Derby ocelářů pro Třinec, k vidění byla čtyři čistá konta

Martin Růžička slavil v Moravskoslezském derby hattrick

Hokejisté předposlední Plzně utrpěli ve 13. kole extraligy doma debakl se Spartou 0:5 a prohráli šest z posledních osmi zápasů. Rozhodující náskok si Pražané vypracovali třemi góly v úvodní třetině. Dvěma brankami se v zápase blýskl obránce Michal Čajkovský a první čisté konto v sezoně si připsal Tomáš Pöpperle.

Domácí ve snaze ukončit sérii neúspěchů začali aktivně, nekrytý Kratěna ale v dobré pozici mířil vedle. Naopak na druhé straně ve druhé minutě díky cloně spoluhráčů před brankou otevřel nahozeném od modré čáry skóre Čajkovský.

Následně při přečíslení dvou na jednoho nedokázal vyrovnat Indrák a ve viditelné pohodě hrající Sparta trestala zaváhání plzeňské defenzivy. Ve 13. minutě se nejprve prosadil Uher ranou bez přípravy z mezikruží a o 48 vteřin později pohodlnou dorážkou do prázdné branky zvýšil na 3:0 Ihnačák.

To už nevydržel v dresu Škody debutující Hylák a pustil mezi tři tyče Machovského, který zastavil nápor hostů. V závěru první třetiny se ale zaskvěl i jeho protějšek Pöpperle, jenž kryl nebezpečný pokus Kubalíka a nedovolil Indiánům snížit ani během jejich více než minutu trvající dvojnásobné přesilovce.

To hosté svojí početní výhodu záhy po začátku prostřední části zužitkovali, když se podruhé v utkání prosadil nahozením Čajkovský. Domácí se snažili odpovědět, ale Kubalík se neprosadil ani z bezprostřední blízkosti a otěže opět převzali přesně kombinující hosté.
Ve 27. minutě neprostřelil Machovského zblízka Černoch a vzápětí se popral s Johnsonem. Po polovině utkání přidal po spolupráci s Ružičkou pátý gól Sparty pod horné tyč mířící Vrána a ještě do konce druhé dvacetiminutovky za trvalé převahy hostů trefil pravou tyčku Ihnačák.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Čajkovský (M. Procházka, Pech), 13. Uher (Cingel), 13. Ihnacak (P. Vrána, Ružička), 21. Čajkovský (P. Vrána, Pech), 34. P. Vrána (Ružička). Rozhodčí: Šír, Souček - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 7:7, navíc Johnson - Černoch oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4530

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 7:4 (3:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Flek), 7. Rýgl (Mikulík, Tuominen), 8. Rýgl (T. Dvořák, V. Tomeček) 30. V. Tomeček (Sičák, Mullane), 37. Harkabus (Gríger, Závorka), 55. Mikulík (Harant), 60. V. Tomeček (Skuhravý) - 19. Říčka (Roman Vlach, Honejsek), 25. Kubiš (Podešva, Čachotský), 58. Kubiš (P. Holík, Marušák), 59. Honejsek (Chytil, Roman Vlach). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2679.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. J. Hruška (O. Němec, M. Kvapil), 15. M. Erat (O. Němec, Štencel), 17. M. Kvapil (Nečas, Zaťovič), 21. Trška (L. Čermák), 46. J. Hruška (M. Erat, M. Kvapil) - 31. Vyrůbalík (Herman), 34. J. Mikúš (Laš, Staněk), 60. Burian (Ostřížek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Köhler (Gregorc, Bednář), 9. Potulny (Dragoun, Bednář), 23. Jarůšek (Bednář) - 32. Kämpf (V. Růžička ml., Kaše), 32. Skokan (J. Mrázek, Vondrka). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Blümel, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 5095.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Bulíř (L. Krenželok, Šimek), 39. Lakatoš, 47. Svačina (Bartovič). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4015

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. J. Černý (R. Hanzl, T. Pavelka), 59. Sörvik (R. Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5365.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Irgl (Linhart, Polanský), 24. Martin Růžička (Nosek), 40. Martin Růžička, 49. Marosz z trestného střílení, 60. Martin Růžička (J. Petružálek). Rozhodčí: Čech, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 9027.



Také závěrečná dvacetiminutovka patřila rozjeté Spartě. Ružičkovu šanci ovšem zastavil Machovský a Černoch zakončil ve vlastním oslabení svůj bekhendový blafák mimo. V 52. minutě ještě neuspěl na brankovišti zapomenutý Pech a hosté v poklidu přečkali plzeňskou přesilovku.

Vary přestřílely zlínské Ševce

Karlovy Vary si připsaly druhou výhru v sezóně, když porazily Zlín 7:4. Rozhodující náskok si karlovarští připsali v rozmezí šesté a osmé minuty, kdy brankáři Hylákovi, který prožíval v dresu Plzně premiéru, dali tři góly. Zlín dokázal vykřesat jiskru naděje ve 24. minutě, když Kubiš snížil na 2:3. To byl ale jediný kontaktní gól Ševců. Energie díky kvalitnímu útočnému hokeji přidali další čtyři góly a zvítězila 7:4. V zápase se Zlínem vstřelily Karlovy Vary téměř třetinu svých gólu v dosavadní sezóně.

Olomouc prohrála potřetí v řadě

Po prohře s Chomutovem se brněnští hokejisté vrátili na vítěznou vlnu v zápase s trápící se Olomoucí. Už v 16. minutě viděla vyprodaná Rondo arena gól nejproduktivnějšího hráče extraligy Marka Kvapila na 3:0. A když na začátku druhé třetiny přidal další branku Trška, zdálo se, že je po zápase. Během dvou minut se ale Olomouc vrátila do zápasu a snížila góly Vyrůbalíka a Mikúše na 4:2. Ve třetí třetině ale Kometa nepřipustila větší drama a odskočila kohoutům na 5:2. Půl minuty před koncem zápasu už jen korigoval skóre olomoucký Burian. Pro Olomouc to je už třetí prohra v řadě.

Dva góly za 15 vteřin na body nestačily

Dramatické utkání viděli diváci v Hradci Králové, kam přijeli chomutovští Piráti. Do zápasu lépe vstoupil domácí Mounfield. Po gólech Köhlera a Potulného vedl v deváté minutě už 2:0. Střelecky aktivnější Piráti se nevzdali a bojovali i po gólu Jarůška na 3:0. Potom přišlo famózních 15 vteřin ze strany Chomutova. Nejdříve snížil z přesilovky Kampf a hned při dalším střídání dal kontaktní branku Skokan. Další branku už ale hradecký stadion neviděl, a proto domácí fanoušci odcházeli po výhře 3:2 domů spokojenější.

Lašák slaví proti bruslařům čisté konto

Ve všech ohledech nabídlo utkání mezi Boleslaví a Libercem vyrovnaný hokej. Ve všech, kromě gólů. Liberec v každé třetině dokázal jednou skórovat. Jeho boleslavští konkurenti ale za 60 minut brankáře Lašáka překonat nedokázali. Díky gólům Bulíře, Lakatoše a Svačiny si tak Bílí tygři odváží z ledu bruslařů tři body. Liberec dokázal vyhrát teprve potřetí z posledních osmi zápasů a snaží se vrátit na přední příčky.

Litvínov prodloužil sérii vyhraných zápasů

Litvínov potvrdil, že má v posledních kolech nejlepší formu ze všech týmů a poradil si i s Pardubicemi. Svou vítěznou šňůru natáhl už na šest zápasů. Vítězství se ale nerodilo snadno. Ve vyrovnané první třetině gól nepadl. Ofenzivní hokej nabídla až třetina druhá. Zde Verva přestřílela své soupeře 18:3 a vytvořila si rozhodující jednogólový náskok. Ve 24. minutě se skóre ještě neměnilo, i když k tomu měl Trávníček ideální možnost v podobě trestného střílení. O pět minut později vstřelil vítězný gól Černý. Dvě minuty před koncem zkoušely Pardubice štěstí ve hře šesti proti čtyřem, ale po 16 vteřinách přesilovky inkasovaly do prázdné branky z hole Sorvika.

Hattrick Růžičky zařídil výhru v derby

Ani dvojnásobná střelecká aktivita nestačila vítkovickým hokejistům k bodům. Třinec v ocelářském derby dal ostravským soupeřům lekci z produktivity jak se sluší a patří. V první třetině ustál Třinec tlak Vítkovic a z brejku se obtočením kolem klece Patrika Bartošáka prosadil Zbyněk Irgl. Tlak Vítkovic pokračoval i v druhé třetině a opět to byli hokejisté Třince, kteří se radovali z gólu. Po střele Noska se z dorážky prosadil Růžička. Stejný hráč se prosadil i minutu před druhou sirénou a zápas směřoval k jednoznačnému výsledku. Na začátku třetí třetiny Ostravané nevyužili přesilovku a trestné střílení proměnil Marosz. 59 vteřin před koncem hattrick zkompletoval Martin Růžička a zařídil tak vítězství Ocelářu z Třince 5:0

Foto: ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi