Pardubice porazily Plzeň a záchraně jsou zase blíž

Pardubice porazily Plzeň a záchraně jsou zase blíž

Hokejisté Pardubic porazili ve 49. kole extraligy Plzeň 3:1 a v souboji o záchranu znovu odskočil Kladnu na rozdíl tří bodů. O osudu utkání rozhodla 28. minuta, ve které Dynamo během 34 vteřin otočilo stav z 0:1 na 2:1. Pohledný zápas pak domácí tým dotáhl až do vítězného konce. Plzeň po osmé porážce na kluzištích soupeřů v řadě klesla v tabulce na čtvrté místo.

Zápas nabízel od samotného začátku spoustu šancí. Čerešňákova střela prošla Kantorovi mezi betony, ale kotouč těsně minul tyčku, Při následném přečíslení a střele Straky si už domácí gólman připsal jistý zákrok. Na opačné straně měl Frodl hodně práce s Tyborovou střelu a puk se chvíli povaloval v brankovišti. Sérii šancí zakončil Kantner ranou do tyče.

V 11. minutě dostala Plzeň k dispozici přesilovku a Zdráhal šikovnou tečí otevřel skóre. Spustu pokusů v dalším průběhu zlikvidovali oba brankáři. Jedinou slabší chvíli si plzeňský Frodl vybral v závěru první třetiny, kdy jeho riskantní rozehrávku nezužitkoval Poulíček. Škodovka tak mohla rozšířit jednobrankové vedení při přesilovce pět na tři, jenže k pořádnému zakončení se nedostala, a tak přišel trest.

Ve 28. minutě se z rohu hezky uvolnil Mandát a stihl i přesně zakončit. Za 34 vteřin do útočného pásmu vtrhl čtvrtý pardubický útok a z hranice brankoviště se prosadil Machala. Změnu stavu nezvrátila ani trenérská výzva. Plzeň po gólu výrazně přidala na důrazu, další možnost ale zahodil Svačina, kterému do čisté šance přihrál plzeňský Kaňák. Srovnat stav mohl Straka, ale přímý souboj s Kantorem znovu prohrál. Stejně dopadl před druhou sirénou osamocený Poulíček.

Dynamo se s jednobrankovým vedením v zádech zatáhlo, ale Plzeň k očekávanému náporu nedostávala a jedinou těžší střelu vyslal při přesilovce Kodýtek. Domácímu týmu tak stačil jediný úprk Vondrky a po jeho střele pod horní tyč vedl o dva góly. Náskok mohl vzápětí navýšit Svačina a hlavně Dynamo nezužitkovalo dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Klasickou početní výhodu poté neproměnila ani Škodovka a její šance na bodový zisk výrazně poklesly. Definitivně rozhodnout mohl v oslabení Vondrka po chybě Frodla, ale nestihl zasunout puk do prázdné branky.

Zlín po prodloužení porazil Litvínov

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Litvínov 4:3 v prodloužení a ukončili sérii čtyř porážek. Utkání rozhodl v čase 61:19 útočník Antonín Honejsek. V dresu hostů si dvě branky a asistenci připsal Peter Jánský. Zlín je i nadále desátý, Litvínov dvanáctý. Na poslední Kladno mají Severočeši náskok tří bodů.

Do první výraznější šance utkání se dostal domácí Claireaux, brankář Janus si však s jeho tečí poradil. Skóre otevřeli v sedmé minutě hosté. Na Válkovu přihrávku od zadního mantinelu si najel Jánský a prostřelil Kašíka. Odpovědět se pokoušel Řezníček, bekhendem ale zblízka neuspěl.

Litvínovský náskok mohl zvýšit Ščotka, jeho nahození zastavila tyč. Brankovou konstrukci trefil na druhé straně i Okál, jenž poté neproměnil velkou šanci v přesilovce.

Skórovat se domácím podařilo až ve 24. minutě. Heltův faul potrestal po nabídce Šlahaře z hranice brankoviště Ferenc. Další přesilovkovou trefu mohl přidat Honejsek, Janus ale jeho pokus z pravé strany zneškodnil.

Při dalším oslabení Vervy slovenský gólman vychytal Claireauxe. Proti Hermanovi však už zasáhnout nedokázal, domácí útočník dorážel do odkryté branky. Zlínští se před druhou přestávkou prosadili ještě jednou, Köhlerův gól z protiútoku musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Hosté byli blízko snížení na začátku třetí třetiny. Ščotkovu střelu Kašík vykopl koncem betonu. O mnohem větší vzrušení se postarali Novotný s Pospíšilem, kteří se pustili do pěstního souboje.

V dobré pozici se poté před Janusem zjevil Sedláček, čtvrtou branku Beranů ovšem nezařídil. Udeřil naopak Litvínov. O zdramatizování zápasu se v 52. minutě postaral Kudla. Chvíli nato se Severočechům povedlo vyrovnat, početní převahu využil tvrdou ranou Jánský.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. V 62. minutě vystřelil Zlínu druhý bod Honejsek.

Mladá Boleslav pošesté v řadě vyzrála na Vítkovice

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Vítkovic 3:2 po samostatných nájezdech a porazili tak ostravský tým pošesté za sebou. Utkání rozhodl obránce David Bernad, dvěma góly se blýskl mladoboleslavský útočník David Šťastný.

Svižná úvodní dvacetiminutovka nabídla řadu šancí na obou stranách. Hned v úvodu trefil tyčku hostující Kašpar. Pak dostal vítkovický útočník Veselý ideální přihrávku na útočnou modrou a ujížděl sám na Krošelje, jenže svůj únik nezakončil přesně. Na druhé straně pálil v přesilovce od modré bek Ševc, jenže také on zazvonil na tyčku.

A do třetice brankovou konstrukci nastřelil v závěru první třetiny Radim Zohorna. V pádu pak vítkovickou klec těsně minul Jeglič.

Úvodní gól utkání přišel v čase 33:46, kdy Trškovu střelu od modré před brankou tečoval Bukarts, a Vítkovice vedly. Ovšem pouze krátce. Neuběhly ani čtyři minuty a skóre bylo opět vyrovnané.

Nejprve Luntera vychytal domácí brankář Svoboda, vzápětí ale do střílené přihrávky Radima Zohorny vložil svou hůl Šťastný a usměrnil puk za záda vítkovického gólmana.

Zkraje třetí třetiny Lakatoš obral o puk Ševce a uháněl na Krošelje, jenže ten střelu vítkovického útočníka zlikvidoval. A tak udeřilo na opačné straně. Hrbas v početní výhodě nabil Šťastnému, který střelou bez přípravy podruhé skóroval.

Ostravané si ovšem pomohli v přesilovce pět na tři. Přesně v době, kdy vypršel Bernadův trest, zakončil rychlou kombinaci prudkou ranou pod horní tyčku Lakatoš.

Krátce nato se vítkovický gólman Svoboda blýskl parádním zákrokem, kdy svou holí na poslední chvíli zastavil střelu Zbořila do poloprázdné branky. V prodloužení trefil Dej horní tyčku mladoboleslavské branky, a tak vítěze duelu musely určit nájezdy.

V nich byl úspěšný jediný střelec - hostující bek Bernad, jenž tak Bruslařům vystřelil šesté vítězství z posledních sedmi utkání. Vítkovice naposledy porazily Mladou Boleslav v listopadu roku 2018.

Kometa doma zastínila Liberec

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 49. kole extraligy nad Libercem 3:2, když o tříbodovém zisku nad vítězem základní části rozhodli ve druhé třetině. Brno se tak výrazně přiblížilo přímému postupu do čtvrtfinále play off. Na šestém místě má tři kola před koncem náskok osmi bodů na sedmý Hradec Králové, s nímž má i lepší bilanci vzájemných zápasů.

Kometa měla po předchozím nepovedeném zápase co napravovat. A pustila se do držitele Prezidentského poháru s kuráží a vervou. Dobře bruslila, snažila se o častou střelbu, ale efekt jí tato hra nepřinesla. Největší šanci měl Červený, ale na Hrachovinu nevyzrál.

Liberec dobře bránil, z jeho hry čišela pohoda a klid. Bílí Tygři ubránili bez potíží i dvě brněnské přesilovky, ale stejný počet také nevyužili. Jejich kombinační hra s minimem střel sice vedla k několika přečíslením před Čiliakem, ale nikoliv ke gólové situaci.

Ve druhé části oba týmy ukázaly, jak se mají hrát přesilové hry. Nejprve Zaťovič po šestnácti vteřinách a po vzorné kombinaci elitní formace otevřel skóre. Ale o pět minut později stačilo libereckému Bulířovi jen sedm vteřin, aby v početní výhodě srovnal.

Brno si ale za svoji aktivitu vzalo vedení zaslouženě zpět. Po levém křídle ujel Šimon Stránský a střelou z úhlu nachytal v nedbalkách Hrachovinu. Při hře čtyřech proti čtyřem se do přečíslení dostali dva hráči Komety a obránce Němec z bezprostřední blízkosti navýšil vedení domácích.

Kometa si situaci zkomplikovala dvěma vyloučeními ve třetí třetině, druhé potrestal střelou do odkryté Čiliakovy branky Birner. Na hráčích Komety ale byla v závěru cítit větší touha po bodech, Liberec nevyužil ještě jednu přesilovku a domácí tým už bez větších problémů cennou výhru udržel.

Třinec vyhrál v Olomouci a je druhý

Hokejisté Třince vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 a posunuli se na druhé místo tabulky. Hanáci jsou devátí, ale mají jistý postup do předkola play off. Gólem a asistencí se na výhře Ocelářů podíleli Martin Růžička a Martin Gernát.

Třinečtí do utkání vstoupili aktivněji a už v šesté minutě otevřeli skóre. Gernát v útočném pásmu našel Růžičku, ten mu puk vrátil a slovenský obránce z úhlu prostřelil domácího brankaře Mokrého.

Další trefu mohli hosté přidat v přesilovce, osmnáctiletý gólman Hanáků svůj tým podržel. Na druhé straně se do šance dostal Olesz, jeho střela proletěla pouze brankovištěm. Burian sám proti Štěpánkovi zvolil bekhendový blafák, ale neuspěl.

V 15. minutě se domácím podařilo dotlačit puk za Štěpánkova záda, po trenérské výzvě Třince však rozhodčí gól Olesze neuznali.

V přesilové hře byl blízko vyrovnání Knotek, nedokázal však trefit odkrytou branku. Olomoučtí hokejisté ve druhé třetině zlepšili hru a dostali soupeře pod tlak, skórovat však nedokázali.

Naopak se prosadili hosté. Gernát při střele od modré čáry zlomil hůl, ale puk se dostal k Vránovi, který jej posunul na Růžičku a elitní střelec Ocelářů se nemýlil.

Olomouc poté měla několik příležitostí snížit, podařilo se to ale až Klimkovi třináct sekund po skončení přesilové hry ve 42. minutě. Vyrovnat mohl Tomeček, Štěpánek ale jeho střelu vyrazil. Hanáci ucítili šanci a začali Třinec tlačit. Vyrovnat se jim však nepodařilo ani v závěrečné power play.

Vary porazily Hradec a slaví postup do předkola play-off

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 49. kole extraligy Hradec Králové 4:3 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Zápas rozhodl kapitán Energie Václav Skuhravý. Osmé Karlovy Vary se tak přiblížily Východočechům na sedmém místa na jediný bod. Západočeši si zároveň po devíti letech definitivně zajistili postup do předkola play off.

Po úvodním oťukávání a první nebezpečné střele Dragouna otevřel v 5. minutě skóre hostující Filip Pavlík, který do odkryté domácí branky uklidil od horní tyčky odraženou Cingelovu střelu.

O tři minuty později potrestal vyloučení Eklunda domácí Rachůnek, který si tak připsal již 24. branku v sezoně. I Mountfield poté využil přesilovou hru. Emingerův faul potrestal Žejdl.

Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za jednobrankového vedení hostů, prošla v 19. minutě Polákova střela z úhlu nad levým ramenem Mazance a bylo opět srovnáno.

Ve druhé třetině byl na ledě dlouho vidět hlavně boj bez výraznějších šancí. Výjimku tvořila šance Radovana Pavlíka, který si však při samostatném úniku s Novotným neporadil. Podobně dopadl na druhé straně Gríger. Ve 36. minutě už udeřilo, po ideální přihrávce agilního Poláka se prosadil Kohout.

Hned na začátku třetí části se hostům podařilo vyrovnat. Po sérii šťastných odrazů proklouzl Jergl mezi domácí obranou a procedil puk mezi Novotného betony. Hráči Energie ještě v základní hrací době mohli vrátit vedení na svou stranu, ale Černocha z bezprostřední blízkosti vychytal Mazanec a Šenkeřík v 57. minutě nastřelil jen tyč.

Oba celky mohly zápas rozhodnout v prodloužení, vítěze ale nakonec určily samostatné nájezdy. Druhý bod získali domácí, Mazance překonali Skuhravý a Koblasa, Novotného hosté překonat nedokázali. Hradec Králové si tak připsal pátou porážku v posledních šesti zápasech, třikrát prohrál po nájezdech.

49. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Mandát (Tybor), 28. Machala (Rolinek, Paulovič), 47. Vondrka (Tybor) - 11. P. Zdráhal (Pulpán, Jánošík). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Komárek, Špringl. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 8480.

Sestavy:

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Vráblík, Jánošík, Jiříček, Houdek - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, V. Němec, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, P. Straka - Malát, Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.

PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Ferenc (Šlahař, Freibergs), 39. Herman (Dufek, Claireaux), 40. Köhler (Freibergs, Fořt), 62. Honejsek - 7. Jánský (Válek), 52. Kudla (Jurčík, Jánský), 54. Jánský (Moravčík). Rozhodčí: Hradil, Roman Svoboda - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:7, navíc Pospíšil (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4647.

Sestavy:

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: Robert Svoboda.

Litvínov: Janus - Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, L. Doudera - Hedberg, Mahbod, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Helt, Jurčík, Trávníček - Jánský, Gerhát, Válek. Trenér: Kýhos.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Bukarts (Štencel, Roman), 51. Lakatoš (Mallet, Bukarts) - 38. Šťastný (R. Zohorna, Jeglič), 47. Šťastný (Hrbas, Skalický), rozhodující nájezd Bernad. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5309.

Sestavy:

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Gregorc - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, Roman, Bukarts - Mallet, Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Hrdinka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Kašpar, Bičevskis, Lunter - O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (Horký, Mueller), 32. Š. Stránský (Mueller, O. Němec), 37. O. Němec (Horký) - 30. Bulíř (Šmíd, Birner), 48. Birner (L. Hudáček, Bulíř). Rozhodčí: Stano (SR), Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 7353.

Sestavy:

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Mlčák - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Erat, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Horký, Střondala, Kusko. Trenér: Zábranský.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan, Havlín - Lenc, L. Hudáček, Birner - A. Musil, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, J. Vlach, Valský. Trenér: Augusta.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Klimek (P. Musil, Nahodil) - 6. Gernát (M. Růžička), 28. M. Růžička (P. Vrána, Gernát). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4723.

Sestavy:

Olomouc: Mokrý - Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrekorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský. Trenér: Varaďa.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 4:3 po sam. náj. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. T. Rachůnek (Flek), 19. V. Polák (Kohout), 36. Kohout (V. Polák, Černoch), rozhodující nájezd Skuhravý - 5. F. Pavlík (Cingel), 16. Žejdl (Koukal, Cibulskis), 44. Jergl. Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 3952.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Šik, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Foto: ČTK/Taneček David

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi