Litvínov řádil v přesilovkách, Piráti obrali Kometu

Chomutov zdolal brněnskou Kometu 4:3 po prodloužení.

Litvínov zdolal ve 12. kole extraligy díky třem využitým přesilovkám Liberec 3:2 v prodloužení. V čase 64:57 rozhodl o páté výhře Vervy za sebou útočník Viktor Hübl. Mistrovský Liberec naopak prohrál pátý z posledních šesti zápasů. Chomutov si poradil s lídrem z Komety zvítězil v prodloužení. Zlínští "ševci" ukončil hradeckou sérii výher triumfem 3:2.

Litvínovští začali na domácím stadionu náporem a Lašák musel hned řešit šanci Stříbrného. V sedmé minutě se po odrazu puku od zadního mantinelu ocitl sám před Lašákem Viktor Hübl, ale minul. 

V 16. minutě se už hosté radovali. Ordoš ještě ztroskotal na litvínovském brankáři, kterého ale souboj dostal mimo jeho postavení a Špaček dorážel do odkryté branky. Litvínov pak byl pod tlakem, ale Janus odolával.

Po faulu Lakatoše šel za hosty pykat 28 vteřin před koncem předešlého trestu i Mojžíš a přesilovou hru pěti proti třem po sedmi sekundách využil po dorážce Sörvikovy střely Nejezchleb.

Litvínov se prosadil i v následující klasické početní výhodě, když Trávníčkovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Hořava. Při Špačkově trestu se pak hosté ubránili a 54 vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnali. Špačkovo nahození od modré čáry tečoval ze vzduchu Vlach a sudí Horák s Hejdukem si u videorozhodčího ověřili, že nešlo o vysokou hůl.

Za rozhodnutím se tlačil více Liberec, ale v 56. minutě po brejku zahrozili Viktor Hübl s Lukešem.

V nastavení vyfasoval liberecký Jelínek dvě minuty za sekání a tři vteřiny před koncem zakončil kombinaci Nejezchleba a Lukeše do odkryté branky Viktor Hübl.

Zlín přetrhl hradeckou vítěznou šňůru, Východočechy zdolal v prodloužení

Ševce v úvodu duelu značně poznamenala chyba brankáře Kašíka. Ten v páté minutě neudržel v náručí lehké nahození ze střední třetiny a daroval tak laciný gól dorážejícímu Nedvídkovi. Vyrovnat mohli domácí z následujících šancí, které si vytvořil hlavně dorostenec Chytil. Dvakrát ale selhal, poté už si jej soupeři tvrdou hrou hlídali. 

V prostředním dějství bylo šancí ještě méně. Domácí v oslabené sestavě nemohli hrát aktivně, tak se soustředili spíše na obranu. Jedné chyby v defenzívě však mohl využít Newton, jenže Kašíka nepřekonal. Ve 28. minutě Berani sevřeli svého soupeře v obranné třetině a podařilo se jim vyrovnat. Kotouč do horního rohu poslal z mezikruží Bukarts. 

Zlín porazil Hradec a přerušil jeho vítěznou šňůru.

Jestliže druhá část byla na šance chudší než ta první, třetí nabídla jen nahazování kotoučů. V 50. minutě mohl změnit stav Newton, proti jeho tutovce se ale Kašík hbitě přesunul. A když šli domácí do oslabení podruhé, zase se málem prosadili. Do brejku se dostal Říčka, mezeru mezi betony Rybára ale nenalezl.

V 55. minutě po vyloučení Jana Veselého hráli Berani první přesilovku v utkání. Dostali se do velkého tlaku, kdy nakonec ležícího hostujícího muže v masce prostřelil Holík. Vedení ale Moravanům vydrželo pouze 19 vteřin - svým důrazem na brankovišti dotlačil puk do sítě i s Kašíkovou hokejkou Džerinš. Více už se v základní době nestalo a šlo se do prodloužení.

Hned na jeho začátku se provinil podražením kapitán Mountfieldu Bednář a domácí hráli čtyři na tři. Při početní výhodě napřáhl na modré čáře Kotvan a trefil pod horní tyč. Zlín tak využil obě přesilovky v utkání.

Boleslav padla po nájezdech, za Třinec rozhodl Irgl

Třinec po dvou zápasech nastoupil znovu s brankářem Hrubcem, ale v první části se nemohl dostat do tlaku. Až v 18. minutě se individuálním průnikem prokličkoval do zakončení Marosz, mířil však do tyče.

Pak Třinečtí sice v dlouhé přesilovce pět na tři soupeře svírali v útočném pásmu, ale až v přesilové hře pět na čtyři Lukáše střelou bez přípravy překonal Petružálek. Už za 29 sekund vedl Třinec 2:0 - Krepsovo nahození těsně před očima brankáře Lukáše tečoval Rákos.

Dva slepené góly ale Mladoboleslavské vyburcovaly k větší aktivitě. Hyka v 28. minutě zazvonil na horní tyč, pak i hostům pomohla početní výhoda a Pospíšil prudkou ranou z větší vzdálenosti snížil na 1:2. Středočechů byl rázem plný led a stav znovu srovnal Lenc, který po Vampolově přihrávce pohodlně skóroval do odkryté branky.

Třinec hrál s Boleslaví po třech třetinách 3:3.

Třinci mohl znovu vrátit vedení Adamský, ale po zaváhání Trončinského promarnil sólový nájezd v oslabení. Ani hosté nevyužili přesilovku pět na tři, která trvala 74 sekund, a v úvodu třetího dějství za to pykali, když Marosz zblízka bekhendem přehodil ležícího Lukáše.

Přetahovanou mohl vyřešit čtvrtým gólem Dravecký, jeho velkou šanci ale hostující gólman zmařil. A tak se po kontroverzním vyloučení Polanského už po sedmi sekundách v přesilovce v 50. minutě prosadil úspěšnou tečí mladoboleslavský Lenc, byť Werk Aréna dvouminutový trest sudím ještě dlouho vyčítala pískáním a nadávkami.

V prodloužení měli po velké šanci hostující Urban i třinecký Irgl, který si ale spravil chuť v penaltovém rozstřelu. Svou trefou ho rozsekl až v desáté sérii.

Olomouc vedla, Vítkovice vývoj obrátily

Olomoučtí nastoupili bez beků Staňka s Galvasem, a tak musel v obraně zaskočit útočník Matai. Poprvé v sezoně se v sestavě objevil forvard Rác.V sedmé minutě šla Olomouc do vedení, když obraně hostí pláchnul Herman a střelou nad lapačku překonal Bartošáka. Do další šance se řítil Knotek, obrana Ridery na poslední chvíli zakročila. 

Druhá část začala ve čtyřech na obou stranách a dvě šance měl centr první pětky domácích Knotek. V další velké šanci se objevil Skladaný, ale tísněn obráncem pálil zblízka jen do Bartošáka. Ve 26. minutě dostal puk do branky podruhé Herman, ale videorozhodčí jej kvůli hře rukou neuznal. Vzápětí hosté šťastně vyrovnali, když si po Květoňově střele poslal puk do vlastní branky nešťastně Laš.

V polovině utkání hosté přežili těžké chvilky v oslabení, po jeho skončení nahodil bek Klok kotouč od modré čáry před branku, Konrád neviděl přes clonící hráče a lapačkou promáchl - 1:2.  V závěru třetiny atakoval právě Strapáč tvrdě u hrazení Výtiska, kterého šel pomstít Květoň. V bitce vyhrál olomoucký hráč, Strapáč ale dostal následně za zásah do oblasti hlavy a krku trest do konce utkání.

Po faulu Knotka na začátku třetí části hráli hosté téměř dvě minuty pět na tři. Hanáci se dokázali ubránit, ale v pokračující klasické přesilovce skóroval Kolouch, který tečoval Výtiskovu střelu. Deset minut před koncem Olomouc snížila, když se po nahození Fořta dostal puk od Hermana k Jaroměřskému a bylo to zase o gól. Kohouti se tlačili za vyrovnáním, ale v cestě byl vynikající Bartošák. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Sedlák, od modré čáry trefil tyčku. Domácí zkusili v závěru power play, v němž definitivně uzavřel skóre zápasu Olesz.

Dynamo otočil duel s Plzní, indiáni vezou prohru 2:4

Přímý souboj o dvanáctou pozici odstartovali lépe hosté a už ve čtvrté minutě cinkla po střele Skleničky tyč. V další šanci se pak zjevil Yellow Horn, ale Štěpánek ho vychytal. Vůbec nejblíže byla Plzeň ke gólu při přesilovce, jenže Kubalík před prázdnou brankou netrefil kotouč.

Dynamo postupně přebíralo střeleckou aktivitu, ale do větších šancí se nedostávalo. Skóre se poprvé měnilo až v 18. minutě, když Kubalík ranou ze strany přes beka nachytal Štěpánka. Domácí mohli srovnat ve 24. minutě, jenže unikající Mallet si poradil jen s obráncem, s Machovským už ne. 

Od druhé třetiny už v pardubické sestavě chyběl střelec Sýkora, kterého nahradil junior Rohlík. A právě on stál v 31. minutě u vyrovnávací branky Dynama, když po závaru před Machovským doklepl kotouč do branky. Domácí se však radovali jen 10 vteřin. Plzeň se okamžitě po buly přesunula do útoku a Kracíkovu střelu tečoval mimo dosah Štěpánka opět Kubalík. Do pardubické branky poté nastoupil Maxwell.

Třetí část se od počátku nesla v duchu pardubického dobývání branky Plzně. Domácí byli dlouho neškodní, ale při přesilovce ve 49. minutě se po závaru trefil do polodkryté branky Tomášek. Škoda se do hry vrátila také díky přesilovce a nebezpečnou střelu Kratěny musel likvidovat Maxwell.

Smutným hrdinou závěru zápasu se stal plzeňský Koreis. Ten nejprve neproměnil dobrou možnost a poté faulem nabídl Pardubicím přesilovku. Tu Dynamo díky Nahodilovi proměnilo a v čase 57:39 se poprvé v zápase dostalo do vedení. Plzeň následně odvolala brankáře a vrhla všechny síly do útoku. K vyrovnání se ale hosté nedostali, naopak výhru Pardubic pečetil Tomášek.

Výsledky 12. kola hokejové extraligy

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Nejezchleb (Sörvik, Lukeš), 27. M. Hořava (Trávníček, K. Reichel), 65. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb) - 16. D. Špaček (Ordoš, Bartovič), 40. J. Vlach (D. Špaček). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. Diváci: 5246.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Gula, Strejček, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Nejezchleb. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, J. Mikyska, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:3 v prodloužení (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml), 15. Skokan (Kämpf), 28. Poletín (Račuk, Flemming), 61. Vondrka (Huml) - 22. M. Kvapil (M. Erat), 44. Zaťovič (O. Němec, Vejmelka), 59. M. Kvapil (M. Erat, O. Němec). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 9:9, navíc Poletín - Vincour oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5077.

Sestavy:

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, Čermák, J. Káňa - Dostálek, J. Hruška, Dočekal - Kratochvíl. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

SG Zlín - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Bukarts (Chytil), 56. P. Holík (Bukarts, Kotvan), 62. Kotvan (P. Holík) - 5. Nedvídek (Pavlas, Potulny), 56. Džerinš (Štajnoch, Jarůšek). Rozhodčí: Šír, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 4099.

Sestavy:

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Chytil - Štumpf, Podešva, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Newton, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Potulny, Köhler - T. Knotek, Dragoun, Nedvídek - J. Veselý, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. J. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (J. Petružálek, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd Irgl - 29. Pospíšil (Trončinský, M. Látal), 33. Lenc (Vampola, M. Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. Diváci: 4857.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, od 21. navíc Jank - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Štich - M. Látal, Vampola, Lenc - Ďurač, Urban, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Jiránek - Pospíšil, Žejdl, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Herman (Fořt, Burian), 50. Jaroměřský (Herman, Fořt) - 26. D. Květoň, 31. Klok (Olesz), 45. Kolouch (Výtisk), 60. Olesz (Y. Stastny). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 7:7, navíc Strapáč (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4934.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Matai, Jaroměřský, Ondrušek - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - Rác, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, D. Krenželok, Klok, Sedlák, Kovář, Puzič - Olesz, Y. Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, Zdráhal - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Iléš. Trenéři: Petr, Trnka a Prusek.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. M. Rohlík (Poulíček), 49. D. Tomášek (F. Novák, H. Zohorna), 58. Nahodil (Hubáček), 59. D. Tomášek (Ovčačík) - 18. D. Kubalík, 31. D. Kubalík (Kracík, Slovák). Rozhodčí: Pražák, Hodek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6018.

Sestavy:

Pardubice: Štěpánek (31. Maxwell) - Ščotka, Čáslava, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora (21. M. Rohlík), Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, D. Sklenička, Němeček, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Kratěna, Johnson - Yellow Horn, Hrnka, T. Svoboda - Schleiss, Koreis, Lev. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

 

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi