Liberec zvítězil doma pošesté v řadě, nezastavilo ho ani Brno

Doherty byl jedním ze střelců Liberce proti Brnu.

Hokejisté Liberce porazili ve 24. kole extraligy na svém ledě úřadujícího mistra Brno 5:2. Bílí Tygři zdolali Kometu stejným výsledkem jako v říjnu na jejím ledě, v sezoně jí tak nepřenechali ještě ani bod a potvrdili, že se jim před svými fanoušky daří - připsali si šestou domácí výhru v řadě. V tabulce si tak Severočeši upevnili druhou pozici, Brno naopak zůstává mimo elitní šestku. Dva body za nahrávky si připsal domácí lídr bodování soutěže Marek Kvapil.

Do utkání lépe vstoupila Kometa, která si svou aktivitou vysloužila hned ve druhé minutě přesilovou hru. V té mohl otevřít skóre Mueller, jeho tvrdou ránu bez přípravy ale zastavila horní tyč. Početní výhodu si zahrál také Liberec, sehrál ji však špatně.

Domácí to ale příliš dlouho nemrzelo, jelikož hned vzápětí propasíroval zpoza branky puk až za Vejmelkova záda Valský a Bílí Tygři šli do vedení. To ještě zvýšil v polovině první třetiny svou premiérovou trefou v české extralize kanadský zadák ve službách Liberce Doherty. Třetí branku domácích mohl přidat v závěru první třetiny v přesilovce Filippi, Vejmelkovi ale pomohla tyč.

O přestávce se hostující trenéři rozhodli pro změnu v brankovišti a od druhé části nahradil Vejmelku v sestavě Kašík. Ani ten však nezastavil nápor domácích a po přesilovkové souhře s Birnerem přidal třetí branku Bílých Tygrů Lenc. "Hráli jsme obětavě jeden za druhého, dali jsme do zápasu srdce. Pomohla nám první třetina, kde jsme dali dvě branky. Důležité také bylo, že se nám podařilo eliminovat brněnské přesilovky. Celkově jsme podali velice kvalitní výkon a vyhráli jsme zcela zaslouženě," řekl po utkání novinářům gólman vítězů Roman Will.

O přestávce se hostující trenéři rozhodli pro změnu v brankovišti a od druhé části nahradil Vejmelku v sestavě Kašík. Ani ten však nezastavil nápor domácích a po přesilovkové souhře s Birnerem přidal třetí branku Bílých Tygrů Lenc. Brno odpovědělo rovněž v početní výhodě, když od modré čáry propálil Willa Bartejs. Liberec si ale tříbrankové vedení vzal rychle zpět; v další přesilové hře mířil přesně Stříteský a bylo to 4:1. Snížení měl poté na hokejce Mueller, Will však jeho dělovku skvěle chytil.

Po půlminutě třetího dějství se už však Kometa mohla radovat, zpátky do hry jí dostal Zaťovič. Úřadující mistr byl i nadále aktivnější a Will měl plné ruce práce se střelami Holíka a Malleta. Na opačné straně měl po rychlém protiútoku obrovskou šanci Valský, Kašík mu však sebral téměř jistý gól famózním zákrokem lapačkou.

V 54. minutě už však nestačil na přesnou ránu Filippiho a Liberec znovu vedl o tři branky. Moravané se ještě v závěru pokusili se zápasem něco udělat, Liberečtí si ale vítězství a plný tříbodový zisk pohlídali.

"Byl to vyrovnaný zápas. My jsme si po debaklu v Litvínově (2:6) spoustu věcí vyříkali. Zvolili jsme také jiný program, který měl efekt. Hráči odehráli bojovné a poctivé utkání. Kromě začátku třetí třetiny, kdy Brno začalo dominovat a pomalu už jsem sahal k oddechovému času, si myslím, že jsme byli o trochu lepším týmem a zaslouženě jsme tak vyhráli," prohlásil domácí trenér Filip Pešán.

"V první třetině nás Liberec předčil v osobních soubojích a agresivitě. Dostali jsme dvě laciné branky, které domácí uklidnily. Naopak my jsme byli v problémech. Ve druhé třetině jsme srovnali hru, rozhodly však speciální formace. Liberec dal dva góly, my pouze jeden a tím nám domácí odskočili. Ve třetí třetině jsme dali rychlou branku a pak přišla asi naše nejlepší pasáž v utkání. Měli jsme tlak, vytvářeli jsme si šance a chtěli dát kontaktní gól. To se nám ale bohužel nepodařilo a pátý liberecký gól rozhodnul," zhodnotil zápas hostující kouč Kamil Pokorný.

24. kolo hokejové extraligy

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Valský (L. Krenželok, Hanousek), 11. Doherty, 23. Lenc (Birner, M. Kvapil), 29. Stříteský (Redenbach, L. Hudáček), 54. Filippi (M. Kvapil) - 27. Bartejs (Štencel), 41. Zaťovič (P. Holík, Štencel). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 6945.

Sestavy:

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Brno: Vejmelka (21. Kašík) - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, J. Hruška, R. Zohorna - Plášek, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Střondala, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 24. extraligovém kole na ledě Pardubic 4:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Hanáci k vítězství nakročili už v první části, kterou po brankách Davida Ostřížka a Lukáše Nahodila vyhrála 2:0. Dynamo dokázalo jen v závěru druhé třetiny snížit na 1:3, na obrat ale nemělo síly a připsalo si už osmou porážku v řadě. Z toho posledních pět utkání Východočeši nebodovali.

Rozjetá Olomouc potvrzovala od začátku dobrou formu a v první třetině svého soupeře přehrávala. Do vedení jí pomohla čtyřminutová přesilovka, kterou zužitkoval ranou z mezikruží Ostřížek. Dynamo se trápilo při přechodu středního pásma a Lukáše v brance hostujícího týmu pořádně neohrozilo ani při přesilovce. Naopak chvíli před pauzou zvýšil na dvoubrankový rozdíl bývalý pardubický útočník Nahodil.

Ve druhé části už to bylo o něčem jiném. Dynamo přidalo a při zmatku před Lukášovou brankou bylo blízko ke snížení. Na druhé straně si Hamerlík poradil jak s šancí Irgla, tak s nebezpečnou dorážkou Ostřížka. Zápas celkově nabral na tempu a šance přicházely v krátkém sledu po sobě. Po rychlém protiútoku se neprosadil Miromanov.

Góly padaly až v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc si znovu pomohla využitou přesilovkou. Skvělou práci odvedl clonící Knotek a Jergl ranou do horního růžku zvýšil náskok hostí. Tentokrát už Dynamo dokázalo reagovat. Za 32 vteřin se zblízka trefil Bubela a snížil. Situace mohla být pro Pardubice ještě příznivější, jenže Poulíček v závěru po úniku ze strany pálil jen do Lukáše.

Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil. Dynamo mělo velkou šanci zdramatizovat ještě utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale víc než slabou střelu Procházky domácí nevyprodukovali. Olomoučtí bránili náskok bez větších potíží a soupeře nepouštěli k soustavnému tlaku. Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Skóre definitivně upravil ranou do prázdné branky Irgl.

24. kolo hokejové extraligy

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Bubela (Poulíček, Mandát) - 12. Ostřížek (J. Knotek), 19. Nahodil (Holec, Jergl), 38. Jergl (Dujsík, Ostřížek), 59. Irgl. Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - O. Polák, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 6743.

Sestavy:

Pardubice: Hamerlík - Děrvuk, Holland, Wishart, Miromanov, Štindl, Mikuš, od 21. navíc Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, Machala - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Mandát, Welsh, Poulíček. Trenéři: Kopřiva, Marek a Janecký.

Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Kotala, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Hokejisté Chomutova podlehli v utkání 24. kola extraligy Karlovým Varům 1:3. Piráti nevyužili při prohře Pardubic s Olomoucí (1:4) další možnost odlepit se ode dna tabulky a prohráli potřetí za sebou. Energie dala naopak zapomenout na dvě vystoupení bez bodového zisku, z nichž jedním bylo sobotní domácí utkání se Spartou.

"Pomohlo nám, že je to takhle blízko, protože jsme byli vlastně doma. Přišlo nás navíc podpořit hodně fanoušků," všiml si útočník vítězného celku Tomáš Mikúš.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří ale z rychlých protiútoků neudeřili. Nejprve Balán v situaci dva na jednoho selhal, krátce poté netrefil odkrytou část branky Flek, takže mohli zahrozit domácí. Tomica ani Růžička ale sami před bránou neuspěli. Piráti se navíc museli sami brzy bránit: Karlovarští využili první nabídnutou přesilovku zásluhou Sičáka a šli v 15. minutě do vedení.

Do druhého dějství se přenesla ještě část přesilovky, kterou využil individuální akcí jen pár vteřin před jejím vypršením Růžička a vyrovnal. "Kuba (Sklenář) mi přistrčil puk mezi beky, kteří byli dost roztažení, takže jsem jel mezi ně. Chtěl jsem vystřelit na lapačku, jenomže mě v tom ještě podrazili, takže už jsem do puku jen intuitivně plácl. Sice jsem vjel do gólmana, ale bylo to po faulu, takže jsem věděl, že gól musí být uznán," uvedl domácí útočník Vladimír Růžička.

Jelikož byl chomutovský střelec faulován, začala další výhoda pro domácí, které ale držel nad vodou dobrými zákroky Peters. Další průběh byl protkán vyloučeními, což další gól nepřineslo. Až 100 vteřin před druhou přestávkou si Mikúšovu ránu srazila do sítě brankářská jednička Pirátů - 1:2.

V úvodu závěrečné třetiny měl Gríger před sebou úplně prázdnou bránu, ale trefil jen tyč. Srovnat mohli poté i Knot a v rychlém úniku Havel, ani jeden ale Novotného v brance hostů nedokázal propálit. Šest minut před koncem základní hrací doby přišlo vyloučení, které Energie nevyužila. V závěru tak musela dál bránit těsné vedení. Tříbodový zisk potvrdil při power play v podání Pirátů Flek.

"Jsme zklamaná, nepředvedli jsme dobrý výkon, hosté jednoznačně potvrdili formu. Věří si ve věcech, které se v momentě, kdy se daří, řeší daleko lépe," uvedl asistent domácího trenéra Jan Šťastný. "Nebyl to úplně nejhezčí hokej pro oko diváka, ale hrálo se o hodně, takže jsem hrozně rád, že jsme tak těžké utkání proti velmi kvalitnímu soupeři zvládli," pochvaloval si hostující kouč Tomáš Mariška.

24. kolo hokejové extraligy

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. V. Růžička ml. (Sklenář) - 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (Roman Vlach), 60. Flek. Rozhodčí: A. Jeřábek, Kika - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3647.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.


Hokejisté Zlína porazili ve 24. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a po třetí výhře v řadě se posunuli na sedmé místo tabulky. Hostům k výhře pomohly dvě branky a asistence obránce Daniela Gazdy, výborný výkon předvedl gólman Jakub Sedláček. Středočeši nedosáhli na body ani přes dvě branky v podání kapitána Michala Vondrky a jsou i nadále dvanáctí.

První třetina patřila domácím, kteří byli výrazně aktivnější, brankáře Sedláčka však překonat nedokázali. Nejblíže k otevření skóre byli Šťastný a Klepiš, ani oni však klíčového zlínského hráče nepřekonali. Za úvodních 20 minut si Sedláček připsal 16 zákroků, jeho protějšek Krošelj jen tři. I slovinský gólman držel nulu, i když v osmé minutě skončil puk za jeho zády. Rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa branku Kubiše neuznali kvůli kopnutí bruslí.

V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky se na ledě začalo jiskřit. Klepišův tvrdý atak na Fořta rozhodčí jako nepovolený neoznačili, se sirénou však Látal píchl hokejkou jednoho z hráčů soupeře a utkání pro něj předčasně skončilo.

Zlín dlouhou přesilovku nesehrál ideálně, přesto se mu podařilo jednou skórovat. Gazdovu přihrávku využil Kulda a ve 23. minuty poslal hosty do vedení. Hned dvě velké šance měl následně Okál, nejprve jej ale vychytal Krošelj a poté přestřelil okrytou mladoboleslavskou branku. Hosté se však druhého gólu dočkali. Ve 29. minutě vyrazil Krošelj Gazdovu střelu před sebe a od Pláňka se puk odrazil zpět za jeho záda.

Až poté se prosadili i Středočeši. Chybu v rozehrávce využil po rychlé spolupráci první formace Vondrka a připsal si desátý gól v sezoně. Další šance však zlikvidoval Sedláček a místo vyrovnání přišel další zlínský gól. A opět se o něj postaral Gazda, který se prosadil střelou od modré čáry. Jedenadvacetiletý obránce přitom do dnešního dne čekal na premiérovou trefu v nejvyšší soutěži.

V závěru druhé třetiny mohl hosty přiblížit zisku tří bodů Popelka, jenže trefil jen tyč. I díky tomu mohli domácí utkání ještě více zdramatizovat. Při Gazdově vyloučení ještě Skalický nedokázal trefit prázdnou branku, při pobytu Okála na trestné lavici ale v 52. minutě snížil na 2:3 Vondrka. Vyrovnat se domácím již nepodařilo, i proto, že Orsava při power play z dobré pozice přestřelil.

24. kolo hokejové extraligy

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 1:3 (0:0, 1:3) po druhé třetině

Branky a nahrávky: 32. Vondrka (Klepiš, Skalický) - 23. E. Kulda (Gazda, Lakatoš), 29. Gazda, 35. Gazda (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Malý, Ganger.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - M. Látal, T. Knotek, P. Musil - Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Valenta, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Honejsek, Fryšara, Lakatoš - E. Kulda, P. Sedláček, Okál - Šlahař, Popelka, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 24. kole extraligy domácí Vítkovice 5:4 po samostatných nájezdech. Ostravané brzy prohrávali po gólech Daniela Rákose a Lukáše Vopelky, pak skóre čtyřmi góly točili. Mountfield však dokázal díky útočníkovi Mateji Paulovičovi zápas zachránit v čase 59:52, sám Paulovič poté v osmé sérii rozhodl i nájezdy.

Východočeši začali na ostravském ledě skvěle. Neuběhlo ani pět minut a Zámorský předal puk do jízdy Rákosovi, který se prohnal kolem ostravských beků a zamířil přesně mezi betony Bartošáka. Na opačné straně vzápětí ujížděl Tybor, jenže Maxwella prostřelit nedokázal.

Naopak Hradec Králové krátce nato předvedl další povedený brejk, když Dragoun udržel puk a zpoza branky našel číhajícího Vopelku, který střelou bez přípravy přidal druhý gól Mountfieldu. Bartošák vzápětí přenechal své místo ve vítkovické brance Dolejšovi. Domácí se dostali do hry díky Výtiskovi, který v končící 13. minutě napřáhl od modré čáry a Maxwell, jenž měl zakrytý výhled, nedokázal na puk zareagovat - 1:2.

Vítkovičtí byli na dostřel a na přelomu druhé části si pomohli přesilovou hrou. Krátce před jejím koncem si Roman všiml volného Tybora, jemuž poslal zpoza branky ideální nahrávku a slovenský útočník ve službách Vítkovic vyrovnal. Vzápětí navíc mohl strhnout vedení na stranu domácích Stránský, jenže jeho rána jen těsně minula levou tyčku branky hostů.

Ostravanům skvěle vyšel nástup do třetí třetiny. Nejprve v početní výhodě podruhé skóroval Tybor a 35 sekund poté se parádní bombou bez přípravy trefil Zdráhal - 4:2. Hostující výběr reagoval kontaktní trefou Koukala a vyrovnat se mu povedlo osm sekund před koncem třetí třetiny, když Paulovič zůstal úplně volný mezi kruhy a prudkou střelou zavěsil. Prodloužení vítěze neurčilo a nájezdy zvládl lépe Hradec Králové, jemuž vystřelil výhru hrdina večera Paulovič. Vítkovice doma prohrály po pěti vítězných zápasech za sebou.

24. kolo hokejové extraligy

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Výtisk (Š. Stránský), 30. Tybor (O. Roman), 41. Tybor (O. Roman, Lev), 41. P. Zdráhal (Kucsera, Baranka) - 5. Rákos (Zámorský), 9. Vopelka (Dragoun), 52. Koukal (Smoleňák, M. Chalupa), 60. Paulovič (Zámorský, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Paulovič. Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4139.

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák (9. Dolejš) - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Baranka, T. Černý, J. Mrázek - Szturc, Lev, Dej - Schleiss, O. Roman, Tybor - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal - D. Květoň, Pytlík, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Piché, Rosandič, F. Pavlík, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vopelka, R. Pavlík, Dragoun - Paulovič, Bičevskis, Rákos - Bezúch, Kukumberg, Dvořák. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.



Hokejisté Třince vyhráli ve 24. extraligovém kole na ledě Plzně 4:1 a prodloužili svou vítěznou sérii na deset utkání. Na západě Čech vedoucí tým soutěže dlouho držel hubené vedení z první třetiny, které definitivně pojistil dvěma trefami během tří minut ve třetí dvacetiminutovce. Trápící se Západočeši celý zápas bojovali s koncovkou a prohráli pátý domácí zápas v řadě.

"Možná je to tím, že venku hrajeme víc jednoduše a doma musíme víc tvořit. Nedokážu si to vysvětlit. Nikdy jsem nic takového nezažil. Je to v nás a my musíme začít hrát líp," komentoval sérii domácích nezdarů jediný plzeňský střelec David Stach. "Nedáváme góly. Podle mě jsme doma dlouho nedali víc než dva góly a na to se doma nedá vyhrávat," přece jen našel Stach příčinu plzeňské krize.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a častou střelbou dostali soupeře pod tlak. Oceláři se ovšem postupně zvedli a vyrovnali hru. Marcinko ještě v páté minutě Frodla z mezikruží neprostřelil, ale o chvíli později útočný výlet Rotha zakončil pro plzeňského gólmana nechytatelným bekhendem Martin Růžička. Vzápětí mohl zvýšit Adamský, zaváhání defenzivy Indiánů ale z dobré pozice nepotrestal. Poté se na ledě přiostřilo a tempo mírně opadlo.

"Bohužel jsme dostali první gól, pak jsme se zvedli. Měli jsme hodně šancí a nedali je. Pak nám tam ve třetí třetině spadly dva góly a bylo víceméně po zápase. Oni teď hrají hezký hokej. Lítá jim to z hokejky na hokejku. Hrají opravdu dobře, ale dnes jsme měli na to, abychom je porazili," domníval se Stach.

Plzeňští hráči se probrali paradoxně ve vlastním oslabení, když v 17. minutě Straka napálil horní tyč. Podobně se vedlo po pauze i Stachovi, jenž krátce po skončení přesilovky zakončil krásnou individuální akci ranou do levé tyče. Táhlou střelu Kantnera zase vyrazil pozorný Hrubec.

Hosté si připravili velkou šanci v polovině zápasu, kdy po Polanského přihrávce zpoza branky nekrytý Bukarts neprostřelil Frodla. Vyznamenal se i jeho protějšek Hrubec, který zlikvidoval bombu Jakuba Kindla z levého křídla. V závěru prostřední části promarnili domácí 90 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Gólové šance nevyužili Stach s Gulašem.

"Rozhodující byla naše přesilovka pět na tři. Měli jsme tam šance včetně té mé. Bohužel jsme ten gól nedali. Dali jsme předtím i dvě tyčky, ale nepřeje nám trochu i štěstí. Není to ale jen tím. Musíme to zlomit," řekl centr prvního útoku Škody Stach.

Na začátku závěrečné třetiny naopak při třinecké početní výhodě Svačina místo odkryté branky trefil z voleje jen boční síť. Směrem dopředu se za vyrovnáním tlačili Indiáni, ale hosté ujížděli do brejků. Z přečíslení dvou na jednoho ještě neskóroval Hrňa, ale ve 48. minutě svůj průjezd útočným pásmem zakončil přesnou střelou z levého kruhu Werek.

"Ve druhé třetině se nám povedlo ubránit přesilovky domácího týmu. Kluci blokovali střely a ukázali obětavý výkon. V důležitých chvílích nás podržel Hrubec. Zápas zlomila definitivně druhá branka Wereka. Poté už jsme kontrolovali hru," těšilo třineckého trenéra Václava Varaďu.

O tři minuty později navíc po dalším rychlém protiútoku zvýšil Kovařčík i s trochou štěstí na 3:0. Zlomení Indiáni se již na větší odpor nezmohli. Od ještě vyšší porážky je uchránil Frodl. Čestný plzeňský gól zaznamenal z dorážky v 59. minutě Stach, ale do konečné podoby upravil stav bekhendovou trefou přes celé hřiště do opuštěné branky Svačina.

24. kolo hokejové extraligy

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 59. Stach (J. Kindl, Gulaš) - 5. Martin Růžička (Roth), 48. Werek (M. Doudera), 51. O. Kovařčík, 59. Svačina. Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3553.

Sestavy:

Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, Kaňák - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Foto: ČTK , Černý Vít

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi