Skupina Kabát vystoupí na akci FMX Gladiator Games

Skupina Kabát.

Známá česká skupina Kabát vystoupí na největší sportovně - zábavné freestyle akci FMX Gladiator Games, tentokrát s podtitulem Fiat Triple X.

"Byli jsme jako hudební host přizváni na vcelku odvážnou prezenaci motorismu, kde budou mimo jiné k vidění motorky, takjako na Gladiátorských hrách v O2 Aréně, a vyvrcholením má být skok Fiatem Punto do neuvěřitelných osmnácti metrů výšky," říkají zástupci skupiny Kabát. Ostatně půjde o jejich poslední "festivalový" koncert za tuto sezónu.

Skok je inspirovaný legendárním silvestrovským skokem Robbie Maddisona, který vyskočil na repliku Vítězného oblouku v Las Vegas a následně seskočil zpátky dolů. Fiat Punto bude také skákat do výšky s následným seskokem zpět na zem. Uskuteční se na speciálně postavené věži z mohutné rampy před Průmyslovým palácem. Fiat Punto opět nebude nijak upravený, pouze vyztužený rámem pro případ převrácení. Nijak nebude upraven ani výkon motoru.

Diváci i letos 1. října na pažském Výstavišti budou svědky neuvěřitelného skoku sériového, nijak neupraveného Fiatu Punto. "Jde vlastně o světovou premiéru. Na rampu pojedeme rychlostí přes sto kilometrů v hodině, abychom vyskočili do zhruba dvaceti metrové výšky. A pokud se dostaneme nahoru, ještě nás čeká skok dolů. Bude to mazec," říká hlavní organizátor a jezdec zároveň Marek Rejman, kterému bude spolujezdce opět dělat Zdeněk Fusek.

Foto: Lucie Pařízková

Autor: - red -





Čtěte dále

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi