Ani obávaný střelec nepomohl. Třinec doma podlehl těsně Plzni

Navrátilec Martin Růžička Třinci k bodům nepomohl. Oceláři se stále trápí.

Třinec podlehl v 11. kole hokejové extraligy na svém ledě Plzni 2:3. Hosté vedli zásluhou branek obránců Petera Čerešňáka a Jakuba Kindla po dvou třetinách o dva góly. Utkání, které sledoval z tribuny Jaromír Jágr, zdramatizoval kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček. Ondřej Kratěna ale v přesilové hře, které byly v zápasové rozdílové, zvýšil na 3:1. Domácí se ještě prosadili v power play tečí Vladimíra Svačiny v čase 59:15, vyrovnat již ale nestihli.

"Odehráli jsme zápas od začátku do konce tak, jak si představujeme. Náš výkon byl perfektní, asi nejlepší zápas venku v sezóně. Plnili jsme, co jsme si řekli, výborně jsem sehráli oslabení, i když to asi ještě budeme řešit," uvedl hostující kapitán Milan Gulaš, kterému se nelíbil poměr vyloučených i to, že rozhodčí dvakrát neodpískal faul při sólovém úniku jejich hráče.

Za Třinec nastoupil poprvé v sezoně Martin Růžička, který se zařadil na pravé křídlo druhého útoku. Vyhlášený kanonýr dostával ihned hodně prostoru i v přesilových hrách, které ale Ocelářům v zápase vůbec nešly. Promarnili jich osm. Naopak Plzeň z první početní výhody udeřila, když obránce Čerešňák propálil od modré čáry vše, co mu stalo v cestě.

Jágra zabrala obří kostka nad ledem v polovině první třetiny. "To nešlo přehlídnout. Ale v zápase to nevnímáte. Osobně jsem to bral jako normální zápas. Jsme rádi, že přijel, kouknul se. Ale myslím si, že se mu zápas moc nelíbil," řekl Růžička. Gulaš si ale podle svých slov Jágra nevšiml. "Všichni hráči mají rádi, když chodí plno diváků. A jestli je v hledišti Jágr nebo Obama, to je jedno. Pro Třinecké to bylo asi velké zpestření, ale já osobně beru každého fanouška stejně, ať je to kdokoliv," dodal.

Oceláři v úvodní části zahrozili dvakrát po akcích agilního Gernáta, ale v prvním případě mu chtěl Marcinko vrátit v přečíslení dva na jednoho puk a prováhal správný okamžik. Při druhé gólové příležitosti se ocitl třinecký bek sám před Milčakovem, ale nenašel mezírku betony plzeňského gólmana.

"Přehrávali jsme na začátku akce a potom se to odrazilo v přesilových hrách. Plzeň také bránila velmi dobře. Atakovala nás, presovala a měli jsme proto problémy i s rozehrávkou. Museli jsme puky rychle odhazovat a tím jsme dostávali útočníky do těžkých pozicí," uvedl Gernát.

Prostřední třetinu odstartovali domácí hráči náporem, vytvořili si několik šancí, ale srážela je koncovka i neefektivní přesilové hry. Hosté byli dokonce v jednu chvíli v oslabení nebezpečnější - Kratěna v přečíslení neobstřelil Hrňu, Nedorost nedotáhl sólový únik a následnou dorážku Kodýtka skvěle chytil Hrubec. Plzeň přeci jen druhý gól vstřelila, když se dvanáct sekund před druhou sirénou prosadil Jakub Kindl střelou od modré čáry po vyhraném vhazování.

Stejným způsobem Třinec snížil v úvodu třetího dějství trefou Krajíčka. V honbě za vyrovnáním, ale rostly šance na straně hostů. Gulaš nezakončil pod tlakem Adámka ideálně nájezd, po průniku Kracíka neuspěl Vráblík a Hrubec poté vychytal i Němce. Třetí gól přesto Plzeň přidala. Sice nevyužila 69 sekund dlouhou výhodu pět na tři, i když soupeře svírala, ale v dohrávané klasické přesilovce se trefil z mezikruží Kratěna.

"Přesilovky nás stály zápas. Sehráli jsme je... Nebylo tam skoro nic. Měli jsme problém zavést puk do pásma, uklidnit se a dát si kloudnou přihrávku. Házeli jsme to po sobě jak brambory. I led nebyl ideální, ale oni přesilovky měli a góly dali. Také oslabení hráli dobře," vysvětlil Růžička. Oceláři se nevzdávali. Trenér Varaďa, který míchal se složením útočných řad, sáhl ke hře bez brankáře sto sekund před koncem, a vyplatilo se. Adamského střelu úspěšně tečoval Svačina. Ve zbytku čase se domácí ještě znovu usadili v útočném pásmu, ale Plzeň odolala.

11. kolo hokejové extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 42. Krajíček (Werek, Gernát), 60. Svačina (Adamský, M. Růžička) - 17. Čerešňák (Kratěna, Nedorost), 40. J. Kindl (Nedorost), 50. Kratěna (Gulaš, D. Kindl). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:2. Diváci: 4349.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Roberts Bukarts - M. Růžička, Werek, Chmielewski - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Stach - Kratěna, Preisinger, Kantner - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Zlín porazil  Mladou Boleslav 5:3 a připravil tak soupeři čtvrtou prohru v řadě. Středočeši, které podruhé vedl nový trenérský štáb v čele s Miloslavem Hořavou, klesli na předposlední místo tabulky. Gólem a dvěma asistencemi se o to zasloužil Jiří Ondráček.

Mladoboleslavští cestu z krize ven nezapočali ve Zlíně dobře. Již ve 4. minutě nabídli soupeři přesilovku po faulu kapitána Vondrky, kterou domácí využili. Beranům sice scházel kapitán Žižka, jeho místo na přesilovkách však zaujal Řezníček, který otevřel svou střelou skóre. Vyrovnat mohl Klepiš, na Sedláčka ale v úniku nevyzrál. Bruslaři následně ubránili oslabení a sami při své přesilovce v 17. minutě srovnali. Mezi kruhy dostal puk ex-zlínský Kotvan, který se střelou pod horní tyč nemýlil.

Za minutu ale už zase vedl Zlín. V nepřehledné situaci před brankou Honejsek posunul puk na Šlahaře, jenž zblízka překonal Kantora. Mladou Boleslav trápila zbytečná vyloučení. Krom vyhození puku mimo mantinely v závěru první třetiny museli hosté dvakrát na trestnou lavici i za špatné střídání. "Byly to věci, které nás srazily domů. Přičítám to přemotivovanosti hráčů," řekl Hořava.

A napodruhé toho Zlínští využili, i když až zkraje třetí části. Berani po úvodním buly zavezli puk do útočního pásma, kde se do něj opřel sváteční střelec Řezníček a svým druhým přesilovkovým gólem v zápase již po sedmnácti sekundách zvýšil na rozdíl dvou branek. "Věděli jsme, že si musíme rychle nahrávat, protože Boleslav má dobrý přístup k hráčům. Dvakrát vyšla střela na mě a padlo to tam. Kluci suprově stínili před bránou," radoval se Libor Řezníček, který podruhé v kariéře vstřelil v zápase dvě branky.

Za další trest pykali hosté ve 49. minutě. Na trestnou lavici nejdříve putoval Knotek, načež hned po buly odpálil puk mezi diváky gólman Kantor. Pro hosty to byl v utkání již čtvrtý technický prohřešek a domácí jej potrestali. Hru pěti proti třem využil Freibergs, čtvrtý z pěti gólů tak vstřelil obránce.

Hosté se do hry dostali až v samotném závěru. V 57. minutě snížil přesnou střelou do horního rohu Klepiš, načež v čase 57:51 zadělal na drama gólem na 3:4 Skalický, kterého obrana Zlína pustila samotného na Sedláčka. Dvouminutové power play už ale Bruslařům k bodovému zisku nepomohla, ke konci navíc trefil odkrytou branku Ondráček. "Byly to zbytečné nervy. Tentokrát to vyšlo, ale příště nemusí. Musíme se z toho poučit. Oni celý zápas dobře bruslili a na konci jim to tam dvakrát spadlo. Každopádně příště to musíme dohrát poctivěji," dodal Řezníček.

11. kolo hokejové extraligy
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Řezníček (Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman), 41. Řezníček (Gazda, Ondráček), 49. Freibergs (Poletín, Herman), 60. Ondráček - 17. Kotvan (T. Knotek, Pacovský), 57. Klepiš (Orsava), 58. Skalický (Kotvan, Pláněk). Rozhodčí: Kika, Hradil - Lhotský, Špringl. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 3859.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Řezníček, Gazda, Nosek, Valenta, Matějíček - Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Čachotský, Fryšara, E. Kulda - Popelka, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Mladá Boleslav: Kantor - Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Pláněk, T. Voráček, Dlapa - Klepiš, Žejdl, Orsava - Vondrka, T. Knotek, Pacovský - M. Látal, P. Musil, L. Pabiška - M. Procházka, Skalický, D. Šťastný. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Hokejisté Olomouce zdolali v 11. kole extraligy Pardubice 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovali. Hanáci sice dvakrát prohrávali po trefách francouzského útočníka Jordanna Perreta, na ty ale odpověděli Vilém Burian a Jiří Ondrušek. Vítěznou trefu si připsal v 52. minutě David Škůrek a výsledek dovršili domácí 103 sekund před koncem díky technickému gólu Zbyňka Irgla. Dynamo se potřetí za sebou představilo venku a ani tentokrát nebodovalo.

Dynamo se už ve třetí minutě ujalo vedení, když Čáslavovu střelu od modré čáry tečoval za Konráda Perret. Vzápětí Klouček zlikvidoval Irglovu šanci i Kolouchovu dorážku. V osmé minutě už se Hanáci dočkali vyrovnání. Při hře čtyř proti čtyřem se dostal k odraženému puku Burian a z levého kruhu z otočky prostřelil pardubického gólmana.

Při Bubelově trestu se snažili otočit stav Laš s Irglem a už při plném počtu hráčů na ledě měl další možnost domácích Kolouch. Na druhé straně zahrozil Poulíček. Olomouc sice získávala převahu, ale v 17. minutě znovu inkasovala. Prosadil se opět Perret, který usměrnil do olomoucké branky narození Miromanova. Před pauzou mohli smazat ztrátu při Hrabalově pobytu na trestné lavici Irgl a Kolouch.

"V první třetině jsme nehráli dobře, chybělo nám nasazení. Od druhé třetiny jsme spustili celkem dobrou hru, byly tam pohledné akce, ale projevovalo se to bohužel jen na střelách a ne na skóre. Neproměňovali jsme šance, ale jinak si myslím, že to bylo zasloužené vítězství," uvedl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

V úvodu druhého dějství si Klouček poradil s Burianovou možností a potom netrefil puk z dorážky Ostřížek. Při Čáslavově vyloučení ztroskotal na pardubickém brankáři Ondrušek a Irgl minul. V polovině utkání neuspěli ani Burian a opět Irgl. V 35. minutě už se domácí radovali. Po spolupráci Irgla s Lašem se trefil z pravého kruhu Ondrušek, který při Vyrůbalíkově absenci dočasně převzal kapitánské 'céčko'. Potom neuspěli v přečíslení Skladaný s Holcem a Dynamo se ubránilo i při Poulíčkově trestu.

"Zaměřili jsme se hlavně na obrannou fázi, protože jsme v posledních dvou zápasech především ve hře pět na pět dostávali hodně branek. Plán se plnil dobře, zahustili jsme střední pásmo a čekali na brejky. Dokonce jsme se dostali dvakrát do vedení, bohužel jsme po individuální chybě dostali vyrovnávací gól," uvedl kouč Pardubic Miloš Holaň.

V úvodu závěrečné třetiny nesedla dorážka Kolouchovi. Domácí se ubránili při Káňově trestu a v oslabení ještě zahrozil Irgl. Skóre se nezměnilo ani při vyloučení pardubického Vondráčka. Potom neuspěli Jaroměřský, Škůrek ani Laš. V 52. minutě se ale už trefil z pozice mezi kruhy Škůrek. Asistoval mu Knotek, který hrál jubilejní 200. zápas v extralize. Při následném Irglově pobytu na trestné lavici domácí náskok udrželi.

Při závěrečné power play hosté posunuli při akci Olomouce branku a sudí Lacina s Šírem uznali technický gól. Byl připsán Irglovi, který se jako poslední dotkl puku při nahození zpoza branky. "Musím se nejdříve podívat na video, jestli Rosťa Marosz bránu opravdu posunul úmyslně," komentoval situaci Holaň. "Jsme rádi, že jsme se ve dvou třetinách prezentovali výborně a vedlo to ke třem bodům. Navíc jsme zápas zvládli i bez zraněného kapitána Martina Vyrůbalíka, který nám bude hodně chybět. Prognóza lékařů je až čtrnáct dní. S jeho absencí se někteří obránci chvíli těžko srovnávali, ale pak to zvládli," dodal Moták.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl (technický gól) - 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov). Rozhodčí: Lacina, Šír - Bryška, Komárek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4261.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - V. Tomeček, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - J. Káňa, Nahodil, Strapáč - Skladaný, Ostřížek, Holec. Trenéři: Tomajko a Moták.

Pardubice: M. Klouček - Cardwell, Wishart, Holland, Hrabal, Miromanov, Čáslava - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Kratochvil, Dušek, Daniel Voženílek. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.


Hokejisté Karlových Varů porazili v 11. kole extraligy Chomutov 6:3 a posunuli se na 12. místo tabulky, hosté jsou i nadále poslední. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Energie podepsali Roman Vlach a Tomáš Mikúš, hostům k úspěchu nepomohli ani tři body Radka Dudy.

"Každá výhra je super a vždycky nás povzbudí. Nehráli jsme špatně už zápasy předtím, ale chybělo nám štěstí. Takové ty kousky, které nám vždycky utíkaly. Teď se to obrátilo k nám a vyhráváme," pochvaloval si domácí Ondřej Beránek. Západočeši totiž poprvé v sezoně dokázali vyhrát dvakrát za sebou.

Podkrušnohorské derby začali aktivněji domácí. Již v 10. vteřině si velkou příležitost vytvořil Gríger, který nahradil v první formaci Balána. Další šanci nevyužil Flek. V 6. minutě vyslal gólman Novotný nezištnou přihrávkou do dalšího samostatného nájezdu Vlacha, který po povedené bekhendové kličce otevřel skóre zápasu.

Obdržená branka probudila hosty ze severu Čech, kteří si ještě v úvodní třetině vytvořili sérii vynikajících příležitostí. Novotný byl ale pozorný a poradil si i s šancí Tomici, Marjamäki poté ve 13. minutě nastřelil tyč. Ve druhé části led karlovarské arény ovládli domácí hráči. Ve 22. minutě střelou z mezikruží využil přesilovou hru Beránek. Další vyloučení hostů využil o čtyři minuty později střelou od modré čáry Plutnar.

Piráti se dostali poprvé ke slovu v minutě 30. minutě, kdy při vyloučení Šafáře "procedil" střelu Růžičky za Novotného záda Duda. Inkasovaný gól ale Energii nepoznamenal a díky Mikušovi a jeho střele z ostrého úhlu vedli domácí o minutu později opět o tři branky.

Po čtvrté brance vystřídal Lukeše v brance Chomutova Stezka. Ani on ale dlouho čisté konto neudržel. V další početní výhodě se prosadil kapitán Skuhravý. Před koncem druhé třetiny se ale opět blýskl svojí kulišárnou bývalý karlovarský kapitán Duda, který zpoza branky nastřelil Novotného záda a snížil na 2:5 z pohledu Chomutova.

Piráty vrátil do zápasu při vyloučení Grígera ve 42. minutě Svoboda. Kontaktní branka vlila hostům do žil novou krev a dlouhé minuty zatlačili domácí do jejich obranného pásma, kde několikrát chybělo jenom několik centimetrů ke vstřelení kontaktní branky.

"Za stavu 5:2 jsme si řekli, že jsme schopni se ještě dotáhnout a se zápasem něco udělat. Ve třetí třetině to bylo z naší strany vidět, měli jsme parádní pohyb, spoustu šancí, dali jsme hned branku na 5:3. Bohužel pro nás to domácí srdnatě odbránili a zaslouženě berou tři body," uvedl trenér hostů Jan Šťastný.

Napínavá podívaná v závěru gradovala. Již v 55. minutě se trenér Růžička při vyloučení Vlacha odhodlal k první power play, kterou však zhatil svým faulem agilní Duda. Podruhé byl Stezka odvolán 86 vteřin před koncem základní hrací doby, ani tentokráte se však Pirátům hra bez brankáře nevyvedla. Naopak konečnou podobu výsledku dal v 60. minutě Skuhravý. "Na šest inkasovaných gólů se venku těžko vyhrává. Utekla nám druhá třetina, ve které jsme dlouho hráli v oslabení, což rozhodlo. Prohráli jsme si tím zápas," uvedl útočník Pirátů Tomáš Svoboda.

.

11. kolo hokejové extraligy

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 6:3 (1:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávka: 6. Roman Vlach (T. Mikúš, F. Novotný), 22. O. Beránek (Roman Vlach, T. Mikúš), 26. Plutnar (Šenkeřík, T. Rachůnek), 31. T. Mikúš (Roman Vlach, Šenkeřík), 36. Skuhravý (Flek, T. Rachůnek) 60. Skuhravý (Sičák) - 30. Duda (V. Růžička ml., T. Svoboda), 38. Duda (Knot, Dietz), 42. T. Svoboda (Knot, Duda). Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora - Malý, Pešek. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:3. Diváci: 4204.

Sestavy:

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Chomutov: Š. Lukeš (31. Stezka) - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Flemming, Dietz, Buchtela - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Huml, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - A. Dlouhý, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Brněnští hokejisté prohráli v 11. kole extraligy s Libercem 2:5. Podruhé v této sezoně vyšli na domácím ledě bodově naprázdno a ukončili sérii tří vítězných zápasů, v níž ztratili jen bod. Bílí Tygři si výhrou udrželi druhé místo v tabulce, dvě jejich branky vstřelil Radan Lenc. Brno vstřelilo oba góly v přesilovkách.

V sestavě Liberce už chyběl nejlepší střelec extraligy Michal Bulíř, který dnes zamířil do ruského Magnitogorsku. Jeho absence nebyla na výkonu Bílých Tygrů, který vstřelili v úvodní třetině tři góly, příliš citelná. "Jeho odchod byl bolestivý, ale ukázalo se, že jsme silný tým a dnes kluci odehráli výborný zápas. Nechci Bulíře srážet, ale na jeho pozici se nyní dostal v přesilovkách Radan Lenc, který dal dva góly. Jsem rád, že tým zatím funguje tak, že když vypadne jedno kolečko, tak se nezboří," řekl po utkání trenér Liberce Filip Pešán.

Skóre otevřel po chybě domácího obránce Bartejse už v 5. minutě Redenbach. Kometě se v rychlém a oboustranně bojovném duelu podařilo o dvě minuty při přesilovce vyrovnat, když kotouč protlačil na druhý pokus do branky Hruška. Z vyrovnání se ale Brňané radovali pouze patnáct sekund, neboť po dalším nedorozumění domácích zadáků skóroval Krenželok a o dvě minuty později přidal Lenc třetí gól. Kometu vrátil do zápasu při další využité přesilovce gól Zaťoviče.

"Vývoj utkání pro nás nebyl příznivý. Bylo jasné, že pokud se dostane Liberec do vedení, tak jsou trumfy na jeho straně. I když jsme se po přestřelce v první třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. V závěru jsme měli přesilovku, v níž jsme soupeře nepustili ze třetiny. Skóre se nám nepodařilo srovnat," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný..

Tygři ve druhé třetině zvýšili agresivitu, důrazným napadáním soupeře v útočném pásmu komplikovali soupeři rozehrávku a byli nebezpečnější v koncovce. Ve 28. minutě střela obránce Ševce od modré čáry proklouzla po teči počtvrté do domácí sítě a brankáře Langhamera vystřídal Vejmelka. Ale ani on liberecké střelce nezastavil. Ve 35. minutě unikl Kvapil po levé straně a po jeho přihrávce už jen Lenc zakončil akci střelou pod horní tyčku.

Navzdory snaze a bojovnosti se už v závěrečné třetině Brňané neprobrali ze střeleckého útlumu. "Netahali jsme za kratší konec. Šance jsme měli, ale nepotrestali jsme jejich chyby. Naopak vlastními chybami jsme dali soupeři možnost dát pět gólů," posteskl si obránce Komety Ondřej Němec.

Tygři taktickou hrou podloženou dobrým výkonem brankáře Willa, který si připsal 32 zákroků, nedovolili soupeři zvrat. Bodovali v devíti z posledních deseti duelů a z toho osmkrát vyhráli. Liberec naposledy v Brně získal tři body 31. ledna 2012. "Od kluků jsem slyšel, že tady hodně dlouho nevyhráli. Určitě je tento výsledek pro nás hodně cenný. Nebylo to suverénní vítězství. Kometa byla velice nepříjemným týmem," poznamenal Lenc.

11. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:5 (2:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. J. Hruška (J. Mikuš, Bartejs), 13. Zaťovič (Mueller, Kašpar) - 5. Redenbach, 7. L. Krenželok (Šmíd), 9. Lenc (Ševc, L. Hudáček), 28. Ševc (D. Špaček, Lakatoš), 35. Lenc (M. Kvapil, L. Hudáček). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:

Brno: Langhamer (28. Vejmelka) - O. Němec, Barinka, J. Mikuš, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Köhler, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Horký, R. Zohorna, Dočekal - Süss. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Lakatoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, Najman, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli i sedmé domácí utkání v sezoně a po vítězství 4:1 nad Vítkovicemi i nadále vedou tabulku soutěže. Hosté si naopak v 11. kole připsali čtvrtou prohru v řadě, zůstali však na osmém místě. Mountfield sice doma zatím ztratil pouhý bod, ale do zápasu šel se nepříliš pozitivní sérií. V součtu duelů v extralize a Lize mistrů nevyhrál už pětkrát v řadě za plný počet tří bodů.

V první třetině byl Mountfield sice opticky aktivnější, ale větší šance měli hosté. Do největší se dostal ve 14. minutě dorážející Kucsera, jenž ale zblízka minul. Druhou jasnou možnost měl v poslední minutě úvodní částu zkušený Tybor. Útočník se objevil před prázdnou hradeckou brankou, jenže puk mu přeskočil hokejku.

Hradečtí se sice tlačili do útoku, pokračovali v agresivní hře jako v minulých duelech, do větších možností se však nedostávali. Skórovat mohl v 17. minutě Radovan Pavlík, ocitl se sám před Bartošákem, ale prováhal správný moment ke střelbě. Druhá část začala vítkovickou přesilovkou, a tudíž tlakem hostů. Mountifled nakonec nápor přežil, i když jednu chvíli hrál vlastně ve třech, protože bránící Chalupa ztratil hokejku.

Poté přišly nadějné situace pro hradecký tým. Otevřít skóre mohl Bičevskis, jenže zastavil ho výborný gólman Batošák. Další velkou šanci měl nejlepší střelec týmu Vincour, ale také on trefil ve 28. minutě Bartošáka. Jeho zákrok se ukázal jako zásadní, šestnáct vteřin po něm se totiž dostali hosté do vedení. Tybor se prosadil bekhendem, puk umířil do horní části branky.

Pro domácí asi byla inkasovaná branka pobídkou, aby zabrali. Povedlo se jim to, ještě do konce druhé části dokázali otočit výsledek. Ve 34. minutě se poprvé v sezoně trefil Vopelka, který skóroval tvrdou ranou při hře čtyři na čtyři. "Čekání na gól bylo dlouhé. Měl jsem to v hlavě. Jsem rád, že přišel takový zápas," oddechl si Lukáš Vopelka. Do vedení poslal Východočechy sedmadvacet vteřin před koncem třetiny Paulovič. Obránce Zámorský objel branku, poté mu puk sklouzl z hokejky, ale dostal se k Paulovičovi, jenž nezaváhal. "Oba góly nás nakoply," pochvaloval si trenér domácích Petr Svoboda.

Třetí část začali lépe Vítkovičtí. Kucsera nejprve trefil tyčku, poté sám hradecký gólman pomohl hostům k přesilovce pět na tři. Při oslabení se snažil vyhodit puk z pásma, ale poslal ho až do ochranné sítě. Ani devětačtyřicet vteřin dvojnásobné výhody však hostům k vyrovnáním nepomohlo. "Hráči, kteří na oslabení chodí, si zaslouží velkou pochvalu. Zápas ale odmakali všichni," těšilo Svobodu.

Naopak v 50. minutě Mountfield Vítkovicím odskočil. Velmi dobrou formu potvrdil účastník posledního mistrovství světa do dvaceti let Radovan Pavlík, kterž pokořil Bartošáka ranou z voleje. Poté domácí drželi vedení, pomohl jim i oddechový čas, který si vzali už pět minut před koncem. Vítkovicím nezabrala ani hra bez gólmana, naopak domácí výhru potvrdil zadák Zámorský. "Bylo to hodně náročné utkání. oba týmy utočily, hrály agresivní hokej. Jsme rádi za tři body. Chtěli jsme si udržet první místo a jsme rádi, že jsme to zvládli," dodal Vopelka.

11. kolo hokejové extraligy
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Vopelka (Nedomlel, Rákos), 40. Paulovič (Zámorský, Rákos), 50. R. Pavlík (Vopelka, Cibulskis), 60. Zámorský (Vincour, R. Pavlík) - 28. Tybor (O. Roman, D. Květoň). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:4, navíc Paulovič (Hradec Kr.) 10 min. Bez využití. Diváci: 4807.

Sestavy:

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Paulovič, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - M. Chalupa, Bičevskis, Dragoun - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Černý - Schleiss, Lev, Szturc - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Toman, Pytlík, Dej. Trenéři: Petr a Trnka.

Foto: ČTK , Ožana Jaroslav

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi