Plzeň vyhrála poosmé v řadě, Kometa padla v Olomouci

Hokejisté Plzně se radují ze vstřelené branky.

Hokejisté Plzně zvítězili v 25. kole extraligy na ledě Liberce a prodloužili svou vítěznou sérii na osm zápasů. Uspěla i Olomouc, před vyprodanou halou zdolala mistrovskou Kometu po prodloužení. Radovat se může také Sparta, která vyhrála v Mladé Boleslavi a zvládla devátý vzájemný zápas za sebou. V dalších utkáních porazil Třinec po nájezdech pardubické Dynamo, Litvínov rozhodl o výhře nad Vítkovicemi v prodloužení a Hradec Králové přestřílel jihlavskou Duklu.

Do utkání mezi Libercem a ve formě hrající Plzní vstoupili lépe hosté. Do první větší šance se prodral Ordoš, Svoboda ale jeho šanci pokryl. Na druhé straně tvrdě pálil Kvasnička, rovněž Janus byl připraven. Následně zahrozil liberecký Kvapil, Svoboda ale svůj tým podržel. Naopak do vedení mohla jít plzeňská Škoda, střela Straky z velkého úhlu ale orazítkovala pouze horní tyč Janusovy branky. Neprosadil se ani americký bek Jones, který najížděl sám na domácího brankáře. Bílí Tygři odpověděli Bulířem, Svoboda ale proti jeho střele včas dokázal sklapnout své betony.

V úvodu druhé části měl obrovskou šanci domácí Lakatoš. Vystihl chybnou Svobodovu rozehrávku, puk ale do poloodkryté branky nedostal. Neujala se ani následná dorážka Krenželoka. Poté však přebrali iniciativu hosté a jejich tlak byl ve 28. minutě odměněn vedoucím gólem. Od modré čáry nahazoval Čerešňák a jeho pokus skončil až za překvapeným Janusem.

Plzeňský nápor pokračoval i nadále a Janus musel řešit několik dalších ošemetných situací. Vyrovnat mohl Bakoš, jeho střela z otočky však těsně minula Svobodovu branku. V 38. minutě byl vyloučen Ševc a Západočeši nabídnutou šanci využili. Po krásné kombinaci celé formace zakončoval do prázdné branky Mertl.

Liberecký trenér Pešán do třetí třetiny přeskupil útočné formace a Kvapil vymyslel zajímavou příležitost pro Jelínka. Jeho dobrou střelu ale ukryl Svoboda v lapačce. Domácí zkusil nabudit také ranař Vlach, který v pěstním souboji jasně předčil Kvasničku.

Za své počínání ale vyfasoval trest navíc a Plzeň tak hrála další početní převahu. Tu dokázal využít znovu Mertl a hosté vedli již o tři branky. A pro domácí bylo ještě hůř, když za necelé dvě minuty propálil Januse Stach. Přidal již čtvrtou branku plzeňských a zároveň tím vyhnal libereckého brankáře na střídačku. Do branky tak šel Will.

Poté byla k vidění další boxerská vložka, když se do sebe pustili Maier s Hollwegem. Tentokrát měl navrch hostující hráč. Také Liberec si zahrál přesilovku, střela Bakoše však skončila pouze na tyči. V 56. minutě už se ale domácí přeci jen dočkali, na brankovišti se prosadil důrazný Kvapil.

Severočeši poté zkusili odvolat gólmana, místo snížení ale opět inkasovali. Střelou do opuštěné branky zkompletoval svůj hattrick Mertl. Na konečných 2:5 poté ještě kosmeticky upravil brankou v početní výhodě domácí Bulíř.

Vlach řídil výhru nad Kometou

První větší šanci duelu měl ve třetí minutě hostující Nečas, kterého našel před brankou Mallet. Konrád byl ale připravený. Kohouti odpověděli v přesilovce, ránu Škůrka vyrazil Čiliak a Eberlemu chyběl jen kousek, aby dorazil puk do odkryté branky. Obrana Brna však včas zasáhla.

Obrovskou možnost měl po akci Škůrka a chybě defenzívy hostí Jergl, Čiliak svůj tým opět podržel. V 7. minutě už Olomouc vedla. Laš prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté byli blízko srovnání při vyloučení Houdka, ale Konrád vychytal Nečase i Zaťoviče. Hanáci mohli navýšit vedení při výborném střídání čtvrtého útoku, kdy měl dvě tutovky Jergl a jednu Sundher. Oba ztroskotali na gólmanovi Komety.

Úvod druhé části opět vyšel lépe domácím, Burian se Skladaným doráželi volný puk na brankovišti, obránci Komety ale nenechali Hanáky dorážet. Ve 26. minutě vedla Olomouc 2:0, když Roman Vlach tečoval střelu Sundhera mezi Čiliakovy betony.

Kometa však rychle snížila a pomohlo ji k tomu Konrádovo zaváhání. Využil jej Erat, jehož přihrávku poslal do olomoucké branky Dočekal. Odpovědět mohl Mráz, jeho dorážku však chytil obránce Štencel bruslí. Hanáky to mrzelo o to více, že ve 29. minutě vyrovnal Čermák. Štencel navíc později trefil tyč.

Třetí třetina začala přesilovkou Komety, kterou domácí přežili bez úhony. Deset minut před koncem si udělal průjezd olomouckým obranným pásmem Erat, našel přesně Zaťoviče, jehož vychytal Konrád. Ještě blíže gólu byl Haščák o pár sekund později, trefil ale jen tyčku.

Kometa byla lepším týmem. Hanáci zahrozili až v 57. minutě. Dělovku Škůrka málem dorazil za Čiliaka Knotek. Stejný hráč mohl rozhodnout po chybě Haščáka, přestřelil však brněnskou branku.

Po šedesáti minutách šel duel do prodloužení. V něm měli obrovské šance Burian s Hermanem, Čiliak dvakrát zázračně zachránil. Konrád zase chytil nebezpečnou ránu Hynka Zohorny. V čase 64:14 rozhodl o bodu navíc pro Olomouc Vlach.

Sparta vyhrála v Mladé Boleslavi

Výborný se vrátil na místo, kde od sezony 2012/13 až do letoška působil jako hlavní trenér a na startu nového ročníku po příchodu kouče Patrika Augusty zůstal jako konzultant.

Jeho týmu se vstup do utkání skvěle vydařil. Už v 35. vteřině měl šanci Vrána, který sice ztroskotal na Maxwellovi, ale mladoboleslavský gólman jej fauloval a Sparta přesilovou hru využila. Nejdříve ještě domácí puk poskakující poblíž brankové čáry po Hlinkově sklepnutí odvrátili, ale o chvíli později propálil amerického gólmana Kudrna.

Za 131 sekund vedli Pražané už 2:0, když Kalinovu střelu od modré čáry tečoval před Maxwellem Kumstát. Domácí ale rychle odpověděli, za 39 vteřin snížil Orsava, který trefil přesně pravý horní roh Honzíkovy branky.

V 11. minutě mohl vrátit dvoubrankový náskok Spartě Kudrna. Domácí v závěru úvodního dějství po trestech pro Smejkala, Michálka a Vrány hráli celé dvě minuty v pěti proti třem, ale při tlaku jim chyběla přesnější muška.

Na startu druhé části měl dvě možnosti hostující Forman. Nejdříve ve 23. minutě jeho pokus vyrazil Maxwell a o chvíli později sparťanský útočník ve vlastním oslabení při přečíslení dvou na jednoho po Vránově přihrávce přestřelil. Domácí si následně při pokračujícím Pavelkově trestu vytvořili tlak, ale chyběla jim lepší finální přihrávka.

Po polovině utkání odolala Mladá Boleslav při Klepišově trestu a ubránila se i při vyloučení Pacovského, v kterém nepřekonal Maxwella Vrána. Ve 38. minutě byl blízko vyrovnání Knot, který trefil od modré čáry levou tyč. Hned po sparťanském protiútoku chyboval Maxwell, rozehrál puk za brankou na hůl Kudrny, který zvýšil na 3:1.

Snaha domácích o obrat vývoje byla marná. Na přelomu druhé a třetí třetiny nevyužili další početní výhodu při Pechově pobytu na trestné lavici. V 45. minutě skončila mimo Pabiškova teč a při Dvořákově vyloučení neusměrnil za Honzíka Klepišovu přihrávku Urban.

Sparta ve 49. minutě naopak pojistila náskok. Reichenbergovu ideální přihrávku proměnil zblízka Jarůšek.

Třinec poprvé v sezoně zvládl samostatné nájezdy

Oceláři nastoupili v černých dresech, které slouží jako třetí alternativa k tradičním klubovým bíločerveným barvám. Hosté postrádali kapitána Rolinka, ale mohli využít Marosze, na jehož prodloužení hostování se Pardubice s Třincem dohodly těsně před zápasem. Původně platila domluva, že ve vzájemných duelech kreativní centr nebude hrát.

Skóre otevřel v páté minutě Růžička. Východočeši získali v oslabení ve vlastním pásmu puk, ale trestuhodně ho ztratili a třinecký kanonýr se po přihrávce Mikulíka trefil přesně do rohu branky.

Domácí kapitán mohl přidat i druhý gól. V obranné třetině zblokoval střelu Wisharta, v přečíslení dva na jednoho si vyměnil puk s Chmielewskim, ale i když měl velkou část branky volnou, trefil jen beton Kacetla. Podobným způsobem se do úniku dostal i hostující Petr Sýkora, ale Hrubec jeho kličku kryl betonem.

Také pátá minuta druhé třetiny přinesla Ocelářům gólovou radost v přesilové hře, když Cienciala našel střelou z pravého kruhu skulinku mezi Kacetlovou výstrojí a bližší tyčkou.

Vzápětí se ocitl před hostujícím brankářem Rákos, ale s blafákem neuspěl. Trenéři Pardubic si během série tří výher pochvalovali výkony Kacetla i přesilové hry, které Dynamo sehrálo dobře i v Třinci. Krátce po skončení trestu Růžičky se z mezikruží prosadil Ján Sýkora.

Oceláři těsný náskok nebránili a na přelomu druhé a třetí třetiny se blýskl hostující gólman při šancích Linharta, Růžičky a Chmielewského. Pardubice si vytvářely závary, ale pozorná třinecká obrana je nepouštěla do gólových šancí. Domácí mohli zvýšit v brejku, ale přihrávku Mikulíka ukryl pod tělem Wishart. Vzápětí ale Doudera vyfasoval za hru vysokou holí čtyřminutový trest a Cardwell střelou od modré vyrovnal.

Polovina prodloužení na rozdíl od hektického závěru základní hrací doby příliš vzruchu nepřinesla. Poté byl ale vyloučen Marosz, Kacetl opět potvrdil skvělou formu posledních dnů.

V nájezdech uspěl ve druhém kole domácí Irgl, který se prosadil střelou mezi betony Kacetla. Hrubce ve třetí sérii zachránila tyč, ale v páté vyrovnal bekhendovým blafákem Marosz. Stejným způsobem rozhodl zápas v sedmém kole Růžička.

Chemici se radují ze dvoubodového zisku

V dresu Vítkovic se poprvé představil útočník Bartovič, který přišel na hostování z Liberce a hned ho trenéři zařadili do první formace. Úvodní šanci utkání si připsal hostující kapitán Olesz, ale Petrásek byl připravený.

Další šanci si připsal Kucsera, který tečoval puk těsně před domácím brankářem. První litvínovskou střelu na branku měl na svědomí Kubát, který se prokličkoval přes dva protivníky, Bartošák ale zakročil lapačkou. Po nebezpečné Pilařově střele se hrál dlouho pro diváky nezáživný hokej bez šancí. Jednu z mála měl v 15. minutě Szturc, který zblízka bekhendem trefil pouze Petráskův beton.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ale ke vstřelení branky jim nepomohly ani dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou. V 32. minutě byl sám před hostujícím brankářem Ihnacak, místo rychlé střely ovšem zvolil kličku a Bartošák ho vychytal. Poté ujel v oslabení Kucsera, ale Petrásek svůj tým podržel.

V 35. minutě zabránil Sörvik vedoucí brance hostí, Lev střílel do prázdné branky, ale hokejka norského obránce puk vytěsnila nad branku. V závěru třetiny hráli domácí 69 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

V 43. minutě se diváci konečně dočkali úvodní trefy a k jejich radosti se prosadili domácí. Po krásné Kubátově přihrávce se trefil Hübl. Radost domácím ovšem vydržela pouhých 47 vteřin, než se o vyrovnání postaral Zdráhal, od kterého se šťastně odrazil puk za bezmocného Petráska.

Utkání nerozhodla ani dlouhá vítkovická přesilová hra pěti proti třem, při které si hosté nedokázali vypracovat žádnou vážnější příležitost. Utkání tak dospělo do prodloužení, které ale rychle ukončil Černý. V čase 60:24 využil přesilovou hru.

Hradec zdolal Jihlavu

V první třetině to rozhodně nevypadalo, že hraje druhý celek tabulky s čtrnáctým. Jihlava byla velmi kousavá, nepříjemná v obraně a také nebezpečná v útoku. Ve 4. minutě to dokumentoval obránce de la Rose, který vypálil skrytou ránu mezi hráči a gólman Pavelka musel ukázat výborný zákrok.

Pavelka nastoupil podruhé v řadě, protože tradiční jednička Rybár se necítil před utkáním dobře. Místo náhradníka proto narychlo zaujal mladík Bartozel, jenž ještě necelou hodinu před zápasem seděl jako dvojka na střídačce při zápase hradecké juniorky proti Karlovým Varům.

Pavelka byl stejně jako v úterý ve Vítkovicích výborný a Mountfieldu také pomohla šťastná náhoda. V 6. minutě útočník Miškář nahrával před branku a jeden z hostů srazil puk za gólmana Škarka. Miškář si tak připsal první extraligový gól.

V dalších minutách se hrál bojovný hokej. Hradec mohl posunout do výraznějšího vedení dvakrát Džerinš, ale jednou těsně minul a podruhé s kapitánem Bednářem překombinovali únik dvou proti jednomu.

Duklu těsný stav povzbudil a ve 24. minutě udeřila. Skvělou střelou z voleje se trefil přesně do horního rohu Jiránek. Pavelka neměl šanci zasáhnou. Poté však domácí dvakrát podržel při Hubáčkově opakované šanci.

V 27. minutě přišla nepříjemnost pro domácí celek: Při přesilovce se zranil matador Bednář, který o pár desítek vteřin později odjel do kabiny a do hry už nezasáhl. To už ale Hradečtí vedli, v početní výhodě namířil do horního rohu Džerinš. Jihlava mohla ještě do konce druhé třetiny vyrovnat, ale Pavelka famózně zasáhl při přesilovce hostů čtyři proti třem při Dostálkově možnosti.

Začátek třetí části vyšel domácím. Ve 43. minutě Škarek špatně rozehrál, čehož využila dvojice Dragoun - Köhler. Druhý z nich překonal gólmana chytrým pokusem z úhlu.

Od té chvíle Jihlava přitvrdila, ale do šancí se nedostávala. Naopak v 50. minutě se podruhé prosadil Köhler, nejlepší hradecký střelec. Jihlava ještě snížila výstavní ranou Stříteského, ale Hradec kontroval v poslední minutě gólem Červeného a výhru už v poklidu uhájil.

Výsledky hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 57. Kvapil (Havlín, P. Jelínek), 60. Bulíř (P. Jelínek, Kvapil) - 28. Čerešňák, 39. Mertl (Indrák, Gulaš), 47. Mertl (Kratěna), 49. Stach (Indrák), 58. Mertl. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Rampír, D. Klouček. Vyloučení: 7:6, navíc J. Vlach, Maier - Hollweg všichni 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 5976.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Laš (J. Knotek, Eberle), 26. Roman Vlach (Sundher), 65. Roman Vlach - 27. Dočekal (M. Erat), 29. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Šír, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (Mikulík, Rákos), 25. Cienciala (J. Petružálek, Polanský), rozhodující nájezd Martin Růžička - 31. J. Sýkora (S. Treille), 56. Cardwell (Trončinský, Marosz). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4216.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Orsava (P. Holík) - 2. Kudrna (T. Pavelka, Jarůšek), 4. Kumstát (Kalina, Jarůšek), 38. Kudrna, 49. Jarůšek (Reichenberg, J. Hlinka). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3782.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 43. V. Hübl (Kubát), 61. J. Černý (Sörvik, V. Hübl) - 43. P. Zdráhal (Kolouch, Kucsera). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Petr Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:10, navíc Kubát - D. Květoň oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4745.

Mountfield Hradec Králové - HC Dukla Jihlava 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Miškář (Graňák), 28. Džerinš (Zámorský), 43. Köhler (Dragoun), 50. Köhler (Dragoun, F. Pavlík), 60. Červený (Džerinš, M. Látal) - 24. Jiránek (T. Kubalík, Skořepa), 56. Stříteský (Šidlík, Čachotský). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Blümel, Zíka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 5012.

Foto: Radek Petrášek

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi