Podívejte se na vítěze soutěže POPAI Awards 2016

Absolutním vítězem soutěže reklamních prostředků v místě prodeje pořádané asociací POPAI Central Europe se stal projekt Plzeňského Prazdroje Radegastovna. Mezi další oceněné patřily hlavně práce společností Dago a Authentica. Do soutěže se přihlásila víc než stovka prací, zájem o ní meziročně vzrostl.

Nový koncept hospod značky Radegast vytvořil architekt Jan Bouček, k vidění je například ve Zlíně, Třinci, Karviné, či Kopřivnici. Radegastovna se prezentuje jako "hospoda pro pravé chlapy", což podtrhuje drsnost výtvarného zobrazení, silná vazba na region Ostravska a odolnost použitých materiálů, jako jsou dřevo, kov a kámen. Koncept získal i hlavní cenu za kreativitu.

"Barevnost je založena na kombinaci tlumených barev (zejména ve škále šedé a černé), které kontrastují a podtrhují výraznější barevnost přírodního dubu a světlohnědožluté kůže. Doplňkovou barvou na stěnách je tlumená zelená přecházející do odstínu khaki," uvádí autoři v popisu konceptu.

Olejový bar přesvědčil

Cenu za integrované řešení si odnesla promotion značky Flora od Unileveru "To nejlepší z olejů", kterou realizovala letos na jaře a v létě v sedmi obchodních centrech agentura Up brand activation. Cílem bylo zlepšit pověst rostlinných tuků pomocí maximálně otevřené demonstrace jejich výroby a prezentace různých druhů olejů na dřevěném stánku a "olejovém" baru.

Přímo v regálech obchodů pak zákazníky oslovily další POS materiály, odměnou za nákup byla máslenka přesně padnoucí na tvar nového obalu Flory. Po celou dobu akce připravoval kuchař ve stánku s pomocí zmrzlinovače domácí verzi rostlinného tuku, který spotřebitelé mohli ochutnat a porovnat s Florou. Trh rostlinných tuků stabilně klesá. Tato akce přispěla podle autorů k tomu, že strategické varianty Flory rostly jak v prodaném objemu, tak zejména v prodané hodnotě zboží. Flora Gold navzdory tržnímu trendu pokračovala i v roce 2016 ve stabilním růstu penetrace. 

Na tuto letošní aktivaci mají navázat další kampaně. Unilever si již nechal od společnosti Dago vyrobit také menší stojany pro použití na prodejní ploše v hypermarketech. Na POPAI Awards získaly cenu v kategorii vzorků a prototypů.

Luxus pro psi v Malešicích

Společnost Moris Design si odnesla speciální cenu za nejlepší materiálovou a technickou inovaci za realizaci luxusního obchodu s chovatelskými potřebami Zuzany Široké s názvem "U ocásku". Prodejna na Praze 10 otevřela letos na jaře s interiérem v provensálském stylu, prodeje rostou podle autorů měsíčně v řádu 5 - 15 %. 

Umění v obchodě

Mezi oceněnými reklamami byly i takové, které se svým pojetím blížily uměleckým instalacím. To platí například pro vystavení od společnosti Wellen určené pro obchody Nike v Praze. Prezentuje model boty Roshe Two Flyknit, hlavním prvkem stojanu je přitom vznášející se číslice ze dřeva. Inspirací byla vlákna s pružnými rozestupy, ze kterých je bota ušita. 

Společnost Respiro spolu se studiem Utopia design a Davidem Žylou zalili do pryskyřice starý hardware a vytvořili z toho lavici. Ta pak sloužila na akcích IT firmy Tieto Czech. Šlo o vyvrcholení programu pro její zaměstnance, kteří staré klávesnice a myši shromáždili.


 

Nejvíc cen získalo Dago

Společnost Dago měla letos opět nejvíc ocenění v soutěži. Odnáší si mj. cenu za nejlepší POP z materiálu na bázi papíru za kartonový stojan cideru Somersby od Budějovického Budvaru. Mírně kaskádovité police stojanu nabízely plechovky cideru. Stojan měl navodit atmosféru pohodového letního dne určeného pro výlet a nevšední zážitky. 

Vitana bodovala v soutěži s regálovým čelem od Daga. Tento kartonový stánek určený pro prodejny Globus má evokovat tržiště a proto vystavuje vedle "farmářských polévek" také zeleninu - papírovou i skutečnou.

V kategorii nealko nápojů bodovalo Dago s paletou proměněnou ve vláček pro značku Jupík od Kofoly. Vystavení bylo součástí kampaně k filmové premiéře Angry Birds. Mašinka sloužila ke hře (houkala a svítila), vagónky v podobě palet byly zásobované nápoji Jupík. Celé vystavení bylo kombinací materiálů, a to především z lamina a opět z kartonu.

Naproti tomu dřevo jako hlavní materiál použil akční paletový ostrov značky Captain Morgan pro obchody Makro. Imitace korábu evokovala bar, který získal vloni v této soutěži nejvyšší cenu. Stock Plzeň- Božkov si objednal pro vystavení v Makru ručně vyřezávanou loď opatřenou technologií drátkování, vystavení doplňují kovová loga a námořní lana.

S čím bodovala Authentica

Společnost Authentica z Brna získala celkem pět ocenění, mj. za dvě práce pro společnost Philips. Jednalo se o vystavení kartáčků Sonicare určené pro elektro prodejny. Je umístěné na světlém dřevěném základě, předěl mezi dřevem a plastem pak tvoří tenká linka bílého LED osvětlení. Nejdražší a prémiové produkty byly navíc vystaveny na podstavci s podsvícením. Náhradní hlavice jsou vystavené na otočnému segmentu. Displeje jsou vyrobeny tak, že je mohou snadno vystavit v prodejně přímo obchodní zástupci.

U oceněného prémiového stojanu z lakované MDF na čističky vzduchu Philips Air se zase podařilo vystavit dvě rozměrově dost odlišné varianty produktu. Pro podporu prodeje a seznámení zákazníka s produktem je použit monitor se smyčkou videí umístěný přímo na stojanu hned vedle produktu. "Modrá podsvícená linie na displeji upoutá v místě prodeje a spojením s čistou bílou nosnou konstrukcí nechá vyniknout designu produktů. Neovlivňuje tedy zákazníka jinými vlivy a vzniká tak konkrétní představa umístění produktu v jeho domácnosti," uvádí autoři.

Zaujal také stojan určený pro zahraničí trhy, který se nachází před vchodem v celkem 152 restauracích řetězce COOP. Stojan z masivního dubu má informovat hosty o aktuální denní nabídce. Cílem informačního stojanu bylo evokovat především přírodní design, který by měl odpovídat produktům nabízeným v restauraci. Z obou stran jsou zapuštěné plastové kapsy, které jsou na dubové desky uchyceny pomocí magnetů umístěných ve dřevě. Plakáty lze díky tomuto řešení snadno vyměnit.

Hračkářská společnost Hasbro si od týmu Autenthica nechala vyrobit stojan pro svojí novou interaktivní hračku - dráčka Torch. Stojan měl splnit dvě úlohy - nejprve posloužit k prezentaci novinky a pak sloužit jako klasický prodejní stojan. Řešením byl oboustranný stojan, přičemž u prezentace novinky bylo důležité, že další produkty ve stojanu neodváděly pozornost od vystavené hračky.

Soutěž probíhá za podpory světové asociace POPAI a pod odbornou garancí POPAI France, která je organizátorem celoevropské soutěže POPAI AWARDS Paris v Paříži. Soutěž nabízí výrobcům POP prostředků příležitost zviditelnit své nejlepší realizace za poslední rok. Odborné veřejnosti se představily v rámci soutěžní expozice. 

Foto: archiv

Autor: - pat -





Čtěte dále

TV Barrandov bude mít opět zapojenou elektřinu od Barrrandov Studio

TV Barrandov bude mít opět zapojenou elektřinu od Barrrandov Studio

Od dnešní půlnoci do sobotních 6:00 hodin bude probíhat technická odstávka, během níž televize nebude vysílat. V tomto mezičase...

TV Barrandov boduje díky premiérám. Naopak Chalupáři už netáhnou

TV Barrandov boduje díky premiérám. Naopak Chalupáři a české filmy netáhnou

Čas trávený sledováním televize se během prázdnin snížil. I kvůli tomu, že největší televizní stanice přešly na letní schéma a...

Ministerské pokrytectví

Ministerské pokrytectví

Policistů a hasičů se zamýšlené snížení sumy na platy ve veřejném sektoru týkat nebude. Oznámil to ministr vnitra Vít Rakušan...

Jaromír Soukup

Nechte bibli biblí

V americkém Utahu se jeden školní obvod rozhodl zakázat bibli na základě toho, že údajně obsahuje prvky vulgarity a násilí. Už...

Ilustrační foto.

MÉDEA a MEDIA CLUB oznamují, že narovnali vzájemné spory a nadále budou obchodně spolupracovat

MÉDEA a MEDIA CLUB oznamují, že narovnaly vzájemné spory a nadále budou obchodně spolupracovat.

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 20. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 16. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 15. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec a lídr hnutí SPD Tomio Okamura.

Jaromír Soukup LIVE s Tomiem Okamurou 13. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 9. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Zleva prezident Agrární komory ČR Jan Doležal, moderátor pořadu Jaromír Soukup a ekonom Lukáš Kovanda.

Jaromír Soukup LIVE 8. 3. 2023 už nyní v našem YouTube

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 6. 3. 2023 už nyní na našem YouTube kanále

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 2. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Zleva poslankyně Klára Dostálová (ANO, moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec Vít Vomáčka (ODS).

Jaromír Soukup LIVE 1. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Ilustrační foto.

Společnosti MÉDEA, Barrandov Televizní studio a KNOWLIMITS Group narovnaly vzájemné spory, insolvence se nekoná

Společnosti KNOWLIMITS Group, a.s., MÉDEA, a.s., a Barrandov Televizní studio a.s. tímto prohlašují, že k dnešnímu (28. 2. 2023)...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec Patrik Nacher (za ANO).

Jaromír Soukup LIVE s Patrikem Nacherem 27. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Natáčení pořadu Hovory Kalousek Soukup na TV Barrandov.

Hovory Kalousek Soukup 23. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Poslanec a lídr hnutí SPD Tomio Okamura.

Jaromír Soukup LIVE s Tomiem Okamurou 22. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a ekonom a předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl.

Jaromír Soukup LIVE s Mojmírem Hamplem 20. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 16. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi