeře i v přesilové hře, na gól si však museli počkat až do 16. minuty. Po odbráněném vlastním oslabení a vychytané Honejskově šanci se Karlovarští vydali do akce, kdy Roman Vlach u mantinelu dokázal zastavit hru a skvěle předložil puk skórujícímu Tomáši Mikúšovi.

Druhá třetina měla jasný vzorec: Zlín hrál a Vary hrozily. Hosté přečíslení chvíli po pauze nevyužili, to však na druhé straně ani Zlín, kdy Herman v oslabení trefil horní tyčku. Stav se měnil ve 34. minutě, kdy Zlínští chybovali v kombinaci a ze samostatného úniku se prosadil Gorčík. Další obrovskou možnost skýtala akce Beranů po ose Poletín, Kulda a Pavel Sedláček, i tentokrát byl Novotný úspěšný.

To o domácím brankáři se nedalo říci totéž z následného protiútoku, kdy parádní nahrávku Šenkeříka zužitkoval Balán. Dnes v koncovce špatný Zlín pohrdl i trestným střílením minutu před pauzou, když neuspěl Okál.

Gólová exhibice Energetiků pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Těžkou práci neměl v končící 42. minutě Gríger, na něhož čekala téměř prázdná branka. Hosté se následně stáhli a začali hlídat pohodlný čtyřbrankový náskok.

Hned za minutu sice snížil Šlahař, další pokusy o opětovné překonání Novotného ale byly marné. Naopak pátou trefu Západočechů měl na holi Flek, jehož pokus zastavila tyč. Vary se tak výhrou vyhouply právě před Zlín.

17. kolo hokejové extraligy

PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Šlahař (Anděl, Žižka) - 16. T. Mikúš (Roman Vlach, O. Beránek), 34. Gorčík (Lapšanský), 38. Balán (Šenkeřík, O. Beránek), 42. Gríger (Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 4019.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Řezníček, Žižka, Nosek, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Poletín - E. Kulda, Popelka, Anděl. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Stloukal, Skuhravý, Gorčík - Lapšanský, Balán, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Hokejisté Litvínova zvítězili na ledě posledního Chomutova 2:1 v prodloužení. Podkrušnohorské derby dvou rivalů rozhodl před vyprodaným hledištěm přesně po čtyřech minutách nastavení Juraj Mikúš. Verva tak přerušila sérii tří porážek, přestože Piráti skórovali 37 vteřin po začátku třetí části jako první.

Vyrovnaný a opatrný úvod šance nepřinesl, což se změnilo až v úvodní přesilovce Litvínova, jenomže ani Mikúš z prostoru mezi kruhy neupěl proti Petersovi. Od 15. minuty měli hosté dvě po sobě jdoucí početní výhody, ale i přes velký tlak skóre neotevřeli a bezbrankový stav se nezměnil.

Obraz hry bez vyložených střeleckých možností se přenesl i do druhého dějství. Lukeše v náznaku úniku vychytal brankář Pirátů. Před polovinou základní hrací doby Chomutovští nepotrestali první faul hostů, jenomže ani na druhé straně Březák z druhé vlny nevyužil volného prostoru.

Do závěrečné třetiny vstoupili Piráti ideálně, jelikož se po pohledné souhře s Klhůfkem prosadil zakončením do prázdné branky Fin Marjamäki a hned z dalšího útoku obránce Knot nastřelil horní tyčku za Janusovými zády. Rychle poté vyrovnal Trávníček, jenž odpověděl technickou střelou z nulového úhlu.

Vyrovnaný stav vydržel až do sirény, přestože mohl rozhodnout z rychlého protiútoku Marjamäki, druhou branku v zápase však nepřidal. V prodloužení pak rozhodl o čtvrté porážce Pirátů v řadě tečující Mikúš.

17. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Marjamäki (Klhůfek) - 46. Trávníček (Jurčík, Gerhát), 64. J. Mikúš (Ščotka, J. Petružálek). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, J. Mrázek - Duda, Klhůfek, Marjamäki - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - J. Stránský, Vantuch, Chrpa - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Litvínov: Janus - Ščotka, Baránek, Hunkes, Březák, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Havelka. Trenéři: Razým a Šlégr.

Hokejisté Sparty vyhráli v 17. extraligovém kole na ledě Pardubic 5:4 v prodloužení. Pražané po většinu utkání dotahovali náskok Dynama, když třikrát prohrávali, sami se poprvé dostali do vedení až v 55. minutě. Domácí ale rychle srovnali, zápas tak dospěl do prodloužení, které v 63. minutě ukončil svým druhým gólem a celkem čtvrtým bodem v utkání sparťanský obránce Jeremie Blain.

Sparta v úvodu divácky atraktivního zápasu nezužitkovala početní výhodu, a tak skóre otevřel až v osmé minutě Marosz, který se naopak při pardubické přesilovce trefil na bližší tyč. Dynamo mohlo přidat další dva góly, ale Cardwell v tutovce selhal a další trefu rozhodčí neuznal kvůli postavení Rolinka v brankovišti. Sparta se ke gólové možnosti dostala až v 15. minutě, kdy neuspěl osamocený Pech.

Pardubice byly lepší i na začátku druhé části, ale paradoxně skórovali hosté, když ve 25. minutě přečíslení dvou proti jednomu vyřešil přesnou střelou k tyči Říčka. Tentýž hráč poté v dobré příležitosti provětral jen Kacetlovu lapačku, a tak druhý gól slavilo ve 31. minutě Dynamo. Povedenou kombinaci v početní výhodě zakončil zblízka nehlídaný Treille.

Pražané byli od druhé inkasované branky lepší a zatlačili soupeře ke Kacetlovi. Dynamo třikrát v řadě vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Trenér Kopřiva se proto snažil tým uklidnit oddechovým časem. Vyrovnat se Spartě nepodařilo, protože Vrána svou tutovku neproměnil a do branky se následně nevešla ani střela Pšeničky z mezikruží. Stinným momentem bylo krvavé zranění Pavelky, jehož nešťastně trefil Wishart pukem do obličeje.

Také Sparta na začátku třetí třetiny slavila gól předčasně, rozhodčí po poradě s kolegou u videa usoudil, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Hosté si ale vše vynahradili vzápětí, kdy za Kacetlova záda prolétla rána Blaina od modré čáry. Za dvě a půl minuty však Dynamo po nahození Bubely a šťastném odrazu kotouče od obránce znovu vedlo.

Divoká pasáž nekončila. Ve 48. minutě se totiž ke střele z první dostal Buchtele a znovu bylo srovnáno. Za chvíli mohla Sparta dokonce vést, jenže Pšeničkovi sebral radost Kacetlův beton. Na druhé straně byl blízko ke gólu Rolinek, kterého dobře vybruslil Machovský. V 55. minutě v početní výhodě tečoval Kudrnovo nahození Jarůšek a Sparta poprvé v zápase vedla. Jenže ne na dlouho. Při pardubické přesilovce po Trončinského pěkné přihrávce poslal Rolinek zápas do prodloužení. Dynamo si do něj přeneslo ještě 100 vteřin přesilovky čtyři na tři, ale tu nevyužilo. V čase 62:55 tak mohl rozhodnout střelou ze strany svým druhým gólem v zápase Blain.

17. kolo hokejové extraligy

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 31. S. Treille (Dušek, Bubela), 47. Bubela, 57. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 25. Říčka (Kumstát, Blain), 44. Blain (P. Vrána, A. Kudrna), 48. Buchtele (A. Kudrna, Blain), 55. Jarůšek (A. Kudrna, Košťálek), 63. Blain (Pech, Říčka). Rozhodčí: Hradil, Kika - Malý, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Diváci: 8338.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Holland, Cardwell, Wishart, Děrvuk, Hrabal, Miromanov, Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, S. Treille - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva a Janecký.

Sparta: Machovský - Koštálek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Blain, Gregorc - Říčka, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - M. Beran, Smejkal, Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.


Hokejisté Vítkovic vyhráli v 17. kole na ledě trápící se Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a zvítězili počtvrté za sebou. Domácím se sice podařilo v prostřední části dokonat obrat ve skóre na 2:1, ale hosté stačili krátce před druhou sirénou srovnat. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy, ve kterých hráči Vítkovic uspěli třikrát a Západočeši pouze jednou. Vítěznou trefu zaznamenal Ondřej Roman. Indiáni tak prohráli již počtvrté v řadě.

Domácí tým po sérii porážek nastoupil opět s pozměněným složením útočných trojic. Vstup do utkání však vyšel lépe se pohybujícím hostům. V sedmé minutě se protáhl až mezi kruhy explzeňský Schleiss a po prvním zblokovaném pokusu uspěl povedeným švihem pod horní tyč. Rychle odpovědět mohl Eberle, jenže proti jeho teči zasáhl pozorný Bartošák.

Vítkovický gólman kapituloval až v 15. minutě, kdy Kratěna dlouhým pasem našel Gulaše vracejícího se z trestné lavice a ten povedeným forhendovým blafákem vyrovnal. V závěru úvodní části ještě hosté zahrozili dvěma brejky, gólman Frodl ale zastavil střelu Zdráhala a agilní Schleiss v dobré pozici minul. Na druhé straně nekrytý Indrák zblízka nepřehodil ležícího Bartošáka a Gulaš během početní výhody napálil z pravého kruhu švihem levou tyčku.

Po pauze převzali iniciativu Indiáni, při přečíslení dvou na jednoho však Denis Kindl netrefil odkrytou branku a z protiútoku po krásném individuálním průniku nezakončil přesně Stránský. Rušnou pasáž před polovinou zápasu uzavřela šance Němce po další akci dvou na jednoho. Ve 32. minutě už se domácí radovali, když po objetí branky upravil na 2:1 Denis Kindl. Poté pokračovali aktivnější Západočeši ve střelecké převaze, nezužitkovali ovšem ani přesilovku a sedm vteřin před druhou sirénou po šikovném překřížení v útočném pásmu vyrovnal Szturc z mezikruží na 2:2.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Stránský po vyhraném vhazování neuspěl z bezprostřední blízkosti. Jinak se směrem dopředu více tlačili domácí. V 50. minutě při přesilové hře Denis Kindl z pravého kruhu neprostřelil Bartošáka. Ten byl za chvíli za zdržování hry vyloučen, ale v oslabení dokázal vytěsnit bombu Gulaše a skvěle zasáhl i proti dorážce Eberleho. Opatrný závěr základní hrací doby zkomplikoval domácím 29 vteřin před jejím naplněním faulující Straka. Jeho vyloučení se přeneslo i do prodloužení, ale hosté výhodu neproměnili. Bonusový bod navíc jim zajistil až vítězný nájezd Romana.

17. kolo hokejové extraligy

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Gulaš (Kratěna), 32. D. Kindl (Čerešňák, Kracík) - 7. Schleiss (Lev), 40. Szturc (O. Roman, Tybor), rozhodující sam. nájezd O. Roman. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - J. Svoboda, Kis. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4747.

Sestavy:

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Vráblík, Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen - Gulaš, Nedorost, V. Němec - Indrák, Kracík, D. Kindl - Kantner, Kratěna, Stach - P. Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Hokejisté Olomouce porazili v 17. kole extraligy Hradec Králové 3:1. Hanáci v posledních 14 minutách otočili vývoj díky hattricku útočníka Petra Strapáče, jenž přitom dosud v sezoně neskóroval a za 13 předchozích vystoupení stihl jen dvě asistence. Zatímco Olomouc utnula sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, Mountfield promarnil příležitost dostat se do čela celé soutěže.

Východočeši se v první třetině prezentovali rychlým bluslivým hokejem. Krátce po nevyužité přesilovce se i díky tomu prosadil hradecký Cibulskis, který předvedl své bruslařské umění i dobré zakončení. Obě mužstva se pak soustředila především na defenzivu a do více šancí se dostávali hosté z Hradce. Olomoucký brankář Konrád ale předvedl několik dobrých zákroků a také přehled v závarech před brankou, další kotouč do sítě už nepustil.

Ve druhé třetině Královéhradečtí na Olomouc doslova vletěli a hostující brankář si připsal první zákrok až po dlouhých pěti a půl minutách. Konrád v olomoucké brance byl naopak jako v ohni a jen díky jeho skvělým zákrokům Olomouc neprohrávala o více branek. Domácí byli nejnebezpečnější paradoxně v jednom ze svých oslabení, při němž musel Maxwell předvést dva těžké zákroky. V obrovské šanci se pak ocitl i domácí Nahodil, ale při úniku na osamoceného brankáře hostí skórovat nedokázal.

Zlepšený výkon Olomouce ve třetí třetině měl za následek vyrovnání z hole Strapáče, který úspěšně tečoval nahození Irgla. Hned při další akci hostů musel kontrolovat videorozhodčí záznam, protože puk z brankoviště domácích odehrál jeden z hráčů rukou a nebylo jasné, zda tomu tak bylo před brankovou čárou, nebo až za ní. Videozáznam prokázal, že puk brankovou čáru nepřešel. Štěstí stálo při domácích i při pokračování akce, kdy Zámorský trefil jen tyč Konrádovy branky.

V obrovské šanci se ocitl také hradecký Rákos, ale ležícího brankáře domácích překonat nedokázal. Neproměněné šance musely Hradec mrzet, protože Strapáč vzápětí přidal svůj druhý gól, když krásnou ranou do horního růžku nedal Maxwellovi šanci zasáhnout. Hradec v závěrečných minutách předvedl obrovský tlak, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Hattrick gólem do prázdné branky zkompletoval v poslední minutě hry Strapáč.

17. kolo hokejové extraligy

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. Strapáč (Irgl, Kolouch), 54. Strapáč (J. Galvas, Kolouch), 60. Strapáč - 8. Cibulskis (Cingel). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Lučan, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 3527.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - Irgl, Kolouch, Strapáč - Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Skladaný, Holec, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, Rosandič, F. Pavlík, Piché - Rákos, Koukal, Vincour - R. Pavlík, Cingel, Vopelka - Miškář, Bičevskis, Chalupa - Bezúch, Dragoun, Karabáček. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Foto: ČTK , Ožana Jaroslav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi