Fotbalové sexuální skandály: násilí, prostitutky i vězení

Aktuální hříšník číslo 1. Francouz Franck Ribéry.Nejen na fotbalových trávnících se leckteré světové hvězdy umějí rozparádit. Ronaldo, Terry, Beckham, čtrnáct dětí brazilského kouzelníka, Češi v Hotelu Praha a v neposlední řadě Franck Ribéry. Mnoho z obletovaných a obdivovaných fotbalistů má na svědomí sexuální skandál, který rázem přebil jejich dosavadní fotbalové úspěchy. Průšvihy se s nimi potáhnou donekonečna.

On-line deník TÝDEN.CZ vybral deset sexuálních skandálů, které stojí za připomenutí v návaznosti na právě probíhající průšvih francouzských hvězd Ribéryho, Benzemy a Govoua, kterým hrozí až tříleté vězení za styk s nezletilou prostitutkou.

ČTĚTE TAKÉ: Sex s nezletilou. Francouzi níže než Ujfaluši a spol.
                        Abramovič varoval hvězdy: Přestaňte kazit pověst Chelsea
                        Další rána pro Ribéryho. Přijde i o finále Ligy mistrů

10. FOTBALISTÉ LEICESTERU CITY (rok 2004)

Osm fotbalistů anglického Leicesteru před šesti lety řádilo na soustředění ve Španělsku. Měli napadnout a sexuálně zneužít tři ženy v hotelovém pokoji. Ženy měly podle policie v Alicante zranění po celém těle a musely být ošetřeny v tamní nemocnici.

Mezi hráči byli například obránce Matt Elliott či Frank Sinclair a brankář rezervy Danny Coyne. Do průšvihu se zamotal i známý německý reprezentant Steffen Freund, který byl z klubu vyhozen poté, co nedokázal srozumitelně vysvětlit, co se přesně stalo.

9. DWIGHT YORKE A MARK BOSNICH (1998)

Dwight Yorke (vlevo) v duelu Trinidadu a Tobaga proti Česku.I další dvojice hříšníků nastupovala v době aféry v anglickém celku. Bývalé hvězdy Manchesteru United Dwight Yorke a Mark Bosnich si totiž pozvali do hotelového pokoje čtyři ženy a nenapadlo je nic lepšího než se při orgiích natáčet na kameru.

Záběry se poté dostaly na veřejnost. Manažer Alex Ferguson z toho rozhodně radost neměl. Bosnich měl navíc během kariéry problémy s kokainem, za jehož užívání dostal devítiměsíční trest.

8. IZRAELSKÁ FOTBALOVÁ REPREZENTACE (1999)

Izraelská fotbalová reprezentace bojovala v baráži o mistrovství Evropy v roce 2000. Měla v té době velmi silný tým. Ovšem boj o závěrečný turnaj si prohrála na hotelových pokojích. Během noci před úvodním zápasem ale nejmenovaní hráči dováděli na hotelu s prostitutkami.

Po probdělé noci prohráli 0:5. V odvetě dostali další tři góly a na EURO se nepodívali. Fotbalisté byli potrestáni a vyřazeni z reprezentace.

7. GIANLUIGI LENTINI (1993)

Italský fotbalista patřil mezi nejdražší fotbalisty tehdejší doby. Hvězdě AC Milán bylo tehdy 24 let. Sexuální zálety ho málem stály nejen fotbalovou kariéru, ale celý život. Lentini totiž prožíval románek s manželkou svého reprezentačního kolegy z mistrovství světa 1990 Toto Schillaciho.

Když jednoho dne po radovánkách v domě svého bývalého spoluhráče odjížděl směrem do Milána, byl účastníkem hromadné havárie na dálnici, když se svým Porsche jel rychlostí více než 100 kilometrů v hodině. Kvůli vážným zraněním byl dva dny v umělém spánku. Ačkoli se dokázal zcela uzdravit, nikdy se už nevrátil k vrcholovému fotbalu.

6. MARLON KING (2009)

Jamajský fotbalista Wiganu Athletic, byl v říjnu 2009 odsouzen na 18 měsíců za napadení ženy v jednom nočním podniku. Devětadvacetiletý fotbalista byl odsouzen za násilný útok na ženu, kterou osahával a které zlomil nos poté, co odmítla jeho nabídky v nočním klubu.

Pro Kinga to navíc nebyl první prohřešek, v roce 2002 strávil za mřížemi pět měsíců z dvouletého trestu kvůli obchodování s kradenými auty. Po odvolání byl ale propuštěn.

5. RONALDO (2008)

Ronaldo (vlevo) se proslavil jak na hřišti, tak mimo něj.Bývalý nejlepší fotbalista světa si utrhl před dvěma roky pořádnou ostudu po celém světě. Jeho sexuální touha ho zavedla tak daleko, že si přivezl do svého hotelového apartmá tři ženy.

Záhy ale zažil obrovský šok, když zjistil, že jsou to transvestité. Okamžitě je vyhodil z hotelu, ale transvestité vše oznámili bulvárním médiím, protože se je snažil uplatit, aby mlčeli. "Tohle mě bude pronásledovat celý život," hlesl tehdy Ronaldo.

4. JOHN TERRY (2010)

Kapitán londýnské Chelsea se provinil tím, že si užíval s bývalou přítelkyní svého spoluhráče z anglické reprezentace Wayna Bridge. Jejich "společná" přítelkyně navíc vychovává syna, jehož je Bridge otcem.

John Terry (vpravo) během utkání anglické Premier League.Terry doplatil na sexuální aféru tím, že přišel o kapitánskou pásku v anglické reprezentaci. Jeho manželka Toni i se dvěma dětmi ho na čas opustila.

Terry si ale vyžádal volno od vedení Chelsea a manželství zachránil. Celý skandál měl dohru, když Wayne Bridge oznámil, že nebude nadále reprezentovat a při utkání Chelsea s Manchesterem City, za který Bridge nastupuje, nepodal Terrymu ruku.

3. HOTEL PRAHA ANEB "TA ČÁSTKA VŮBEC NESOUHLASÍ" (2007)

Mezi výčtem průšvihů nemůže chybět ani česká stopa. Dlouho očekávaný zápas kvalifikace o mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku s Německem v roce 2007 skončil tehdy porážkou Česka 1:2. Bulvární deníky pak v noci po utkání nachytaly pětici hráčů přímo v hotelu Praha při bouřlivém večírku na oslavu 29. narozenin Tomáše Ujfalušiho.

Ujfaluši (vlevo), Baroš a Rosický. Účastníci aféry v Hotelu Praha.Hráči si pozvali prostitutky na pokoj, kde měla být tato pětice - Rosický, Ujfaluši, Polák, Jiránek a M. Čech. Ve dvou skupinkách se u hráčů protočilo hned šest žen. Tým byl nakonec potrestán pokutou ve výši jednoho milionu korun.

Díky zatloukání všech zúčastněných se ale množily a množí různé verze, jak tehdejší večírek probíhal. Zvlášť, když Tomáš Ujfaluši otázku, jestli je pravda, že jeho hotelový účet se vyšplhal do řádů desítek tisíc, odpověděl: "...žádný účet jsem neplatil, a ta částka vůbec nesouhlasí."

2. RIBÉRY A SPOL. (2010)

"Nejnovější" aféra ve fotbalovém světě. Hvězdám francouzské reprezentace hrozí až tříleté vězení za to, že platili za sex nezletilé prostitutce. Nejvíce je v tomto skandálu namočen záložník německého Bayernu Mnichov a nejlepší současný francouzský fotbalista Franck Ribéry. Zapleteni jsou do aféry i Sidney Govou či Karim Benzema.

1. GARRINCHA (1959)

Brazilský míčový kouzelník s přezdívkou "malý pták" je sexuálním přeborníkem mezi fotbalisty. Když v roce 1959 strávil několik dní na turné ve Švédsku s brazilským klubem Botafogo, odskočil si mezi tréninky a zápasy za jistou slečnou, která mu o devět měsíců později porodila dítě. Garrincha o tom ale nevěděl.

Stejně to dopadlo, když se ze Švédska vrátil. V opilosti si užíval s další "náhodnou" známostí, ale byl tak podnapilý, že si to vůbec nepamatoval. Ve stejném roce mu jeho žena porodila již páté dítě.

V roce 1965 se s ním ale rozvedla. V té době už Garrinchovi porodila osm dcer. Brazilský fotbalista se poté oženil na krátkou dobu s tanečnicí samby, kterou ale v opilosti bil. V roce 1983 zemřel na cirhózu jater. Uvádí se, že Garrincha zplodil čtrnáct dětí.

Foto: ČTK, Robert Sedmík

Autor: Ondřej Eisner





Čtěte dále

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Covid narušuje Giro d'Italia, Hirta a Černý museli skončit

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v...

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Česká hokejová reprezentace si z mistrovství odnáší první výhru

Čeští hokejisté vstoupili do mistrovství světa v Rize výhrou nad Slovenskem 3:2, na níž se dvěma góly podílel útočník Lukáš...

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Pokutu 350 tisíc za fyzické napadení fanoušků dostal českobudějovický fotbalový klub

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila českobudějovickému klubu pokutu 350 tisíc korun za fyzické napadení...

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Sedlák o titulu hokejista sezóny: "je to odměna"

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a...

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda FAČR Berbr u soudu v Plzni odmítl celou obžalobu

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr dnes u plzeňského okresního soudu odmítl kompletně celou obžalobu,...

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Pražské derby skončilo remízou 3:3, Sparta je i nadále první v tabulce

Fotbalisté Sparty remizovali ve šlágru 27. kola první ligy v přímém souboji o vedoucí příčku v tabulce se Slavií 3:3 a udrželi si...

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Při zítřejším pražském derby uvítá domácí Sparta Slávii v boji o titul

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude šlágrem víkendového 27. kola první ligy. Sobotní 305. duel odvěkých rivalů...

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

West Ham ve čtvrtfinále konferenční ligy remízoval

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 1:1 na hřišti...

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý.

Derby Sparta-Slavie poprvé rozhoduje sudí Černý

Sobotní šlágr 27. ligového kola mezi fotbalisty Sparty a Slavie bude na Letné jako hlavní sudí řídit Dalibor Černý, kterého čeká...

Bývalý viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd.

Soudce v Turíně začal jednat o tom, zda Nedvěda a spol. čeká proces

Soud v Turíně se v pondělí začal zabývat případem fotbalového Juventusu a jeho představitelů včetně bývalého viceprezidenta Pavla...

Slovenský závodník Maťo Homola.

Hyundai Janík Motorsport bude i v roce 2023 závodit na evropských okruzích

Partnerský tým českého zastoupení Hyundai nasadí do seriálu TCR Eastern Europe tři vozy Elantra N TCR. Za volant usednou Slovák...

Ilustrační foto.

Pořadatelé OH 2024 shánějí 45 tisíc dobrovolníků, z toho alespoň 3000 s postižením

Organizátoři olympijských her v Paříži shánějí 45 tisíc dobrovolníků, kteří budou příští rok bez nároku na plat na této obří...

Ilustrační foto.

Soul se bude ucházet o OH 2036, tentokrát samostatně bez KLDR

Soul se bude ucházet o pořádání letních olympijských her v roce 2036. Tentokrát půjde o samostatnou kandidaturu. Neoživí se...

Ilustrační foto.

Ruští šachisté přešli pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz

Šachisté jako první z ruských sportovců přešli z evropské pod asijskou konfederaci, aby obešli zákaz mezinárodních startů....

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL.

Vrána prožil vítězný návrat do NHL, Washington ho přivítal vzpomínkovým videem

Hokejový útočník Jakub Vrána prožil emotivní návrat do NHL. Po nelehkém období, jímž si prošel koncem minulého roku, oblékl dres...

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval vystoupil na tiskové konferenci, 20. února 2023, Praha.

Výbor se chce aktivně účastnit jednání o startu Rusů a Bělorusů v Paříži

Český olympijský výbor (ČOV) se podle předsedy Jiřího Kejvala chce aktivně účastnit jednání o účasti či neúčasti ruských a...

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ.

Senzační triumf hokejistů na OH v Naganu pobláznil před čtvrt stoletím národ

Zřejmě žádná jiná sportovní akce v historii samostatné České republiky nevyvolala tolik emocí jako hokejové měření sil na...

Ilustrační foto.

Řízení sportovní agentury čekají změny, novelu podepsal prezident Zeman

Řízení Národní sportovní agentury (NSA), která rozděluje sportovní dotace, se změní. Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal...

Ilustrační foto.

Polsko uvažuje o společné kandidatuře na zimní OH 2034 se Slovenskem

Polsko uvažuje o pořádání zimních olympijských her v roce 2034, které by chtělo zorganizovat spolu se Slovenskem. Podle úterního...

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi