Bohemians opět neskórovali

Plzeň v zápase proti Bohemians 1905Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Bohemians 1905 2:0 a upevnili si páté místo v tabulce. Výsledek byl dlouho na vážkách, výhru pečetil až v nastaveném čase Martin Fillo gólem z penalty. Ligový nováček sice předvedl odvážný výkon, trefil tyč, ale na první branku v letošní sezoně stále čeká marně.

K TÉMATU: Sparta deklasovala Žižkov, Slavia vítězství vydřela

Pražané do Štruncových sadů přivezli dva nové útočníky Polodnu z Příbrami a Ordoše z Mladé Boleslavi, ale střelecký půst se jim ukončit nepodařilo. Domácí už postrádali Procházku, jenž míří do Mladé Boleslavi. Jeho místo na pravé straně obranné čtveřice zaujal překvapivě útočník Malcharek, jehož nesehrannost s ostatními členy defenzivy byla od úvodního hvizdu patrná.

Přesto začátek patřil Viktorii, když v 9. minutě přímý kop Šímy ze sedmnácti metrů jen těsně minul levou tyč. Poté však hosté zpřesnili kombinaci ve středu pole, což vedlo k několika rychlým protiútokům. Domácím pomohlo ve 22. minutě štěstí: Matůš si naběhl na dlouhý centr z pravé strany a hlavičkoval do pravé tyče. Plzeňští zareagovali vysunutím svého bloku hluboko na polovinu hostů a po půlhodině hry se dokonce radovali ze vstřelené branky. Sudí Franěk ji ale neuznal pro ofsajd.  

4. ligové kolo

 

FC Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 2:0 (0:0, branky: 72. Jarolím, 90+1. Fillo z pen. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Filípek. ŽK: Šíma - Matůš. Diváci: 7887). 

FK Jablonec 97 - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0, branka: 83. Fukal. Rozhodčí: Paták - Hojsík, Hrubeš. ŽK: Zelenka, Baranek - Vozábal, Hílek. Plichta, Hunal, Bíro, Plocek. ČK: 72. Hunal (Č. Budějovice). Diváci: 4820).

 

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1 (0:0, branky: 47. Holub, 68. Rolko - 57. Cigánek. Rozhodčí: Kocián - Filgas, Mencl. ŽK: Voříšek, Rajnoch - Killar, Szabo. Diváci: 4860).

O pět minut později si režisér zálohy Viktorie
Jarolím pohrál před pokutovým územím s obranou, přihrál uličkou Smejkalovi, ale ten tísněný Radou v dobré pozici netrefil branku. Závěr první půle ale opět přinesl převahu Klokanů, jejich akce však končily nepovedenou finální přihrávkou ještě před pokutovým územím Plzně.

Po obrátce obě mužstva přidala na důrazu i rychlosti. Po hodině hry zahrozil útočník hostí Matůš, který těsně před Daňkem tečoval Kotyzův centr. Ofenzivnější sestava domácích ve druhém poločase se dvěma útočníky zaúřadovala v 72. minutě, kdy hosté pod tlakem chybovali při rozehrávce a Jarolím výstavní ranou z pětadvaceti metrů trefil přesně pravý roh branky.

Hosté více otevřeli hru. Nejblíže vyrovnání byl čtvrt hodiny před koncem Karel Rada, který po závaru před Daňkem trefil před sebou stojícího Müllera. Domácí mohli svůj náskok několikrát pojistit z brejků do nezformované obrany. V nastavení fauloval Trappa v pokutovém území Rada a Fillo bez problémů proměnil penaltu.

Jablonec uhrál první vítězství

Fotbalisté Jablonce slaví první tříbodový zisk v nové sezoně. Ve 4. kole doma proti Českým Budějovicím sice promrhali několik stoprocentních šancí, dvakrát orazítkovali břevno, ale nakonec se zásluhou Fukala, který odčinil předchozí penaltový nezdar, úspěšně naladili na čtvrteční odvetu Poháru UEFA. Dynamo na severu Čech herně zklamalo a navíc dohrávalo od 72. minuty bez vyloučeného Hunala.

Hostům se na poslední chvíli uzdravilo několik zdravotně indisponovaných hráčů, ale na hře to nebylo vidět. Stejně jako Jablonci jim začátek sezony nevyšel podle představ, a tak úvod utkání na Střelnici ovládla potřeba bodovat a z toho pramenící křeč. V 11. minutě centr Baranka hosté odvrátili jen ke Svátkovi, jehož pohotovou střelu vytěsnil Kučera.

Domácí po dvaceti minutách zahodili nervozitu a přestěhovali se k šestnáctce hostí. Ve 24. minutě Vácha kolmicí vysunul Zelenku, hosté odkopli jen k Barankovi, jehož centr poslal hlavou mimo Svátek. Po půlhodině si to tato dvojice zopakovala a Kučera se musel hodně natahovat, aby míč konečky prstů zastavil. Zelenka pak ve snaze dorážet zahrál rukou a viděl žlutou kartu. Ve 35. minutě běžel do otevřené jihočeské obrany Zelenka, přesně vysunul Baranka, jenže domácí kapitán napálil jen Kučeru.

Za pár sekund popadl ve středu hřiště míč Zábojník a jeho projektil z dvaceti metrů zaduněl o břevno Kučerovy branky. Hosté se za celý poločas zmohli na jedinou přímou střelu na branku a mohli být rádi, že ve 40. minutě neinkasovali. Vácha našel zleva Baranka a po jeho hlavičce zblokované Kučerou podruhé zazvonilo břevno. Svátkovu dorážku zablokovali jihočeští beci.

Začátek druhé půle připomínal úvod prvního dějství. Rozháranou podívanou zpestřila až největší šance hostů z 57. minuty, kdy Černého střelu z úhlu vyrazil nerozchytaný Špit. Za chvíli dění v Chance aréně rozbouřily emoce. Nejprve Baranek ošklivě zasáhl jihočeského dirigenta Vozábala a nikdo by se nemohl divit, kdyby sudí Paták vytáhl červenou kartu.

Vzápětí po přihrávce střídajícího Valenty postupoval směrem k hostujicí brance Svátek, po kontaktu s Homoláčem upadl a Paták k nevoli českobudějovické lavičky ukázal na značku penalty. K exekuci se postavil Fukal, ale nedůraznou přízemní střelou nechal vyniknout Kučeru. Hosté působili podrážděně a jejich zlobu Paták ještě zvýšil, když v 72. minutě ukázal Hunalovi po faulu na unikajícího Rilkeho druhou žlutou kartu.

V té době už jablonecký trenér Luboš Kozel stáhl hru na tři obránce a vše nasvědčovalo drtivému domácímu finiši. V 76. minutě ještě po Rilkeho přihrávce přestřelil Zelenka, ale v 83. minutě už hostující obrana kapitulovala. Svátek našel obloučkem Fukala a ten hlavou napravil své předchozí selhání. Jablonečtí tak doma na třetí pokus vyhráli, Jihočechy v lize porazili opět po třech zápasech a naladili se na odvetu Poháru UEFA s Austrií Vídeň.

Kladenský Ondřej Szabo (vlevo) a Tomáš Poláček z domácího celku v utkání první fotbalové ligy v Mladé BoleslaviPrvní vítězství uhrála i Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi se dočkali první výhry v letošní sezoně. V neděli na svém stadionu porazili ve středočeském derby Kladno 2:1 hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase. Na vedoucí gól domácího útočníka Holuba ještě sice dokázal odpovědět kladenský Cigánek, ale na vítěznou trefu mladoboleslavského obránce Rolka z 68. minuty už hosté odpověď nenašli. 

Mladoboleslavští po pondělní remíze v Jablonci věřili, že se jim blýsklo na lepší časy, ale první poločas duelu s Kladnem je znovu uvrhl do velkého zmaru. Herní projev Mladé Boleslavi dnes měl daleko k výkonům, které klub z města automobilů vynesly v minulých dvou letech na druhé a třetí místo ligy. 

Domácí se proti poctivě bránícímu Kladnu, které přijelo povzbuzené minulou výhrou nad Žižkovem, vůbec nedokázali prosadit. Utápěli se v neúčelných kombinacích ve středu pole a hledal se i reprezentant a tradiční tahoun Matějovský, který dnes překvapivě nastoupil bez kapitánské pásky, jež připadla brankáři Millerovi. 

Naopak Kladno se nebálo pouštět do rychlých brejků, v nichž zahrozili mladíci Jeslínek s Gecovem, jednou se hosté marně dožadovali i penalty po zákroku na Zoubeleho a nad mladoboleslavským stadionem se chvílemi rozléhal i pískot nespojených diváků. Boleslav se na ohrožení soupeřovy branky zmohla jen při standardních situacích, ale Kysela z otočky po rohu pálil těsně vedle a na konci poločasu se dvakrát ve slibné pozici marně natahoval po míči dlouhán z obrany Rolko. 

Špatné úvodní dějství ze strany domácích ostře kontrastovalo s jejich drtivým nástupem do druhé půle. Kladno nechalo jen na okamžik volného Matějovského, ten rychle posunul míč do křídla na Poláčka a po jeho zpětné přihrávce mohl útočník Holub lehce oslavit svůj dvaasedmdesátý ligový gól v kariéře. 

Radost ale z tribun vyprchala velmi rychle: deset minut po Holubově brance se vydal k domácí brance kladenský Cigánek a falšovanou střelou z dvaceti metrů zaskočil i brankáře Millera, který hodně zpytoval svědomí. Cigánek se tak připomněl svým bývalým mladoboleslavským spoluhráčům a zároveň nechal vzpomenout na svoji dalekonosnou trefu z minulého utkání proti Žižkovu. 

Kladnu ale první letošní bod získaný na hřišti soupeře nebyl souzený. Boleslavský tým překvapivé vyrovnání nezlomilo a zlepšený výkon ve druhém poločase vyjádřilo i vítězným gólem. Trenérovi Zajícovi vyšel tah s nasazením útočného žolíka Táborského, který oživil hru. Především v 68. minutě předložil skvělý centr Rolkovi a ten zblízka dotlačil míč pod břevno Pavlíkovy branky. Vytáhlý zadák tak zároveň možná "zachránil" i svého kouče Zajíce, který by v případě remízy či porážky měl vedení ambiciózního klubu co vysvětlovat.

Tabulka:

1.Slavia44006:112
2.Sparta43107:210
3.Ostrava330010:39
4.Teplice33006:29
5.Plzeň42204:18
6.Olomouc41213:45
7.Zlín31112:24
8.Brno41124:54
9.Mladá Boleslav41123:44
10.Jablonec41122:34
11.České Budějovice41033:43
12.Žižkov41037:113
13.Kladno41034:83
14.Most40227:112
15.Bohemians 190540220:42
16.Liberec30121:41

Foto: http://www.fcviktoria.cz/, ČTK

Autor: ČTK





Čtěte dále

Černý kritizoval převahu fanoušků soupeře v hledišti domácího stadionu

Černý kritizoval převahu fanoušků soupeře v hledišti domácího stadionu

Fotbalista Václav Černý se nemohl smířit s atmosférou, v jaké se odehrál druhý zápas české reprezentace ve skupině B1 v Lize...

Další půlmaraton! Běháním sbírá statisíce pro trénink lidí s hendikepem

Další půlmaraton! Běháním sbírá statisíce pro trénink lidí s hendikepem

Talent manažerka a facilitátorka z Prahy chce získat pro lidi s postižením 200 tisíc korun. V říjnu poběží svůj druhý půlmaraton...

Hlavně aby klíčoví hráči zůstali zdraví, přeje si kouč Motoru Čihák

Hlavně aby klíčoví hráči zůstali zdraví, přeje si kouč Motoru Čihák

Druhou extraligovou sezonu u hokejistů Českých Budějovic načne v příštím týdnu hlavní kouč Ladislav Čihák a věří, že může být...

Hyka byl rád za góly, ale uznal, že začátek Sparta neměla dobrý

Hyka byl rád za góly, ale uznal, že začátek Sparta neměla dobrý

Útočník Tomáš Hyka se dvěma góly podepsal pod výhru Sparty nad maďarským Fehérvárem v hokejové Lize mistrů. Pražané se proti...

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Češi prohráli v Davis Cupu 0:3 i s Austrálií a čtvrtfinále nezopakují

Čeští tenisté prohráli také vinou zdravotních potíží ve skupinové fázi Davisova poháru dnešní utkání s Austrálií 0:3 na zápasy a...

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Budoucnost českého jezdectví? Marek Pokorný má skvěle našlápnuto

Současný mistr České republiky ve všestrannosti Marek Pokorný to má při otázce na výjimečné koně zatím poměrně jednoduché. Ve své...

Olympijské hry v Paříži - přehled

Olympijské hry v Paříži - přehled sportů a sportovišť

Poprvé od Londýna 2012 a netradičně již po třech letech od posledních olympijských her v Tokiu se největší sportovní akce roku...

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté klesli po Euru v žebříčku FIFA o 13 míst na 47. pozici

Čeští fotbalisté si po nepovedeném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu pohoršili v žebříčku reprezentací FIFA o 13 míst na...

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Před sto lety získal gymnasta Šupčík pro Československo první zlato z OH

Téměř čtvrt století čekali českoslovenští sportovci na premiérové zlato z olympijských her, než před sto lety v Paříži gymnasta...

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Začíná nový ročník fotbalové ligy, titul obhajuje Sparta, favoritem je Slavia

Po dvouměsíční letní pauze začne v pátek nový ročník první fotbalové ligy. Po dvou mistrovských primátech za sebou bude o vítězný...

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili Anglii 2:1 a počtvrté v historii vyhráli ME

Španělští fotbalisté porazili ve finále mistrovství Evropy Anglii 2:1. Turnaj ovládli po dvanácti letech a ziskem rekordního...

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Siniaková navázala na Krejčíkovou a získala ve Wimbledonu titul ve čtyřhře

Tenistka Kateřina Siniaková získala ve čtyřhře třetí wimbledonský titul a celkově devátou grandslamovou trofej. S Američankou...

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Barbora Krejčíková vyhrála Wimbledon a napodobila loňský triumf Markéty Vondroušové

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála poprvé v kariéře Wimbledon ve dvouhře. Osmadvacetiletá hráčka porazila ve finále na londýnské...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi