Lukáš Záhoř z Mall.tv: Nechceme vytvářet kopii Streamu

Lukáš Záhoř z Mall.tv: Nechceme vytvářet kopii Streamu

Mall Group chce novou internetovou televizí přimět lidi více nakupovat ve svých e-shopech. Staví ji pro ni někdejší šéfproducent konkurenční platformy Stream.cz Lukáš Záhoř. Investice v řádech desítek milionů korun by se podle plánů měla po třech letech vrátit.

* Co vede e-commerce hráče k tomu, aby rozjeli internetovou televizi?

Myšlenka je jednoduchá - nabídnout lidem internetovou obdobu nákupní galerie, ve které budou nejen nakupovat, ale i bavit se. Čím delší čas v e-shopech skupiny Mall Group stráví, tím věrnější jim budou. Poskytnou lidem přidanou hodnotu v podobě relevantního videoobsahu, který by jinde hledali stěží. Na konci stojí samozřejmě otázka, zda a jak se jejich spotřebitelské chování promítne do počtu realizovaných transakcí. Odpověď na ni v tuto chvíli neznáme, ale uděláme vše, aby náš vliv byl pozitivní. To je dlouhodobá vize tohoto projektu.

* K jak velkému nárůstu prodejů by mělo dojít?

Rok 2018 pro nás bude rokem testovacím, kdy budeme doměřovat inkrementální přínos videa a naučíme se správně analyzovat a vyhodnocovat, jak video pomáhá v cestě zákazníka za nákupem. Vyčíslovat teď procentuální nárůst prodejů by bylo předčasné.

* Máte už pro televizi název?

Ano, bude se jmenovat Mall.tv.

* Kdy zahájí vysílání?

Termín spuštění máme připraven na podzim. Sice uvádíme, že zahájíme do konce roku, ale spustit vysílání až těsně před Vánocemi by nedávalo smysl.

* Bude mít Mall.tv vlastní webovou stránku?

Rozhodně bude mít samostatnou stránku a také vlastní aplikaci pro přehrávání na mobilních telefonech, tabletech a některých chytrých televizorech. Obsah Mall.tv bude zároveň integrovaný i do stránek Mall.cz a ostatních e-shopů skupiny. To znamená, že pokud budou jednotlivá videa relevantní k určité kategorii zboží, objeví se v dané sekci. Například videa se sportovní tematikou či na téma cestování se objeví u sportovního a cestovatelského zboží apod. Zároveň využijeme prostoru na homepage Mall.cz k podpoře internetové televize.

* Jaké typy pořadů se v nabídce on-line televize objeví?

Budeme chtít naší tvorbou zaujmout široké spektrum diváků. Hlavní částí programu budou hrané seriály a infotainment s publicistikou - to znamená pořady, které jsou informačně zábavné. Musíme se zaměřit především na to, za čím lidé na stránky e-shopů Mall Group chodí, jaká témata je zajímají, a na jejich potřeby reagovat. Zatím to jsou uživatelé, nikoli diváci, takže naším primárním úkolem bude je videoprodukcí oslovit a jejich zájem si udržet. Třetí částí pak budou produktová videa, což bude spíše komerční tvorba. Ta nutně nemusejí nést značku televize, ale patří do našeho portfolia.

* Kdo je tou hlavní cílovou skupinou, které chcete nový obsah přinášet?

Jedná se o mladší, produktivní lidi ve věku 25 až 45 let, většinou s rodinou.

* Oznámili jste příchod bývalých tváří Stream.cz Romana Vaňka, Adama Gebriana, Pavla Zuny a dalších. Jaké pořady budou v Mall.tv mít?

Pro zahájení vysílání počítáme s 15 novými pořady a jedním seriálem. Vývoj námětů pro pořady zmíněných tvůrců v současné době probíhá a objeví se hned v počátku vysílání. Bohužel zatím nemůžu být konkrétnější. Těmito jmény to ale nekončí. Jsme otevřeni i novým tvářím. Stejně intenzivně, jak pracujeme na vývoji formátů se stávajícími tvářemi, pracujeme i na získávání dalších nových spolupracovníků, námětů a konceptů. Chodí toho spousta i od nové vlny tvůrců, která nás na Stream.cz už nezastihla.

* Je fakt, že když jste představili tým Mall.tv včetně producentů, dramaturgů a dalších, tak to vypadá, že půjde o druhý Stream.cz.

To my samozřejmě nechceme. Začínáme znovu a neplánujeme vytvářet kopii Streamu. Jelikož za projektem ale stojí stejní lidé, možná se někdy nevyhneme tomu, že některé koncepty nebo dramaturgické postupy budou mít podobný rukopis. Osobitý přístup je tím, na čem jsme naši tvorbu vždycky stavěli. Pro nás je ale teď největší výzvou udělat to jinak.

* Jsou tedy na trhu i jiní tvůrci, je z čeho brát?

Trh s videoobsahem je saturovanější, než tomu bylo před 10 lety, kdy Stream začínal, a diváci videa i více konzumují. Má to své výhody i nevýhody. Ta negativa pro nás jsou, že existuje spousta příležitostí a lidé, kteří chtějí natáčet videa, to dělají na různých platformách. Pozitivní ale je, že dnes daleko více vidíme lidem pod ruce a můžeme rychleji vybírat podle toho, co kdo umí. Není to tedy tak, že by tu už nebyla příležitost, je to jen mnohem náročnější. My jsme na Streamu pomohli nastavit laťku a teď ji musíme znovu posunout nahoru.

* Nabízí se spolupráce i s youtubery či infl uencery, kteří jsou zajímaví pro mladé diváky. Jak se na tuto možnost díváte?

To se už nabízí od té doby, kdy se z nich stal fenomén. My tyto tvůrce monitorujeme, ale zatím nám z toho nevychází, že by byla správná cesta přetáhnout lidi z YouTube k nám. Myslím, že bychom opakovali chyby, které už udělali někteří před námi.

* Prvním seriálem bude adaptace norského sitkomu Match. Je to cesta, kterou chcete v hrané tvorbě jít, nebo plánujete více vlastních věcí?

Pracujeme na tom, abychom vyvíjeli vlastní, původní seriály. V těch jsme silní a je to nejlépe zúročený čas, energie, invence i peníze, protože nám zůstanou. Pro rok 2019 jsou plánovány až čtyři původní seriály. U adaptací máte vždy časově i teritoriálně omezená práva. Chceme tím ale naznačit, že jsme otevřeni jakémukoli povedenému konceptu i za cenu toho, že se licence musí získat od někoho jiného.

* Obchodní aktivity bude mít na starosti Juraj Felix, který k vám přichází z Googlu. Jakým směrem se vydáte?

Primárně půjdeme cestou obsahových spoluprací typu partnerství (např. generální partner seriálové řady) či product placement. Možnosti takového obsahového propojení zvažujeme od samého začátku vývoje pořadů a seriálů. Samozřejmě k tomu přistupujeme obezřetně, aby tím netrpěl obsah. Juraj strávil uplynulé tři roky v evropské centrále společnosti Google, kde ve spolupráci s velkými česko-slovenskými digitálními agenturami zodpovídal za strategický rozvoj jejich klíčových klientů. Jelikož začínáme od nuly a ještě nemůžeme nabídnout výsledky sledovanosti, prodej reklamy přidáme až později.

* Mall Group se stala partnerem karlovarského filmového festivalu, jak do toho zapojíte novou televizi?

Na KVIFF bychom v rámci festivalového Mall.cz Parku rádi uvedli za účasti našich tváří a tvůrců v předpremiéře novinky připravovaného podzimního schématu. Samozřejmě dává smysl se tu i potkat s obchodními partnery. V rámci programu totiž představíme také první obsahová partnerství, která jsme navázali.

* Uvažujete i o placeném obsahu?

Nepočítáme s ním.

* Mall Group působí kromě České republiky i na jiných trzích, např. na Slovensku, v Polsku, Maďarsku či Chorvatsku. Plánujete s on-line televizí expandovat i tam?

V první fázi chceme být minimálně česko-slovenská televize. To ostatní přijde postupně, protože to není jen otázkou přidat k obsahu titulky, vstup na další evropské trhy musí být sofi stikovanější.

* Už dříve jste uvedl, že náklady na rozjezd nové on-line televize jsou v řádech desítek milionů korun. Za jakou dobu by se měly investice vrátit?

Počítáme s tříletým obdobím.

* Jaké cíle ohledně počtu zhlédnutí či návštěvnosti vašich videí máte?

Do konce roku bychom chtěli dosáhnout milionu zhlédnutí měsíčně.

***

TÝM INTERNETOVÉ TELEVIZE MALL.TV

Šéfproducentem je Lukáš Záhoř, za seriálovou tvorbu zodpovídá Milan Kuchynka. Oba stejně jako jejich kolega Martin Krušina, zodpovědný za publicistiku, přišli ze Stream.cz. Následovali je také dramaturgové Jakub Klingohr a Andrea Maloveczká, scenáristé Luděk Staněk a Karel Spěšný, editorka Martina Žižková, analytik obsahu Jakub Šiler, specialistka komunikace Eva Albrechtová a další. Své pořady tu budou mít někdejší tváře Stream.cz Veronika Koko Kokešová, Adam Gebrian, Jarda Konáš, Roman Vaněk, Pavel Zuna i Luděk Staněk. Obchodním ředitelem se stal Juraj Felix z Googlu a produktovým šéfem Adam Chudárek z Obbod.cz.

Foto: Mall Group

Autor: Lucie Vaníčková





Čtěte dále

TV Barrandov bude mít opět zapojenou elektřinu od Barrrandov Studio

TV Barrandov bude mít opět zapojenou elektřinu od Barrrandov Studio

Od dnešní půlnoci do sobotních 6:00 hodin bude probíhat technická odstávka, během níž televize nebude vysílat. V tomto mezičase...

TV Barrandov boduje díky premiérám. Naopak Chalupáři už netáhnou

TV Barrandov boduje díky premiérám. Naopak Chalupáři a české filmy netáhnou

Čas trávený sledováním televize se během prázdnin snížil. I kvůli tomu, že největší televizní stanice přešly na letní schéma a...

Ministerské pokrytectví

Ministerské pokrytectví

Policistů a hasičů se zamýšlené snížení sumy na platy ve veřejném sektoru týkat nebude. Oznámil to ministr vnitra Vít Rakušan...

Jaromír Soukup

Nechte bibli biblí

V americkém Utahu se jeden školní obvod rozhodl zakázat bibli na základě toho, že údajně obsahuje prvky vulgarity a násilí. Už...

Ilustrační foto.

MÉDEA a MEDIA CLUB oznamují, že narovnali vzájemné spory a nadále budou obchodně spolupracovat

MÉDEA a MEDIA CLUB oznamují, že narovnaly vzájemné spory a nadále budou obchodně spolupracovat.

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 20. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 16. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 15. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec a lídr hnutí SPD Tomio Okamura.

Jaromír Soukup LIVE s Tomiem Okamurou 13. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 9. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Zleva prezident Agrární komory ČR Jan Doležal, moderátor pořadu Jaromír Soukup a ekonom Lukáš Kovanda.

Jaromír Soukup LIVE 8. 3. 2023 už nyní v našem YouTube

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup se svými hosty.

Jaromír Soukup LIVE 6. 3. 2023 už nyní na našem YouTube kanále

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 2. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Zleva poslankyně Klára Dostálová (ANO, moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec Vít Vomáčka (ODS).

Jaromír Soukup LIVE 1. 3. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Ilustrační foto.

Společnosti MÉDEA, Barrandov Televizní studio a KNOWLIMITS Group narovnaly vzájemné spory, insolvence se nekoná

Společnosti KNOWLIMITS Group, a.s., MÉDEA, a.s., a Barrandov Televizní studio a.s. tímto prohlašují, že k dnešnímu (28. 2. 2023)...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a poslanec Patrik Nacher (za ANO).

Jaromír Soukup LIVE s Patrikem Nacherem 27. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Natáčení pořadu Hovory Kalousek Soukup na TV Barrandov.

Hovory Kalousek Soukup 23. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

Poslanec a lídr hnutí SPD Tomio Okamura.

Jaromír Soukup LIVE s Tomiem Okamurou 22. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a ekonom a předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl.

Jaromír Soukup LIVE s Mojmírem Hamplem 20. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Jaromír Soukup LIVE je pořad, ve kterém dostanou prostor témata, která hýbou životy běžných lidí. Otázky, názory, polemika,...

Moderátor pořadu Jaromír Soukup a bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hovory Kalousek Soukup 16. 2. 2023 už nyní v našem YouTube archivu

Exkluzivní rozhovory Jaromíra Soukupa a Miroslava Kalouska na aktuální politická i společenská témata. Dozvíte se kritické názory...

další zprávy

Titulní strana Standardní písmo Větší písmo

Tmavé zobrazení
Přepnout na plnou verzi