Pardubicím změna neprospěla, Třinci pomohl kuriózní gól

Třinec porazil Kometu 4:1

Hokejisté Třince si pojistili průběžné vedení v extraligové tabulce dnešním vítězstvím 4:1 nad Kometou Brno. Rozhodující dvougólový náskok si domácí vypracovali góly Davida Noska a Erika Hrni, Brno v třetí části snížilo díky trefě Leoše Čermáka, ale na bodový zisk mu to nestačilo. Při vlastní přesilovce inkasovalo z hole Zbyňka Irgla potřetí a výsledek dovršil Rastislav Špirko. Třinec pokořil Jihomoravany za tři body po šesti zápasech.

První třetina vyzněla jednoznačně ve prospěch Ocelářů. Domácí byli od startu lepší a vytvářeli si šance. Už ve čtvrté minutě Hrňa ideálně nahrál Hrabalovi, který ale ze sóla těsně netrefil branku. Vejmelka pak Kometu dvakrát podržel ještě při střelách Irgla a Krepse, ale odolával jen do 14. minuty. To se do nepovedeného brněnského vyhození z pásma na modré čáře naslepo opřel Nosek a puk si skrz několik hráčů našel cestu do sítě.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Kratěna, 32. D. Kubalík (T. Svoboda), 41. D. Kubalík (Kratěna), 59. D. Kubalík (T. Svoboda) - 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý. Rozhodčí: R. Polák, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4708.

Piráti Chomutov - PSG Zlín 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Poletín (Rutta, Koblasa), 17. Skinner (Huml, Vondrka), 36. Raška (Kudělka, Sklenář) - 30. Říčka (P. Holík, Blaťák). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Dlapa 10 min. a 5 min. a do konce utkání - Okál 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3892.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl (Roth), 59. Špirko - 47. L. Čermák (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Čech, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Gulaši (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky 37. Bulíř (Ševc), 54. L. Krenželok (Ordoš, P. Jelínek) - 60. Olesz (O. Roman, Tybor). Rozhodčí: Lacina, M. Petružálek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 5623.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. A. Kudrna (Cingel, Uher), 27. P. Vrána (J. Hlinka, Kumstát), 37. Ihnacak (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6238.

Vedení Třince navýšil až v 35. minutě Hrňa, který využil špatného zpracování Radima Zohorny a sám před gólmanem nezaváhal.

Skomírající Kometu probudil až těsně před koncem druhé části Martin Erat svou nevyužitou šancí, ale hosté ve třetí třetině začali soupeři pořádně šlapat na paty. Tlak zákonitě vyústil ve snížení: Čermák ho docílil šikovnou tečí před Hrubcem, kterou museli přezkoumat videorozhodčí.

Domácí náskok visel na vlásku. Hosté navíc hráli další přesilovku, ale v ní po neočekávaném odrazu vyhozeného kotouče od zadního mantinelu dostal puk před prázdnou branku domácí Irgl a rozhodl. Hostující naděje záhy definitivně pohřbil Gulašiho faul na Hrabala, za který dostal trest na pět minut a do konce utkání. V závěrečné power play přidal do prázdné branky čtvrtou trefu Špirko.

Kubalík potvrdil roli nejlepšího střelce ligy

Hokejisté Plzně porazili Litvínov 4:2 a připsali si třetí tříbodovou výhru v řadě. Hattrickem se o to postaral nejlepší střelec soutěže Dominik Kubalík, který si polepšil už na 21 gólů. Severočeši si připsali třetí porážku z posledních čtyř duelů.

Domácí povzbuzeni dvěma předchozími výhrami začali aktivněji, ale dlouho se do větší šance neprosadili. Až při vyloučení Kokeše nejprve Indrákova tečovaná střela ve 12. minutě mířila těsně vedle a za chvíli už zpoza branky díky odrazu o výstroj gólmana Petráska otevřel skóre Kratěna. Další nadějné střelecké příležitosti Indiáni prováhali a naopak v 16. minutě z ojedinělé akce na druhé straně vyrovnal po výjezdu od zadního mantinelu Jakub Černý.

Během přesilové hry v polovině druhé třetiny nejprve gólman Machovský dokázal vyrazit pokus Pilaře z mezikruží, ale na přesnou bombu Jakuba Černého z pravého kruhu už nedosáhl. Dokonaný obrat hosty viditelně povzbudil, ale lépe bruslící domácí po polovině utkání znovu převzali iniciativu. Ve 32. minutě po přihrávce Svobody z rohu zblízka srovnal na 2:2 kanonýr Kubalík.

Před pauzou hosté ještě obětavě ubránili oslabení. Patnáct vteřin po zahájení závěrečné třetiny ovšem Kratěna dlouhým pasem našel rozjetého Kubalíka a ten tváří v tvář Petráskovi nezaváhal. Hosté poté nezužitkovali početní výhodu a neměli sílu na zvrat. Naopak v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil Svoboda třetí trefu pro Kubalíka a Plzeň až napotřetí v sezoně proti Litvínovu bodovala.

Chomutov i potřetí v sezóně zdolal Zlín

Hokejisté Chomutova porazili Zlín 3:1 a i potřetí v sezoně ve vzájemném zápase naplno bodovali. Piráti přerušili sérii dvou domácích nezdarů v řadě díky podařené první třetině, v které získali dvoubrankový náskok Michal Poletín a Brett Skinner. Ve druhé třetině odpověděl na snížení Roberta Říčky svou premiérovou trefou v chomutovském dresu Adam Raška.

Piráti se radovali z úvodní trefy už po 110 vteřinách hry. Po Raškově střele z pravého kruhu se prosadil Poletín z mezikruží. 

 V 16. minutě šli Zlínští do třech, na což zareagoval kouč Růžička starší oddechovým časem, který se Chomutovským vyplatil. Kotouč se po kombinaci před bránou dostal ke Skinnerovi, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek.

 Ve 28. minutě obdržel za hrubost a bitku s Okálem porci trestů Dlapa a pětiminutovou početní výhodu využil Říčka, jenž prostřelil Laca mezi betony.

Po skončení dlouhé přesilovky hostů jel sám na bránu Lauko, ale nastřelil jen Kašíkovy betony. Ve 36. minutě Kudělkovu ránu od modré čáry tečoval Raška, jenž vrátil domácím dvoubrankové vedení, které vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Sparta opět nenechala Boleslavi ani bod

Hokejisté Sparty porazili  Mladou Boleslav 4:0. Pražané tak ukončili sérii tří domácích proher, Bruslařský klub porazili i potřetí v této sezoně a celkově pošesté za sebou mu v bojích o extraligové body nepřenechali ani bod. Čisté konto vychytal Tomáš Pöpperle.

Ve 14. minutě se dostal do ideální pozice hostující zadák Trončinský, vzápětí Pöpperle pokryl i nebezpečný pokus Pospíšila. Zanedlouho se však vedoucí trefy dočkala Sparta, když do té doby pečlivě bránící Mladoboleslavští zapomněli na Kudrnu, jenž měl v sólu na Lukáše spoustu času k tomu, aby vymyslel správné zakončení a zvýšil na 2:0.

Druhé dějství bylo ze strany favorizovaných Pražanů výrazně lepší. Gólově to vyjádřili na začátku 27. minuty, kdy se hosté nestačili při oslabení zformovat po vlastním pokusu ohrozit Pöpperleho, kapitán Hlinka našel najíždějícího Vránu, jenž ostré přihrávce pouze nastavil čepel hole a obloučkem přehodil přesouvajícího se Lukáše.

Další příležitost měl Cingel, jenže neuspěl. Sparta se přesto ještě do druhé přestávky dočkala pojistky dnešního tříbodového zisku: Forman našel při hře ve čtyřech na obou stranách na středu útočného pásma Ihnacaka, jenž procedil puk mezi Lukášovy betony a přidal třetí zásah domácích.

Lukáše nahradil od třetí části Maxwell, který přišel do mužstva v tomto týdnu po ukončení angažmá v Pardubicích. Hosté se snažili alespoň pokazit Pöpperlemu čisté konto a dopřát si tak gólovou radost, ale bez výsledku. Místo toho pokazil Maxwellův čistý štít v 54. minutě Piskáček.

Zmar Pardubic pokračuje. Porazily je i Vary

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v souboji dvou nejhorších týmů extraligy na ledě Pardubic 3:2 a svému soupeři se v tabulce přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. Pro Energii to byla teprve druhá výhra z posledních osmi zápasů. Dynamo potřetí za sebou nebodovalo.

Pardubický klub před samotným utkáním slavnostně vyvěsil dres Josefa Palečka, který vyhrál ligový titul jako hráč s Pardubicemi v roce 1973 a shodou okolností také jako trenér Karlových Varů v roce 2009. Dynamo také do první třetiny zápasu nastoupilo v historických dresech bez reklam.

Pocta legendě však domácím od začátku nevycházela. Energie byla střelecky výrazně aktivnější a brzy si vypracovala zasloužené vedení. Na branku Tomáše Dvořáka ve čtvrté minutě dokázal za chvíli při přesilovce zareagovat Sýkora, ale po pěkné individuální akci Gorčíka z deváté minuty se hosté opět dostali do vedení. Chybující obrana Dynama jim navíc nabízela další šance a před Hüblem bylo neustále rušno.

Postupem času se z prořídlých tribun začal ozývat pískot, až pardubičtí diváci ve druhé třetině úplně ztichli. Jejich trápení navíc umocnil ve 27. minutě Rachůnek, který přízemní ranou od mantinelu zvýšil karlovarský náskok.

Další ránu mohli hosté zasadit při pětiminutové přesilovce za faul Johnsona, ovšem tu si domácí pohlídali. Dynamo se do šancí začalo dostávat až ve druhé polovině zápasu. Tomášek ještě ranou z mezikruží neuspěl, ale Čáslavova tvrdá střela chvíli před pauzou už znamenala snížení.

K dalším možnostem se Pardubice dostávaly ztuha. Karlovy Vary dobře bránily a díky dvěma přesilovkám v řadě držely hru daleko od Honzíka. A to ještě Tomeček pohrdl odkrytou brankou, kterou minul asi ze tří metrů. Nemuselo ho to mrzet dlouho, protože Dynamo bylo v ofenzívě bezzubé. Jedinou vážnější šanci neproměnil Rolinek, proti jehož střele se stihl Honzík přesunout. Zmar Dynama završil v závěru Sýkorův faul a Energie dohrála zápas v klidu.

Liberec porazil Vítkovice a stíhá Třinec

Hokejisté druhého Liberce porazili na svém ledě Vítkovice 2:1 a vyhráli i třetí vzájemný duel v sezoně. Úřadující mistr zvítězil pošesté z posledních sedmi zápasů a i nadále stíhá v tabulce vedoucí Třinec, na který ztrácí jediný bod.

V úvodu druhé dvacetiminutovky prověřili Bartošákovu připravenost svými střelami Mojžíš s Jánošíkem. Následně však tempo hry opadlo a k vidění bylo mnoho nepřesností na obou stranách. Výjimkou byla pěkná akce hostujícího Hrbase.

Poté měl stoprocentní šanci Tybor, gólovou radost mu ale sebral výtečným zákrokem Lašák. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně. V přesilové hře se dorážkou Ševcovy střely prosadil Bulíř a poslal Bílé Tygry do vedení.

Druhou branku domácích mohl krátce po začátku třetí části přidat Vantuch, jeho tečovanou střelu ale zastavila pouze horní tyč Bartošákovy branky. V další početní výhodě si poté Severočeši vytvořili velký tlak, Bartošák ale vytáhl proti Jánošíkovi s Jelínkem skvělé zákroky a i nadále držel hosty ve hře.

V 54. minutě už byl však krátký na střelu Krenželoka a domácí vedli o dvě branky. V závěru pak byl vyloučen liberecký Svačina a hostům se naskytla přesilovka, kterou ještě umocnili odvoláním brankáře. A tento tah Ostravanům vyšel, když se necelou minutu před koncem třetí třetiny prosadil důrazný Olesz. Hosté tak zkusili odvolat Bartošáka znovu, obrovskou šanci měl Roman, ale Bílí Tygři odolali.

 

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi