Real díky Baleovi zvítězil na hřišti nováčka. Newcastle doma padl

Gareth Bale proti obráncům Huescy.

Fotbalisté Fiorentiny odvrátili v 15. kole italské ligy porážku na hřišti Sassuola v sedmé minutě nastavení. O remíze 3:3 rozhodl svým prvním gólem v soutěži belgický útočník Kevin Mirallas. Všech šest branek padlo v závěrečných 35 minutách. Na lavičce Fiorentiny se poprvé objevil devatenáctiletý český útočník Martin Graiciar, ale do zápasu nezasáhl.

Domácí se dostali po brankách Duncana a Babacara do dvougólového vedení. Za hosty snížil Simeone, který se trefil po dlouhých 876 minutách. Rychlá odpověď přišla z kopačky Sensiho deset minut před koncem základní hrací doby a Sassuolo po pěti nepovedených domácích zápasech, ze kterých získalo pouze čtyři body za stejný počet remíz, mířilo za vítězstvím.

Pak ale potkala domácí tým komplikace v podobě vyloučení Djuričiče a vzápětí snížil Benassi. V nastaveném čase se počet hráčů na hřišti vyrovnal, neboť Milenkovič dostal druhou žlutou kartu. "Fialkám" se i přes ztracenou početní výhodu podařilo vybojovat bod zásluhou střídajícího Mirallase, který se trefil poprvé od letního příchodu do Fiorentiny.

Boloňa v sestavě s Ladislavem Krejčím prohrála na hřišti Empoli 1:2. s Český záložník odehrál celý zápas, ale druhé porážce za sebou nezabránil. Sestupem ohrožený tým v lize naposledy zvítězil na konci září proti Udine a v sezoně stále čeká na první venkovní výhru.

Fotbalisté AC Milán remizovali 0:0 s FC Turín, s kterým už sedmnáct let neprohráli. "Červenočerní" zaváhali na domácím půdě teprve potřetí, dvakrát remizovali a s Juventusem prohráli. Remíza udržela Milán na čtvrtém místě s náskokem jednoho bodu na Lazio, na třetí Inter ztrácí tři body. Turín se díky zisku jednoho bodu posunul na šesté místo.

Atalanta zvítězila na hřišti Udine 3:1 díky hattricku kolumbijského útočníka Duvána Zapaty. Tým z Bergama patří mezi pět nejlépe hrajících mužstev na venkovních stadionech v Serii A, Udine je třetím nejhorším domácím týmem. Na svém hřišti získalo z osmi zápasů pouze sedm bodů. Domácí opět hráli bez zraněného záložníka Antonína Baráka.

Chievo dál čeká na první vítězství, ale už počtvrté za sebou poslední tým tabulky alespoň remizoval. Tentokrát v Parmě 1:1.

Janov i v deseti uhrál remízu se Spalem 1:1. Domácí oslabil už v 11. minutě obránce Criscito, který nevybíravým zákrokem fauloval Schiattarellu. Rozhodčí neváhal a janovského kapitána vyloučil. O čtyři minuty později zužitkovali hosté početní výhodu zásluhou Petagna. Do poločasu srovnal nejlepší ligový střelec Piatek, který proměnil penaltu. Polský útočník dal v tomto ročníku Serie A už jedenáctou branku, čímž se dostal před Cristiana Ronalda.

Oba týmy prožívají špatné období a v posledních pěti zápasech ani jeden z nich nevyhrál.

Realu trefil výhru Bale

Gareth Bale ukončil po třech měsících svůj střelecký půst ve španělské lize a zařídil fotbalistům Realu Madrid vítězství 1:0 na hřišti poslední Huescy. Real se posunul v tabulce na čtvrté místo, na první Barcelonu dál ztrácí pět bodů.

Velšský útočník si v osmé minutě naběhl na centrovaný míč z pravé strany a placírkou z voleje ho poslal do protipohybu domácího brankáře. Bale se prosadil teprve potřetí ze třinácti odehraných duelů ve španělské lize.

Real těsný náskok udržel a odčinil poslední ligovou venkovní porážku 0:3 na hřišti Eibaru. Od té doby "Bílý balet" vyhrál tři soutěžní utkání v řadě.

Huesca má po patnácti odehraných kolech pouze jedno vítězství a ztrácí tři body na předposlední Vallecano.

Dúbravka prohře nezabránil

Fotbalisté Wolverhamptonu v 16. kole anglické ligy zvítězili na hřišti Newcastlu 2:1. Rozhodující branku vstřelil v páté minutě nastavení Doherty.

Hosté navázali na předešlé překvapivé ligové vítězství proti Chelsea. Newcastle hrál od 57. minuty bez vyloučeného Yedlina a "Vlci" toho v závěru využili.

Hlavní podíl na vítězství Wolverhamptonu měl portugalský útočník Jota, který nejprve vstřelil první branku hostů. V nastaveném čase pronikl s míčem do pokutového území, jeho střelu vyrazil slovenský brankář Dúbravka přímo na hlavičku dobíhajícího obránce Dohertyho, jenž vyloženou šanci snadno proměnil. Doherty se trefil podruhé během tří zápasů v Premier League.

Newcastle po skvělém listopadu, kdy vyhrál všechna tři utkání v lize, získal v prosinci zatím pouze bod za remízu 1:1 s Evertonem.

Mönchegladbach doma opět vítězně

Fotbalisté Mönchengladbachu vyhráli v německé lize i sedmé domácí utkání, když porazili Stuttgart 3:0, a v tabulce jsou druzí sedm bodů za Dortmundem.

Mönchegladbach zůstává jediným týmem v soutěži se stoprocentní bilancí na vlastním stadionu. V sedmi domácích utkáních nastřílel 21 branek a pouze třikrát inkasoval. V této statistice tak zůstávají dokonce před suverénním Dortmundem, který před vlastními diváky ztratil body jednou za remízu.

Fotbalisté Mohuče remizovali s předposledním Hannoverem 1:1. Vyrovnávací gól domácích dal v 89. minutě z penalty Brosinski. Favorizovaná Mohuč v zápase sice dominovala, její fotbalisté měli jasnou převahu v držení míče 70:30, ale jako první udeřili hosté. Ve 12. minutě se trefil zblízka Weydandt a dal třetí gól v devátém ligovém zápase v tomto ročníku.

O vyrovnání se postaral v závěru Brosinski ze sporné penalty. Hannover po předchozích dvou porážkách alespoň bodoval, na poslední Düsseldorf má náskok jednoho bodu.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:

Sassuolo - Fiorentina 3:3 (63. Duncan, 68. Babacar, 80. Sensi - 70. Simeone, 89. Benassi, 90.+7 Mirallas), Empoli - Boloňa 2:1 (10. Caputo, 80. La Gumina - 41. Poli), Parma - Chievo 1:1 (53. Alves - 47. Stepiński), Udine - Bergamo 1:3 (12. Lasagna - 2., 62. a 80. Zapata), Janov - Spal Ferrara 1:1 (38. Piatek z pen. - 15. Petagna), AC Milán - FC Turín 0:0.

Francouzská fotbalová liga - 17. kolo:

Štrasburk - Caen 2:2 (5. Martinez, 23. Mothiba - 22. Fajr, 80. Chaví), Lille - Remeš 1:1 (90.+5 Pépé z pen. - 64. Oudin).

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Eibar - Levante 4:4 (61. z pen. a 65. Charles, 8. Enrich, 57. Escalante - 9. Morales, 25. Rober, 75. Tono, 90.+1 Mayoral), Huesca - Real Madrid 0:1 (8. Bale), San Sebastian - Valladolid 1:2 (62. Oyarzabal - 16. Toni, 54. Antonito), Betis Sevilla - Vallecano 2:0 (59. Lo Celso z pen., 76. Sidnei).

Německá fotbalová liga - 14. kolo:

Mohuč - Hannover 1:1 (89. Brosinski z pen. - 12. Weydandt), Mönchengladbach - Stuttgart 3:0 (69. Rafael, 77. Neuhaus, 84. vlastní Pavard).

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:

Newcastle - Wolverhampton 1:2 (23. Pérez - 17. Jota, 90.+4 Doherty).

Foto: ČTK/EFE/JAVIER CEBOLLADA, ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it

Autor: ČTK





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi